Evimin Temizlik Düzeni Yeterli Mi ?.. (Sen Böyle Rahat Edebilyormusun!)

haftada bir temizlik rutınım var (her yerı sıl supur, toz al, wc banyo yıka), camlar kapılar ortalama 3-4 ayda bır sılınır. mutfak temızlıgımı gunluk yaparım, her yemek sonrası tezgahı ocagı sılerım, kır varsa sılıkonlu temızleyıcım var onunla dolapları dıstan sılerım .. asla yaglı bırakmam ocagımı aspıratorumu falan sonra cıkarması daha zor oluyor...
perdeler camlar sılınecegı zaman yıkanır.
çamasır bulasık makınem nerdeyse hergun calısır bırıktırmem makıneyı doldurcak kadar oldugunda hemen yıkarım.
utu yapmam gunluk kıyafetlerı herkes kendısı utuler kalan seylere cok kırısık degılse ütü sürmem...
nevresımlerı haftada bır degıstırım muhakkak..
hafta ıcı bır ıkı kezde tuvaletlerın ve lavaboların ustunden gecerım ve coplerım gunluk atılır.
benım temızlık rutınım bu benımde 18 aylık bır kızım var çalışıyorum. ayrıca evde kızıma baktıkları ıcın bızımle kalan aılem var ev ıslerı nerdeyse tamamen bende dıyebılırım...
ev dagınık olmasın haftada bır temızlık yeterlı bence.
peki halılarınızı kaldırıyormusunuz :işsiz:

ah ah çok benzer bir durum yaşadım ama anlatmayacağım konu ben değilim sadece sizi o kadar iyi anlıyorum ki üzüntüden hasta oldum uçuk çıkarttım ve ben kimseye anlatamadım buraya da yazamadım neyse diyeceğim tek şey düzeniniz gayet normal ben çalışmadığım halde aynı düzendeyim siz hem çalışıp hem çocukla bu gayet yeterli bir düzen oluşturmuşsunuz başkaları ne der bilemem ama bu benim fikrim hiiiiiç canınızı sıkmayın asla umursamayın ben öyle yapamadım ama size tavsiyem budur kimseyi ilgilendirmez
şu halı mevzusu iyice migdemi bulandırmaya başladı zaten bir gıcımık tuttumu ben o halıları her hafta kaldırırım biliyorum kendimi

acıkca söylemem gerekirse benim yatak odası ve ara koridorda olan halılarmda yolluk ama onlarıda kaldırmıyorum ben :eek:
halı kaldırmayı takıntı yapmak uzeresiniz ha gayret :KK70:

bende kaldırmam çok, zaten evde çocuk olunca sık sık yıkamaya veriyorum

bir düşünür demiş ki eşyalar size hizmet etsin siz eşyalara değil :)

delirmis gibi temizlik yapan insanlarin kendi bedenlerine ve ruhlarina çok yazık ettiklerini düşünüyorum

çalışanlar için haftada bir büyük temizlik yeter ayda bir de cam kapı için kadın aldın mı tamamdır hatta kışın 2 ayda bir bile olabilir

şu instagramda hergün temizlik yapan tezgah köpürten delileri gördükçe çok üzülüyorum :/

canımıza yazık ya her gün o kadar kimyasala maruz kalınır mı
Hahaytttt şu tezgahı köpüren deliler çok iyiydi ya çok moralsizdim dünden beri kahkahayla güldüm sagolun :KK48::KK71:

şu halı mevzusu iyice migdemi bulandırmaya başladı zaten bir gıcımık tuttumu ben o halıları her hafta kaldırırım biliyorum kendimi
Az kaldı akşama o halılar kalkıcak belli :KK70:

Yeni nesil süpürgeler gayet iyi çekiyor her yeri bu kadar dert etmeyin :KK66:

sizin yine genel temizlikci geliyormuş ama ve geldiği zaman mutlaka halılarınzda kalkıyordur benim halılarım şimdi bahara kadar kalkmayacak ..

