- 14 Haziran 2019
- 14.800
- 72.294
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zaten eşime dedim, Çarşamba mecburi izinli olduğu için, o güne kadar hallolmazsa gidip tapuyla faturaları üzerine alıp kapatıyorsun dedim. Ama dava açarsa diyor. Dedim ki biz davayla uğraşacağımıza o uğraşsın. Hem o kadar gevşek birinin öyle işlerle uğraşacağını hiç sanmıyorum.
Diyor ki üç çocuğu var. Onu babalarının düşünmesi gerekmez mi dedim. Olsun yazık diyor hala çıldırıcam. Adamlar parasıyla bizi cebinde sallar, hala onları düşünüyor.
En kızdığım şey de bu. O kiradan tasarruf edecek diye benden çıkıyor para. O akıllı biz salağız çünkü.
Şikayet etsen evimizi gasp ediyor diye yada tam tabiri neyse hukukçular bilirMerhaba arkadaşlar benim derdim şu, seneler sonra çok şükür ev sahibi olduk, Allah isteyen herkese nasip etsin.
Evde ev sahibinin oğlu oturuyordu, çıkmadı. Pandemiden dolayı sıkboğaz etmedik. Normalleşme başlasın çıkıcam, zaten ev bol dedi. Sonra virüs var ev baktırmıyor kimse dedi. Sonra 1 hafta içinde çıkıyorum dedi. En son ayın 15 inde çıkıyorum demişti, eşim bugün aradı ev yok diyor şimdi de Yine bizim buralardan ev bakıyormuş ki burada her çeşit kiralık ev çok. Yani böyle birşey mümkün değil. Biz şuan hala kira ödüyoruz ve kredi taksit zamanı geldi. Bizim hesabımıza göre gelir giderimiz uç uca, yani fazladan kira ödemeyi düşünmüyorduk. Anladığım kadarıyla evden olabildiğince geç çıkıp kiradan kar edecek. Ama onun kar ettiği kira bizim cebimizden çıkıyor. Bu arada durumları bizden iyi, babasının malı mülkü var.
Bu durumda ne yapabiliriz? Ev önceden onun üzerine değildi, kira sözleşmesi falan da yok. İnternetten araştırdım ama hep kira sözleşmesi neyse o kadar kalabilir diyor. Fakat bu insan kiracı değil.
Vermezse dısarı atmaya hakkınız dogar,deneyın yine de.Neden versin ki
Satılabilir. Ama kiracının sözleşmesi devam.eder, yani eski ev sahibi ile 3 ay önce sozlesme yapildi ve ev kiralandı diyelim, o kiracının 9 ay daha oturma hakki var. Ev sahibi noter kanaliyla bilgilerini ve hesap numarasını kiraciya bildirmek zorunda. Ben de bu konu hakkinda dun araştırma yaparken okudum durum böyleymiş. Yani ben evi aldım hadi cik diyemezler. Tabii bu durum sözleşmesi olan kiracilar icin geçerli.Nasıl içinde kiracı olan ev satilmazmis?
Net olun eger basvuru yapmanız gerekirse zaman aşımına ugramasin hakkinizi kaybedersiniz.Eşim adamın babasıyla dün akşam konuştu, bizi rezil etti falan demiş. Dışarıdayım eve geçer geçmez konuşucam demiş. Ama dünden beri arayan yok. Eşim de tekrar aramak istemiyor adam konuşunca dönücem dedi diyor. Artık bu işi ben elime alıcam, eşimde bu naiflik varken daha hiç çıkmazlar
Biliyorum satıldığını da yazdığım üye satilamaz kiracı varken demiş, ben de nasıl satilamazmis diye sordum. Cevap da vermedi zaten:)Satılabilir. Ama kiracının sözleşmesi devam.eder, yani eski ev sahibi ile 3 ay önce sozlesme yapildi ve ev kiralandı diyelim, o kiracının 9 ay daha oturma hakki var. Ev sahibi noter kanaliyla bilgilerini ve hesap numarasını kiraciya bildirmek zorunda. Ben de bu konu hakkinda dun araştırma yaparken okudum durum böyleymiş. Yani ben evi aldım hadi cik diyemezler. Tabii bu durum sözleşmesi olan kiracilar icin geçerli.
Net olun eger basvuru yapmanız gerekirse zaman aşımına ugramasin hakkinizi kaybedersiniz.
Ben 1 ay diye okumustum ama 2 ay da olabilir biri daha yazmis ihtar cekiyorsunuz ya da kaymakamliga başvuruyorsunuz
Noter huzurunda adınıza ise o ev su an eviniz isgal altında. Size evi satan kisiyle görüşüp 3 gün içinde ev bosaltilmadigi takdir de ihbar edeceginizi söyleyin. Tabi noter de imzaladiginiz.kagitlar da evin bosaltilma olayi ile ilgili madde yoksa.Merhaba arkadaşlar benim derdim şu, seneler sonra çok şükür ev sahibi olduk, Allah isteyen herkese nasip etsin.
