- 1 Aralık 2014
- 2.077
- 2.716
- 39
-
- Konu Sahibi peaceful16
ben bosaltmiyirum ama daha uzun sure ta kalsin diye kaba koyuyorum . eger yine bolmeye koyacaksan altina havlu pecete koy nemini aliyo hemen kotu olmuyorlar . :)ben de annemden aliskanlik cok daginiktim. yıllar icinde eşimle dura dura biraz duzeliyorum.
1-oncelikle dolaba posetle hic bir aey koyma . yoğurtu posetle koymadaki amacin ne .
2-bittigini gormeden bir sey satin alma.
3-bu ikeada migrosta olan kaplar cok ise yariyor poestinde bi sey birakma . her şeyi kaplarina bosalt .
ben buzdolabina migrostan ve tuoperdana aldigim kaplara pazardan ya da marketten gelir gelmez diziyorum her seyu .ne domaes n salatalik n meyve acikta bi si kalmio . bi de haftalik alisveris yapioz bitmis oluo .zateb istesek de alisveria yapamiyoruz burda sadece haftada 1gun pazar kuruluyo
yatak odasina gelince bayramdan sonra ben de bayagi esyami ayiklayacam . yalniz degilsin
Herşeyden bikaç tane var kız, ordu doyar bunlarla :))) Benim sana şuan verebileceğim en iyi tavsiye, herşeyi raflardan indir, sonra eskiyenleri, kullanmayacakkarını at. Birşeyden de birkaç tane varsa koliye koy, başka bir aileye yada temizlikçi gelirse ona da verebilirsin. Gerekirse bir tane olan birşeyi bile sık yediğiniz değilse, at çöpe gitsin. Bu şekilde bomba düşmüş gibi. Sanki zombiler bassa aç kalmadan aylarca yaşamak için stok falan :) hiç lüzum yok. Aynı yöntemi kıyafet, iç çamaşırı, tencere, çatal ne varsa uygula. Geçen ay 2tavamı gönderdim ben bardaklarla vs. :) Eşyaları boşaltıp sonra bak, bu ihtiyaç mı sor, sonra da ne sıklıkla kullanıyoruz biz bunu diye sor. Ona göre at çoğunu. Şimdilik maddi zarar olacak ama ev derli toplu olunca mesela o gün canın lazanya çekerse o gün al, o gün pilav isterse o gün git pirinç al. Herşeyin de büyüğünü alma, küçük al. Ayrıca kavanozlar da kullanabilirsin. Daha düzenli durur herşey. Neyse, dediğim gibi at hep fazlalıkları, temel ihtiyaçlar kalsın. Öpüyorum, kolay gelsin :)merhaba,
tesekkur ederim yorum icin , depo ve buzdolabi resimlerimi gorebilirsiniz. yatagimin yanlari cekmeceli onun icinde nevresimlerim, ekstra havlularim vs duruyor. balkonlarima kadar kullaniyorum, bavullari koyduk icleri yine benim esyalarim dolu... bir duzen kurmak istiyorum artik utaniyorum 1 senedir evliyim..
