Evimizi satıp araba aldık acaba iyi mi ettik aklım çok karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
pandemi öncesi mi ??maşallah

Bizim kendi evimiz var oturduğumuz annemden de bir evim var.kendimize yatırımlik aldığımız evi sattık müdürümde ön ayak oldu indirimli cross aldık 320bine.Arabaya şu an eşimin müdürü 450 veriyor satmıyoruz.Daha iki ay oldu.Piyasada şu an sıfır arabalarda çip sıkıntısı var sayılı üretiliyor.Siraya giriyorsun eger müdürüm o firmanın müdürüyle konusmasaydi 450ye daha bu ay alacaktık.Coluk cocuk yaşlıda olunca bizde araba şart gece acile markete.Araba firmaları simdi Kasım aralık gibi sıfır araba alıp yeni yılda zamlı fiyata satıp kâr elde ediyor.Aramizdaki fark benim 2 evim var.3.sattim.Eger kirada otursaydim önce ev sonra araba alırdım.Lütfen kaskosunu yaptırmayı unutmayın en azından kaza gibi durumlarda maddi kaybınızı karşılıyor.

Saygısızlık için İlla kötü sözlü bir yazıya gerek yok . İmalarınız bile saygısızca bence. İyi günler size de
Ben sana neyin ne olduğunu anlatacak çok şey yazardım ama sende onu anlayacak kapasite olmadığını gösterdiğin için gerek duymuyorum. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az demişler.. Ne de güzel demişler.. Sen bu cahillikle güzel yaşarsın..

Kredi kullanmak istememenizi anlıyorum.O zaman ya bir eviniz olacak ya da bir arabanız.İkisi de olsun beklentisine girmeyeceksiniz...Bu hassasiyet böyle bir tercihi gerektirir.Ben tercihimi evden yana kullanırdım.Ev arabaya kıyasla daha temel ihtiyaç.Babadan dededen bir miras kalmayacaksa memur maaşıyla biriktirerek ev almak imkansız ötesi.

Amacım kimseyi yargılamak değil sadece merakımdan soruyorum. İçinde bulunduğumuz ekonomik durumda kredisiz ev nasıl alınabilir? Geçmişten gelen çok ciddi bir birikiminiz yoksa yöntem nedir?
Teşekkür ederim anlayışınız için. Burada hiç birşeyi tam olarak anlatmadığım için herkes kendi düşüncesini söylüyor . Küçük bir birikimimiz de var . Ticaret ile uğraşıyoruz . İnşallah güzel bir ticaret ile daha güzel haberler vermek nasip olur üslup için ayrıca teşekkür ederim . İnancım şudur ki Allah isteyene istediğini verecek

Vallahi ben öyle ikiside olsun lükste bogulayim derdinde değilim benim için ev almak iyi bir tercihti. Ama o evde oturamazdım çok kötüydü yani . Araba da değerlendir. Arabayı alıp kullanmadık ya. Galeride kar edip satacağız. İnşallah mirasımız yok ama dualarımız var

Çok geç artık teşekkür ederim

Allah affetsin sizin adınıza da ben üzüldüm . İnşallah bir daha böyle haram bir işe bulaşmazsınız

Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun kullanmalik değildi zaten araba Rabbim herkese helal kazanç nasip etsin

Benim şu aralar dededen kalma tarla mevzusu var insallah satılırsa arsa alıp müstakil ev yapmaya başlayacağım.Ama yetmeyeceğini tahmin ediyorum muhtemelen kredi çekerim.Bende ev satıp sıfır araba aldım ama bende 3 ev vardı.Ve arabamız arıza sinyali veriyordu.Hazir müdürümde ben konuşur indirim yaptırırım deyince 2 ay önce 320bine aldim simdi 450 bin oldu o araba çip sıkıntısı olunca sıfır arabalarda kuyruk olup sıraya giriliyor.Siran gelince alıyorsun paran olsa da.iki ayda 130 bin farklandi aldigim araba hatta arabayı güncel fiyata bize sat diyen 3 kisi var ama satmıyoruz çünkü niye ben tekrar aynı işlemleri yapayim bir kere zaten indirim şansı kullandım firma birdaha yapmazki.Esim aramis firmayı iki ay önce, hem normal fiyat vermişler hem sıradan bahsetmisler.Ben o firmanında dahil olduğu kurumsal firmada(koç çalışanlarına koc firmaları belli indirim yapıyorlar) çalıştığım için müdürüm vasıtasıyla hem sıra beklemedim hem indirim aldim.

Allahümme amin canım benim inşallah amin

Maşallah umarım güzel karlı bir iş olmuştur

Biraz eşimin hakkı yiyilmis. Adamı kötü mü anlattım o kadar neyse eşim her araba aldığında önce bana sürdürür sonra götürür. Ve ben araba kullanıyorum . Ne bilim adamı bu kadar kotuleyecek millet yine de sağ ol

Bu kadar kaderciyseniz konu açmanıza da gerek yoktu o halde.

Bu kadar haram helal düşünüyorsunuz kendinize göre değerlendiriyorsunuz peki kullanmayacağıniz arabayı galeriye koyup piyasa şartları ile fiyatı yukari çekmek ne kadar helal ne kadar haram hiç düşündünüz mu? Hep fırsatçılık galericilik emlakta emlakcilar fln tartışılır ya. Bu çarka dahil olmak gerçekten içinize sindimi? Ticaret böyle birsey değil çünkü, araba fiyatının sürekli yukari çıkması bizimle alakalı. Bundan seneler önce sıfır araba aldığın an aşağı inermis. Şimdi alıp kenara koyup insanların araba bulamamasindan faydalanmak çok dürüst olmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…