• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimiz çok pis

vala ben de ev işi yapmayı pek sevmiyorum ama 2 haftada bir tam gün eve kadın gelir çalışıyorum onun parasını muhakkak ayırırım en parasız zamanımda bile temizlik için yardımcı alırım.

sen de konuş babanla 2 haftada bir kadın gelsin eve. sen de artık günlük küçük şeyleri yaparsın kendin de rahatlıkla kullanabilmek adına. maddi durumunuz nasıl?
Biraz borcumuz var ama temizlikçi içib bütçe ayrılabilir sanırım yoksa ben kafayı yicrm böyle

odanızı toplu temiz tutsanız yeter.
wc yi kullanmadan önce yıkayın
herseyi mendille tutun
bardağınız vs kendinize özel olsun.
aparatif yemekler yapın.
bırakın bulaşık camaşır biriksin
belki anlarlar düzeni.
Tabak bardak vs. Ayrı zaten. Aynrn dediğiniz gibi peçetryle tutuyorum wc kapı koluna vs. Ama çamaşır falan doldu mu dayanamayı yine ben yıkıyorum .yokda beynimi kemiriyor yıkamazsam

Merhaba herkese.

Daha öncede burda konu açmıştım annem hiç bir şeye yardım etmiyor diye. Şimdi yine açtım. Çünkü içim doldu taştı artık.

4 kşilik bir aileyiz. Annem babam erkek kardeşim ve ben. Ben de aşırı titiz biri değilim. Takıntılarım yoktur ama evde ben harici herkes çok pis. Ne el yıkama huyları var ne wc yi temiz bırakma.

Erkek kardeşim ve babam gündüz işte oluyorlar akşam geliyorlar. Annem hiç bi işte çalışmıyor ve sadece yatıyor. İnanın kızlar tek yaptığı şey benden önce kalkarsa kavhaltısını hazırlar yapar.ondan sonra ne masa toplamak ne bi ev süpürmek hiç bişey yok. Şimdi yine kahvaltı yaptı çay keyfini yaptı sabah programlarını izledi ve gitti yattı yine. Birazdan namaza kalkar tv başına geçer yine.

Babamlara söylüyorum herşeyi tek başıma yetiştirmeye çalışıyorum biraz siz yardım edin en azIndan ortalığı temiz tutun diye ama yok. Dün kardeşimle konuştum. Koskoca adam anlar belki diye ama o da dalga geçer gibi "nerdeyse ağlicaksın ha" dedi .takmadı bile.

Şuan evi yibe b.k götürüyor. Mutfağı yağ bağladı. Banyo tuvalet kıl tüy pislik içinde. Annem çok rahat. Yorulfum artık yapamam bşşey diyor. Sanki eskiden çok yapıyorduda.

Ben bıktım 3 kişinin arkasını toplamaktan. Bi dr evde sğrekli sigara içiliyor. 3 4 haftada bir perde koltuk örtüsü vs. Yıkamazsam ev iyicr leş bi hal alıyor. Annem hiç birşrye yardım etmiyor. Benim sınavım var 4 ay sonra onun strrside var üzerimde.

Ne yapiyim ben kızlar. Resmen çıkmaza girdim. Yapmazsam rahat edemiyorım. Herşeyi ortak kullanıyoruz sonuçta. O tuvalate temzlemezsem giremiyorum . mutfağın ince temizliğini bıraktım. Dolap kapağı buzdolabı vs. Temizlemiyorum ama her girdiğimde o yağ parçaları batıyor bana. Dayanamayıp yine temizlicem galiba.

Sınavım olmasaydı yine kızardım belki takardım kafama ama bu kadar gözümde büyümezdi. Şimdi bunlar hep vakit kaybı benim için ama anlayan yok. Yapmiyim diyorum beynimi kemiriyor ev pis düşüncesi yapsam yap yap bitmyor sınavım var. Ne yapiyim ben bi fikir verib kızlar?

Sebep ne peki
Anneniz herzaman böylemiydi ?
Netice namaz kılınan bir ev demişsiniz üstelik.
Temizlik imandan gelir.
ANNENİZE bunu hatırlatınız.

Tabak bardak vs. Ayrı zaten. Aynrn dediğiniz gibi peçetryle tutuyorum wc kapı koluna vs. Ama çamaşır falan doldu mu dayanamayı yine ben yıkıyorum .yokda beynimi kemiriyor yıkamazsam

Bu kadar bunalmayın
kapatın kapınızı odanızda durun.
geleceğiniz daha önemli.

