• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin Anahtari kimde Kalmali ? Fikirleriniz onemli benim icin.

Bu kadar önemlimi anahtar meselesi.. Onlarada ver ne olacak. Benim oturduğum evin yedek anahtarı kayınpederinde hiç düşünmeden verdim üstelik.. Bence bu biraz bencilce bir tavır...

Bencilce bir tavir degil.
Daha onceki yasadiklarimdan dolayi bu dusunceye kapildim ben.
Daha once neler yasandigini ise acikladim onceki sayfalarda sanirim okumadiniz.
siz guveniyorsunuz demek ki, yada sizin guveninizi sarsacak tavirlari olmamis esinizin ailesinin size karsi.. O zaman ne mutlu size..
benimde guvenimi sarsmasalardi bende asla laf etmezdim gonul rahatligi ile verirdim..
Bu konuyu genelleyemeyiz.. Her insan farkli farkli sonucta.
Ben birsey biliyorum ve gormusum ki, bu kadar tereddut ediyorum inanin bencillikle alakasi yok.
Ahh keske bencil olmayi bilseydim.. Ama degilim..

Son düzenleme:
Cok haklisiniz.
Bu bence cok saygisizca bir tavir. Herkez herkez ile ayni dusunmek zorunda degil sonucta..
Bunun bencillik ile de alakasi yok. Bu yapi meselesi. Kimisi hoslanir bu durumdan, kimisi hoslanmaz..

aynen öyle .. tercih meselesi .. :31:

Son düzenleme:
Bencilce bir tavir degil.
Daha onceki yasadiklarimdan dolayi bu dusunceye kapildim ben.
Daha once neler yasandigini ise acikladim onceki sayfalarda sanirim okumadiniz.
siz guveniyorsunuz demek ki, yada sizin guveninizi sarsacak tavirlar olmamis ne mutlu size..
benimde guvenimi sarsmasalardi bende asla laf etmezdim gonul rahatligi ile verirdim..
Bu konuyu genelleyemeyiz.. Her insan farkli farkli sonucta.
Ben birsey biliyorum ve gormusum ki, bu kadar tereddut ediyorum inanin bencillikle alakasi yok.
Ahh keske bencil olmayi bilseydim.. Ama degilim..

başınıza ne geldiyse iyi niyetten gelmiş zaten..

Su basması, elektrik gaz kaçağı vs durumlar için normalde bırak derim ama bekarken çalışıp aldığın eşyalarının izinsiz alınması durumu değiştiriyor.
Eşyaları alıp kullanmak kadar büyük şeylere kalkışan kişi evinde çekmecende, dolabında ufak tefek şeyleri kullanmaktan da çekinmez. Pek ev mahremi korunur gibi gelmedi :50: Tamam evde onların da payı var ama eşyaların, düzenin orası artık senin yuvan.
Sen de söylersen yanlış anlaşılabilir, sen bu durumda hiç ağzını açma bence. Eşin konuşsun, sana soran bişey diyen olursa da kocam öyle olsun dedi, ben üstüne bişey diyemem der geçiştirirsin.

Aynen oyle yapacagim arkadasim..
Ben inan daha onceki esyalarim konusunda da agzimi acip tek kelime etmedim.
ben dunya mali icin kimse ile yuz goz olmak istemem.. Ki konussam da hakliydim cunku benim esyalarimdi.
Ama tek laf etmedim..
Simdi durum farkli.. sonucta bu evi bize aldik. kendileri israrla diyorlar bu ev sizin diye.
madem oyle anahtarida bizde durmali.. boyle eglenir gibi gulerek "anahtarinizi verirsiniz artik" demesi bile beni huylandirdi..
hicbir mecburiyetim yok vermek zorunda da degilim..
zaten o yeni alinan eve esyalarimizi goturmusler ve orda benim yatak odamdaki herseyi incelemisler.
kullanmadigim eskiden kalma parfumlerin varligindan bile bahsettiler.
demek ki incelediler her yeri didik didik..
hic ama hic hazetmem boyle seylerden!... herkezin huyu farkli..

başınıza ne geldiyse iyi niyetten gelmiş zaten..

