Evimizi satıp araba aldık acaba iyi mi ettik aklım çok karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 sene önce 400 bine ev alan bir tanıdığın evinin şuanki fiyatı 1 buçuk milyon

Ev dokuluyor cok eski diyorsun ya , anneminde bir evi var bos kaliyor, yikilip yapilmasi lazım, ev rutubet aliyor inanilmaz , ama konumu oyle guzelki istanbulun cok merkezi bir konumunda arka balkondan baktiginda hersey ayaklarının altinda , 5. Kat . Evi satmiyoruz oturmuyoruz da satmiyoruz da ben suan o rutuet dedigim evi var ya alamam

Öncelikle hayırlı olsun arabanız kazasız kullanmak nasip olsun
Ben bu ikilemde kaldığım da evi tercih etmiştim ama o dönemin şartlarında ev bir koyduysa araba üç koydu ve eğer arabayı seçseydim aldığımız evi bize aldırıp üstüne para bile bırakıyordu ama dediğim gibi o dönemin şartlarında şimdi ev fiyatları daha da uçtu o yüzden sizin durumunuzu bilemeyeceğim
İnsallah arabanızla gönlünüze göre bir ev alabilirisiniz

Erkeklerin bu araba sevdası herşeyi mahvediyor malesef ve herzamanki gibi iş kadına düşüyor. Çevremde ne kadar kocası ne derse he diyen, maddi işlere karışmayan kadın varsa malesef o aile bir düzen tutturamiyor.

Anasinin karninda arabayla mi dogmus?
O 100 bin kar haftaya ev alirken cerez olur.İyi halt yemis kocaniz.Arabada yatar kalkar artk jfjfjff

Kredisiz mal almanın birinci kuralı değeri artan mevcut malı elinizden çıkarmamaktır.

Biz de kredisiz biriktirerek ev aldık ancak önceki mallar değerlendi, üzerine birikim konuldu da öyle oldu.

Değeri sabit kalan arabaya yatırım yaparak kendinizi faiz köşesine sıkıştırmışsınız ne yazık ki....

Şu kafada şu üslupta birine iyi olmuş

Kredisiz alın sıkıntı yok, yalnız biriktirerek almanın da kuralı var. Şimdi nasıl uçan ev fiyatlarını yakalayacaksınız? Rutubetli eski püskü o ev biriktirmede size çok yardımcı olacaktı.

Çok üzüldüm sizin adınıza.

Ülkede zaten negatif faiz var ,hala faize girmem diyen insanları anlamıyorum sanki tefeciden borç aliyorsunuz. Faizler geçen hafta 0.99 inince ikinci el dairelerin de fiyatı hemen yükseldi...yani borcsuz ev almayı geçtim borçla bile ev almak imkansiz oldu...iktisadi acidan acayip zararli bir karar olmuş.
Belli bir yaşa gelen herkese finansal okur yazarlik kursu ya da desteği verilebilse keske...Eve yazık olmuş...

benim de faiz hassasiyetim var ama daha geçen hafta kredi çektim.mecburum.nakit parayı elimden çıkarmak istemedim okul için .evler 2 milyon oldu semtimde.kredi çekmeden nasıl alacağız?gelirimiz 25 30 bin olsa birikmez.biz biriktirsek ev gene 2 ye katlar alamayız

Herhalde bir insanin yapabilecegi en saçma şey evi satıp araba almak kirayı ve benzini bedavaya halletmiyorsanız tabi

Hata resmen hata

Pişmanlıktan nereye saracagını şaşırmış gösteririm size ne yahu çok ta fifi evi satıp araba alan ne gösterebilir merak ettim

Ay okuduğum en talihsiz konu.

Aylık taksidi ödeyecek gelirim olsa tam şu an krediye girerdim. TL bu kadar düşmüşken, faiz de aslında negatif faizken kredi ile borçlanmak saçma değil. Kaldı ki ev gibi bişeyi kredisiz almak aşırı zor.

Hani bildiğimiz 4 tekerlekli araç için kapısı bacası olan evi satmış bu arkadaş öylemi
Kar etmiş hemde
Ay daha şaşırmam dedikçe neler okucam burda Allahım yarrabbim
Şımarık kocasına bisiklet yada akülü araba alaymış keşke
Aman ya kınamıyorum çoluk çocuğum var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…