• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimiz çok pis

Kyk ne arkadaslar?
Konu sahibi cok siinir bozucu bir durum icindesin..ama bu saatten sora kimseyi degistiremessin hele evin annesi bu durumdaysa gecmis olsun gercekten canim
Umarim.ayri eve cikarsin is durumundan falan

Kredi ve Yurtlar Kurumu

yani üniversiteye gidince yurtta kalırsın denen kurumun asıl adı :)

Kutuphane fikri cok guzel. Bende kpss.ye hazirlanirken cok gittim kutuphanede calistim. Hem orada calisanlari gorunce sende gaza geliyorsun bir suru konu bitirip test cozuyorsun hemde aile ve evden uzaklasinca kafan rahat oluyor. Uni.den sonra aile her sekilde zor geliyor insana bi kere disariya alismis oluyor insan. Birde babanla duzgunce konus 15gunde bir bi kadin gelsin eve. Inan her seyi temizler ev mis gibi olur. Sen sadece canin isterse ustunden supurursun kafa dagitmak icin. Suanda sadece sinav onemli senin icin. Ona odaklanman lazim

Kutuphane fikri cok guzel. Bende kpss.ye hazirlanirken cok gittim kutuphanede calistim. Hem orada calisanlari gorunce sende gaza geliyorsun bir suru konu bitirip test cozuyorsun hemde aile ve evden uzaklasinca kafan rahat oluyor. Uni.den sonra aile her sekilde zor geliyor insana bi kere disariya alismis oluyor insan. Birde babanla duzgunce konus 15gunde bir bi kadin gelsin eve. Inan her seyi temizler ev mis gibi olur. Sen sadece canin isterse ustunden supurursun kafa dagitmak icin. Suanda sadece sinav onemli senin icin. Ona odaklanman lazim
Hergünnolmasada arada bir kütüphaneye gideceğim artık. Evet üniden önce bende böyle değildim hatta bende pistim. Sonra nolduysa tam tersi oldum.

Ah canım.bende bekarken tam tersiydi annem yaptgm hic bir isi begenmezdi her gun kavga gurultu olurdu evde ki annem oyle aman aman titiz bir kadın degildir babam yerde bi sac teli gorsun kyametleri koparır inan hu baskı cok zordu benim icin hem annende de kızım var yapar rahatlgı var bence
Olabilir . ama ben yapmayıncada kendide hiç birşeyi ellemiyor.

Sen hayatini etkileyecek bir sinava gireceksin bu temizlik yap ne var ki diyenler kpss ye girmis mi? Girmislerse ev isi yaparak mi kazanmislar gercekten merak ettim ya. Yorumlarinin hepsini okumadim ama ailenin derdi ne olursa olsun sen sadexe kendini dusun suan sinava odaklan, bjnun icin de evden uzaklas ki temizligi kafana takma. Kutuphaneye kapat kendini sabahdan aksama kadar. Universtelerin kutuphanesi geceleri de acik oluyor yabi bizimki oyleydi. Sabaha kadar orda kalanlar vardi. Ama ne ders calisiliyir var ya. Onlari girdukce gaza gelirsin. Sabah cik aksam 7 8 e kadar calis. Eve gel yemek ye bulasiklari yikarsan yika dusunu al gir odana dinlen. Evde olmaman senin hayrina. Dene bunu. Cok rahatlayacagina garanti veririm :)
Yok vallahi hiç sanmıyorum kpss için uğraşanların ev işi yaptıklarını. Evliler vs. Hariç tabi. Hatta genelde anneler odalarına çay meyve getirir hep özenmişimdir buna :KK48: tabi ben okdarıno asla beklemiyorum da.

günde yarım saat bir saat temizlik size zarar vermez hatta kafanız dagılır . simdilik böyleyse yapack baska sey yok .
1 saatle bitmiyor ki. Ev işi bitmeyen birşey ya. Hergün yapacak birsürü şey çıkıyor. Ben artık bukdar ince gitmicem artık

Off off ya ayni beni anlattin.Tek fark annem yardim eder ama ablamlar elini bir seye surmezler.Ayni sekilde benim de sinavim var hem okuyorum hem simava calisiyorum bir de evle ugrasiyorum.Anneme de birakamiyprum cunki fitigi var icim godiyor birakinca ablamlar desen yardim etmezler yataklarini bile ben topluyorum.1 ay tatilim vardi ne hayaller.kurmustum ders calismakla ilgili fakat iste aksam 4 e kadar temizlikk temizlik temizlik vallahi ben de napacagimi sasirdim artik :KK43:
Saat 4 e kadar da çok fazlaymış. Brn de çoğu zaman o saate kadar oyalanabiliyorum .çünkü yemek çay vs. hazırlamak ta çoğunlukla bana ait. Ama sırf 4 e kadar temizlil biraz fazla geldi. Allah kolaylık versin size de.

