Evimizi satıp araba aldık acaba iyi mi ettik aklım çok karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben şeye takıldım, ev sizin de araba neden onun? Siz kullanmayacak misiniz? Eger öyleyse aşırı saçma. Önce oturacak bir catiniz olmaliydi bence, ev ihtiyaç araba lüks

Bence saçma yani kiradayken evi satmak
Memurmuş eşin kredi çekip araba alabilirdiniz

Sonunu okurken yok artık dedim. Ev satıp araba almak hele ki bu devirde en kötü evin bile milyon ettiği devirde hiç mantıklı olmamış. Çok üzüldüm adınıza. Evet arabaya alışan biri için arabasız kalmak çok zor ama ev durup az birikim az kredi ile uygun yollu birşey alınırdı. Emin olunki borçlanmadan mal mülk sahibi olmak hele ki bu devirde cok zor. bugün kazandıgın parayı kenara koysan ne olur kum tanesiyle tek tek kova dolacakta mal sahibi olacan o yüzden kredisiz kredisiz demenized boş yere olmuş. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim ama haram para ile iş olmayacağını ve müslüman bir şekilde yaşamak istediğimi üzerine basa basa söylüyorum . Doğu da yaşıyorum . İnşallah arabamızın değerlenip satıldığından da helal yolla ev alınabileceğini sizin gibi insanlara gösteririm. İyi günler . Yorum yapmanıza da gerek yok . KREDİSİZ ev almak için elimizden geleni yapacağız. Bunu anlayabilmeniz mümkün değil .

Biraz saygılı olun ya biraz . Burada akıllı şuurlu kişiler ile muhabbet etmek istiyorum. Sizin gibi anlayışsız insanlar can sıkıyorsunuz sadece. Varlığınız negatiflik. Yemek olarak kullanıyorsunuz galiba negatifliği. Yoksa insan niye böyle kaba kaba konuşur ki . Hayır birde anlamışsınız kredisiz almak istediğimi hala boş yere olmuş diyip duruyorsunuz

Saygısızlık barındıran tek bir kelimem dahi yok! Kaldı ki saygıyı sizden (buradan) öğrenecek eğitim düzeyinde değilim çok şükür. Anladığım kadarıyla pişmanlığın vermiş olduğu hissiyat sizi bu kadar yüksek tepki vermenize itmiş olacak ki durup durup yorumuma cevap yazmışsınız. Sizin adınıza üzülmüştüm vazgeçtim. İyi günler..

Sanki biraz kredi ile ev alanlara hakaret gibi olmuş. İnsallah alırsınız ne diyim. İnsallah herkes alabilecek hale gelir ama kredili ama kredisiz.

Sanki biraz kredi ile ev alanlara hakaret gibi olmuş. İnsallah alırsınız ne diyim. İnsallah herkes alabilecek hale gelir ama kredili ama kredisiz.
Bu benim isteğim yani . İsteyen her türlü kredi ile alabilir onlara hiç bir dediğim yok. Benim niyetim kredisiz olması duam da bu şekilde. Rabbim herkese dilediğini nasio eylesin amin

Saygısızlık için İlla kötü sözlü bir yazıya gerek yok . İmalarınız bile saygısızca bence. İyi günler size de

Sanırım yatırım konusunda biraz tecrübesizsiniz. Sizinle biraz konuşalım bu konuda.

2017 senesinde babam bana o zamanın parasıyla 15 bin lira para verdi. Bununla ne istersen yap dedi. O zaman bekardım.

Altının grami 145 liraydı. Paramla altın hesabi açtım ve 100 gram altın aldim. Ve o paraya asla dokunmadım

Evlendim. Eşimin ufak bir arabasi vardı. Düğün takılarımi verdim. 2019 senesinde o zamanın parasıyla 80 bin liraya çok güzel bir araba aldık.

