• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimiz İşgal Ediliyor

Merhaba arkadaşlar benim derdim şu, seneler sonra çok şükür ev sahibi olduk, Allah isteyen herkese nasip etsin.

Evde ev sahibinin oğlu oturuyordu, çıkmadı. Pandemiden dolayı sıkboğaz etmedik. Normalleşme başlasın çıkıcam, zaten ev bol dedi. Sonra virüs var ev baktırmıyor kimse dedi. Sonra 1 hafta içinde çıkıyorum dedi. En son ayın 15 inde çıkıyorum demişti, eşim bugün aradı ev yok diyor şimdi de 🤦 Yine bizim buralardan ev bakıyormuş ki burada her çeşit kiralık ev çok. Yani böyle birşey mümkün değil. Biz şuan hala kira ödüyoruz ve kredi taksit zamanı geldi. Bizim hesabımıza göre gelir giderimiz uç uca, yani fazladan kira ödemeyi düşünmüyorduk. Anladığım kadarıyla evden olabildiğince geç çıkıp kiradan kar edecek. Ama onun kar ettiği kira bizim cebimizden çıkıyor. Bu arada durumları bizden iyi, babasının malı mülkü var.

Bu durumda ne yapabiliriz? Ev önceden onun üzerine değildi, kira sözleşmesi falan da yok. İnternetten araştırdım ama hep kira sözleşmesi neyse o kadar kalabilir diyor. Fakat bu insan kiracı değil.
10 yıl önce bizim başımıza gelmişti bu durum. Mecburen mahkemeye verdik. Hakim tek celsede bizim lehimize karar verdi ve adam evi boşaltmak zorunda kaldı da kurtulduk.

Ben de ev sahipleriyle cok sorun yasayan biri olarak bu konularda arastirma yapan biriyimdir normalde kiraci varsa ev alindiktan sonra 1 ay icinde sözlü uzlasma saglanamazsaniz ihtar cekmeniz gerekir diye biliyorum. Bu kişi kiraci olmadığı için yine birkac arastirma yaptim sizin için :
  • Ev sahibinin, kendisinin, alt ve üst soyunun, 1. derece yakınlarının yaşaması için bu eve ihtiyacı olduğunu ispatlaması halinde, kiracıya yazılı bildirim yapılarak, tahliye davası açılabilir.
  • Kiracı ve ev sahibi arasında, noterden tasdikli bir taahhüt varsa ve kiracı, evi buna uygun olarak boşaltmadıysa; ev sahibi 1 ay içinde icra dairesine başvurarak tahliye davası açabilir
Milliyet emlaktan alıntıdır.

Evle ilişkisi olduğuna dair hiçbir belge yok.
Bir polis ve bir çilingir yeter size. Dava açılacaksa gitsin mahkemeye o başvursun. Şayet babasıyla arasında kira sözleşmesi yoksa yasal nasıl bir hakkı olabilir ki? Kira ödediğini, kiracı olduğunu, evin kullanım hakkının onda olduğunu nasıl ispatlayacak?

Aranızda sözlü de olsa bir kira sözleşmesi yok anladığım kadarıyla. Önceki malikle şu kadar süre bedelsiz oturacak site de bir anlaşma yok.size tapuyu üzerinize aldığınızdan beri her hangi bir kira bedeli de ödemedi değil mi? Yani bu adam sizin kiracınız değil o yüzden kiracılıktan kaynaklı tahliye işlemlerinden faydalanamazsınız. Ama tapu kayndınızla birlikte bu adam için fuzuli işgal davası açabilirsiniz. Siz yine de bir avukata danışın, kiracınız olmadığı için daha kolay tahliye edilebilir.

Ben de ev sahipleriyle cok sorun yasayan biri olarak bu konularda arastirma yapan biriyimdir normalde kiraci varsa ev alindiktan sonra 1 ay icinde sözlü uzlasma saglanamazsaniz ihtar cekmeniz gerekir diye biliyorum. Bu kişi kiraci olmadığı için yine birkac arastirma yaptim sizin için :
  • Ev sahibinin, kendisinin, alt ve üst soyunun, 1. derece yakınlarının yaşaması için bu eve ihtiyacı olduğunu ispatlaması halinde, kiracıya yazılı bildirim yapılarak, tahliye davası açılabilir.
  • Kiracı ve ev sahibi arasında, noterden tasdikli bir taahhüt varsa ve kiracı, evi buna uygun olarak boşaltmadıysa; ev sahibi 1 ay içinde icra dairesine başvurarak tahliye davası açabilir
Evet bunlar kiracı sıfatıyla olursa yapılıyor fakat şuan kira, sözleşme vs. Yok direkt işgal etme var polisi dahi arasa gelip çıkartırlar.

Evi teslim etmesi için gereken süreyi yazılı şekilde belirtmiş olsaydınız teslim borcunu yerine getirmediği için tazminat talep edebilirdiniz.
Pandemi var diye zorlamak istemedik. İyi niyet gösterdiğimiz için çok pişmanız.

Sonuçta oğlu ve evi size satarken bu durumdan bahsetti mi ? Oğlu sebebi ile bu evi sattıysa oğlunun durumundan haberdardır sorumsuzlugu vs gibi. Ben olsam devamli ararim evi satin aldığım babayi
Evet sorumsuzluğunu biliyor. Babasını aradık bakalım haber bekliyoruz.

