Tehlikeli gibi gözüküyor ikiye ayrılmış resmen
konu neden taşınmış anlamadım ben özellikle bdv'ye açmıştım bunu.Apartman komple catlamis, bence buyuk deprem beklenirken bir an once daha guvenli bir yere tasinin.
arkadaşlar evimizin duvarlarında ve apartmanın giriş kısmında bazı çatlaklar var. ben hiç anlamam sizce bunlar tehlikeli mi? bulunduğumuz yer kayalık, ara sıra deprem olur ama bildiğim kadarıyla ev öyle şiddetli bir deprem yaşamamış.
çatlaklar kolon ya da kirişlerde görünmüyor. duvardaki verev çatlaklar tuğla çatlağı diye biliyorum.
Aynı catlaklardan benim evdede var sıva catlaği oldugunu söylediler boya için gelenler.bende daha önceki evimden hayırlıyorum normal çatlak cok daha derin oluyor bu kesinlikle sıva çatlaği.çünkü benimle aynı apartmanda annem ve kayınvalidemde oturuyor olsa onların evindede olurdu için rahat olsun
Binada bi sıkıntı yok sıva catlağı bunlar
Bir duvarın bir tarafındaki çatlağın aynısı yaklaşık aynı derinliklerde ve aynı yönde, aynı duvarın diğer tarafında da var. Ev 3 odalı ve her odada var bunlardan. Çatlak bulunan bütün duvarlarda durum aynı. Yani bu gördüğünüz çatlaklar aynı duvarın diğer tarafında da var aynı yönde. Tek bir yönde değil. Evdekiler umursamıyor bile, benim abarttığımı söylüyorlar.
Deprem bölgesinde yaşıyorum deprem çatlağı böyle olmaz kolon ve kirişlerde de sıkıntı olduğunu sanmıyorum kalitesiz sıva malzemesi ve astar boyadan kaynaklı bir hata bu ucuz işçilik yaniarkadaşlar evimizin duvarlarında ve apartmanın giriş kısmında bazı çatlaklar var. ben hiç anlamam sizce bunlar tehlikeli mi? bulunduğumuz yer kayalık, ara sıra deprem olur ama bildiğim kadarıyla ev öyle şiddetli bir deprem yaşamamış.
Yani? Tehlikeli bişey mi? Bina eski, 30 40 yıl var ve civardaki bütün binalar öyle eski tabi onlarda çatlak var mı bilemem. Boya çatlağı bana da uzak bi ihtimal gibi geliyor ama sıvayı bilemem. Aynı çatlak aynı yönde duvarın her iki tarafında da var ve çaprazlama bi şekilde bir uçtan bir uca uzanıyor. Öyle bakınca çok aşırı derin gözükmüyor ama çatlaklar da duvarın tek bir yüzünde değil işte. Her iki yuzunde de aynı çatlak var. Bu resimde gördüğünüz duvarın arkasında da aynı çatlak var yani.kaç yıllık bina yenı bınalar 1 yılda ancak oturur ve çatlaklar oluşur yeni degilse illaki şimdiye kadar boya olmuştur yani boya ve sıva çatlagı olması ıhtımal degil...
Hmm bu dediğiniz işi değiştirir, boydan boya diyorsunuz tehlikeli görünüyor.Yani? Tehlikeli bişey mi? Bina eski, 30 40 yıl var ve civardaki bütün binalar öyle eski tabi onlarda çatlak var mı bilemem. Boya çatlağı bana da uzak bi ihtimal gibi geliyor ama sıvayı bilemem. Aynı çatlak aynı yönde duvarın her iki tarafında da var ve çaprazlama bi şekilde bir uçtan bir uca uzanıyor. Öyle bakınca çok aşırı derin gözükmüyor ama çatlaklar da duvarın tek bir yüzünde değil işte. Her iki yuzunde de aynı çatlak var. Bu resimde gördüğünüz duvarın arkasında da aynı çatlak var yani.
Anneanneme gösterdim (aynı evde beraber yaşıyoruz ve karar alma mekanizmasıdır kendisi) ay bana böyle şeyler söyleme, ay ben zaten hastayım, ay benim çarpıntım var filan dedi bana kalsa ben taşınmak istiyorum ama benim istememle olmuyor ne yapmalıyım sizceHmm bu dediğiniz işi değiştirir, boydan boya diyorsunuz tehlikeli görünüyor.
Sıva çatlağı ufak ufak olur benim bildiğim.
Bizimkilerin de umrunda değil yani neden böyle yapıyorlar anlamıyorum gerçi bizdeki binanın dışında falan bişey yok ama bizim katta bu çatlaklar var, kolon ve kirişlere baktım bi'şey yok gözükmüyor onlarda ama neden duvarlar boydan boya böyle çatlak anlamış değilim....ohoooh bu da ne ki simdi..
sen bizim adana da ki apartmani görsen, üflesen dagilir. :| bizimkilere söylüyorum buna birsey bulun, yapilirsa yaptirin yoksa baska yere gidek tasinak diyorum. umurunda bile degiller.
Anlayan birini çağırsanız gelse baksa.? En azından ne yapılacağını söylerdi.Anneanneme gösterdim (aynı evde beraber yaşıyoruz ve karar alma mekanizmasıdır kendisi) ay bana böyle şeyler söyleme, ay ben zaten hastayım, ay benim çarpıntım var filan dedi bana kalsa ben taşınmak istiyorum ama benim istememle olmuyor ne yapmalıyım sizce
Oteki yüzde de çatlak olduğunu farketmeden önce ben de umursamıyordum ama farkedince düşüncelerim değişti. Bir de algıda seçicilik mi yapıyorum bilmiyorum ama sanki zaman geçtikçe çatlaklar artıyor ve derinleşiyor sanki. Yani bunlar bir sene önce de vardı ama hiç üstünde durmazdım, belki de gerçekten büyüdüğü için dikkatimi çekti.Hmm bu dediğiniz işi değiştirir, boydan boya diyorsunuz tehlikeli görünüyor.
Sıva çatlağı ufak ufak olur benim bildiğim.