• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimiz çok pis

WC ye gırıyolar elini yıkamıyolar :kusmuk: Allah icin bari sensen kendı yemeğini ayrı yap ye WC de gırerken yıka. Yatak örtüsü nu yastık kılıfını yıka ayır dokundurtma .Vala yazık sana ya

Anneniz depresyonda olabilir.
Evet hem de yillardir.
Bence mumkunse bi piskiatrla gorusturun
Hem temizlik imandandir
Hem kendinin hem de ortamin temiz olmasi lazim ki namaz kilabilsin

Kendi odanı temiz tut. Eşyalarını ayır. Çamaşır birikirse sadece kendi çamaşırlarını yıka kaldır.

Anneni dışarıya götür gezdir. Mümknse bir de doktora gitsin.

Kusura bakma ama annen cok acimasiz ya. Insan kizina nasil kiyar, bu kadar yorar. Biliyor senin sinavin oldugunu bari biraz idare etsin. Bence isterse evi b.k gotursun su 4 ay elleme. Eger bu 4 ay iyice calisir, kazanirsan kurtulursun bu evden. Uzgunum ama yoksa daha 1 sene (KPSS kac senede bir bilmiyorum ama ) bu evi temizlersin ve sinir hastasi olursun.
Elleme, zorla kendini. Yemek ne yiyorsunuz ?

Anneniz depresyonda olabilir.
Evet hem de yillardir.
Bence mumkunse bi piskiatrla gorusturun
Hem temizlik imandandir
Hem kendinin hem de ortamin temiz olmasi lazim ki namaz kilabilsin
Psikiyatriste gitmiştik başka bir doktorun yönlendirmesiylr ama herhangi bi rahatsızlığı olduğunu söylemedi. Gerçi devlet hastaneseydi malum orda genellikle çok ilgilenmiyorlar.

Kusura bakma ama annen cok acimasiz ya. Insan kizina nasil kiyar, bu kadar yorar. Biliyor senin sinavin oldugunu bari biraz idare etsin. Bence isterse evi b.k gotursun su 4 ay elleme. Eger bu 4 ay iyice calisir, kazanirsan kurtulursun bu evden. Uzgunum ama yoksa daha 1 sene (KPSS kac senede bir bilmiyorum ama ) bu evi temizlersin ve sinir hastasi olursun.
Elleme, zorla kendini. Yemek ne yiyorsunuz ?
Hrp diyorum kendime sabret dokunma bişeye diye ama olmuyor işte.

Öyle bir aileden nasıl sizin gibi biri çıkmış garip valla. Bu aynı evde yaşama işinde bu durumlar çok önemli. İnsanlar değişmiyorlar malesef. Pis insanların kendi içlerinde beraber temiz insanların da beraber kalmaları lazım. Sanmıyorum ama maddi durumunuz iyiyse belki babanızla konuşup ayda bir en azından temizlikçi alsanız? Tek çözüm o evden çıkmak. Evinize yakın kütüphane varsa orada çalışabilirsiniz. En azından o ortam moralinizi aşağı çekmemiş olur.

Off off ya ayni beni anlattin.Tek fark annem yardim eder ama ablamlar elini bir seye surmezler.Ayni sekilde benim de sinavim var hem okuyorum hem simava calisiyorum bir de evle ugrasiyorum.Anneme de birakamiyprum cunki fitigi var icim godiyor birakinca ablamlar desen yardim etmezler yataklarini bile ben topluyorum.1 ay tatilim vardi ne hayaller.kurmustum ders calismakla ilgili fakat iste aksam 4 e kadar temizlikk temizlik temizlik vallahi ben de napacagimi sasirdim artik :(

Off off ya ayni beni anlattin.Tek fark annem yardim eder ama ablamlar elini bir seye surmezler.Ayni sekilde benim de sinavim var hem okuyorum hem simava calisiyorum bir de evle ugrasiyorum.Anneme de birakamiyprum cunki fitigi var icim godiyor birakinca ablamlar desen yardim etmezler yataklarini bile ben topluyorum.1 ay tatilim vardi ne hayaller.kurmustum ders calismakla ilgili fakat iste aksam 4 e kadar temizlikk temizlik temizlik vallahi ben de napacagimi sasirdim artik :KK43:
ya hergun aksam 4 e kadar temizlik yapmak icin evin ne halde olmasi gerekiyor. Hergun misafir gelse ayakkabi ile girse, yediklerinizi cope degil yere atmaniz gerekse anca :)

Oncelikle odaniz ayri ise temiz ve duzenli tutun.
Evin diger bolumleri icin de, her gun b1 saat sabah 1 saat aksam ayirin. Yada sadece 1 saat ayirin. Kendiniz lavobaya girdiginizde wc yi yikayin 10 dk nizi alir .
Evdeki fazlaliklarini atin. Bence en cok toplamak yoruyor insani.
Annenizide motive edin. Sadece bulasik yikasin.
Yavas yavas duzene alisir belki
Kendinizi yormayin 4 ay idare edin , sinav daha onemli.
Sinav sonrasi da duzenli temizlikci tutun bence ayri ev yerine. Bunlar benim tavsiyelerim. Kolay gelsin

Bazi insanlarin yapisi oyle degismiyor maalesf bekarken halama oturmaya giderdik bulasklari yikardim hazir girmisken dolaplarida sil derdi yagdan gecilmiyr ki ay deli olurdum
lorentz in konusuna amma tezat konu ha ha.

