• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin Anahtari kimde Kalmali ? Fikirleriniz onemli benim icin.

Umarim boyle birsey olmaz. Hersey diledigim gibi guzel bir sekilde hallolur..
Ama zora sokarlarsa bizi o zaman bende elbette cocuklarimin hakki olan paranin hesabini kendilerine sorarim tabiki..
insallah hersey iyi gider.. Kotu olmak kalp kirmak istemiyorum...

inşallah hayırlısı ile gönünüzce olur iyi geceler...:49:

ya sikintili bi.durum ama bende veremezdim icim rahat etmezdi.kimlerin girip.ciktigi belli.degil birde kimse dikkat etmez evi batirip giderler kendi.mallari degil sonucta.bide 2-3kez gelip gtcez diyosunuz siz temiz temiz birakip gtceksiniz sonra her geldiginizde evi bastan.asagi temizlemekle ugrascaksiniz yani ben.ole yapardim icim rahat etmezdi carsaflari kim kullandi ne bilcem halbuki anahtsr kimsde olmada kapini kapa git kfan rhat evine gel temiz temiz icn rhat enazindan.bnce anahtari nden vrmek.istemediginizi esiniz anlatsin aciklasin belki anlarlar.anahtari guvendiginiz baska birinedee verebilirsiniz gorunmez kazalar icin

yada eve kv ve kp disinda kimsenin gelip gitmesini istemediginizi soyleyerek.anahtari verebilirsiniz haa duydunuzki.eve baska girip cikanlar oluyo ozman anahtari pasa pasa isteyin sizin basimin ustunde yeriniz var ama baskasini.istemem dersiniz alirsiniz anahtarinizi

Bence size ev parası vermiş siz üzerini tamamlamişsiniz ve yılda 1veya 2kez gidiceksiniz vermemeniz olmaz.ben olsam verirsim ne olcak?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sürekli içinde yaşadığınız ev olsa kesinlikle anahtarını kimseye verme derdim..
amaaaa zaten yoksunuz..
boş ev nihayetinde kalsın anahtarınız neolacak..

muhtemelen siz yokken cümbür cemaat tatil yaparlar o evde.. :20: bence eşiniz söylesin, diyemem derse bak eşyaları 2 yıl kullandı haberin oldu mu, eve giren çıkann belli olması lazım deyin ve asla yedek yaptırmayın anahtarı.. yanınızda taşıyın.. :34:

Ben verilmemesinin doğru olmayacağını düşünüyorum.Adam henüz ölmemiş ama evini satıp size niyetle bir ev almış.. Yılda iki gez geleceğiniz bir ev üstelik. Anahtarıda vermem demenin doğru olmayacağını düşünüyorum .
Ama siz zaten kararınızı vermiş eşinizide buna ikna etmişsiniz zaten bizim bu saatten sonra söylediklerimizinde bir önemi yok yanıi..

K.v. ve aldiginiz ev ayni sehirdemi..e anahtari istermi...o konuyuacmadiktan sonra siz neden birakiyorsunuz kiii..alin anahtariii...birsey dersede aklima gelmedii.dersinn....

Tatil bölgesinde olan evler zaten yazlık evdir hanımefendi denize girmek tatil yapmak için kullanılır normal bir evdir zaten ayrıca zaten sizi başka evinizde varmış kaynana makinelerimi söküp kullanmış dediğinize göre orası normal ev bu alınan yazlık ev tatil yapmak için alınmış. Nasıl söküp kullandı onu da anlamadı evinde makine mi yoktu sonuçta gelip o evde kalıyorsunuz 2 sene sonra haberim oldu diyorsunuz 2 sene hiç gelmediniz mi ve yurtdışından senede 4 kere gelmeniz imkansız izinler doğrultusunda kuzenim gelemiyor çünkü. Ve ev yazlık eşinizin ailesi evi satıp size almışlar ama siz yokken onlarda hava değişikliği olsun diye gitmek isteyebilirler, deniz havası almak isteyebilirler tatil maksatlı filan yani oradan eşyalarınızı kendi evine taşıyacak değil herhalde buna eşiniz de izin vermez. Şimdi kendi sattıkları ev siz sadece kendi paranızla alsanız neyse durum böyleyken vermem demek abes kaçar.

