Evimin Temizlik Düzeni Yeterli Mi ?.. (Sen Böyle Rahat Edebilyormusun!)

temizlikci kadın alma durumumuz yok ne yazkki maaşımız ancak bize yetiyor.. sagolun yorumunuz içinn dert değilde sadece cok mu pisim diye kadam karıştı
Pis degilsin canim senin bu yaptığın işleri evde olup yapmayan insanlar var:deli:
Sen kısıtlı zamanında herşeyi yapiyosun..ama dikkat et obsesiflige doğru ilerleme hemen o sarı bezi biraz bebisini al kucağına :emir_bebek::anne::KK70:

peki ben halıları kaldırmıyorum ya böyle halıları kaldırmadan temizlik olur mu sizce.. halıların illa kalkmasımı lazım her hafta
Her hafta olmasa da ayda 1 yada 2 kez olsa iyi olur tabi...
Bu biraz evin temiz tutulmasına da bağlı....İçinde yaşadığımız alanı temizlemekle değil, temiz tutmakla daha az yoruluruz bence ....

Ay bırakın şu mutsuzluktan kendilerini temizliğe vermiş ev kadınlarının laflarını takmayı. Bence gayet de temizsiniz.
Çalışan kadınsınız daha ne olacak. Bahsettiğiniz kişiler çok boşluktan yapıyorlar. Onun yerine kendilerine hobi, kurs falan yaratsalar ya. Keşke onu da ekleseydiniz söylediklerinize..

Ben de çalışıyorum, haftaiçi akşam iş için oğlumu ihmal edemem. Ayda 1 genel temizlik için yardımcı kadın alıyorum. Onun dışında söylediğiniz işleri yapıyorum cumartesi veya pazar..

küçük yolluklar tamamda evdeki halilar her süpürmede kaldirilir mi:110:
surekli temizlikle ugrasan insanlar iyi hoşlarda hayatlarindan caliyorlar gibi geliyor bana.
her gun cam silerim der bir arakadasim.
hergün kirleniyor mu?:kahve:
bence gayet normalsiniz.
ev isi nankördür.nasil rahat hissediyorsaniz oyle yapin.
surekli boyle muhabbetler yapan kendince acik arayan insanlardan da uzak durun.

calismiyorum ama ben sizin kadar yapmiyorum asıl pis benim gayet iyi bir duzeniniz var. kim ne derse desin bosverin canı sıkılmıs komsunuzun daha dogrusu kendi ugrasinın gorulmesini istemis :)))

Siz calisiyosunuz , onu yaptiginiza sukretsinler.
Bence gayet temizsiniz de halilari her hafta güneşe cikarirsaniz iyi olur.
Bi serseniz 1 saat dursa iyi olur çünkü güneş kokularini falan alıyo.
aslnda iyi olur dediğniz gibi ama gözüm yemiyor ya.. oglan zaten durmuyor onunla ilgileneyim istiyor..

