- 14 Mart 2019
- 1.987
- 2.511
- 133
2 sene önce 400 bine ev alan bir tanıdığın evinin şuanki fiyatı 1 buçuk milyonÇok pişman olursunuz bizim de başımıza geldi eve peşinat verdik arabayı satıp kredi çekecektik, eşim pek arabasını satmak istemedi.. evde vazgeçtik bir kaç ay bekleyip... şimdi arabamız aşağı yukarı aynı değerde bir kaç yeri de çizildi.. O vazgeçip almadığımız ev 665000 den 1.7 MİLYON a terfi etti.
Anasinin karninda arabayla mi dogmus?Herkese merhabalar . Ben 10 aylık yeni evliyim. Eşim devlet dairesinde memurluk yapıyor. Eşimin abisi ticaret adamı. Esimin ufak bir arabası vardi nişanlı olduğumuz zaman . Kayınpederim kendi halinde emekli . Biz düğünden sonra böyle güzel olmayan 10 yıllık bir binadan bir ev aldık . Ben ve eşimin tek isteği kredisiz ev alabilmek . Ben herkesten çok istiyorum . Bu yüzden herşeyimi. Verdim. Sırf kredi çekmesin diye . Çok karli bir fiyata evi aldık ama içinde kiracısı var ve bizde şuanki evimiz eşimin işine yakın olması ve konum olarak da çok iyi olduğu için o eve çıkmadık. Ayrıca benim kirada oturduğum ev aldığımız eve bin basar . Buraya kadar bir sorun yok. Ama eşim hem son çocuk hemde hep araba ile büyümüş. Ev aldık ama en küçük birseyde arabam uok dedi de durdu. Herşeyde arabasını öne sürdu ilk başlarda takmadım evet alışması zor olacak dedim. Ama yok harbiden alışamadı yani keyfinden mi geçemedi bilmiyorum. Dün de yine kayınbiraderim aradı. Allah ondan razı olsun kardeşine her zaman destek olmak istiyor . Dedi ki senin eve karşılık sıfit bir araba var takas edeceğiz dedi. Ama bizim o evden 100000 lira karimız oluyor. Bana sordu bende sen daha iyi bilirsin dedim . Eğer ki bizim için kar ise alalım dedim . Ve aldık da . Bunu kendi annemle paylaştım hani mutluyum anlatıyorum falan. Annem dedi ki keşke evin dursaydi . Hevesim kursağımda kaldı resmen . Öyle moralim bozuldu ki. Bende artık dayanamadım buraya yazıp rahatlamak istedim.(. Kayınpederim ve kayınvalidem sürekli eşimin arabası yok diye söylüyorlardi. Alışmış o alışmış diye. Diyorum ya sürekli o yüzden tartışma da çıktı. Annemde ona nazaran mi dedi bilmiyorum ) uzattım hakkınızı helal ediniz.
Teşekkür ederim ama haram para ile iş olmayacağını ve müslüman bir şekilde yaşamak istediğimi üzerine basa basa söylüyorum . Doğu da yaşıyorum . İnşallah arabamızın değerlenip satıldığından da helal yolla ev alınabileceğini sizin gibi insanlara gösteririm. İyi günler . Yorum yapmanıza da gerek yok . KREDİSİZ ev almak için elimizden geleni yapacağız. Bunu anlayabilmeniz mümkün değil .
Şu kafada şu üslupta birine iyi olmuşBiraz saygılı olun ya biraz . Burada akıllı şuurlu kişiler ile muhabbet etmek istiyorum. Sizin gibi anlayışsız insanlar can sıkıyorsunuz sadece. Varlığınız negatiflik. Yemek olarak kullanıyorsunuz galiba negatifliği. Yoksa insan niye böyle kaba kaba konuşur ki . Hayır birde anlamışsınız kredisiz almak istediğimi hala boş yere olmuş diyip duruyorsunuz
Biraz saygılı olun ya biraz . Burada akıllı şuurlu kişiler ile muhabbet etmek istiyorum. Sizin gibi anlayışsız insanlar can sıkıyorsunuz sadece. Varlığınız negatiflik. Yemek olarak kullanıyorsunuz galiba negatifliği. Yoksa insan niye böyle kaba kaba konuşur ki . Hayır birde anlamışsınız kredisiz almak istediğimi hala boş yere olmuş diyip duruyorsunuz
benim de faiz hassasiyetim var ama daha geçen hafta kredi çektim.mecburum.nakit parayı elimden çıkarmak istemedim okul için .evler 2 milyon oldu semtimde.kredi çekmeden nasıl alacağız?gelirimiz 25 30 bin olsa birikmez.biz biriktirsek ev gene 2 ye katlar alamayızEv , araba, para, birikim konularini cok severim, okurum, yorum yaparim elimden geldigince. Sen de benim gibi seviyorsun ceycey, evi satmis , araba almis, kredi cekmek istemiyormus, biraz gonul rahatlatmak icin bu konuyu actigini dusunuyorum, cunku kendisi de pisman..