Valla bizim yaşadığımız evin anahtarı 2 ailemizde de var. Ne lazım olursa girin kullanın dedik. Daha geçen gün alet çantası lazım olmuş. İşten çıkıp gidecek halim yok ya, girmişler almışlar. Haberimiz bile yok. :) Ama tabi bu tür şeyler karşılıklı. Herkes birbirinin yaşamına saygı duyacaksa, sizi rahatsız etmek için değil de rahat bir misafir gibi kullanacaklarsa sorun yok. Mesela kuzenimin kayınvalidesi (altlı üstlü oturuyolar.) Sabahın köründe kuzenimin yatak odasına girip bakıyomuş. Sabah da dalga geçer gibi anlatıomuş, şöyle sarılıyodunuz, böyle uyuyodunuz diye... Böyle bi durum olacaksa çirkin tabii...

Üzgünüm ama anahtarı vermemek için hiçbir sebebiniz yok.

Herşeyden önce tapu sizin üstünüze değil. Siz de meblağ koymuş olabilirsiniz ama tapu kayınpederin üstüne. Yani o evin yasal sahibi o. Yarın öbür gün kafası atar, eski evi de size ben vermiştim, iyilik ettik yeni ev aldık ama bizi bu evde istemiyorsunuz, kimi kimin evinde istemiyorsunuz bu ev benim evim deyip sizi dışlayabilir bile. Hiçbir hak iddia edemezsiniz. Hele hele çilingirle anahtarı değiştirmek vs bu gerçekten çok çok ayıp. Kaldı ki adam gene bir çilingir çağırıp kilidi değiştirebilir, bu sefer asıl siz giremezsiniz. Tapuyu gösterdikten sonra o kilidi değiştirmeyecek çilingir yok.

Eşyalarınızın izinsiz kullanılmasına olan öfkenizi ve şimdiki hassasiyetinizi anlıyorum. Sakın yanlış anlamayın. Ne yaparlarsa yeridir ailedir falan dediğim yok. Ama geçmişte bu yaşandı diye şimdi de aynı şeyi yapacaklar diye bir şey yok. O zamanlar yılda bi kere gidip geldiğiniz için rahat davranmışlar. Kaldı ki yıldra bir bir bile gelmiyordunuz eşyalardan bihaber olduğunuza göre. Ama şimdi sık sık gelirsiniz, öyle bir şey yapamazlar.

Bence yatak odanızın kapısını kilitleyin. Tüm özel eşyalarınız orda dursun. Yeni gelin gibi yeni eşya düzmenizin de bir anlamı yok eve. Fazla masraf etmeyin. Anahtarı da onlara verin. Sizin özelinize müdahale edilmedği, odanıza girilmediği sürece yeğen de gelsin, kim gelirse gelsin ne olacak? 7-24 yaşadınız bir ev değil ki? Yatırımınız gibi düşünün. Veya tapulu, hisseli devremülkler oluyor öyle düşünün. Şu durumda bunu yapmanız en iyisi, Aileyi karşınıza almayın mazallah dediğim gibi yapabilirler, o zaman siz zararlı çıkarsınız.

Ha tüm bunlar hiç içinize sinmiyorsa, eminim ki maddi durumunuz kötü değildir. Para biriktirin, eşiniz de evi babanızdan satın alsın. Kafanız rahatlasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnanamıyorum gerçekten inanamıyorum..
İnsanlar zaten bir ev vermiş sana.. sen üstünü tamamlayıp yeni bir ev almışsın. Yarsından fazlası aslında onların parasıyla alınmış. Ve sen adamların gidip kalmasını istemiyorsun. Kızma ama bunun adı nankörlük.

Selam Arkadaslar.