Oncelikle odaniz ayri ise temiz ve duzenli tutun.
Evin diger bolumleri icin de, her gun b1 saat sabah 1 saat aksam ayirin. Yada sadece 1 saat ayirin. Kendiniz lavobaya girdiginizde wc yi yikayin 10 dk nizi alir .
Evdeki fazlaliklarini atin. Bence en cok toplamak yoruyor insani.
Annenizide motive edin. Sadece bulasik yikasin.
Yavas yavas duzene alisir belki
Kendinizi yormayin 4 ay idare edin , sinav daha onemli.
Sinav sonrasi da duzenli temizlikci tutun bence ayri ev yerine. Bunlar benim tavsiyelerim. Kolay gelsin
fazlalaıkları atmak gerekli evet konu sahibi onlar görmeden atın gitsin evdeki fazla herşeyi madem temızlemıyorlar fazla eşya onların neyine

günde yarım saat bir saat temizlik size zarar vermez hatta kafanız dagılır . simdilik böyleyse yapack baska sey yok .

Bazi insanlarin yapisi bu benim kuzenimin eside ayni butungun disarda gezer ama.evini b.k goturur resmen heryer toz pislik icinde camasirlardan oturucak yer bulunmaz cop ev resmen

Kpssye bel bağlamıyım özele mi bel bağlıyım allah aşkına. Sizde azarlar gibi öyle bi konuşmuşsunuz ki .Özelde insani şartlar altında iş veriyorlar sanki de okdar insan salak kpss kasıyor yine.
Hicbir seye bel baglayip beklemede kalmayin demek istedim. Tum o yollardan gecmis birinin fikirlerini dinleyip dinlememek size kalmis.azarlama falan yoktu tamamen iyi niyetle yol gostermek istemistim.takdir sizin hayat sizin.

Merhaba herkese.

Daha öncede burda konu açmıştım annem hiç bir şeye yardım etmiyor diye. Şimdi yine açtım. Çünkü içim doldu taştı artık.

4 kşilik bir aileyiz. Annem babam erkek kardeşim ve ben. Ben de aşırı titiz biri değilim. Takıntılarım yoktur ama evde ben harici herkes çok pis. Ne el yıkama huyları var ne wc yi temiz bırakma.

Erkek kardeşim ve babam gündüz işte oluyorlar akşam geliyorlar. Annem hiç bi işte çalışmıyor ve sadece yatıyor. İnanın kızlar tek yaptığı şey benden önce kalkarsa kavhaltısını hazırlar yapar.ondan sonra ne masa toplamak ne bi ev süpürmek hiç bişey yok. Şimdi yine kahvaltı yaptı çay keyfini yaptı sabah programlarını izledi ve gitti yattı yine. Birazdan namaza kalkar tv başına geçer yine.

Babamlara söylüyorum herşeyi tek başıma yetiştirmeye çalışıyorum biraz siz yardım edin en azIndan ortalığı temiz tutun diye ama yok. Dün kardeşimle konuştum. Koskoca adam anlar belki diye ama o da dalga geçer gibi "nerdeyse ağlicaksın ha" dedi .takmadı bile.

Şuan evi yibe b.k götürüyor. Mutfağı yağ bağladı. Banyo tuvalet kıl tüy pislik içinde. Annem çok rahat. Yorulfum artık yapamam bşşey diyor. Sanki eskiden çok yapıyorduda.

Ben bıktım 3 kişinin arkasını toplamaktan. Bi dr evde sğrekli sigara içiliyor. 3 4 haftada bir perde koltuk örtüsü vs. Yıkamazsam ev iyicr leş bi hal alıyor. Annem hiç birşrye yardım etmiyor. Benim sınavım var 4 ay sonra onun strrside var üzerimde.

Ne yapiyim ben kızlar. Resmen çıkmaza girdim. Yapmazsam rahat edemiyorım. Herşeyi ortak kullanıyoruz sonuçta. O tuvalate temzlemezsem giremiyorum . mutfağın ince temizliğini bıraktım. Dolap kapağı buzdolabı vs. Temizlemiyorum ama her girdiğimde o yağ parçaları batıyor bana. Dayanamayıp yine temizlicem galiba.

