Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

ben bosaltmiyirum ama daha uzun sure ta kalsin diye kaba koyuyorum . eger yine bolmeye koyacaksan altina havlu pecete koy nemini aliyo hemen kotu olmuyorlar . :)

Herşeyden bikaç tane var kız, ordu doyar bunlarla :))) Benim sana şuan verebileceğim en iyi tavsiye, herşeyi raflardan indir, sonra eskiyenleri, kullanmayacakkarını at. Birşeyden de birkaç tane varsa koliye koy, başka bir aileye yada temizlikçi gelirse ona da verebilirsin. Gerekirse bir tane olan birşeyi bile sık yediğiniz değilse, at çöpe gitsin. Bu şekilde bomba düşmüş gibi. Sanki zombiler bassa aç kalmadan aylarca yaşamak için stok falan :) hiç lüzum yok. Aynı yöntemi kıyafet, iç çamaşırı, tencere, çatal ne varsa uygula. Geçen ay 2tavamı gönderdim ben bardaklarla vs. :) Eşyaları boşaltıp sonra bak, bu ihtiyaç mı sor, sonra da ne sıklıkla kullanıyoruz biz bunu diye sor. Ona göre at çoğunu. Şimdilik maddi zarar olacak ama ev derli toplu olunca mesela o gün canın lazanya çekerse o gün al, o gün pilav isterse o gün git pirinç al. Herşeyin de büyüğünü alma, küçük al. Ayrıca kavanozlar da kullanabilirsin. Daha düzenli durur herşey. Neyse, dediğim gibi at hep fazlalıkları, temel ihtiyaçlar kalsın. Öpüyorum, kolay gelsin :)

buzdolabini bir temizleyip yerlestirecegim, yer belirlemek istiyorum hersey icin, yumurta sut yogurt, meyve sebze icecek herseyin yeri olsun ki her aldigimda ayni yere koyayim yoksa ben yine dagitirim biliyorum :)
buz dolabını büyük al bunun başka çaresi yok. benmkide küçük sadece haftalık alışverşnde bile hç yer kalmıyor
Bakliyatlarini boyle duzenle mesela bu kaplar hem yer kaplamiyir hemde litre bakimindan fazla urun bosaltabiliyorsun
benm kaplarmdan

biliyorum evimde kucuk bende daginigim
duzenleyecegim. beyaz kiler dolabim bu kaplardan alirmi emin degilim herseyi bi dokup eleyip yerlestircem o zaman ne lazimsa ikeadan alicam.

kucuk sepetler supermis baharat vs icin, bende kutu var, surekli bosaltmam gerekiyo ne arasam gorunmuyo.

patates sogani neye koydunuz ben bir plastik kapta tutuyorum dogru mu bu sekilde?

aynen esim sagolsun soda almis gordugunuz gibi 3 kasa. Turkiyeden gelirken 3er 5er aliyoruz bulgur, salca vs.
biri gelse yasar hic bisey almadan 1 ay gecirir bu evde.
herseyimi gozden gecirecegim. esim bugun seyahate gitti Cuma gunune kadar yok. bende evle ilgileneyim diyorum o gelene kadar duzenleyeyim herseyi.

kendi kiyafetlerim icinde aynisini yapcam, cok sagol.

Depo alanını çok verimsiz kullanmışsın canım. O metal dolabı oradan çıkart, yaptirabiliyorsaniz duvara monteli yerden tavana kadar raf sistemi yaptırın. O kadar boş yer varki o depoda, oraya koyduğun malzemenin iki misli sığar oraya.

Bakliyatlarını poşetten çıkart. Kavanozla veya saklama kapları ile istifle kilerini, o şekilde durduğu sürece kurtlanmaya mahkumlar.

Buzdolabı konusuna gelince alıp da yememe sebebini anlıyorum. O kadar karışık bir dolabın içinde ben de alıp yemem açıkçası. Kutulardaki gıdalar için cam kaplar kullan. Aldığın sebzeleri kilitli buzdolabı poşetleri ile sakla. Çok daha iyi durumda kalacaklar, emin ol. Ve az al. 1 kg yerine, iki elma gibi.

Bir de uzaktasın anlıyorum ama yokluk psikolojisinden çık. Benim bu manzarada gördüğüm yegane şey bu çünkü. İki kişinin ihtiyacı olandan çok çok daha fazlası var orada.

Kıyafetlerini atmak yerine ikinci el satan dükkanlara veya bit pazarı tarzı yerlere sat. Buradan gelen gelirle de organizer yahut saklama çözümleri yaratabilirsin.

Evine gelen yardımcı ile de konuş. Ekstra bir ücret karşılığında düzenleme işine yardım etsin.

Telefondan fotograflari kucuk gorebiliyorum, tableti elime alinca hemen yorum atacagim cnm tam benlik konu :)

ilk tasindigimizda aldik o metal dolabi, yerine direk raf yapilabilir bu beni kisitliyor cunku.
un kurtlanirmi peki? bugun gordum, pestilin poseti kurtlanmisti acaba ordan mi gecti yoksa cidden un mu kurtlandi bilmiyorum attim cope ama merakimdan soruyorum..

sebze meyveyi buzdolabi posetlerinde mi sakliyorsunuz hep? mesela domates, salatalik biber limon vs herseyi posetliyormusunuz? ben direk o sepete koyuyorum, olmaz mi o sekilde?
aynen yokluk psikolojisi 4 kisilik bir aileye yeter..

bunlar gibi mi posetler?