Kayinpederimin ogluna vermis oldugu evi vardi.
Biz artik devamli Turkiyeye gidip geldigimiz icin o evi satip parasi ne ise; bizde uzerine ekleyelim bir ev alalim dedik tatil bolgesinde.
Kirmadi kayinpederim sagolsun satalim dedi..
Tatil bolgesinde olmasinida ozellikle cocuklar icin istedik..Ev satildi uzerinide biz tamamladik ve ekonomik durumumuza gore ev aldik.
Daha dogrusu kayinvalide ve kayinpederim sagolsunlar bizim arastirdigimiz eve gidip baktilar begendiler..satin alindi ev.
simdi gecenlerde kayinpederim "Anahtarinizi verirsiniz artik" diye sakayla sordu.. Ben birsey demedim.
Bu sene ilkkez gidecegiz eve. Anahtar olayini nasil yapacagiz bilmiyorum. Ben malinda,esyasinda degilim asla ama evimin anahtari bende olmali diye dusunuyorum.. (Daha onceden biz yurt disina yerlesince bizim ardimizdan kayinvalidem sagolsun bana sormadan,danismadan evimdeki esyalardan camasir makinemi,buzdolabimi,firinimi almis kurmus kullanmis.. inanin bundan 2 yil sonra haberim oldu. Bundan dolayi kirginim ona) Ama yinede birgun yuzlerine vurmadim asla..
cunku dedigim gibi esya,dunya mali benim umurumda degil.. Ama guvenim sarsilmisti..Esimin hatiri icin sustum..
Ama bu Ev sonucta, ozel mahrem yerimiz..
Anahtarimi onlara veremeyecegimi nasil bir sekilde soylemeliyim sizce? yada Esim mi demeli ?
Ben nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum...

Bana onerilerinizi yazarsaniz cok sevinirim..

NOT : Arkadaslar ev yazlik degil.. Normal kullanacagimiz bir evdir.. Senede 2 3 kez gidip gelebilecegiz eve nasip olursa.. yazdan yaza degil yani..

yani anahtarı ona verseniz herkese bizim yazlık var alın kalın diyebilir demese bile isteyenler olabilir zor yani

Ay seboş kpeder bir ev parası koymuş ortaya.. kalma hakkı yok mu gerçekten?

o kalsın da anahtarın onda kalması demek her istediğine vermesi demek yazlık evlerin kaderi bu.hiç boş kalmaz, konu sahibi bunu açıkça konuşsun.hem KP ne zaman gidecekse o zaman alır anahtarı onda kalmasına gerek yok ama sanki niyet farklı gibi.eşi dosta yaranmak için kullanacak gibi

o kalsın da anahtarın onda kalması demek her istediğine vermesi demek yazlık evlerin kaderi bu.hiç boş kalmaz, konu sahibi bunu açıkça konuşsun.hem KP ne zaman gidecekse o zaman alır anahtarı onda kalmasına gerek yok ama sanki niyet farklı gibi.eşi dosta yaranmak için kullanacak gibi

bir de mesele ev ve para meselesi değil, temizlik kullanım felan.sürekli birilerinin girip çıktığı eve sonra siz nasıl rahat rahat gideceksiniz?

ya sikintili bi.durum ama bende veremezdim icim rahat etmezdi.kimlerin girip.ciktigi belli.degil birde kimse dikkat etmez evi batirip giderler kendi.mallari degil sonucta.bide 2-3kez gelip gtcez diyosunuz siz temiz temiz birakip gtceksiniz sonra her geldiginizde evi bastan.asagi temizlemekle ugrascaksiniz yani ben.ole yapardim icim rahat etmezdi carsaflari kim kullandi ne bilcem halbuki anahtsr kimsde olmada kapini kapa git kfan rhat evine gel temiz temiz icn rhat enazindan.bnce anahtari nden vrmek.istemediginizi esiniz anlatsin aciklasin belki anlarlar.anahtari guvendiginiz baska birinedee verebilirsiniz gorunmez kazalar icin

Bende sizin gibi dusundugum icin zaten endise ediyorum ve vermek istemiyorum.
Anahtarimi vermek istemiyorum diye niye kotu gelin olacagim bunuda hic anlamiyorum
zaten canim ben konusmam asla, esim kendisi konussun ailesi ile..

yada eve kv ve kp disinda kimsenin gelip gitmesini istemediginizi soyleyerek.anahtari verebilirsiniz haa duydunuzki.eve baska girip cikanlar oluyo ozman anahtari pasa pasa isteyin sizin basimin ustunde yeriniz var ama baskasini.istemem dersiniz alirsiniz anahtarinizi

Bu dedigin de olabilir. Ama inanin ki o eve gidip cikan olsa bile benim ruhum duymaz. O taraftan bana soyleyebilecek guvendigim bir insan yok..
Gizli kapakli is yaparlar ben duymam ki.. daha onceden esyalarimi alip goturdukleri gibi. hic ruhum duymadi.. Ben hala vermeme taraftariyim
kim kirilirsa da kirilsin.

Back
X