Sınavım olmasaydı yine kızardım belki takardım kafama ama bu kadar gözümde büyümezdi. Şimdi bunlar hep vakit kaybı benim için ama anlayan yok. Yapmiyim diyorum beynimi kemiriyor ev pis düşüncesi yapsam yap yap bitmyor sınavım var. Ne yapiyim ben bi fikir verib kızlar?
Ah canım.bende bekarken tam tersiydi annem yaptgm hic bir isi begenmezdi her gun kavga gurultu olurdu evde ki annem oyle aman aman titiz bir kadın degildir babam yerde bi sac teli gorsun kyametleri koparır inan hu baskı cok zordu benim icin hem annende de kızım var yapar rahatlgı var bence

Sen hayatini etkileyecek bir sinava gireceksin bu temizlik yap ne var ki diyenler kpss ye girmis mi? Girmislerse ev isi yaparak mi kazanmislar gercekten merak ettim ya. Yorumlarinin hepsini okumadim ama ailenin derdi ne olursa olsun sen sadexe kendini dusun suan sinava odaklan, bjnun icin de evden uzaklas ki temizligi kafana takma. Kutuphaneye kapat kendini sabahdan aksama kadar. Universtelerin kutuphanesi geceleri de acik oluyor yabi bizimki oyleydi. Sabaha kadar orda kalanlar vardi. Ama ne ders calisiliyir var ya. Onlari girdukce gaza gelirsin. Sabah cik aksam 7 8 e kadar calis. Eve gel yemek ye bulasiklari yikarsan yika dusunu al gir odana dinlen. Evde olmaman senin hayrina. Dene bunu. Cok rahatlayacagina garanti veririm :)

Kyk ne arkadaslar?
Konu sahibi cok siinir bozucu bir durum icindesin..ama bu saatten sora kimseyi degistiremessin hele evin annesi bu durumdaysa gecmis olsun gercekten canim
Umarim.ayri eve cikarsin is durumundan falan

Merhaba herkese.

Daha öncede burda konu açmıştım annem hiç bir şeye yardım etmiyor diye. Şimdi yine açtım. Çünkü içim doldu taştı artık.

4 kşilik bir aileyiz. Annem babam erkek kardeşim ve ben. Ben de aşırı titiz biri değilim. Takıntılarım yoktur ama evde ben harici herkes çok pis. Ne el yıkama huyları var ne wc yi temiz bırakma.

Erkek kardeşim ve babam gündüz işte oluyorlar akşam geliyorlar. Annem hiç bi işte çalışmıyor ve sadece yatıyor. İnanın kızlar tek yaptığı şey benden önce kalkarsa kavhaltısını hazırlar yapar.ondan sonra ne masa toplamak ne bi ev süpürmek hiç bişey yok. Şimdi yine kahvaltı yaptı çay keyfini yaptı sabah programlarını izledi ve gitti yattı yine. Birazdan namaza kalkar tv başına geçer yine.

Babamlara söylüyorum herşeyi tek başıma yetiştirmeye çalışıyorum biraz siz yardım edin en azIndan ortalığı temiz tutun diye ama yok. Dün kardeşimle konuştum. Koskoca adam anlar belki diye ama o da dalga geçer gibi "nerdeyse ağlicaksın ha" dedi .takmadı bile.

Şuan evi yibe b.k götürüyor. Mutfağı yağ bağladı. Banyo tuvalet kıl tüy pislik içinde. Annem çok rahat. Yorulfum artık yapamam bşşey diyor. Sanki eskiden çok yapıyorduda.

Ben bıktım 3 kişinin arkasını toplamaktan. Bi dr evde sğrekli sigara içiliyor. 3 4 haftada bir perde koltuk örtüsü vs. Yıkamazsam ev iyicr leş bi hal alıyor. Annem hiç birşrye yardım etmiyor. Benim sınavım var 4 ay sonra onun strrside var üzerimde.

Ne yapiyim ben kızlar. Resmen çıkmaza girdim. Yapmazsam rahat edemiyorım. Herşeyi ortak kullanıyoruz sonuçta. O tuvalate temzlemezsem giremiyorum . mutfağın ince temizliğini bıraktım. Dolap kapağı buzdolabı vs. Temizlemiyorum ama her girdiğimde o yağ parçaları batıyor bana. Dayanamayıp yine temizlicem galiba.

Sınavım olmasaydı yine kızardım belki takardım kafama ama bu kadar gözümde büyümezdi. Şimdi bunlar hep vakit kaybı benim için ama anlayan yok. Yapmiyim diyorum beynimi kemiriyor ev pis düşüncesi yapsam yap yap bitmyor sınavım var. Ne yapiyim ben bi fikir verib kızlar?
Benim bir tanıdıgımda öyleydi ona bakarak bütün ailesinde öyle oldu ve şuan evlerine kimse misafirliğe gitmek istemiyor

Back
X