Evet kpss. Yeterli puanı alabilsem kesinlikle burda durmam artık. Bazı insanlar değişmiyor evet ama ben değiştim.küçükken bendr aynı annem gibiydim sonra üniye gittim geldim daha düzEnli temiz biri oldum. Şimdi kafayı yiyorum ama burda .keşke bendr aynı kalsaydım
Siz başka bir yere atanırsanız,onlarda kendi işlerini kendileri yapmak zorunda kalırlar,sizde rahat huzurlu olursunuz:kahve:

Kendini kurtarmak istiyorsan ya sınavı kazan yada çalış ayrı eve çık evden ayrılmak istiyorsan zor

ya hergun aksam 4 e kadar temizlik yapmak icin evin ne halde olmasi gerekiyor. Hergun misafir gelse ayakkabi ile girse, yediklerinizi cope degil yere atmaniz gerekse anca :)[/QUOTE derse ayiramadigim vakti gece ayirdigim icin haliyle sabah 12 de kalkabiliyorum .

Saat 4 e kadar da çok fazlaymış. Brn de çoğu zaman o saate kadar oyalanabiliyorum .çünkü yemek çay vs. hazırlamak ta çoğunlukla bana ait. Ama sırf 4 e kadar temizlil biraz fazla geldi. Allah kolaylık versin size de.
6 kisilik ev gecelericgec yatiyorum sabha uyanmamda zor oluyor haliyle ve yapi geregi ayrintili bir insanim bir yeri temizlerken diger yer de dikkatimi cekiyor vaktim boyle boyle gidiyor

Merhaba herkese.

Daha öncede burda konu açmıştım annem hiç bir şeye yardım etmiyor diye. Şimdi yine açtım. Çünkü içim doldu taştı artık.

4 kşilik bir aileyiz. Annem babam erkek kardeşim ve ben. Ben de aşırı titiz biri değilim. Takıntılarım yoktur ama evde ben harici herkes çok pis. Ne el yıkama huyları var ne wc yi temiz bırakma.

Erkek kardeşim ve babam gündüz işte oluyorlar akşam geliyorlar. Annem hiç bi işte çalışmıyor ve sadece yatıyor. İnanın kızlar tek yaptığı şey benden önce kalkarsa kavhaltısını hazırlar yapar.ondan sonra ne masa toplamak ne bi ev süpürmek hiç bişey yok. Şimdi yine kahvaltı yaptı çay keyfini yaptı sabah programlarını izledi ve gitti yattı yine. Birazdan namaza kalkar tv başına geçer yine.

Babamlara söylüyorum herşeyi tek başıma yetiştirmeye çalışıyorum biraz siz yardım edin en azIndan ortalığı temiz tutun diye ama yok. Dün kardeşimle konuştum. Koskoca adam anlar belki diye ama o da dalga geçer gibi "nerdeyse ağlicaksın ha" dedi .takmadı bile.

Şuan evi yibe b.k götürüyor. Mutfağı yağ bağladı. Banyo tuvalet kıl tüy pislik içinde. Annem çok rahat. Yorulfum artık yapamam bşşey diyor. Sanki eskiden çok yapıyorduda.

Ben bıktım 3 kişinin arkasını toplamaktan. Bi dr evde sğrekli sigara içiliyor. 3 4 haftada bir perde koltuk örtüsü vs. Yıkamazsam ev iyicr leş bi hal alıyor. Annem hiç birşrye yardım etmiyor. Benim sınavım var 4 ay sonra onun strrside var üzerimde.

Ne yapiyim ben kızlar. Resmen çıkmaza girdim. Yapmazsam rahat edemiyorım. Herşeyi ortak kullanıyoruz sonuçta. O tuvalate temzlemezsem giremiyorum . mutfağın ince temizliğini bıraktım. Dolap kapağı buzdolabı vs. Temizlemiyorum ama her girdiğimde o yağ parçaları batıyor bana. Dayanamayıp yine temizlicem galiba.

Sınavım olmasaydı yine kızardım belki takardım kafama ama bu kadar gözümde büyümezdi. Şimdi bunlar hep vakit kaybı benim için ama anlayan yok. Yapmiyim diyorum beynimi kemiriyor ev pis düşüncesi yapsam yap yap bitmyor sınavım var. Ne yapiyim ben bi fikir verib kızlar?

İ.g canim temiz olman iyi birşey ama annecini babanı kardesinin kirirni gücünün yettiğince yap yapamadığı sıkma canını olduğu kadar olsun dağıttı coksa eşyaları azalt mümkün olduğunca dolaplar çok topluyor evi temin et.vc bı hortum bı fırça günlük yıka beş dk sürmez ben hergun 8kisinin herşeyimi yapıyorum kıl sümük bk günlük bir satt sürüyor .örtü cirp sil süpür
Merhaba herkese.

Daha öncede burda konu açmıştım annem hiç bir şeye yardım etmiyor diye. Şimdi yine açtım. Çünkü içim doldu taştı artık.

