• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimiz İşgal Ediliyor

Bende onu düşündüm beni çıkarttılar diye orayı burayı kırıp gitmesin bu sorumsuz
Belli olmaz türlü türlü insan
Aslında direkt satıldığı günden ihtar çekilmeliymiş
Gerçekten öyle böyle gevşek insanlar rahatı bozulunca giderken kapıyı pencereyi cizebiliyor içindeki öfke ile.

Katılıyorum size iyilikten maraz doğuyor zaten tanımıyor etmiyorlar evini para ile satın aldığın adamın oğlundan konu sahibine ne ki? Çekseydi ihtarını bekleseydi gününü. Böyle daha da çirkinleşmiş. Zaten babası hazır yiyen biri diye kızıp ev satacak duruma geldiyse bu işin kokusunu alıp baştan uyanık olmalıydı konu sahibi. Bu devirde babanın oğluna güven olmuyor.

Babasını arayıp basın yaygarayı paramı geri istiyorum sizide mahkemeye veriyorum 3 gün mühlet ya evi boşaltın yada paramı geri veri deyin paranızı geri vermeye yanaşmayacakları için oğullarını çıkarırlar hemen cevap isteyin ona göre avukata başvuruyorum deyin net ve kararlı bir ses tonuyla konuşun

Bu gibi durumlarda evi satan kişi bir süre evde oturmaya devam edecekse kira ödemesi lazım size. E bu da kiracı gibi düşünülürse öyle olması lazımdı. Sizin ev kiraymıș ya oraya geçsin :KK48:

ev sahibi sizsiniz artık, madem o evden hala çıkmıyor size kira ödesin

ya da madem ev bulamıyormuş gel bizim çıkacağımız eve otur diyin

Ev sahibi içinde kiracı olan evi satamaz.
Sattığına göre kiracı yok demek oluyor.
Bu da size , evinize birinin girdiğini söyleme hakkını doğuruyor.polis zoru ile çıkarabilirsiz.Acımayın ,acıncak hale düşersiniz.

Bahane uyduruyor 1 ayda 2 ev tuttuk biri yazlık farklı bir şehirde gayette evlerini açıyor insanlar bakılması için, biran once kiracı bulma derdindeler ya kaldığı süre içinde kira ödemesi lazım yada arttirın evden bir şekilde

Merhaba arkadaşlar benim derdim şu, seneler sonra çok şükür ev sahibi olduk, Allah isteyen herkese nasip etsin.

Evde ev sahibinin oğlu oturuyordu, çıkmadı. Pandemiden dolayı sıkboğaz etmedik. Normalleşme başlasın çıkıcam, zaten ev bol dedi. Sonra virüs var ev baktırmıyor kimse dedi. Sonra 1 hafta içinde çıkıyorum dedi. En son ayın 15 inde çıkıyorum demişti, eşim bugün aradı ev yok diyor şimdi de 🤦 Yine bizim buralardan ev bakıyormuş ki burada her çeşit kiralık ev çok. Yani böyle birşey mümkün değil. Biz şuan hala kira ödüyoruz ve kredi taksit zamanı geldi. Bizim hesabımıza göre gelir giderimiz uç uca, yani fazladan kira ödemeyi düşünmüyorduk. Anladığım kadarıyla evden olabildiğince geç çıkıp kiradan kar edecek. Ama onun kar ettiği kira bizim cebimizden çıkıyor. Bu arada durumları bizden iyi, babasının malı mülkü var.

Bu durumda ne yapabiliriz? Ev önceden onun üzerine değildi, kira sözleşmesi falan da yok. İnternetten araştırdım ama hep kira sözleşmesi neyse o kadar kalabilir diyor. Fakat bu insan kiracı değil.
içinde oğlu varken adam evi satmış. şimdi de ilgilenmiyor mu? eski ev sahibini arayın oğlunu çıkarsın. yoksa polise haber vericem deyin. biraz tehditkar olun bence. belli ki iyi niyetten anlayan tipler değiller.

Eşim adamın babasıyla dün akşam konuştu, bizi rezil etti falan demiş. Dışarıdayım eve geçer geçmez konuşucam demiş. Ama dünden beri arayan yok. Eşim de tekrar aramak istemiyor adam konuşunca dönücem dedi diyor. Artık bu işi ben elime alıcam, eşimde bu naiflik varken daha hiç çıkmazlar 😠

Bende yeni ev sahibi olan biri olarak gayet hakimim bu konulara. Kiracı olsa idi ihtar çekildikten sonra 6 ay oturma hakkı vardi. Hatta iyi niyet gösterip ihtar cekmesseniz bir buçuk ay içinde, yandınız asla cikaramazsiniz.ama sizin kiracı durumu yok şu an eviniz işgal ediliyor. Polis çağırın çıkarsınlar evden. Ben sizin yerinizde olsam elektrik su doğalgaz kapattirirdim. Gerçi o zaman da sinirlenip eve zarar verir. Allah yardimciniz olsn.

