• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin Anahtari kimde Kalmali ? Fikirleriniz onemli benim icin.

yok kızkardeşimde kayınpederinin dairelerinden birinde oturuyor..ama hep kardeşimdeydi anahtar verme olayı olmadı bile hiç..
bu olay değişik..şimdi tapuyu almadan isterse anahtarı sorun olmasın..evin boyası ne renk olsun diyorlarmış..:26:bundan önce ses çıkarmadı gelin bize diye bir beklentileri var anladığım kadarıyla..

canim ben anlayamadim benle olan kismi ?
ne beklentisi olabilir aciklarsan okuyayim .. sagol

Bizimde amacimiz bu zaten. Kirmak istemiyoruz kimseyi.
Ev alma konusunda yardimlari dokundu bizde az bir miktarda olsa tamamladik tamam paramiz az gecti ama o ev bize alindi.
uzerine basa basa diyorlar bu ev sizindir diye..Evlendigimde ilk aldigim esyalarimi kullanamadim evet ama bir odada onlarda kalabilirdi diger esyalarim gibi.
Hemen alip kendi evine goturmeleri beni cok yaraladi.. izin istemediler bile.. oysa ben calisip almistim esyalarimi bekarken.
Esimle ayni fikirdeyiz canim.. Zaten esim soyleyecek.. soylemesi icin ben rica ediyorum kendisine.
Evet dediginiz de mantikli..
inanin canim o anahtari onlara verirsek artik unut o evi..
herkezi toplar gotururler oraya.. yazlik gibi kullanacaklar cok iyi biliyorum. ve benim hayatta en sevmedigim seydir.
ben cok ama cok cekinirim bir baskasinin malini istemeye,kullanmaya.. ne bileyim ben boyleyim iste..

Ne olmuş yani cocuklarina bir ev almissalar zaten ne icin çalışıp kazaniyoruz ki onlar icin degil mi bence vermeyin sebep ne olursa olsun biz evimizi biraktigimiz gibi bulmak istiyiruz deyin hem sizin eviniz diyorsunuz anahtarinin bizde olmasi lazim anahtari verirsek bizim olduğunu nasil anlicaz deyin olmaz öyle şey zatrn istemeleri hata eviniz bakınız var napacakdiniz anahtar sizde olsa siz yine iyi saygisizlik yapmamişsiniz ne demek gelinin eşyalarini kullanmak el koymak terbiyesizlik

canim ben anlayamadim benle olan kismi ?
ne beklentisi olabilir aciklarsan okuyayim .. sagol

siz ilk yazzlık evinizde anahtarı vermişsiniz değilmi..çoğu kişi yapmaz bunu,eşyalarınızın alınmasına bile ses çıkarmamışsınız..
kayınvalideniz kayın pederiniz biz bunlara yardımcı olalım bizde gider geliriz ,bizim gelin ses çıkarmaz demişlerdir...
aslında bunlar hep iyi niyetten başta hiç anahtar vermeseniz,şimdi bunlar olmazdı..belkide yardım dahi etmeyeceklerdi size..

ya en güzeli şöyle ; herkesin anahtarı kendinde olsun ..
biz varken sizde buyrun gelin demek bence ..
:31:

konuşunca niyetleri ortaya çıkar inşallah hayrlı şeyler olur..kim isterki kendisi uokken yatak odasına dek kullanılsın..kimse istemez..:44:

konuşunca niyetleri ortaya çıkar inşallah hayrlı şeyler olur..kim isterki kendisi uokken yatak odasına dek kullanılsın..kimse istemez..:44:

eviim serildi .. kayınvalidem eltilerini,kareslerini herkese gezdirmis .. :19:
alanyada evi kız tarafı serer esyaları alır .. (bana ters ütüne para ver birde :p ):33:
bunu daha sonra yengesi;kırmızılar gördük dediginde anladım ...
:17:
eşime dedim,çekmecelere kadar bakmışlar dedim .. cok kızdım ..:19:
anahtarım olmasa bakamazlardı ki,ben yokken benim evimde kimsenin işi de yok ..:47:

düşüncem buu ..

Son düzenleme:
Selam Arkadaslar.