Sen kredi cekmek istemiyorsun ya, ben bu isin icindeyim saticilar iki gunde bir eve zam yaptigi icin kac tane konut kredi dosyalarim iptal olduu , ev ya ev otesi berisi yok.. her ay kira vermiyorum . Esiniz inanilmaz cocuksu geldi bana. Gercekten es seciminin cok onemli oldugunu bir kez daha anliyorum..
Gelirim 10 000 uzerinde, yemin ediyorum suan bir evin kapisini bile alamiyorumm bir goz oda bile alamiyorummm
Herhalde bir insanin yapabilecegi en saçma şey evi satıp araba almak kirayı ve benzini bedavaya halletmiyorsanız tabiHerkese merhabalar . Ben 10 aylık yeni evliyim. Eşim devlet dairesinde memurluk yapıyor. Eşimin abisi ticaret adamı. Esimin ufak bir arabası vardi nişanlı olduğumuz zaman . Kayınpederim kendi halinde emekli . Biz düğünden sonra böyle güzel olmayan 10 yıllık bir binadan bir ev aldık . Ben ve eşimin tek isteği kredisiz ev alabilmek . Ben herkesten çok istiyorum . Bu yüzden herşeyimi. Verdim. Sırf kredi çekmesin diye . Çok karli bir fiyata evi aldık ama içinde kiracısı var ve bizde şuanki evimiz eşimin işine yakın olması ve konum olarak da çok iyi olduğu için o eve çıkmadık. Ayrıca benim kirada oturduğum ev aldığımız eve bin basar . Buraya kadar bir sorun yok. Ama eşim hem son çocuk hemde hep araba ile büyümüş. Ev aldık ama en küçük birseyde arabam uok dedi de durdu. Herşeyde arabasını öne sürdu ilk başlarda takmadım evet alışması zor olacak dedim. Ama yok harbiden alışamadı yani keyfinden mi geçemedi bilmiyorum. Dün de yine kayınbiraderim aradı. Allah ondan razı olsun kardeşine her zaman destek olmak istiyor . Dedi ki senin eve karşılık sıfit bir araba var takas edeceğiz dedi. Ama bizim o evden 100000 lira karimız oluyor. Bana sordu bende sen daha iyi bilirsin dedim . Eğer ki bizim için kar ise alalım dedim . Ve aldık da . Bunu kendi annemle paylaştım hani mutluyum anlatıyorum falan. Annem dedi ki keşke evin dursaydi . Hevesim kursağımda kaldı resmen . Öyle moralim bozuldu ki. Bende artık dayanamadım buraya yazıp rahatlamak istedim.(. Kayınpederim ve kayınvalidem sürekli eşimin arabası yok diye söylüyorlardi. Alışmış o alışmış diye. Diyorum ya sürekli o yüzden tartışma da çıktı. Annemde ona nazaran mi dedi bilmiyorum ) uzattım hakkınızı helal ediniz.
Pişmanlıktan nereye saracagını şaşırmış gösteririm size ne yahuSaygısızlık barındıran tek bir kelimem dahi yok! Kaldı ki saygıyı sizden (buradan) öğrenecek eğitim düzeyinde değilim çok şükür. Anladığım kadarıyla pişmanlığın vermiş olduğu hissiyat sizi bu kadar yüksek tepki vermenize itmiş olacak ki durup durup yorumuma cevap yazmışsınız. Sizin adınıza üzülmüştüm vazgeçtim. İyi günler..
Siz bence bir sindirin o evi su falan için kimse saygısızlık yapmamış sizden ziyadeSaygısızlık için İlla kötü sözlü bir yazıya gerek yok . İmalarınız bile saygısızca bence. İyi günler size de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?