Evet aynen oyle oldu. Ama kimi insanlar vardir.
senin iyi niyetini bilirler gorurler ve ona gore de insan olurlar. derler "bu kadin cok iyi niyetli onu somurmeyelim,bizde insan olalim ona karsi" derler
ama kimiside sizin iyi niyetli oldugunuzu gorunce kudurur.. Etmedigini birakmaz. nasilsa enayi diye gorur sizi..
bakis acisi tamamen..

Herkesin kendi vicdani.. Diyecek birseyim yok..
Ama sunu diyeyim ki, iyi niyetli oldugum icin aslinda hep ben kazandim. Allah yolumu hep acti..

Evet aynen oyle oldu. Ama kimi insanlar vardir.
senin iyi niyetini bilirler gorurler ve ona gore de insan olurlar. derler "bu kadin cok iyi niyetli onu somurmeyelim,bizde insan olalim ona karsi" derler
ama kimiside sizin iyi niyetli oldugunuzu gorunce kudurur.. Etmedigini birakmaz. nasilsa enayi diye gorur sizi..
bakis acisi tamamen..

Herkesin kendi vicdani.. Diyecek birseyim yok..
Ama sunu diyeyim ki, iyi niyetli oldugum icin aslinda hep ben kazandim. Allah yolumu hep acti..

doğrudur..kötü niyeriniz olsa kötü niyetmi denir buna bilmiyorumda tapuya eşiniz giderdi her ne olursa olsun çocukların parası sözkonusu..

Selam Arkadaslar.

Kayinpederimin ogluna vermis oldugu evi vardi.
Biz artik devamli Turkiyeye gidip geldigimiz icin o evi satip parasi ne ise; bizde uzerine ekleyelim bir ev alalim dedik tatil bolgesinde.
Kirmadi kayinpederim sagolsun satalim dedi..
Tatil bolgesinde olmasinida ozellikle cocuklar icin istedik..Ev satildi uzerinide biz tamamladik ve ekonomik durumumuza gore ev aldik.
Daha dogrusu kayinvalide ve kayinpederim sagolsunlar bizim arastirdigimiz eve gidip baktilar begendiler..satin alindi ev.
simdi gecenlerde kayinpederim "Anahtarinizi verirsiniz artik" diye sakayla sordu.. Ben birsey demedim.
Bu sene ilkkez gidecegiz eve. Anahtar olayini nasil yapacagiz bilmiyorum. Ben malinda,esyasinda degilim asla ama evimin anahtari bende olmali diye dusunuyorum.. (Daha onceden biz yurt disina yerlesince bizim ardimizdan kayinvalidem sagolsun bana sormadan,danismadan evimdeki esyalardan camasir makinemi,buzdolabimi,firinimi almis kurmus kullanmis.. inanin bundan 2 yil sonra haberim oldu. Bundan dolayi kirginim ona) Ama yinede birgun yuzlerine vurmadim asla..
cunku dedigim gibi esya,dunya mali benim umurumda degil.. Ama guvenim sarsilmisti..Esimin hatiri icin sustum..
Ama bu Ev sonucta, ozel mahrem yerimiz..
Anahtarimi onlara veremeyecegimi nasil bir sekilde soylemeliyim sizce? yada Esim mi demeli ?
Ben nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum...

Bana onerilerinizi yazarsaniz cok sevinirim..

NOT : Arkadaslar ev yazlik degil.. Normal kullanacagimiz bir evdir.. Senede 2 3 kez gidip gelebilecegiz eve nasip olursa.. yazdan yaza degil yani..

ben anlamadım sattığınız ev kaynınızınmı yoksa sizinmi? sizinse anahtarı vermeyin tabi ama değilse vermelisiniz çünkü ortak alınmış

Yani çıkıp bencilsin versen ne olacak abartıyorsun diyenleri hiç anlayamadım. Karşıma geçip yüzsüz yüzsüz "anahtar ver" diyen önceden sabıkalı birine neden anahtar vereyim? Kendi paralarının lafını edeceklerse vermeyeceklerdi şanslarına küssünler. Bence asla verilmemeli. Gerekirse kırılsınlar, sen yeterince yaşamışsın.