Hanımlar çalışan bir anneyim 17 aylık yaramaz yerinde durmayan bir oğlum var :nazar::nazar:
Yaklaşık 10 aydır çalışıyorum çalışan anneler daha iyi bilirler ne kadar zor oluyor ev iş cocuk eş arasında sıkışmak. Önceden çok ama çok zorlanıyordum, cok sıkıyordum kendimi, herşey dörtdörtlük olsun diyordum
ama baktım ki oglumun zamanından çalıyorum ruhen yoruluyorum akışına bıraktım eşimde akışına bırakmamı istedi çünkü olmuyor.... Gelelim asıl soruma ;
Temzlik düzenimden bahsetmek istiyorum sizlere ; c tesi ,pazarım tatil eşimin sadece pazar günü tatil..
pazar günü kendimize ayırıyoruz oglumuza ayırıyoruz daha cok ona yönelik aktiviteler yapıyor dolu dolu geçiriyoruz günümüzü :nazar: C. tesi ise akşama kadar ev işi ile ugraşıyorum, öncelikle toz alıyorum. tuvalet banyoyu elden geçiriyorum ,makine açıyorum her yeri dip bucak alıyorum. halılarımı kaldırmıyorum sadece mutfagımın yolluğunu kaldırıyorum diğer taraflarda ise görünen yerleri vileda ile siliyorum balkon yıkıyorum çamasırlarla ugraşıyorum .. hafta içi şipşak süpürge bile varsa ekmek ufakları vs onları alıyorum sadece.
Halılarımı ; son bahara geçerken, bahar ayına geçerken, ve ramazan, kurban bayramı olmak üzere yılda 4 kez kaldırıyorum
mutfagımı dip bucak 1 ay bazen 1 bucuk ayda anca temizleyebiliyorum eşim sagolsun yardım ediyor en nefret ettiğm mutfak olayı
tuvalet banyomu c. tesi günleri elden geçiriyorum ama hergün ozon döküp sifonu çekiyorum
Yemek olayı; ne bulursak onu yiyoruz genelde pratik şeyler.. oglumun yemeği olsun bize yetiyor. gerisini ne ben ne eşim önemsiyoruz. akşamları oglum yatana kadar sadece onunla ilgileniyoruz oglum uyuduktan sonra 1 saat kendimize ayırıp eğer sanslı isek günümüzü tamamlıyoruz hafta içi çamaşır olduğu vakit camasır asıyorum sadece
Camlar ; halı kaldırma düzenimle aynı yılda 4 defa
perdelerimi yılda 2 defa yıkıyorum
senelik ise halılarımı yıkamacıya gönderiyorum
eşim sagolsun herşeyimize yardm eder.. hatta bu temizlik işini pazar günü yapıyorduk ama pazar günü cok sıkış tıkış oluyordu gün bizim için bende c tesi tek basıma oglumla yorulsamda bir şekilde halletmeye karar verdim. pazar günü tamamen bize kalsın diye.
Benim karşı komşum var . kendisi her hafta halılarını kaldırır, camlar battıkca siler ,mutfagını haftalık dip bucak temizler.. haftada iki kere makine açar felan.. calışmıyor..
Dün geldi bize temizlik muhabbeti açıldı benim düzenimi biliyor
Bana demez mi sen halıları felan kaldırmadan rahat edebilyormusun ? ay ne kadar pistir halıların altı ben duramam!
mutfagını ayda 1 defa temzlediğin vakit dolapların yağ oluyordur için içini yemiyormu..
ben hergün tuvalet banyomu temizlerim sürterim :110: vs vs örnekler sundu
bende tabiki gereken cevapları verdim ama su an içim içimi kemiriyor acaba diyorum ben cok mu pisim çok mu saldım ? yoksa böyle iyi mi kafam karıştı yahu :KK14: annemde teyzelerimde öyledir mesela delirmiş gibi her hafta ev temizler halıları erinmeden kaldırır mutfaklarını dip bucak yaparlar.. ama ben ev işi için kendimi helak etmek istemiyorum olduğu kadar diyorum.. birdaha bu zamanlarımız gelmeyecek en önemlisi oğlumun birdaha bu zamanları asla olmayacak zaten c tesi hep ev işi oluyor cocugumla hasret gideremiyorum bile..
sizin düzeniniz nasıl özellikle calısan hanımlar
yorumlarınız için teşekkürler..

Temizliğin sonu yok, ne kadar yapsan o kadar iş çıkar
Biz çalışan kadınlar tabi ki ev hanımları kadar detaylı iş yapamıyoruz
Çocuğum olmamasına rağmen bende hafta içi akşam fazla iş yapmam, halıları 3-4 ay da bir yıkamaya gönderiyorum, bu esnada da derin temizlik için bir yardımcı alıyorum, camları, banyonun duvarlarını, kapıları vs... kadın temizliyor, her akşam duşa girdiğimde banyoyu bir elden geçiriyorum, kedimin kumunu ve bulunduğu alaturka tuvaleti de temizliyorum. C.tesi günleri dip köşe süpürüp siliyorum ama koca koca salon halımı, 4mt lik yolluğumu falan kaldırmıyorum, uçlarından kıvırıp, vileda ile siliyorum. Delirmiş gibi temizlik yapmayı anlamsız buluyorum artık, zamanında çok yaptım neye yaradı ki :) Yaşım 40, eşim 42 kaç sene daha sağlıkla ayakta olacağız bilinmez, koynuna gömülüp film izliyorum, kedi gibi orasına burasına kıvrılıyorum, zamanım onunla geçsin istiyorum. Her akşam kitap okurum bir tek o zaman okuma odamda oluyorum, çoğu zaman dayanamaz o da yer minderine kıvrılıp bir şeyler okur benim okuma seansım bitene kadar, bu benim için önemli. Hayatımda tanıdığım en titiz kadın annemdi, akıl almaz bir temizlik düzeni vardı, ne oldu ? İnsan ölünce toprakta yatıyor arkadaşım bunu hep hatırlat kendine, eve eşyaya esir olma, hayat kısa.