4 kşilik bir aileyiz. Annem babam erkek kardeşim ve ben. Ben de aşırı titiz biri değilim. Takıntılarım yoktur ama evde ben harici herkes çok pis. Ne el yıkama huyları var ne wc yi temiz bırakma.

Erkek kardeşim ve babam gündüz işte oluyorlar akşam geliyorlar. Annem hiç bi işte çalışmıyor ve sadece yatıyor. İnanın kızlar tek yaptığı şey benden önce kalkarsa kavhaltısını hazırlar yapar.ondan sonra ne masa toplamak ne bi ev süpürmek hiç bişey yok. Şimdi yine kahvaltı yaptı çay keyfini yaptı sabah programlarını izledi ve gitti yattı yine. Birazdan namaza kalkar tv başına geçer yine.

Babamlara söylüyorum herşeyi tek başıma yetiştirmeye çalışıyorum biraz siz yardım edin en azIndan ortalığı temiz tutun diye ama yok. Dün kardeşimle konuştum. Koskoca adam anlar belki diye ama o da dalga geçer gibi "nerdeyse ağlicaksın ha" dedi .takmadı bile.

Şuan evi yibe b.k götürüyor. Mutfağı yağ bağladı. Banyo tuvalet kıl tüy pislik içinde. Annem çok rahat. Yorulfum artık yapamam bşşey diyor. Sanki eskiden çok yapıyorduda.

Ben bıktım 3 kişinin arkasını toplamaktan. Bi dr evde sğrekli sigara içiliyor. 3 4 haftada bir perde koltuk örtüsü vs. Yıkamazsam ev iyicr leş bi hal alıyor. Annem hiç birşrye yardım etmiyor. Benim sınavım var 4 ay sonra onun strrside var üzerimde.

Ne yapiyim ben kızlar. Resmen çıkmaza girdim. Yapmazsam rahat edemiyorım. Herşeyi ortak kullanıyoruz sonuçta. O tuvalate temzlemezsem giremiyorum . mutfağın ince temizliğini bıraktım. Dolap kapağı buzdolabı vs. Temizlemiyorum ama her girdiğimde o yağ parçaları batıyor bana. Dayanamayıp yine temizlicem galiba.

Sınavım olmasaydı yine kızardım belki takardım kafama ama bu kadar gözümde büyümezdi. Şimdi bunlar hep vakit kaybı benim için ama anlayan yok. Yapmiyim diyorum beynimi kemiriyor ev pis düşüncesi yapsam yap yap bitmyor sınavım var. Ne yapiyim ben bi fikir verib kızlar?

Cnm bir odada olsa toplu tut vc günlük yıka sabun hortum tut.mutfak haftada bir yap.ama ailenin kıymetini hep böyle o iş yapmayo dediğin anacığıni bir özlersin olmasa varya oyuzden günlük bir saat ayır islere

Senin odan varsa odana kapat kendini. Sabah bi kahvaltı yap kendi bulaşıklarını yıka evden çık git kütüphaneye kafeye dersini orda çalış. Eve gelmeden bişeyler atıştır. Odanı temizle bi kettle koy bi kupa içecek vsde orda hallet. Evin içinde dolaşmazsan gözüne de batmaz pislik. Annende seni test ediyosur şimdi 2 gün bıraksan 3.gün temizlik yapan birisin sanırım. Bi elleme 1-2 hafta temizler o.

Benim de annem senin gibi iş yapmaz ev hep kirlidir. Bekarken ben yapıyordum artık evliyim evine gittiğim zaman mutlaka lavaboyu surter makina açarım. Kendi de arada yapıyor. Ama çok göze batan kirler var. Onlar için de birgün temizlikci tutup gidecem evine

Merhaba herkese.

Temizlikçi çağır haftada bir gelsin

kısmen haklısınız.
ama tek meziyetiniz kpss ise bence siz yapabilirsiniz.
bana çok abartı geldi anlatımınız. benim mutfak en son 3 ay önce detaylı temizlendi ama hiç yağ akan bir yeri yok. günlük bulaşık silme zaten 15 dakika.
kaldı ki temizlik elemanları bir günde bütün evi temizliyorsa siz günde 2 saat yapsanız pırıl pırıl olur.
kadın yorulmuş belli. 2 çocuk büyütmüş ki kolay değil artık siz yapıverin.

Evi pisleten kişiler 3 kişi olunca tek basina basetmesi zor. Sizin mutfak 3 ay önce detaylı temizlenmiş ama mutfağı tek siz kullanıyorsanız ve döktüğünüzu siliyorsaniz temizlemek kolay olur.

İşte bu konunda varmış canım benim. Bunlarla uğraşmanın sonu yok. Ne olur kendi i yıpratma KPSS sorununolana kadarı evde kalma geçici de olsa işe git. Yeter de. Annen yolunu bulmuş. Yapma vicdanın rahat olsun. Gün gelecek sana senne yaptın ki hazır yiyorsun denecek.

Back
X