Ay parasıyla rezil olmak bu ya bide avukat masrafıyla mı uğraşacak insanlar nasıl işDurun hemen üzülmeyin☺. Benim bu konuda çok fazla dosyam yok size temel bilgilerime göre cevap verdim. Siz en kısa zamanda Bi avukata danışın. Çoğu zaman ilgili şahısla görüşme neticesinde bile sonuç alınabiliyor.
Evet kiracı olsa 1 ay dolmadan ihtar çekmesi gerekir 6 aylik suresi olur ama o yazida kopyaladigim kısımda eski ev sahibinin alt ve üst soyu demis dolayisiyla o kısım konu sahibi için gecerli , eski ev sahibinin oğlu (alt soyu)Evet bunlar kiracı sıfatıyla olursa yapılıyor fakat şuan kira, sözleşme vs. Yok direkt işgal etme var polisi dahi arasa gelip çıkartırlar.
Evet sadece polisle attırmıştık o dönem ama aradan bir 15 yıl falan geçtiSadece polisle olabiliyor mu? Mahkemeyle uğraşmak istemiyorum çünkü sistem çok yavaş ilerliyor
Var tabi kira sözleşmesi olsa çıkarmanız sıkıntı ama ortada sözlü bir anlaşma bile yok. Adam resmen evinize izinsiz girmiş orda kalan herhangi bir yabancı, polis çıkartır onu hatta özel mülke izinsiz girmekten şikayetçi bile olabilirsiniz.Öyle birşey varsa süper olur ya. Yarın bi polisle görüşelim.
Anladım vazgeçene dek uğraşın zaten. Bence sert şekilde konuşun yarın hatta polis arasın veya gitsin doğrudan adam bence başka türlü anlamayacakVazgeçemeyiz çünkü anneme yakın diye aldık bu daireyi. Ayrıca ikidebir kredi alamayız ki bunu bile zor aldık. Hatta peşinat için arabamızı sattık. Hem arabamızdan olduk hem eve taşınamıyoruz.
Haneyi tecavüze girmez. Adam zorlarsa ciddi ciddi 6 ay daha oturur. Çünkü satışı yapan malikin alt soyu. 1 ay içinde ihtar çekilmesi gerekir noterden akabinde 2 ay süresi var zaten ama zorlamayla çiligirle falan evden çıkarayım derse ev sahibinin başı çok ağrır. Çünkü işte o zaman haneye tecavüz olur.Yani kiracı olsa evet bir prosedür var ama o adam şu an kiracı değil ki? Zorlasan haneye tecavüze kadar gider iş. Yani hukuk bilgim çok iyi sayılmaz ama sözleşme yoksa ne kiracısı bu?
Tapu sizin üzerinize mi?Merhaba arkadaşlar benim derdim şu, seneler sonra çok şükür ev sahibi olduk, Allah isteyen herkese nasip etsin.
Evde ev sahibinin oğlu oturuyordu, çıkmadı. Pandemiden dolayı sıkboğaz etmedik. Normalleşme başlasın çıkıcam, zaten ev bol dedi. Sonra virüs var ev baktırmıyor kimse dedi. Sonra 1 hafta içinde çıkıyorum dedi. En son ayın 15 inde çıkıyorum demişti, eşim bugün aradı ev yok diyor şimdi deYine bizim buralardan ev bakıyormuş ki burada her çeşit kiralık ev çok. Yani böyle birşey mümkün değil. Biz şuan hala kira ödüyoruz ve kredi taksit zamanı geldi. Bizim hesabımıza göre gelir giderimiz uç uca, yani fazladan kira ödemeyi düşünmüyorduk. Anladığım kadarıyla evden olabildiğince geç çıkıp kiradan kar edecek. Ama onun kar ettiği kira bizim cebimizden çıkıyor. Bu arada durumları bizden iyi, babasının malı mülkü var.
Bu durumda ne yapabiliriz? Ev önceden onun üzerine değildi, kira sözleşmesi falan da yok. İnternetten araştırdım ama hep kira sözleşmesi neyse o kadar kalabilir diyor. Fakat bu insan kiracı değil.
Neden olacak evin parasini babasi almadi mi sizden muhatabiniz da baba olur o halde.Neden versin ki
Kiracının öyle bir hakkı var bildiğimBen de öyle düşünüyorum ama beyefendi 6 ay hakkı olduğunu falan sanıyor. İyice emin olalım dedik.
Hayır ne babasına ne bize kira ödemedi. Öyle bir anlaşma yok. Zaten evi kiraya vermek için değil kendimiz kiradan kurtulmak için aldık. Başka evimiz yok yani.
Keşke ya...
Bende onu düşündüm beni çıkarttılar diye orayı burayı kırıp gitmesin bu sorumsuzYa çok kötü bişey gevşek insanla uğraşmak. Evinize bilerek zarar verme inşallah çıkarken.
Konu hakkında bilgim yok ama üzüldüm allah ödeme kolaylıgı versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?