evde oturan biri için ne kadar basit söylediği şeyler
bende çalışıyorum 2,5 yaşında bir oğlum var her akşam 19.30 gibi evde oluyorum yemek ye masa topla ertesi güne
yemek yap vs.
c.tesi dediğiniz gibi çamaşır akşama kadar ev işi pazar da bize kalıyor
olduğu kadar diyorum artık çünkü benim bi çocuğum var onunla vakit geçirmek daha önemli
bizim hem evde hemde iş yerinde bitmeyen işlerimiz var
gayet temizsiniz bence daha ne olsun yahu... takılmayın bu tip söylentilere çekemiyordur bence ev iş çocuk idare edebildiğin için.
ama sanki kendimi halılarımı kaldıramagım ve görünen yerleri sildiğim için pis gibi hissetmeye başladım
siz halılarınızı kaldırabiliyormusunuz peki her hafta ne sıklıkla kaldırıyorsunuz yada ?

Evine temizlikçi alıp dip köşe temizlik yaptırıp ertesi gün sil baştan temizlik yapan arkadaşım var benim :olamaz:

Ben bu kadar kendini paralamaya gerek duymuyorum.
Kendime göre temizim
Elalem ne der diye de hiç kafa yoramam
Sizde gayet temizsiniz :KK66:
benim su an kafamda taktıgım tek bir nokta oluştu buda halı mevzusu acaba halıları kaldırmıyorum ya. kaldırsam daha mı iiyi olurdu su an düşünmeden edemiyorum birde okb yi cok zor yenmiş bir insanım

Ay birde bunların her sohbette hangi temizlik ürünü kullandığını sorgulayanları var
"Ayy şekerim ben dolap kulplarını zırtamatiği kulak çöpüne damlatıp öyle siliyorum yoksa içime sinmezzzz" :bicak:

Hanımlar çalışan bir anneyim 17 aylık yaramaz yerinde durmayan bir oğlum var :nazar::nazar:
Yaklaşık 10 aydır çalışıyorum çalışan anneler daha iyi bilirler ne kadar zor oluyor ev iş cocuk eş arasında sıkışmak. Önceden çok ama çok zorlanıyordum, cok sıkıyordum kendimi, herşey dörtdörtlük olsun diyordum
ama baktım ki oglumun zamanından çalıyorum ruhen yoruluyorum akışına bıraktım eşimde akışına bırakmamı istedi çünkü olmuyor.... Gelelim asıl soruma ;
Temzlik düzenimden bahsetmek istiyorum sizlere ; c tesi ,pazarım tatil eşimin sadece pazar günü tatil..
pazar günü kendimize ayırıyoruz oglumuza ayırıyoruz daha cok ona yönelik aktiviteler yapıyor dolu dolu geçiriyoruz günümüzü :nazar: C. tesi ise akşama kadar ev işi ile ugraşıyorum, öncelikle toz alıyorum. tuvalet banyoyu elden geçiriyorum ,makine açıyorum her yeri dip bucak alıyorum. halılarımı kaldırmıyorum sadece mutfagımın yolluğunu kaldırıyorum diğer taraflarda ise görünen yerleri vileda ile siliyorum balkon yıkıyorum çamasırlarla ugraşıyorum .. hafta içi şipşak süpürge bile varsa ekmek ufakları vs onları alıyorum sadece.
Halılarımı ; son bahara geçerken, bahar ayına geçerken, ve ramazan, kurban bayramı olmak üzere yılda 4 kez kaldırıyorum
mutfagımı dip bucak 1 ay bazen 1 bucuk ayda anca temizleyebiliyorum eşim sagolsun yardım ediyor en nefret ettiğm mutfak olayı
tuvalet banyomu c. tesi günleri elden geçiriyorum ama hergün ozon döküp sifonu çekiyorum
Yemek olayı; ne bulursak onu yiyoruz genelde pratik şeyler.. oglumun yemeği olsun bize yetiyor. gerisini ne ben ne eşim önemsiyoruz. akşamları oglum yatana kadar sadece onunla ilgileniyoruz oglum uyuduktan sonra 1 saat kendimize ayırıp eğer sanslı isek günümüzü tamamlıyoruz hafta içi çamaşır olduğu vakit camasır asıyorum sadece
Camlar ; halı kaldırma düzenimle aynı yılda 4 defa
perdelerimi yılda 2 defa yıkıyorum
senelik ise halılarımı yıkamacıya gönderiyorum
eşim sagolsun herşeyimize yardm eder.. hatta bu temizlik işini pazar günü yapıyorduk ama pazar günü cok sıkış tıkış oluyordu gün bizim için bende c tesi tek basıma oglumla yorulsamda bir şekilde halletmeye karar verdim. pazar günü tamamen bize kalsın diye.
Benim karşı komşum var . kendisi her hafta halılarını kaldırır, camlar battıkca siler ,mutfagını haftalık dip bucak temizler.. haftada iki kere makine açar felan.. calışmıyor..
Dün geldi bize temizlik muhabbeti açıldı benim düzenimi biliyor
Bana demez mi sen halıları felan kaldırmadan rahat edebilyormusun ? ay ne kadar pistir halıların altı ben duramam!
mutfagını ayda 1 defa temzlediğin vakit dolapların yağ oluyordur için içini yemiyormu..
ben hergün tuvalet banyomu temizlerim sürterim :110: vs vs örnekler sundu
bende tabiki gereken cevapları verdim ama su an içim içimi kemiriyor acaba diyorum ben cok mu pisim çok mu saldım ? yoksa böyle iyi mi kafam karıştı yahu :KK14: annemde teyzelerimde öyledir mesela delirmiş gibi her hafta ev temizler halıları erinmeden kaldırır mutfaklarını dip bucak yaparlar.. ama ben ev işi için kendimi helak etmek istemiyorum olduğu kadar diyorum.. birdaha bu zamanlarımız gelmeyecek en önemlisi oğlumun birdaha bu zamanları asla olmayacak zaten c tesi hep ev işi oluyor cocugumla hasret gideremiyorum bile..
sizin düzeniniz nasıl özellikle calısan hanımlar
yorumlarınız için teşekkürler..
(temizlikci tutma durumumuz yok )
haftada bir temizlik rutınım var (her yerı sıl supur, toz al, wc banyo yıka), camlar kapılar ortalama 3-4 ayda bır sılınır. mutfak temızlıgımı gunluk yaparım, her yemek sonrası tezgahı ocagı sılerım, kır varsa sılıkonlu temızleyıcım var onunla dolapları dıstan sılerım .. asla yaglı bırakmam ocagımı aspıratorumu falan sonra cıkarması daha zor oluyor...
perdeler camlar sılınecegı zaman yıkanır.
çamasır bulasık makınem nerdeyse hergun calısır bırıktırmem makıneyı doldurcak kadar oldugunda hemen yıkarım.
utu yapmam gunluk kıyafetlerı herkes kendısı utuler kalan seylere cok kırısık degılse ütü sürmem...
nevresımlerı haftada bır degıstırım muhakkak..
hafta ıcı bır ıkı kezde tuvaletlerın ve lavaboların ustunden gecerım ve coplerım gunluk atılır.
benım temızlık rutınım bu benımde 18 aylık bır kızım var çalışıyorum. ayrıca evde kızıma baktıkları ıcın bızımle kalan aılem var ev ıslerı nerdeyse tamamen bende dıyebılırım...
ev dagınık olmasın haftada bır temızlık yeterlı bence.