10 yıl önce bizim başımıza gelmişti bu durum. Mecburen mahkemeye verdik. Hakim tek celsede bizim lehimize karar verdi ve adam evi boşaltmak zorunda kaldı da kurtulduk.
Mahkeme ne kadar sürdü? Şuan pandemiden dolayı daha yavaş ilerlemez mi

Sizden ricam linkini atabilir misiniz

Evle ilişkisi olduğuna dair hiçbir belge yok.
Bir polis ve bir çilingir yeter size. Dava açılacaksa gitsin mahkemeye o başvursun. Şayet babasıyla arasında kira sözleşmesi yoksa yasal nasıl bir hakkı olabilir ki? Kira ödediğini, kiracı olduğunu, evin kullanım hakkının onda olduğunu nasıl ispatlayacak?
Ben de öyle düşünüyorum ama beyefendi 6 ay hakkı olduğunu falan sanıyor. İyice emin olalım dedik.

Aranızda sözlü de olsa bir kira sözleşmesi yok anladığım kadarıyla. Önceki malikle şu kadar süre bedelsiz oturacak site de bir anlaşma yok.size tapuyu üzerinize aldığınızdan beri her hangi bir kira bedeli de ödemedi değil mi? Yani bu adam sizin kiracınız değil o yüzden kiracılıktan kaynaklı tahliye işlemlerinden faydalanamazsınız. Ama tapu kayndınızla birlikte bu adam için fuzuli işgal davası açabilirsiniz. Siz yine de bir avukata danışın, kiracınız olmadığı için daha kolay tahliye edilebilir.
Hayır ne babasına ne bize kira ödemedi. Öyle bir anlaşma yok. Zaten evi kiraya vermek için değil kendimiz kiradan kurtulmak için aldık. Başka evimiz yok yani.

Evet bunlar kiracı sıfatıyla olursa yapılıyor fakat şuan kira, sözleşme vs. Yok direkt işgal etme var polisi dahi arasa gelip çıkartırlar.
Keşke ya...

özelden gondereyim birkac yazi daha buldum merak edip googleda arastirdim
Bilgi amacli yazacagim belki başkaları da faydalanır :
Şayet evde oturan eski malikse ve kira sözleşmesi de yoksa evin satisindan sonraki 60 gün icinde kaymakamlik/valilik basvurusunda bulunabilinirmis
Hukuk forumlarinda okudum bunu da. Siz evi alali ne kadar oldu ona göre zaman asimina uğramadan çözüm icin elinizden geleni yapin derim

özelden gondereyim birkac yazi daha buldum merak edip googleda arastirdim
Bilgi amacli yazacagim belki başkaları da faydalanır :
Şayet evde oturan eski malikse ve kira sözleşmesi de yoksa evin satisindan sonraki 60 gün icinde kaymakamlik/valilik basvurusunda bulunabilinirmis
Hukuk forumlarinda okudum bunu da. Siz evi alali ne kadar oldu ona göre zaman asimina uğramadan çözüm icin elinizden geleni yapin derim

Bekliyorum çok teşekkürler

Ay ne saçma durum ya adam resmen eve çöreklenmiş. Bence polisle bile çözülür bu durum, ben olsam haneyetecavüz bile derim. Kendi eviniz kiracınız bile değil böcek gibi yerleşmiş eve terbiyesşz. Bunca zaman evi kullandı faturalar geldi keşke kira isteseydiniz. Faturaları ödeyecek mi peki? Bir de şey geldi aklıma çok çirkinleşecekse eğer evin parasını geri alsanız vazgeçseniz başka ev alsanız? Bu durumda sizin değil babasının uğraşması lazım, ama siz uğraşıyorsunuz bence faturaları ödemezse ona da ayrı dava açın , güzellikten anlamayan bir aile belliki

Ne kadar sürdüğünü çok net hatırlayamıyorum maalesef çok yıl geçti ama 6 ay kadarlık bir süreçti galiba. Bizimki, önceki ev sahibinin kiracısıydı, ona rağmen tek celsede bizim lehimize karar çıktı. Tabi mahkemelerin doluluk oranına göre veya şuanki pandemiden dolayı da değişebilir dediğiniz gibi. Sizinki kiracı da değilmiş yani inşallah mahkemesiz halletmenin bir yolunu bulursunuz.

Elinde kiracı sözleşmesi yoksa evinizi işgal ediyor bu durumda. Cünkü evi kiralayan kişinin kendi adı geçerlidir sözleşmede bu durumda polisi arayın avukat aracılıgıyla cıkarttırın

Ay ne saçma durum ya adam resmen eve çöreklenmiş. Bence polisle bile çözülür bu durum, ben olsam haneyetecavüz bile derim. Kendi eviniz kiracınız bile değil böcek gibi yerleşmiş eve terbiyesşz. Bunca zaman evi kullandı faturalar geldi keşke kira isteseydiniz. Faturaları ödeyecek mi peki? Bir de şey geldi aklıma çok çirkinleşecekse eğer evin parasını geri alsanız vazgeçseniz başka ev alsanız? Bu durumda sizin değil babasının uğraşması lazım, ama siz uğraşıyorsunuz bence faturaları ödemezse ona da ayrı dava açın , güzellikten anlamayan bir aile belliki

Vazgeçemeyiz çünkü anneme yakın diye aldık bu daireyi. Ayrıca ikidebir kredi alamayız ki bunu bile zor aldık. Hatta peşinat için arabamızı sattık. Hem arabamızdan olduk hem eve taşınamıyoruz.

Elinde kiracı sözleşmesi yoksa evinizi işgal ediyor bu durumda. Cünkü evi kiralayan kişinin kendi adı geçerlidir sözleşmede bu durumda polisi arayın avukat aracılıgıyla cıkarttırın

En kolay yol bu gibi duruyor. İnşallah yasalar da bizden yanadır

Back