Yardım etmiyorlarsa yardımcı kadın için parasını versinler
Sende bi hafta elleme gözleri bi görsün pisliklerini
Gidip kalacağın bi arakadaşın falan yokmu bi kaç gün gitsen

daha önceki konuları hatırlıyorum da annen dua et intihar falan etmemiş, yaşadığına şükret , şükret te en azından annem diyebileceğin birisi var.
dersine çalış tuvaleti falan yıka mecbur elinden geldiği kadar anneni anlamaya çalış

kısmen haklısınız.
ama tek meziyetiniz kpss ise bence siz yapabilirsiniz.
bana çok abartı geldi anlatımınız. benim mutfak en son 3 ay önce detaylı temizlendi ama hiç yağ akan bir yeri yok. günlük bulaşık silme zaten 15 dakika.
kaldı ki temizlik elemanları bir günde bütün evi temizliyorsa siz günde 2 saat yapsanız pırıl pırıl olur.
kadın yorulmuş belli. 2 çocuk büyütmüş ki kolay değil artık siz yapıverin.
Sizin eve benim ailemin tek ferdini yollasaydım ve evinizde sadece 2 güb kalsaydı görürdünüz abartıyor muyum abartmıyor muyum diye. Sorun benim temizlik yapmam değil. Ben yapıyprum ama pisler dağınıklar. Wc yi banyoyu temiz bırakma alışkanlıkları yok. Sürekli arkalarından su dökmek zorundasınız. Yemek yemeleri olay oturmaları kalkmaları olay hep arkalarında bişey bırakıyorlar. Bu kadar şeyi de tek başıma yapamıyorum. İstiyptum ki annemde yardım etsin.

daha önceki konuları hatırlıyorum da annen dua et intihar falan etmemiş, yaşadığına şükret , şükret te en azından annem diyebileceğin birisi var.
dersine çalış tuvaleti falan yıka mecbur elinden geldiği kadar anneni anlamaya çalış
Hep ben birilerini anlamaya çalışıyorum evde . artık benimde beynim bittti. Birileride beni anlasın.

Hep ben birilerini anlamaya çalışıyorum evde . artık benimde beynim bittti. Birileride beni anlasın.
haklısınız gerçekten ama bir söz var ya bu deveyi güdücen, ya bu diyardan gidicen diye.
böyle bizde de var akrabağ oğlu dediğiniz gibi bıkmış durumda ne kalkma ne uyuma ne ev düzenleri var.
kız arkadaşı oluyor eve getirip ailesiyle tanıştırıyor ayrılıyor kızlar o sebeple anlıyorum sizi ama değiştiremiyorsun.
Bir günü ayırıp çok detaylı temizlik yapın ev parıl parıl parlayınca anlayacaklardır temizliğin güzelliğini

Sen ince temizliktense evde yaşayanların pis olmasından şikayetçisin Canım
Bunu da maalesef değiştiremezsin temizlik ve düzen insanın içinden gelen birşey
Evet tam olarak öyle. Ben yaparım br günümü ayıırıp heryeri pırıl pırıl hiç sorun değil . ama sanki okadar emek verip uğraşmamışım gibi gelip salonda sigara içmeleri yada mutfağa gidip bişey kızartıp olduğu gibi bırakmaları deli ediyor beni.

Evet tam olarak öyle. Ben yaparım br günümü ayıırıp heryeri pırıl pırıl hiç sorun değil . ama sanki okadar emek verip uğraşmamışım gibi gelip salonda sigara içmeleri yada mutfağa gidip bişey kızartıp olduğu gibi bırakmaları deli ediyor beni.
Camları sürekli açık tut
Evdeki yağları sakla kızartma yapamasınlar :KK70:
Temiz bırakma şartı ile çıkartırsın ortaya
Herşeye böyle bir şart koyarak ilerlemeyi dene bakalım
mesela tuvaletin kapısını kitle sonra girmek isteyen olunca de ki temiz bırakacaksanız açarım bak temiz bırakmamışlarsa birdahakine daha geç ver anahtarı
Hapis hayatı yaşat birazcık onlara

Evdekilerin pis olmasi cok kotu maalesef. Benim ablam ve abim birlikte yasiyorlar baba evinde. Abim elini yikamaz, sifon cekmez, gunde 4 -5 kere banyo yapar ama tum banyo hep islaktir cunku iri yari oldugu icin dusakabin yapilmasini kabul etmiyor. Eve gelir ayaklari kokar, corabini cikarmaz. Ve evde hicbir seye yardim etmez.