ah ah çok benzer bir durum yaşadım ama anlatmayacağım konu ben değilim sadece sizi o kadar iyi anlıyorum ki üzüntüden hasta oldum uçuk çıkarttım ve ben kimseye anlatamadım buraya da yazamadım neyse diyeceğim tek şey düzeniniz gayet normal ben çalışmadığım halde aynı düzendeyim siz hem çalışıp hem çocukla bu gayet yeterli bir düzen oluşturmuşsunuz başkaları ne der bilemem ama bu benim fikrim hiiiiiç canınızı sıkmayın asla umursamayın ben öyle yapamadım ama size tavsiyem budur kimseyi ilgilendirmez

Her hafta olmasa da ayda 1 yada 2 kez olsa iyi olur tabi...
Bu biraz evin temiz tutulmasına da bağlı....İçinde yaşadığımız alanı temizlemekle değil, temiz tutmakla daha az yoruluruz bence ....
işte ben ayda 1 kez bile kaldırmıyorum sadece yılda 4 kez kalkıyor cok mu az bilemedim..

Ay bırakın şu mutsuzluktan kendilerini temizliğe vermiş ev kadınlarının laflarını takmayı. Bence gayet de temizsiniz.
Çalışan kadınsınız daha ne olacak. Bahsettiğiniz kişiler çok boşluktan yapıyorlar. Onun yerine kendilerine hobi, kurs falan yaratsalar ya. Keşke onu da ekleseydiniz söylediklerinize..