Ona da daha yeni cesaret ettim. 2. sefer çağıracağım bu ay. Önceden ben de para vermek istemiyorum diye hep niyetlenir ama zor yapardım ama temizlik yapamıyorum diye de gerilirdim. Oğlum evde tek kişi varken iş yaptırmaz zaten.
En sonunda aradım kadını. O para her ay bir şekilde harcanıyor biraz da benim rahatım için harcansın. :KK66:

yapmayın vallahi.55 yaşında ,her yeri ağrıyan bir kadın olarak,ahhh keşke diyorum.gençken,odanın şeklini bile ayda bir değiştirip,mobilyaları çeker,halıları,perdeleri,camları ayda bir silerdim.şimdi çok pişmanım.

şimdi hiç halı silmem.senede 4 defa yıkanmaya gidiyor yeter bence.camları en son ne zaman sildiğimi hatırlamıyorum bile,3 ay olmuştur.hafta da bir süpürge,viledayla silmek.her sabah banyo lavabosu ve klozet elden geçer.akşamları da mutfağı,topladıktan sonra,şöyle bir tezgahı,ve evyeyi silerim.oldu bitti.

Ev hanimiyim ve sizin kadar temiz degilim. Bende banyoyu haftada bir yıkarım. Evi 2 kere supururum. Ayda bir anca silerim. Oturup surekli temzilik yapmak yerine kuzumla vakit geçirmeyi seviyorum. Evimi tozlu ve pis bulan gelmesin. Siz de takmayin. Temizlik hersey degil.
Yanlış anlamayın ama ayda 1 siliyosunuz kirlenmiyo mu ?
Sonuçta bebek yani mikrop falan kadar , hele bi de emekliyosa.
Benimki emekliyo mikrop kapmasın diye hergün yerleri silmek zorundayım , oyuncaklar dökülüyor ağzına falan goturuyo, tuvalete giriyoruz banyoya , o ayaklarla yerlere basiyoruz falan.
Evimize başkaları giriyo temizler mi bilemiyoruz.
Kısacası 1 ay bebekli evler için çok fazla :bicak:

Sinir oluyorum, ben çok temizim her gün dip köşe temizlik yaparım havasında olanları. Bence sizin rutininiz gayet iyi çocuğum olmadığı halde bende aynıyım, çalışıyorum ve anca bu şekilde yetişebiliyorum. Kv çok titiz olduğunu iddia eder ve her şeyi abartır, Evimi taşıdım yenilerde temizlikçiyle beraber yardıma geldi sağolsun, ev bana göre çok pis değildi ama nasıl abartıyo leş gibiydi her yer diye.. Birde gittikleri hiç bi evin temizliğini beğenmezler dedikodu yaparlar. Kendinizi hiç yormayın kimseyi de duymayın :KK12:

haftada bir temizlik rutınım var (her yerı sıl supur, toz al, wc banyo yıka), camlar kapılar ortalama 3-4 ayda bır sılınır. mutfak temızlıgımı gunluk yaparım, her yemek sonrası tezgahı ocagı sılerım, kır varsa sılıkonlu temızleyıcım var onunla dolapları dıstan sılerım .. asla yaglı bırakmam ocagımı aspıratorumu falan sonra cıkarması daha zor oluyor...
perdeler camlar sılınecegı zaman yıkanır.
çamasır bulasık makınem nerdeyse hergun calısır bırıktırmem makıneyı doldurcak kadar oldugunda hemen yıkarım.
utu yapmam gunluk kıyafetlerı herkes kendısı utuler kalan seylere cok kırısık degılse ütü sürmem...
nevresımlerı haftada bır degıstırım muhakkak..
hafta ıcı bır ıkı kezde tuvaletlerın ve lavaboların ustunden gecerım ve coplerım gunluk atılır.
benım temızlık rutınım bu benımde 18 aylık bır kızım var çalışıyorum. ayrıca evde kızıma baktıkları ıcın bızımle kalan aılem var ev ıslerı nerdeyse tamamen bende dıyebılırım...
ev dagınık olmasın haftada bır temızlık yeterlı bence.

Ben de böyle yapıyorum tek farkım, her gün tuvalet ve lavabo yıkıyorum.

ücretsiz izindeyim.Göreve başlayınca yardımcı tutmayı düşünüyorum.Bir çocuk bir de ikiz bebelerim var mecburen.