Ablam da onun arkasini ne kadar toplasa da yetisemiyor. Ama ablam da kendisini salmis durumda. Ben anlamiyorum nasil oluyor ama mutfagin dolaplari, fayanslari yerleri hep yag-kir icinde. Kadinin temizlikten tek anladigi evi pratik fantom ile supurmek, camasir, bulasik yikamak.

Ziyarete gidiyorum, her yer orumcek agi icinde kalmis. Gardroplarin ici kuf tutmus. Nasil rahatsiz olmuyorlar aklim almiyor...

Merhaba herkese.

Daha öncede burda konu açmıştım annem hiç bir şeye yardım etmiyor diye. Şimdi yine açtım. Çünkü içim doldu taştı artık.

4 kşilik bir aileyiz. Annem babam erkek kardeşim ve ben. Ben de aşırı titiz biri değilim. Takıntılarım yoktur ama evde ben harici herkes çok pis. Ne el yıkama huyları var ne wc yi temiz bırakma.

Erkek kardeşim ve babam gündüz işte oluyorlar akşam geliyorlar. Annem hiç bi işte çalışmıyor ve sadece yatıyor. İnanın kızlar tek yaptığı şey benden önce kalkarsa kavhaltısını hazırlar yapar.ondan sonra ne masa toplamak ne bi ev süpürmek hiç bişey yok. Şimdi yine kahvaltı yaptı çay keyfini yaptı sabah programlarını izledi ve gitti yattı yine. Birazdan namaza kalkar tv başına geçer yine.

Babamlara söylüyorum herşeyi tek başıma yetiştirmeye çalışıyorum biraz siz yardım edin en azIndan ortalığı temiz tutun diye ama yok. Dün kardeşimle konuştum. Koskoca adam anlar belki diye ama o da dalga geçer gibi "nerdeyse ağlicaksın ha" dedi .takmadı bile.

Şuan evi yibe b.k götürüyor. Mutfağı yağ bağladı. Banyo tuvalet kıl tüy pislik içinde. Annem çok rahat. Yorulfum artık yapamam bşşey diyor. Sanki eskiden çok yapıyorduda.

Ben bıktım 3 kişinin arkasını toplamaktan. Bi dr evde sğrekli sigara içiliyor. 3 4 haftada bir perde koltuk örtüsü vs. Yıkamazsam ev iyicr leş bi hal alıyor. Annem hiç birşrye yardım etmiyor. Benim sınavım var 4 ay sonra onun strrside var üzerimde.

Ne yapiyim ben kızlar. Resmen çıkmaza girdim. Yapmazsam rahat edemiyorım. Herşeyi ortak kullanıyoruz sonuçta. O tuvalate temzlemezsem giremiyorum . mutfağın ince temizliğini bıraktım. Dolap kapağı buzdolabı vs. Temizlemiyorum ama her girdiğimde o yağ parçaları batıyor bana. Dayanamayıp yine temizlicem galiba.

Sınavım olmasaydı yine kızardım belki takardım kafama ama bu kadar gözümde büyümezdi. Şimdi bunlar hep vakit kaybı benim için ama anlayan yok. Yapmiyim diyorum beynimi kemiriyor ev pis düşüncesi yapsam yap yap bitmyor sınavım var. Ne yapiyim ben bi fikir verib kızlar?
yapmayın, temizlikçi çağırın

Evin temizliği 1 kişinin sorumluluğu değildir. Herkes aynı oranda olmasa da yapabilsiği oranda katkı sağlamazsa yapan kişiye tabi ki ağır gelir.
Yapıyorsun yapıyorsun hep aynı oluyorsa yapma.
Onlar da o yağlı tavalarını küçük perilerin yıkayıp yerine koymadığını biri yapmazsa orda kaldığını görsünler.
Onlar ne zaman temiz tava bulamayacsk, tuvalette canavarlarla karşılaşacsk ne zaman ki o pislik onlara bile fazla gelecek o zaman temizlikçi tutmayı öner.
Tabi bu dediğimi yapmak için pisliğe direnmek gerek ki bu hiç kolay değil.
Eğer yapabiliyorsan yurtta vs kal ben çalışamıyorum burda de.
Atanırsan da başka bir il yaz.
Annenin hayatı yatıp kalkıp yemekten ibaretse, hiç bir şey yapmadığı halde hep yorgunsa depresyonda olabilir.
Allah kolaylık versin.

Back
X