Evime muhabbet kusu almak istiyorum ama....

Hepsinden önce kuş korkunuz var mı? Kimisi özenip alıyor eline almsya korkuyor hayvan uçuyor korkuyor. İstiyorki evdeki biblo gibi bir köşede dursun. Yok ben korkmam gerekli ilgiyi gösteririm diyorsanız o başka. Benim de kuşum var 2saatten fazla kafeste kapalı kalsın üzülüyorum çıkmak gezmek istiyor. Çok duygusal hayvanlar uzun süre yalnız bırakırsanız ölebilirler. İyi düşünün derim sonra vicdan azabı yaşamayın.

Size bağlanmasını istiyorsunuz ama ne kadar çok bağlanırsa yokluğunuz da o kadar zor gelir ona. Ya çift alın ya da hiç almayın bana kalırsa, ayrıca ölürse vicdan azabı duyarsınız sebep başka olsa bile.

1-2 gün belki ama 3. Günde ya eve gelmelisiniz ya birine anahtar bırakmalısınız ki mama kabini üflesin. Çünkü onların yemleri kabuklu olduğu için kapları dolu görünüyor ama aslında sadece kabuk kalıyor,ufleyip arındırmak gerekiyor kabuktan... Ben az daha öte tarafa gönderecektim zavallı kuşumu.
Bence kedi bakmak kuş bakmaktan on bin kere daha kolay. Tüy döküyor,doğru ama alişiyorsun bir süre sonra :) rahatsız olmuyorsun yani.
Kuşlar ne bileyim ya, yakalayamıyorsun kafese koymak için, dolabın arkasına falan düşüyor, zarar vermeden nasıl alacan karıştırıyorsun, uçarken ortalığa siciyor- anında temizlemezsen zavalli koltuğun hayatına kuş boklu olarak devam ediyor :)
Kafesinin altındaki gazeteyi gün aşırı temizlemek lazım,epey zAhmetli. Oysa kedinin kumunu koy altına poşet serip balkona,15 günde bir kaldır poşeti at cope-yeni kum dök :) kesinlikle daha kolay...
Bir de kuşu yakalamasi falan cidden çok zor ya, korkunca panik olup deli gibi kanat cirpiyorlar. Ben korkuyorum valla onlardan :)
Ya da benim kuşum beni hiç sevemediği için ben alışamadım, böyle düşünüyorum

Valla benim var can yoldaşım resmen al bence akşamları ilgilenirsin benim kuş benimle yemek yiyor benimle uyuyor insan gibi bişey oldu yani bak buda örneği önüne ne gelirse yiyor bana fırsat bile vermiyor ☺️

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    106,7 KB · Görüntüleme: 99
  • image.jpeg
    image.jpeg
    191,4 KB · Görüntüleme: 83
Valla benim var can yoldaşım resmen al bence akşamları ilgilenirsin benim kuş benimle yemek yiyor benimle uyuyor insan gibi bişey oldu yani bak buda örneği önüne ne gelirse yiyor bana fırsat bile vermiyor ☺️
Cikolata mi yediriyorsun ? Nar da cok sekerli onlar icin. Cok zararli, bunyesi kaldirmaz.

Cikolata mi yediriyorsun ? Nar da cok sekerli onlar icin. Cok zararli, bunyesi kaldirmaz.

Ben yedirmiyorum ki kendisi yiyor fazla yemiyor zaten bir iki ısırıyor tadını alıyor tamam bir yandan da faydalı ama şifalı nar mesela hepsini yiyor benim ki yumurta ne bulursa fark etmiyor cips bile yiyor maşallah ☺️

Ben yedirmiyorum ki kendisi yiyor fazla yemiyor zaten bir iki ısırıyor tadını alıyor tamam bir yandan da faydalı ama şifalı nar mesela hepsini yiyor benim ki yumurta ne bulursa fark etmiyor cips bile yiyor maşallah ☺️
Bizim icin alkol , sigara neyse onlar icinde cips , cikolata o. Yemesi onemli degil, uzak tutacaksin. Olmesini istemiyorsan tabi ki.

Haslanmis yumurta farkli.