Ona da daha yeni cesaret ettim. 2. sefer çağıracağım bu ay. Önceden ben de para vermek istemiyorum diye hep niyetlenir ama zor yapardım ama temizlik yapamıyorum diye de gerilirdim. Oğlum evde tek kişi varken iş yaptırmaz zaten.
En sonunda aradım kadını. O para her ay bir şekilde harcanıyor biraz da benim rahatım için harcansın. :KK66:
ben oglanla olduğu kadar yapıyorum olmayanı aksam eşim gelince hemen hallediyorum kalanını benm oglan makinenin arkasında geziyor :KK70:
eline bir toz bezi alıp annesine yardım ediyor ablası :emir_bebek: tabi köstek oluyorda :halay:

yapmayın vallahi.55 yaşında ,her yeri ağrıyan bir kadın olarak,ahhh keşke diyorum.gençken,odanın şeklini bile ayda bir değiştirip,mobilyaları çeker,halıları,perdeleri,camları ayda bir silerdim.şimdi çok pişmanım.

şimdi hiç halı silmem.senede 4 defa yıkanmaya gidiyor yeter bence.camları en son ne zaman sildiğimi hatırlamıyorum bile,3 ay olmuştur.hafta da bir süpürge,viledayla silmek.her sabah banyo lavabosu ve klozet elden geçer.akşamları da mutfağı,topladıktan sonra,şöyle bir tezgahı,ve evyeyi silerim.oldu bitti.
peki şu an da halılarınızı kaldırıyormusunuz vileda ile sildiğiniz zamanlarda

Yanlış anlamayın ama ayda 1 siliyosunuz kirlenmiyo mu ?
Sonuçta bebek yani mikrop falan kadar , hele bi de emekliyosa.
Benimki emekliyo mikrop kapmasın diye hergün yerleri silmek zorundayım , oyuncaklar dökülüyor ağzına falan goturuyo, tuvalete giriyoruz banyoya , o ayaklarla yerlere basiyoruz falan.
Evimize başkaları giriyo temizler mi bilemiyoruz.
Kısacası 1 ay bebekli evler için çok fazla :bicak:
1 ay bencede cok fazla silmek için :eek:

halıları sürekli kaldırmak çırpmak perdeyi tak çıkar yıka as cam sil kapı sil bunlar işkence başka bişey değil.benim bi arkadaş çok titizdi bu saydıklarımı haftalık yapıyordu bel fıtığı oldu hiçbişey yapamıyor şimdi..ne gerek var ya hiç kendimi yormam..gerektiği kadar temizlik yeterli bence fazlası zarar..

O komşuyu gönderin paralayayım. Hiç içinize kurt düşürmeyin. Gayet de yeter. Sonuçta siz gündüz evde yoksunuz, evde olduğunuz saatler belli, onun evi kadar kirlenmiyor bile eviniz. Ben sizin anlattıklarınızı yapabilsem çok temizim diye havalara uçardım. Kansızlık nedeniyle çok çabuk yoruluyorum. Ev işi yapmak işkence benim için.Yarım yarım yapıp dinleniyorum. Hiç içime sinmiyor bi yeri temizlerken diğeri kirleniyor.
Başında eşiniz bişey dedi diye okuyordum. Neyseki komşu çıktı.

Sinir oluyorum, ben çok temizim her gün dip köşe temizlik yaparım havasında olanları. Bence sizin rutininiz gayet iyi çocuğum olmadığı halde bende aynıyım, çalışıyorum ve anca bu şekilde yetişebiliyorum. Kv çok titiz olduğunu iddia eder ve her şeyi abartır, Evimi taşıdım yenilerde temizlikçiyle beraber yardıma geldi sağolsun, ev bana göre çok pis değildi ama nasıl abartıyo leş gibiydi her yer diye.. Birde gittikleri hiç bi evin temizliğini beğenmezler dedikodu yaparlar. Kendinizi hiç yormayın kimseyi de duymayın :KK12:
peki sizdemi benim gibi kaldırmıyorsunuz halı felan :sinirli:

X