Kayinpederimin ogluna vermis oldugu evi vardi.
Biz artik devamli Turkiyeye gidip geldigimiz icin o evi satip parasi ne ise; bizde uzerine ekleyelim bir ev alalim dedik tatil bolgesinde.
Kirmadi kayinpederim sagolsun satalim dedi..
Tatil bolgesinde olmasinida ozellikle cocuklar icin istedik..Ev satildi uzerinide biz tamamladik ve ekonomik durumumuza gore ev aldik.
Daha dogrusu kayinvalide ve kayinpederim sagolsunlar bizim arastirdigimiz eve gidip baktilar begendiler..satin alindi ev.
simdi gecenlerde kayinpederim "Anahtarinizi verirsiniz artik" diye sakayla sordu.. Ben birsey demedim.
Bu sene ilkkez gidecegiz eve. Anahtar olayini nasil yapacagiz bilmiyorum. Ben malinda,esyasinda degilim asla ama evimin anahtari bende olmali diye dusunuyorum.. (Daha onceden biz yurt disina yerlesince bizim ardimizdan kayinvalidem sagolsun bana sormadan,danismadan evimdeki esyalardan camasir makinemi,buzdolabimi,firinimi almis kurmus kullanmis.. inanin bundan 2 yil sonra haberim oldu. Bundan dolayi kirginim ona) Ama yinede birgun yuzlerine vurmadim asla..
cunku dedigim gibi esya,dunya mali benim umurumda degil.. Ama guvenim sarsilmisti..Esimin hatiri icin sustum..
Ama bu Ev sonucta, ozel mahrem yerimiz..
Anahtarimi onlara veremeyecegimi nasil bir sekilde soylemeliyim sizce? yada Esim mi demeli ?
Ben nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum...

Bana onerilerinizi yazarsaniz cok sevinirim..

NOT : Arkadaslar ev yazlik degil.. Normal kullanacagimiz bir evdir.. Senede 2 3 kez gidip gelebilecegiz eve nasip olursa.. yazdan yaza degil yani..

Bu kadar önemlimi anahtar meselesi.. Onlarada ver ne olacak. Benim oturduğum evin yedek anahtarı kayınpederinde hiç düşünmeden verdim üstelik.. Bence bu biraz bencilce bir tavır...

:41:
alanyada evi kız tarafı serer esyaları alır .. (bana ters ütüne para ver birde :p ):33:
anahtarım olmasa bakamazlardı ki,ben yokken benim evimde kimsenin işi de yok ..:47:

düşüncem buu ..

aynen..............

Su basması, elektrik gaz kaçağı vs durumlar için normalde bırak derim ama bekarken çalışıp aldığın eşyalarının izinsiz alınması durumu değiştiriyor.
Eşyaları alıp kullanmak kadar büyük şeylere kalkışan kişi evinde çekmecende, dolabında ufak tefek şeyleri kullanmaktan da çekinmez. Pek ev mahremi korunur gibi gelmedi :50: Tamam evde onların da payı var ama eşyaların, düzenin orası artık senin yuvan.
Sen de söylersen yanlış anlaşılabilir, sen bu durumda hiç ağzını açma bence. Eşin konuşsun, sana soran bişey diyen olursa da kocam öyle olsun dedi, ben üstüne bişey diyemem der geçiştirirsin.

Ne olmuş yani cocuklarina bir ev almissalar zaten ne icin çalışıp kazaniyoruz ki onlar icin degil mi bence vermeyin sebep ne olursa olsun biz evimizi biraktigimiz gibi bulmak istiyiruz deyin hem sizin eviniz diyorsunuz anahtarinin bizde olmasi lazim anahtari verirsek bizim olduğunu nasil anlicaz deyin olmaz öyle şey zatrn istemeleri hata eviniz bakınız var napacakdiniz anahtar sizde olsa siz yine iyi saygisizlik yapmamişsiniz ne demek gelinin eşyalarini kullanmak el koymak terbiyesizlik

Evet aynen oyle bizde cocuklarimiz icin calisip kazandigimizi sakliyoruz.
Bende senin gibi dusunuyorum canim. hem kendileri diyor bu ev artik sizin diye. Oglumuzun hakki olani verdik biz; benden bu kadar demisti kayinpeder.
Ben ne anladim o zaman bu isten anahtar onlarda olursa sayet..
Eve kafalari estikce girip cikacaklar. ben gelemem boyle seye..
Evet cok iyi dayandim, inan hic bir terbiyesizlik etmedim esyalarimi aldiklarini duyunca..
bende oyle bir sabir var ki, yatsin kalksin dua etsinler..

siz ilk yazzlık evinizde anahtarı vermişsiniz değilmi..çoğu kişi yapmaz bunu,eşyalarınızın alınmasına bile ses çıkarmamışsınız..
kayınvalideniz kayın pederiniz biz bunlara yardımcı olalım bizde gider geliriz ,bizim gelin ses çıkarmaz demişlerdir...
aslında bunlar hep iyi niyetten başta hiç anahtar vermeseniz,şimdi bunlar olmazdı..belkide yardım dahi etmeyeceklerdi size..

