Evimin duzensizligi.. fikirlerinize ihtiyacim var

Konmari diye bir yöntem var internette araştırın derim. Size yardımcınolacaktır yöntemleri

Supersiniz :)
ekledigim depo ve buzdolabi resimlerine bakabilirmisiniz ? sizce dolaplarmi cok kucuk yoksa benmi cok ozensizim ve tikistirmisim ?

kiyafetlerimi verecegim baska carem de yok yerim de yok bu sekilde kalacak kiyafetlerimide goremedigimden giyemiyorum..

Kullanmadığınız kıyafetleri ayırıp makine ile havası çekilen torbalar var ya onlara koysanız? Yerden tasarruf sağlarsınız böylece.

ekstra yorgan, yastiklarim vardi onlar icin yaptim bunu. kiyafetler icin yaparsam biliyorumki bir daha acmayacagim o torbalari orada kalacaklar ..

bence kavanozları bi araya topla kurubaklıyatları
baharatları bi araya topla
kutulu olanlarıda baska bölüme koy
deterjan vs yedek seyleri kutu al içine koy
içecekleride ayrı bölüm oluştur.
bide bu kadar stok yapmasan daha ii olmaz mı

cok tesekkur ederim. evlerimiz ayni gibi. bende camasirlarimi elemeyi, kiyafetlerimden kurtulmayi planliyorum baska carem kalmadi 1 seneyi askin buradayiz bir adim ilerlemedik ustune alisveris yaptim haliyle esyam artti. benden cok esimin icine dert o duzen tertip sever, mutsuz oluyor evde duzen yok diye.
sanirim mutfagimi da bosaltacagim cok fazla kasiklarim . kiyamiyorum hersey yepyeni, burada evlerin bu kadar kucuk oldugunu bilmiyorduk hata ettik.

depo ve buzdolabi resimlerini paylastim bakabilirmisin?

Stok sebebi yurtdisindayiz, turk marketinde secenek yok. ne zaman turkiyeye gitsek bavullar dolusu erzakla geliyoruz, salca turk kahvesi, pirinc bulgur akliniza ne gelirse stokluyoruz . biraz fazla stoklamisiz bi kac yillik
bundan sonraki gidisimde bilincli alirim artik..

Bizim evde buraya gore buyuk sayilanlardan :)
esim kendide duzeltiyor ama hergun kullanan ben oldugum icin dagitiyorum ve duzeni korumayi benden bekliyor hak veriyorum yemek yapan benim cunku...

esyalarimi verecegim mecburen, bu sekilde kesinlikle yolu yok...

ıkea koctaş tekzen dekorazon hepsıburada
hep netden getırttım bu duzenleyıcılerı :)

buzdolabına hıc posetıyle bırsey koyma mesela hıjyenık degıl herseyden once
sepetlı kab lar var onlardan alıp sutlerı bı kaba elmaları bı kaba gıbı ayırırsan hem tertıplı durur hem temızlemesı kolay olur
en bastan yerlestırırken guzel yerlesırsen hep duzenlıde tutarsan hıc evın dagılmaz :)

merhaba,

tesekkur ederim yorum icin , depo ve buzdolabi resimlerimi gorebilirsiniz. yatagimin yanlari cekmeceli onun icinde nevresimlerim, ekstra havlularim vs duruyor. balkonlarima kadar kullaniyorum, bavullari koyduk icleri yine benim esyalarim dolu... bir duzen kurmak istiyorum artik utaniyorum 1 senedir evliyim..

Eklentiler

• IMG_5945.JPG
    43,9 KB · Görüntüleme: 301
  • IMG_5946.JPG
    40,8 KB · Görüntüleme: 241
  • IMG_5947.JPG
    43,9 KB · Görüntüleme: 227
  • IMG_5948.JPG
    40,7 KB · Görüntüleme: 239

buzdolabini bir temizleyip yerlestirecegim, yer belirlemek istiyorum hersey icin, yumurta sut yogurt, meyve sebze icecek herseyin yeri olsun ki her aldigimda ayni yere koyayim yoksa ben yine dagitirim biliyorum :)

ben de annemden aliskanlik cok daginiktim. yıllar icinde eşimle dura dura biraz duzeliyorum.

1-oncelikle dolaba posetle hic bir aey koyma . yoğurtu posetle koymadaki amacin ne .

2-bittigini gormeden bir sey satin alma.
3-bu ikeada migrosta olan kaplar cok ise yariyor poestinde bi sey birakma . her şeyi kaplarina bosalt .

ben buzdolabina migrostan ve tuoperdana aldigim kaplara pazardan ya da marketten gelir gelmez diziyorum her seyu .ne domaes n salatalik n meyve acikta bi si kalmio . bi de haftalik alisveris yapioz bitmis oluo .zateb istesek de alisveria yapamiyoruz burda sadece haftada 1gun pazar kuruluyo

yatak odasina gelince bayramdan sonra ben de bayagi esyami ayiklayacam . yalniz degilsin

yogurdu burda market kasalarinda posetleyip veriyolar bende ayni sekilde dolaba koymusum yaratici
meyveleri normalde direk o meyvelige bosaltiyorum, oyle durmasi kotu mu? kaplarda durmasi daha mi iyi olur ?
meyve sebzeyi direk bosaltiyorum o bolmeye .

benim esimde cok titiz, zavallim

Kesinlikle eşyaları verin, satın kurtulun. Ne kadar çok eşya o kadar dağınıklık, o kadar az yaşam alanı. Onun dışında yapacağınız en iyi şey dolabınızı bir kez düzenledikten sonra hep o düzende kullanmaya devam etmek. Büyük bir yaz temizliği yapın, o düzeni o zaman oturtun sizin içn en kullanışlı olacak şekilde.
Küçük evde yaşıyorsanız minimalist yaşayacaksınız. Bizim evimiz de 80m2, 8 yıllık evliyiz, ancak böyle oluyor.

Canım yoğurdun markasına göre değişiyor bozulup bozulmaması aslında. Peki kilerine dolap yaptırmayı düşündün mü? Daha düzenli olur sanki

Resimlerine baktim kusura bakma kirilmada ama evin kucuk deil sen daginiksin .... o posetlerde ne varsa bakliyat hepsini ayir bak bakalim kacar kilo neyden var hepsinin kilosuna gore kacanozlara koy arkadas resim paylasmis uzun agzi kapaklilar oluyor melamin gibi cam deil onlara koy bide mesela buzdolabindaki o meyve sulari yan konmaz yer kaplar neyi nasil nereye koyarsam daha az yer kaplar diye dusun sen daginiksin once bununla yuzles ac interneti bak insanlar nasil duzenliyor daha fazla yazamicam bende duzn takintisi var galiba kasiniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…