Eki Görüntüle 1854887
buz dolabını büyük al bunun başka çaresi yok. benmkide küçük sadece haftalık alışverşnde bile hç yer kalmıyorbuzdolabini bir temizleyip yerlestirecegim, yer belirlemek istiyorum hersey icin, yumurta sut yogurt, meyve sebze icecek herseyin yeri olsun ki her aldigimda ayni yere koyayim yoksa ben yine dagitirim biliyorum :)
benm kaplarmdanBakliyatlarini boyle duzenle mesela bu kaplar hem yer kaplamiyir hemde litre bakimindan fazla urun bosaltabiliyorsun
Resimlerine baktim kusura bakma kirilmada ama evin kucuk deil sen daginiksin .... o posetlerde ne varsa bakliyat hepsini ayir bak bakalim kacar kilo neyden var hepsinin kilosuna gore kacanozlara koy arkadas resim paylasmis uzun agzi kapaklilar oluyor melamin gibi cam deil onlara koy bide mesela buzdolabindaki o meyve sulari yan konmaz yer kaplar neyi nasil nereye koyarsam daha az yer kaplar diye dusun sen daginiksin once bununla yuzles ac interneti bak insanlar nasil duzenliyor daha fazla yazamicam bende duzn takintisi var galiba kasiniyorum
Herşeyden bikaç tane var kız, ordu doyar bunlarla :))) Benim sana şuan verebileceğim en iyi tavsiye, herşeyi raflardan indir, sonra eskiyenleri, kullanmayacakkarını at. Birşeyden de birkaç tane varsa koliye koy, başka bir aileye yada temizlikçi gelirse ona da verebilirsin. Gerekirse bir tane olan birşeyi bile sık yediğiniz değilse, at çöpe gitsin. Bu şekilde bomba düşmüş gibi. Sanki zombiler bassa aç kalmadan aylarca yaşamak için stok falan :) hiç lüzum yok. Aynı yöntemi kıyafet, iç çamaşırı, tencere, çatal ne varsa uygula. Geçen ay 2tavamı gönderdim ben bardaklarla vs. :) Eşyaları boşaltıp sonra bak, bu ihtiyaç mı sor, sonra da ne sıklıkla kullanıyoruz biz bunu diye sor. Ona göre at çoğunu. Şimdilik maddi zarar olacak ama ev derli toplu olunca mesela o gün canın lazanya çekerse o gün al, o gün pilav isterse o gün git pirinç al. Herşeyin de büyüğünü alma, küçük al. Ayrıca kavanozlar da kullanabilirsin. Daha düzenli durur herşey. Neyse, dediğim gibi at hep fazlalıkları, temel ihtiyaçlar kalsın. Öpüyorum, kolay gelsin :)
Depo alanını çok verimsiz kullanmışsın canım. O metal dolabı oradan çıkart, yaptirabiliyorsaniz duvara monteli yerden tavana kadar raf sistemi yaptırın. O kadar boş yer varki o depoda, oraya koyduğun malzemenin iki misli sığar oraya.
Bakliyatlarını poşetten çıkart. Kavanozla veya saklama kapları ile istifle kilerini, o şekilde durduğu sürece kurtlanmaya mahkumlar.
Buzdolabı konusuna gelince alıp da yememe sebebini anlıyorum. O kadar karışık bir dolabın içinde ben de alıp yemem açıkçası. Kutulardaki gıdalar için cam kaplar kullan. Aldığın sebzeleri kilitli buzdolabı poşetleri ile sakla. Çok daha iyi durumda kalacaklar, emin ol. Ve az al. 1 kg yerine, iki elma gibi.
Bir de uzaktasın anlıyorum ama yokluk psikolojisinden çık. Benim bu manzarada gördüğüm yegane şey bu çünkü. İki kişinin ihtiyacı olandan çok çok daha fazlası var orada.
Kıyafetlerini atmak yerine ikinci el satan dükkanlara veya bit pazarı tarzı yerlere sat. Buradan gelen gelirle de organizer yahut saklama çözümleri yaratabilirsin.
Evine gelen yardımcı ile de konuş. Ekstra bir ücret karşılığında düzenleme işine yardım etsin.
Telefondan fotograflari kucuk gorebiliyorum, tableti elime alinca hemen yorum atacagim cnm tam benlik konu :)
Depo alanını çok verimsiz kullanmışsın canım. O metal dolabı oradan çıkart, yaptirabiliyorsaniz duvara monteli yerden tavana kadar raf sistemi yaptırın. O kadar boş yer varki o depoda, oraya koyduğun malzemenin iki misli sığar oraya.
Bakliyatlarını poşetten çıkart. Kavanozla veya saklama kapları ile istifle kilerini, o şekilde durduğu sürece kurtlanmaya mahkumlar.