Ben de çalışıyorum, haftaiçi akşam iş için oğlumu ihmal edemem. Ayda 1 genel temizlik için yardımcı kadın alıyorum. Onun dışında söylediğiniz işleri yapıyorum cumartesi veya pazar..
sizin yine genel temizlikci geliyormuş ama ve geldiği zaman mutlaka halılarınzda kalkıyordur benim halılarım şimdi bahara kadar kalkmayacak ..

benim su an kafamda taktıgım tek bir nokta oluştu buda halı mevzusu acaba halıları kaldırmıyorum ya. kaldırsam daha mı iiyi olurdu su an düşünmeden edemiyorum birde okb yi cok zor yenmiş bir insanım
Bel fıtığı olup oğlunuzla vakit geçirmek yerine hastane hastane dolaşmak istiyorsanız kaldırın tabi :p

küçük yolluklar tamamda evdeki halilar her süpürmede kaldirilir mi:110:
surekli temizlikle ugrasan insanlar iyi hoşlarda hayatlarindan caliyorlar gibi geliyor bana.
her gun cam silerim der bir arakadasim.
hergün kirleniyor mu?:kahve:
bence gayet normalsiniz.
ev isi nankördür.nasil rahat hissediyorsaniz oyle yapin.
surekli boyle muhabbetler yapan kendince acik arayan insanlardan da uzak durun.
acıkca söylemem gerekirse benim yatak odası ve ara koridorda olan halılarmda yolluk ama onlarıda kaldırmıyorum ben :eek:

Temizliğin sonu yok, ne kadar yapsan o kadar iş çıkar
Biz çalışan kadınlar tabi ki ev hanımları kadar detaylı iş yapamıyoruz
Çocuğum olmamasına rağmen bende hafta içi akşam fazla iş yapmam, halıları 3-4 ay da bir yıkamaya gönderiyorum, bu esnada da derin temizlik için bir yardımcı alıyorum, camları, banyonun duvarlarını, kapıları vs... kadın temizliyor, her akşam duşa girdiğimde banyoyu bir elden geçiriyorum, kedimin kumunu ve bulunduğu alaturka tuvaleti de temizliyorum. C.tesi günleri dip köşe süpürüp siliyorum ama koca koca salon halımı, 4mt lik yolluğumu falan kaldırmıyorum, uçlarından kıvırıp, vileda ile siliyorum. Delirmiş gibi temizlik yapmayı anlamsız buluyorum artık, zamanında çok yaptım neye yaradı ki :) Yaşım 40, eşim 42 kaç sene daha sağlıkla ayakta olacağız bilinmez, koynuna gömülüp film izliyorum, kedi gibi orasına burasına kıvrılıyorum, zamanım onunla geçsin istiyorum. Her akşam kitap okurum bir tek o zaman okuma odamda oluyorum, çoğu zaman dayanamaz o da yer minderine kıvrılıp bir şeyler okur benim okuma seansım bitene kadar, bu benim için önemli. Hayatımda tanıdığım en titiz kadın annemdi, akıl almaz bir temizlik düzeni vardı, ne oldu ? İnsan ölünce toprakta yatıyor arkadaşım bunu hep hatırlat kendine, eve eşyaya esir olma, hayat kısa.
cok haklsıınız cok güzel yazmışşsınız inanın içime su serptiniz.. ama su halı mevzusuda aklıma takılmıyor değil şimdi o halılara bahara kadar kalkmayacak kaldırmayacagım çünkü.. yatak odam ve ara koridordaki hlaılarım hep yolluk ama inanın onları bile kaldırmayı gözüm yemiyor sonra diyorum ki keşke kaldıramıydım.. böyle olrumu temizlik diyorum.. sonra oglum bana bir bakıyor vazgeçiyorum karmakarışığım

Ay birde bunların her sohbette hangi temizlik ürünü kullandığını sorgulayanları var
"Ayy şekerim ben dolap kulplarını zırtamatiği kulak çöpüne damlatıp öyle siliyorum yoksa içime sinmezzzz" :bicak:
ay sorma benm komsum tamda böyle :KK14:
şimdi halılar kafama takıldı iyi mi onun yüzünden her hafta halı kaldırmasam da zaten okb liyim yahu :KK11:

Hiç gerek yoookkkk
Beline, vücuduna yazık
süpürürken kıvır uçlarından, pislik girse girse baş taraflarında olur en çok, bir de vileda ile geç bitti gitti
Bak sırtımda dört fıtık var, indir kaldır halı, dolapları çek, koltuk atlarını sil, üstlerini sil derken kendimi sakat ettim temizlik yüzünden, rahmetli annem deli gibi iş yaptırırdı, vileda yasaktı bizim evde illa elle silinecek, noldu, temizlik teşekkür etmiyor insana boşveeerrr

X