ben anlamadım sattığınız ev kaynınızınmı yoksa sizinmi? sizinse anahtarı vermeyin tabi ama değilse vermelisiniz çünkü ortak alınmış

Canim satilan Ev kayinpederin evlerinden biri..
Ama o evi aldigi zaman demis, pay etmis kendince bu evler su cocuklarimindir diye.
Biz evlenince esimle o evde oturduk. cunku ogluna verdigi evdi o ev..
biz yurt disina gelmemis olsaydik o ev bizimdi yani suan oturuyorduk hala icinde.
yillarca hep sizin eviniz deyip durdular. mesela kiraya verdiler biz yurt disina geldikten sonra o kiradan hicbir sey gormedik..
kendilerine aldilar kirayi.. hic ses etmedik birgunden birgune..Adamin kendi evi dedik.. (cok darlik cekmemize cile cekmemize ragmen kira hic istemedik,onlarda verelim demedi zaten)
Ama simdi bizde bir evimiz olsun istedik cunku alamiyoruz ev gucumuz yetmiyor.
satmasini istedik esimin hakki olan o evi.. onlarda sattilar..
sattiktan sonrada ev alininca da bu ev sizindir artik dediler. nasil isterseniz ne yaparsaniz yapin dediler.
Ama gecenlerde de "e artik anahtarinizi verirsiniz" dedi kp.. bende ickillendim..

Son düzenleme:
Aynen oyle yapacagim arkadasim..
Ben inan daha onceki esyalarim konusunda da agzimi acip tek kelime etmedim.
ben dunya mali icin kimse ile yuz goz olmak istemem.. Ki konussam da hakliydim cunku benim esyalarimdi.
Ama tek laf etmedim..
Simdi durum farkli.. sonucta bu evi bize aldik. kendileri israrla diyorlar bu ev sizin diye.
madem oyle anahtarida bizde durmali.. boyle eglenir gibi gulerek "anahtarinizi verirsiniz artik" demesi bile beni huylandirdi..
hicbir mecburiyetim yok vermek zorunda da degilim..
zaten o yeni alinan eve esyalarimizi goturmusler ve orda benim yatak odamdaki herseyi incelemisler.
kullanmadigim eskiden kalma parfumlerin varligindan bile bahsettiler.

demek ki incelediler her yeri didik didik..
hic ama hic hazetmem boyle seylerden!... herkezin huyu farkli..

Çok çok ama çoook saygısızca. Sizin her türlü eşyanız olabilir orda. Evli insanlarsınız sonuçta.

Canim satilan Ev kayinpederin evlerinden biri..
Ama o evi aldigi zaman demis, pay etmis kendince bu evler su cocuklarimindir diye.
Biz evlenince esimle o evde oturduk. cunku ogluna verdigi evdi o ev..
biz yurt disina gelmemis olsaydik o ev bizimdi yani suan oturuyorduk hala icinde.
yillarca hep sizin eviniz deyip durdular. mesela kiraya verdiler biz yurt disina geldikten sonra o kiradan hicbir sey gormedik..
kendilerine aldilar hic ses etmedik birgunden birgune..
Ama simdi bizde bir evimiz olsun istedik cunku alamiyoruz ev gucumuz yetmiyor.
satmasini istedik esimin hakki olan o evi.. onlarda sattilar..
sattiktan sonrada ev alininca da bu ev sizindir artik dediler. nasil isterseniz ne yaparsaniz yapin dediler.
Ama gecenlerde de "e artik anahtarinizi verirsiniz" dedi kp.. bende ickillendim..

anladım canım, o zaman sen haklısın verme anahtarını, hem daha öncede tatsızlıklar yaşanmış, eşyalarını kullanmışlar verme hiç, dediğin gibi eşin konuşsun, hatta onlar konuyu açana kadar siz hiç bir şey demeyin, isterlersede kim ne düşünürse düşünsün vermeyin, o ev sizin, kimsenin karışmaya hakkı yok

doğrudur..kötü niyeriniz olsa kötü niyetmi denir buna bilmiyorumda tapuya eşiniz giderdi her ne olursa olsun çocukların parası sözkonusu..