Eşim adamın babasıyla dün akşam konuştu, bizi rezil etti falan demiş. Dışarıdayım eve geçer geçmez konuşucam demiş. Ama dünden beri arayan yok. Eşim de tekrar aramak istemiyor adam konuşunca dönücem dedi diyor. Artık bu işi ben elime alıcam, eşimde bu naiflik varken daha hiç çıkmazlar 😠
Ah bu eşlerin naiflikleri beni öldürüyor

• Türk Ceza Kanunu 154. maddesine dayanan bir şikayet dilekçesi ile savcılığa başvurabilirsiniz.
  • İdari yolları kullanmak isterseniz, evi satın aldığınız tarih üzerinden 60 gün (aslında evde, size satan kişinin oğlunun oturduğunu öğrendiğiniz tarihten itibaren 60 gün ama bunu daha önce öğrenmeniz durumunda siz satış tarihini dikkate alsanız da olur) geçmemiş ise;
    3091 Sayılı Kanuna göre, kaymakamlık ya da valiliğe fuzuli işgal bildirimi yapıp taşınmazdaki işgalin sona erdirilmesi ve size teslim edilmesini talep edebilirsiniz. Fakat ilk önerim daha kısa sürede sonuç verir muhtemelen.
  • Yine bu adımları uygulayıp evden çıkardıktan sonra da isterseniz ecrimisil davası açarak evi kullanamadığınız sürede uğradığınız zararı talep edebilirsiniz.

Bende yeni ev sahibi olan biri olarak gayet hakimim bu konulara. Kiracı olsa idi ihtar çekildikten sonra 6 ay oturma hakkı vardi. Hatta iyi niyet gösterip ihtar cekmesseniz bir buçuk ay içinde, yandınız asla cikaramazsiniz.ama sizin kiracı durumu yok şu an eviniz işgal ediliyor. Polis çağırın çıkarsınlar evden. Ben sizin yerinizde olsam elektrik su doğalgaz kapattirirdim. Gerçi o zaman da sinirlenip eve zarar verir. Allah yardimciniz olsn.
Zaten eşime dedim, Çarşamba mecburi izinli olduğu için, o güne kadar hallolmazsa gidip tapuyla faturaları üzerine alıp kapatıyorsun dedim. Ama dava açarsa diyor. Dedim ki biz davayla uğraşacağımıza o uğraşsın. Hem o kadar gevşek birinin öyle işlerle uğraşacağını hiç sanmıyorum.

Ah bu eşlerin naiflikleri beni öldürüyor
Diyor ki üç çocuğu var. Onu babalarının düşünmesi gerekmez mi dedim. Olsun yazık diyor hala çıldırıcam. Adamlar parasıyla bizi cebinde sallar, hala onları düşünüyor.

Şaka gibi ya. Ev aldınız, adam hem evinizde oturuyor hem de kira vermiyor ve siz de boşuna başka eve kira veriyorsunuz. Ne kadar saçma bir olay
En kızdığım şey de bu. O kiradan tasarruf edecek diye benden çıkıyor para. O akıllı biz salağız çünkü.

• Türk Ceza Kanunu 154. maddesine dayanan bir şikayet dilekçesi ile savcılığa başvurabilirsiniz.
  • İdari yolları kullanmak isterseniz, evi satın aldığınız tarih üzerinden 60 gün (aslında evde, size satan kişinin oğlunun oturduğunu öğrendiğiniz tarihten itibaren 60 gün ama bunu daha önce öğrenmeniz durumunda siz satış tarihini dikkate alsanız da olur) geçmemiş ise;
    3091 Sayılı Kanuna göre, kaymakamlık ya da valiliğe fuzuli işgal bildirimi yapıp taşınmazdaki işgalin sona erdirilmesi ve size teslim edilmesini talep edebilirsiniz. Fakat ilk önerim daha kısa sürede sonuç verir muhtemelen.
  • Yine bu adımları uygulayıp evden çıkardıktan sonra da isterseniz ecrimisil davası açarak evi kullanamadığınız sürede uğradığınız zararı talep edebilirsiniz.
Çok teşekkürler. Zaten ya savcılık, ya polis zoru ama en aklıma yatanı faturaları üzerime geçirmek oldu. Çünkü adli işler o kadar yavaş ilerliyor ki. Pandemide bir sürü önemli vaka birikmişken bana sıra gelmez diye düşünüyorum.

Back