Buzdolabı konusuna gelince alıp da yememe sebebini anlıyorum. O kadar karışık bir dolabın içinde ben de alıp yemem açıkçası. Kutulardaki gıdalar için cam kaplar kullan. Aldığın sebzeleri kilitli buzdolabı poşetleri ile sakla. Çok daha iyi durumda kalacaklar, emin ol. Ve az al. 1 kg yerine, iki elma gibi.
Bir de uzaktasın anlıyorum ama yokluk psikolojisinden çık. Benim bu manzarada gördüğüm yegane şey bu çünkü. İki kişinin ihtiyacı olandan çok çok daha fazlası var orada.
Kıyafetlerini atmak yerine ikinci el satan dükkanlara veya bit pazarı tarzı yerlere sat. Buradan gelen gelirle de organizer yahut saklama çözümleri yaratabilirsin.
Evine gelen yardımcı ile de konuş. Ekstra bir ücret karşılığında düzenleme işine yardım etsin.
Herseyi paralel koyun sizde butun kutular paketler capraz.Kitap gibi ustuste yada yanyana dizin boy sirasi onemli tabi.Buyuk sepetler alip turlerine gore ayirabilirsiniz sepetlerin ici daginik olsada dolap duzgun durur.Tel rafada sepetler alin ve uzerlerine etiket yapin ornegin makarnalar,pasta malzemeleri,icecekler soslar gibi.coook tesekkurler cetvelciler i bilmiyodum, fikir acisindan super :)
depomun resmini koydum , yorumlarinizi beklerim
ilk tasindigimizda aldik o metal dolabi, yerine direk raf yapilabilir bu beni kisitliyor cunku.
un kurtlanirmi peki? bugun gordum, pestilin poseti kurtlanmisti acaba ordan mi gecti yoksa cidden un mu kurtlandi bilmiyorumattim cope ama merakimdan soruyorum..
sebze meyveyi buzdolabi posetlerinde mi sakliyorsunuz hep? mesela domates, salatalik biber limon vs herseyi posetliyormusunuz? ben direk o sepete koyuyorum, olmaz mi o sekilde?
aynen yokluk psikolojisi 4 kisilik bir aileye yeter..
Evet hep poşette saklıyorum canım ve o fotoğrafını attığın poşetler. Tekrar tekrar kullanma şansı da var üstelik. Sen de direkt çekmeceye koyduğun için fark etmişsindir ki sebzeler hava aldığı için burusuyor. Elma vb. posetlemeden saklamak istersen o çekmecenin altına şu fotoğrafa eklediğim şeyden ser.
Unun kendi yapısı tipine göre artan bir nem oranına sahiptir, o yüzden evet kurtlanır.
Ben duzenli foto gorene kadar bu konuya yazicam sanirim bir an goruntulu konusma yapip sunu suraya koy diyesim geldi.
Buzdolabina market posetiyle niye yogurt koydunuz.Birde dolaplarda herseyin bir yeri vardir guzel sogutmasi acisindan kahvaltiliklar yumurta en uste alt kata tencerelerdir.Aslinda dolap yeterli ama depodaki gibi bosluklar var dizilmemis atilmis hersey bence once depodan baslamalisin metal rafa buyuk paketleri beyaz dolaba kavanozlari ayirabilirsin.
Erzak odasında dolap yok mu? İkeadan dolap içi kutulardan falan al. Grup grup yerleştir.
Ayakkabılarını kutulara kaldır ve üst üste diz. Kapıların arkasında dursun.
Giymediğin kıyafetleri bağışla veya sat. Uzun zaman giymeyeceksen giysi poşetine koy.
Market alışverişinde fazla fazla alma. Az miktarda al. Ve göz gezdirmeden, evde olduğundan emin olmadığın yiyeceği alma. Hatta liste yap erzak odana as resmini çek markette bakarsın. Lazım olunca da çıkıp alabilirsin.
Biz 2 kişiyiz o yüzden 1 kiloluk yoğurt, peynir falan almam mesela. Marketten az miktarda alıyorum her seferinde. Ben de zamanında çok attım çöpe çünkü.