Evde ev sahibinin oğlu oturuyordu, çıkmadı. Pandemiden dolayı sıkboğaz etmedik. Normalleşme başlasın çıkıcam, zaten ev bol dedi. Sonra virüs var ev baktırmıyor kimse dedi. Sonra 1 hafta içinde çıkıyorum dedi. En son ayın 15 inde çıkıyorum demişti, eşim bugün aradı ev yok diyor şimdi de Yine bizim buralardan ev bakıyormuş ki burada her çeşit kiralık ev çok. Yani böyle birşey mümkün değil. Biz şuan hala kira ödüyoruz ve kredi taksit zamanı geldi. Bizim hesabımıza göre gelir giderimiz uç uca, yani fazladan kira ödemeyi düşünmüyorduk. Anladığım kadarıyla evden olabildiğince geç çıkıp kiradan kar edecek. Ama onun kar ettiği kira bizim cebimizden çıkıyor. Bu arada durumları bizden iyi, babasının malı mülkü var.
Bu durumda ne yapabiliriz? Ev önceden onun üzerine değildi, kira sözleşmesi falan da yok. İnternetten araştırdım ama hep kira sözleşmesi neyse o kadar kalabilir diyor. Fakat bu insan kiracı değil.
Kira istersek hepten yerleşir eve. O topa hiç girmiyim. Evden defolsunlar yeter.Avukat arkadaşıma danıştım şimdi, ev sahibinin oğlu da olsa kira vermek mecburiyetinde vakit kaybetmeden mahkemeye versin dedi. Polise de rica edebilirler belki gözünü korkutur dedi.
kolay gelsin tekrar.
Öyle bir madde yok. Zaten noterle hiç işimiz olmadı, tapu dairesi ve bankayla işimiz oldu sadece.Noter huzurunda adınıza ise o ev su an eviniz isgal altında. Size evi satan kisiyle görüşüp 3 gün içinde ev bosaltilmadigi takdir de ihbar edeceginizi söyleyin. Tabi noter de imzaladiginiz.kagitlar da evin bosaltilma olayi ile ilgili madde yoksa.
Yine benim zorlamalarım sonucu dün akşam yine arattırdım, açmadılar telefonu. Olsun yine ara dedim, belli olur olmaz ararmış zaten. Tabii benim sabrım taştı. Dedim ki adamlar seni ciddiye almıyor ki. Azıcık ciddiye alsa olumsuz da olsa telefonu açar cevap verirler. Bak dönücem dedi dönmedi, sen arıyorsun açmıyor, seni sallamıyorlar bile dedim. Beyefendi küstü yattı. Şuan sabretmiş halim bu. Sabrım taşınca ne olacak çok merak ediyorum.WOLFROG sonuc ne oldu
Haspama bak! Ben de ne evler begeniyorum da maasin yarısını vermek istemediğimden orta halli biraz eski daha mütevazı bir evde yaşıyorum! Siz de o evi adam rahatca coreklensin arti babasi zengin olsun diye aldiniz zaten dimi!Bu arada ev bulamamasının sebebini öğrendim. Efendim beğendiği evlerin kirası yüksekmiş, kirası uygun olan evleri de beğenmemiş. Ben salağım zaten az kira vermek için yapıldığından beri mutfağı banyosu yenilenmemiş 40 senelik daracık evde oturuyorum... Hiç kafası da basmıyor millet iyi evini neden ucuza versin? Halihazırda bize ait olan oturduğu daire gibi bi yer bakınıyorsa minimum 1500 TL ödeyecek ki bu hiç bi işyerinde kalıcı olamamış biri için imkansız. Piyasayı ne sanıyor bu salak...
Haspama bak! Ben de ne evler begeniyorum da maasin yarısını vermek istemediğimden orta halli biraz eski daha mütevazı bir evde yaşıyorum! Siz de o evi adam rahatca coreklensin arti babasi zengin olsun diye aldiniz zaten dimi!
Bence siz esinizin keyfini beklemek yerine hukuki ne yapilabilir öğrenin bagli bulundugunuz kaymakamligi arayin mesela, ev esinizin uzerine sonuçta, siz de onun adına isinizi takip.ediyorsunuz sonucta :) öğrenip esinizi ikna edin eminim kisa surede sonuc alabilirsiniz
Denemekten zarar gelmez bence. Gidip ricayla yapılır. Eşinizin kimlik fotosunu çekin.Son durum: Eşimin izni yarın değil pazartesiymiş Ben yarın fatura işi hallolur diyordum.
Şimdiki sorum şu eşim adına fatura üzerime alıp kapattırma olayını yapabilir miyim
Denemekten zarar gelmez bence. Gidip ricayla yapılır. Eşinizin kimlik fotosunu çekin.
Benim eşim de sizin eşiniz gibi çok iyi niyetli, yumuşak yüzlü bir insan. Benzer olayları yaşadık. Ondan anlıyorum sizi. Ben ilk evlendiğimde eski kiracıdan kalan borç fln mevzuları olduğu için zor açtırmıştım. Ama babamın üstündeki evi açarken sadece kimliğim yetmişti açtırmaya. Aile arasında rica, zır durumdayız fln diyince işe yarayabiliyorFaturalardan birini bile kapatsam yeter bence. Elektrik veya su birisi bile eksik olsa kalamazlar diye düşünüyorum.
Ya çıkarsınız ya kirayı ödemem diyin. Olmazsa polis yardımıyla çıkarın.