Bu arabayı bu sene şubat ayina kadar kullandık. Bu sene bu arabayı 300 bine sattık. 250 bin kredi çektik ve ev aldık. Bakin biz de müslümanız. Faiz ödemek istememenizi anlıyorum. Fakat hem evim hem arabam olsun diyen bir insanın kredisiz bunlara sahip olması maalesef mümkün değil. Arkasında babasi yoksa tabi.

Sonra biz de arabasızliğa aliskin olmadığımız icin bankadaki 100 gram altını bozdurdum. 930 liraydı grami.. 95 gram çekip eşime verdim. Kendisi de 10 bin katıp ufak bi araba aldi.

Evet lüks bi şey değil ama şu an işimizi görüyor.

Size tavsiyem altına ve eve yatırım yapmanızdır.

Evet biz araba alarak güzel bi yatirim yaptık ama biz sıfır arac almadik. Ve bir kere sürtmedik arabayi. Pırıl pırıl sattik. Çünkü tek varligimizdi. Ve değerini kaybetmesi beni çok yaralardi.

Şu an arabayi satsaniz o evi alamazsiniz mesela. Çünkü gayrimenkul her zaman gayrimenkuldur. Değeri vurmakla çizmekle azalmaz. En temel ihtiyaçtır. Ev daimi ihtiyaç, araba zaman zaman ihtiyaçtır.

Sanirim eşinizin hevesinin kurbani olmussunuz. Ama artık yapacak birşey yok.

Size tavsiyem altına yatirim yapmanız. Altın uzun vadede daima kazandirir. 1 gram altın alıp kenara atın ve büyük yatirimlar dışında asla altininizi bozdurmayin.

Ben her sıkıştığımda altın bozdaydım su an 1 gram altinim kalmazdı.

Insallah bundan sonra daha dikkatli adımlarınız olur. Aldığınız arabayi güle kullanın.

Hayatımda duyduğum en saçma şey ev satıp araba almak bi düşünün allah aşkına sizce mantıklımı bu yaptığınız ?

Eşiniz zora gelmeyen, şımarık biri. İlerde Allah korusun, büyük sıkıntılarla karşılaşırsanız vay halinize.

evden kira alıp üstüne de kredi çekip uygunundan bir araba alınır .o ev yaza gene 2 ye katlar üstüne soğuk su içsin
Ev , araba, para, birikim konularini cok severim, okurum, yorum yaparim elimden geldigince. Sen de benim gibi seviyorsun ceycey, evi satmis , araba almis, kredi cekmek istemiyormus, biraz gonul rahatlatmak icin bu konuyu actigini dusunuyorum, cunku kendisi de pisman..
Sen kredi cekmek istemiyorsun ya, ben bu isin icindeyim saticilar iki gunde bir eve zam yaptigi icin kac tane konut kredi dosyalarim iptal olduu , ev ya ev otesi berisi yok.. her ay kira vermiyorum . Esiniz inanilmaz cocuksu geldi bana. Gercekten es seciminin cok onemli oldugunu bir kez daha anliyorum..
Gelirim 10 000 uzerinde, yemin ediyorum suan bir evin kapisini bile alamiyorumm bir goz oda bile alamiyorummm

Şımarık evet hadi evi sattınız diyelimki
Ayağını yerden kesen bir arabada alabilirdi
Kredi çekip araba alıp onu kiradanda karşılayabilirdi
Kira 10000 ise eğer 1 senede borcu bitirebilirdi
Ev %100 kar sağlıyor ama araba öyle değil
Eşinizin altına iyi bir araba çekmişsiniz

Konu başlığını her gördüğümde üzülüyorum size.

Sırf eşinizin şımarıklığı yüzünden, ev satıp sıfır arabayı o hava atsın diye almışsınız. Ve arabayı anahtarıni çevirip kullanamayacaksınız hiçbir zaman. Eşiniz hazretleri ne zaman uygun görürse o zaman binebileceksiniz. Arabanız var mı, var olacak sadece.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…