ilk yazlik evi degil canim.

bizim evlenince oturdugumuz evdi o ev.. Ben gelin olarak o eve geldim (yani kayinpederin ogluna verdigi evdi o ev)
orda oturduk ama kisa sure kaldik sonra yurt disina geldik biz. Arkamizdan bizim donmeyecegimiz netlesince hemen esyalarimi kapismislar..
yahu insan bir izin alir der ki kizim goturuyorum haberin olsun.. ama yok asla duymadim boyle birseyi.
bana ise cokk sonra soyledi kendisi kv.. ben sok oldum tabi vede cok kirildim. hala unutamiyorum..
onlarin gelini zaten saygida kusur etmez,iyi niyetli,buyuklerine hurmet eden biri.. eee beni boyle iyi niyetli gormusler bindiler iste sirtima..
Dogru diyorsunuz keske ilk esyalarimi goturduklerini duydum anda cok sert tepki verseydim..
ama iste ben o degilim.. Dunya mali icin onlarla yuz goz olamazdim. Herkez ettiginden utansin!...

konu sahibin eşine düşüyor sanırım babasıyla görüşmek .. :31:

Kesinlikle..Ben daha oncede kendi evlerine goturdukleri esyalarim icin yuz goz olmadim.
ki; o esyalarimda benim emegim vardi, calisip almistim kendime bekarken.
ilk Turkiyeye izine gittigimizde kaynanam birde hic utanip sikilmadan "bak senin makinen kullaniyorum valla cok isime yariyor" dedi..
ben hic cevap bile vermedim. Yuz yok ki.. ?
Gozlerim dolu dolu olmustu.. Ama anlamaz o kadin..
Esime cok buyuk gorev dusuyor, benim esim ise babasi ve annesi ile gorusecek ve anahtari veremeyecegini soyleyecek..

ilk yazlik evi degil canim.

bizim evlenince oturdugumuz evdi o ev.. Ben gelin olarak o eve geldim (yani kayinpederin ogluna verdigi evdi o ev)
orda oturduk ama kisa sure kaldik sonra yurt disina geldik biz. Arkamizdan bizim donmeyecegimiz netlesince hemen esyalarimi kapismislar..
yahu insan bir izin alir der ki kizim goturuyorum haberin olsun.. ama yok asla duymadim boyle birseyi.
bana ise cokk sonra soyledi kendisi kv.. ben sok oldum tabi vede cok kirildim. hala unutamiyorum..
onlarin gelini zaten saygida kusur etmez,iyi niyetli,buyuklerine hurmet eden biri.. eee beni boyle iyi niyetli gormusler bindiler iste sirtima..
Dogru diyorsunuz keske ilk esyalarimi goturduklerini duydum anda cok sert tepki verseydim..
ama iste ben o degilim.. Dunya mali icin onlarla yuz goz olamazdim. Herkez ettiginden utansin!...

siz hayırlısıyla bir tapuyu alın ondan sonra tavrınızı koyarsınız..yine iyilikle söyleyerekten..

Amin insallah canim..Tek dilegim bu zaten..
kimse kirilmadan,uzulmeden bu olayin cozulmesidir..
kimse istemez haklisiniz. Bende istemiyorum ben yokken o evin baskalari tarafindan ugrak yer olmasini ve kullanilmasini..
Bunu istemek de benim en dogal hakkim..

düşüncem buu ..

Cok haklisiniz.
Bu bence cok saygisizca bir tavir. Herkez herkez ile ayni dusunmek zorunda degil sonucta..
Bunun bencillik ile de alakasi yok. Bu yapi meselesi. Kimisi hoslanir bu durumdan, kimisi hoslanmaz..

Kesinlikle..Ben daha oncede kendi evlerine goturdukleri esyalarim icin yuz goz olmadim.
ki; o esyalarimda benim emegim vardi, calisip almistim kendime bekarken.
ilk Turkiyeye izine gittigimizde kaynanam birde hic utanip sikilmadan "bak senin makinen kullaniyorum valla cok isime yariyor" dedi..
ben hic cevap bile vermedim. Yuz yok ki.. ?
Gozlerim dolu dolu olmustu.. Ama anlamaz o kadin..
Esime cok buyuk gorev dusuyor, benim esim ise babasi ve annesi ile gorusecek ve anahtari veremeyecegini soyleyecek..

Evet bencede acik acik konusmak gerekli..Bu konusmayi da esim yapmali.

Esimde boyle konusmayi dusunuyor zaten..

haydi hakkınızda hayırlısı insallah hoscakalın :3:

Back
X