Aynen oyle canim benim..
Biz firsatci,gormemis dunya mali meraklisi insanlar olsaydik esim ne yapar eder, Turkiyeye gidip o tapuyu uzerine alirdi.
Ama esim halen diyor ki, babamin evi o ev. o kadar haddini biliyor yani..

Aynen oyle canim benim..
Biz firsatci,gormemis dunya mali meraklisi insanlar olsaydik esim ne yapar eder, Turkiyeye gidip o tapuyu uzerine alirdi.
Ama esim halen diyor ki, babamin evi o ev. o kadar haddini biliyor yani..

ya sizin birikiminiz şimdi oda var ..

Yani çıkıp bencilsin versen ne olacak abartıyorsun diyenleri hiç anlayamadım. Karşıma geçip yüzsüz yüzsüz "anahtar ver" diyen önceden sabıkalı birine neden anahtar vereyim? Kendi paralarının lafını edeceklerse vermeyeceklerdi şanslarına küssünler. Bence asla verilmemeli. Gerekirse kırılsınlar, sen yeterince yaşamışsın.

Bende anlamiyorum arkadasim. benim neler yasadigimi bilip anlamadan boyle klavyeden bencillik demesi kolay..
Aynen oyle yuzsuzluk baska birsey degil.. cok dogru tanimlamissiniz. Guven herseyden onemli benim icin.
Guven kirildimi birdaha olmaz..dediklerinize aynen katiliyorum sagolun anladiginiz icin..
Bende vermeyi dusunmuyorum zaten. Kirilirsa da kirilsinlar bende cok kirildim zamaninda.
Ben kirilmayi kaldirabiliyorsam pekala onlarda kaldirabilir. insaniz ...

Çok çok ama çoook saygısızca. Sizin her türlü eşyanız olabilir orda. Evli insanlarsınız sonuçta.

Gel de bunu bu tip insanlara izah et..onlara gore saygisizlik degil ..
ne desem bos.. O yuzden susuyorum zaten..halden anlamayan insanlarla ne yuz goz olacagim diyorum.

anladım canım, o zaman sen haklısın verme anahtarını, hem daha öncede tatsızlıklar yaşanmış, eşyalarını kullanmışlar verme hiç, dediğin gibi eşin konuşsun, hatta onlar konuyu açana kadar siz hiç bir şey demeyin, isterlersede kim ne düşünürse düşünsün vermeyin, o ev sizin, kimsenin karışmaya hakkı yok

Sagol canim..
Aynen dedigin gibi..Dusuncelerinle hem fikirim..

ya sizin birikiminiz şimdi oda var ..

Aynen bizim birikimimiz olan para da var artik o evde.
Ama bizim daha cok paramiz gecti bu eve derlerse de kendi vicdanlarina birakirim Allaha arz ederim durumu..
Asla da bir ev icin o insanlarla yuz goz olmak istemiyorum.
Rabbim yardimcimiz olsun dilerim.

Aynen bizim birikimimiz olan para da var artik o evde.
Ama bizim daha cok paramiz gecti bu eve derlerse de kendi vicdanlarina birakirim Allaha arz ederim durumu..
Asla da bir ev icin o insanlarla yuz goz olmak istemiyorum.
Rabbim yardimcimiz olsun dilerim.

amin arkadaşım amin..yok olaki tapuyu alırsınız..yazlık sorunları olur diledikleri gibi gidip gelme konusunda dırdır ederlerse..paranızı istersiniz..sonuçta evletlerınızın hakkı..

amin arkadaşım amin..yok olaki tapuyu alırsınız..yazlık sorunları olur diledikleri gibi gidip gelme konusunda dırdır ederlerse..paranızı istersiniz..sonuçta evletlerınızın hakkı..

Umarim boyle birsey olmaz. Hersey diledigim gibi guzel bir sekilde hallolur..
Ama zora sokarlarsa bizi o zaman bende elbette cocuklarimin hakki olan paranin hesabini kendilerine sorarim tabiki..
insallah hersey iyi gider.. Kotu olmak kalp kirmak istemiyorum...

Back
X