Eklentiler

• istad-plastic-bag-assorted-colours__0210571_PE337910_S4.JPG
    45,8 KB · Görüntüleme: 126
Erzak odasında dolap yok mu? İkeadan dolap içi kutulardan falan al. Grup grup yerleştir.
Ayakkabılarını kutulara kaldır ve üst üste diz. Kapıların arkasında dursun.
Giymediğin kıyafetleri bağışla veya sat. Uzun zaman giymeyeceksen giysi poşetine koy.

Market alışverişinde fazla fazla alma. Az miktarda al. Ve göz gezdirmeden, evde olduğundan emin olmadığın yiyeceği alma. Hatta liste yap erzak odana as resmini çek markette bakarsın. Lazım olunca da çıkıp alabilirsin.

Biz 2 kişiyiz o yüzden 1 kiloluk yoğurt, peynir falan almam mesela. Marketten az miktarda alıyorum her seferinde. Ben de zamanında çok attım çöpe çünkü.

En önemlisi aldığın eşyayı yerine koy. Ve dolaptan kıyafet seçerken diğerlerini bozma. Tabi bunun için önce toplaman lazım.

coook tesekkurler cetvelciler i bilmiyodum, fikir acisindan super :)
depomun resmini koydum , yorumlarinizi beklerim
Herseyi paralel koyun sizde butun kutular paketler capraz.Kitap gibi ustuste yada yanyana dizin boy sirasi onemli tabi.Buyuk sepetler alip turlerine gore ayirabilirsiniz sepetlerin ici daginik olsada dolap duzgun durur.Tel rafada sepetler alin ve uzerlerine etiket yapin ornegin makarnalar,pasta malzemeleri,icecekler soslar gibi.

Evet hep poşette saklıyorum canım ve o fotoğrafını attığın poşetler. Tekrar tekrar kullanma şansı da var üstelik. Sen de direkt çekmeceye koyduğun için fark etmişsindir ki sebzeler hava aldığı için burusuyor. Elma vb. posetlemeden saklamak istersen o çekmecenin altına şu fotoğrafa eklediğim şeyden ser.
Unun kendi yapısı tipine göre artan bir nem oranına sahiptir, o yüzden evet kurtlanır.

Eklentiler

• IMG-20160702-WA0007.jpeg
    37,6 KB · Görüntüleme: 191
Peaceful sende kendimi gördüm ve itiraf edeyim buzdolabin bana normal geldi Konunu takipteyim gaza gelmek için

Ben duzenli foto gorene kadar bu konuya yazicam sanirim bir an goruntulu konusma yapip sunu suraya koy diyesim geldi.
Buzdolabina market posetiyle niye yogurt koydunuz.Birde dolaplarda herseyin bir yeri vardir guzel sogutmasi acisindan kahvaltiliklar yumurta en uste alt kata tencerelerdir.Aslinda dolap yeterli ama depodaki gibi bosluklar var dizilmemis atilmis hersey bence once depodan baslamalisin metal rafa buyuk paketleri beyaz dolaba kavanozlari ayirabilirsin.

ikeada gordum o posetleri alacagim. burada erik ,kayisi, uzum , cilek gibi cogu meyve plastik kutularda satiliyor bende dolaba koyuyorum oyle o sekilde sorun olur mu peki?
domates , maydanoz , biber vs herseyi posetleyip koyacagim. cunku sulaniyor bi garip oluyor ozellikle salatalik. cok su veriyor ve hersey acikta oldugu icin birbirine bulasiyor.. buzdolabi posetlerine koysam nasil olur? baya normal buzdolabi posetleri ?
una cok sasirdim. burasi cok nemli biryer, soyleki ortalama %85 nem var burada ve yaz oldugu icin iyice costu sanirim.
unu bu sefer agzini buzup mandalla kapamistim, nasil oldu saskinim. daha yeni aldim 2 hafta olmustur.

tesekkur ederim, diyebilirsiniz memnun olurum :) markette yogurtlari kasada boyle buzdolabi posetine gecirip veriyorlar bende o sekilde koymusum dolaba, aslinda cikarip konulmali. ozensiz biliyorum, duzeltecegim cok istiyorum... bi kere piril piril yapsam aldigimi yerine koysam basaricam bu isi.. peki buzdolabi temizligi ne kadar surede bir yapilmali?
metal rafta cok yer kaplayan aletler var, tost makinesi, ekmek kizartma makinesi, kahve makinesi, temizlik malzemelerinin oldugu philips kutusu gibi.. ev o kadar kucukki yerim yok mutfaktada baska yerde de mecburum buraya koymaya. bunlardan yer kalmadi caya kahveye erzaga. hepsi beyaz dolaba yigildi

erzak odasinda 2 tane dolabim var buyuk ama suanda cok duzensiz , indirip bastan dizmem lazim.

esim bol almayi seviyor, beyaz peynir istemistim turk marketinde belli bir tutar uzerinde eve getiriyorlar diye birsuru soda bir kac tane peynir cerez almis. kalabalik ailelerden geliyoruz aliskanliklarimiz var ama biz iki kisiyiz unutuyoruz bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…