Çalışıyorsanız kesinlikle eş almanızı tavsiye ederim hayvan zaten kafes içerisinde birde tüm gün yanlız sessizlik sadece aksam ile olsbilecek bir durum degil muhabbet kuşları aşırı hassas oluyorlar depresyona girip tüylerini bile yolabilir ölebilir en güzeli eş olarak alın ama o da bir süre sonra yumurtlayabilir onda da petshoplardan destek alırsınız
Birde eğer alacaksanız rica ediyorum akşamları geldiğinizde 1 2 saat kadar serbest bırakın uçsun evi tanışın kanatlarını açsın
Kafes ve eşyalarını kışın 2 haftada bir yazın haftada 1 temizlemeniz gerek sirkeli su ile aksi halde kursak mantarı olabilirler petshop muhabbet kuşlarından çok anlamazlar malesef bir sorun olursa sosyal medya muhabbet kusu üretici veya fan sayfalarına sorarsanız daha kesin cevaplar alırsınız
Koskoca kafesi kuşum hastalandığı için elimde evimden uzak bir semtteki petshop a goturdum tedavi için bana kuşta timor var ölücek dedi göz ile bakarak bir vitamin tozu verdi 85 lira para mı aldı gönderdi hüngür hüngür ağlayarak eve geldim sabaha kadar araştırıp bir bebek sütünü verildiğini duydum kuşumdaki belirtiler gösteren kuşlara kuş üretenlerin dedikleri gibi birer damla verdim 1 aya olur dediği bebeğim 1 sene olduğu hastalığı atlatali ve 4 yaşında
Ay çok uzun oldu yani demem o ki zaten düşünceli birisiniz buraya yazıp fikir aldığınıza göre bence çift alın başarılar :KK200:

Yalnız kalacaksa almayın sakın, kuşlar evde ses ister, ilgi ister, yoksa depresyona girip tüylerini yoluyorlar. Biz bir gün evde olmayalım bizim muhabbet kuşumuz bunalıma giriyor, günahına girmeyin o canın ya da alacaksanız bir dişi bir erkek çift alın. Ama şehirdışı diyorsunuz, hiç evcil hayvan almasanız daha iyi

Emin olun eve ne kadar gec gelirseniz gelin petshopta kucucuk kafeslerde hic salinmadan hic sevilmeden gecen hayatindan daha kotu bir hayat sunamazsiniz
Hic dusunmeden gidin bir kuşu o ortamdan kurtarin

Ben de kuşları çok severim, 3 tane kuşum oldu sonra başka sebeplerden almadım bir daha ama satılmasını doğru bulmadığımdan da almamak daha iyi gibi geliyor artık... Ama çok da tatlılar :KK200:
Bir de evet yalnızlık iyi gelmiyor, ses, hareket olsun istiyorlar, depresyona giriyorlar, bir kuşum çok tüy dökmüştü bir keresinde. Alacaksanız çift alın.

Yemi sorun eden arkadaslar olmus artik damacana tarzi yemlikler var , bitikce doluyor onunla rahat bir hafta yanliz kalabilir.
Benim sultan papaginim var. Cok güzel bir hayvan evimizin kücük pasasi :-) hepimiz seviyoruz konusuyoruz. Basina bi kaza geldi uctu gitti 4 ay sonra geri geldi. Simdi unuttugu seyleri yeniden ögretiyorum sil bastan :-)

Arkadaslar, ben yalniz yasayan biriyim ve kendime yoldas olsun diye muhabbet kusu almak istiyorum. Kedi kopek tuy doktugu icin tercihim kus. Ancak calisan biriyim, yani kusum aksama kadar evde yalniz kalacak/ Ayda 1=2 defa haftasonu sehirdisinda olabiliyorum. oyle zamanlarda da yalniz kalacak. Bu durum beni vicdanen rahatsiz ettigi icin bugune kadar alamadim ama son zamanlarda bir kusum olsun, onunla ilgileneyim cok istiyorum.

Isin icinden cikamadim. Ozellikle muhabbet kusu besleyen arkadaslardan bir tavsiye bekliyorum. Kusu alirsam uzun sure evde yalniz kalacagi icin kusun hakkina girmis olur muyum?
Hem kedi hem kuş bakmış biri olarak fikrim sadece tüy nedeniyle kedi düşünmüyorsanız kuşlarda epeyce tüy döküyor eve..özellikle kafes dışında dolaşırsa..kedi fikrinide değerlendirmeye alın derim..

Iki tane alinca bana pek baglanmaz diye iki tane almayi istemiyorum ama tek kus da yalniz evde yapamaz diye korkuyorum

Yillardir muhabbet besliyorum.
Konusur bir tanesi, annecim der bana.
Sabah cikip aksam gelip, yorgun argin 10 dk anca vakit ayirirsiniz diye tahmin ediyorum.
Bu hayvanlar alistiktan sonra kusup, intihar dahi edebiliyor.
Lutfen iyi dusunun.
2 oyuncak alirsin aksama kadar oynar diyenlere inanamiyorum.
7 24 basinda elbette olmayacaksiniz ama evde bir ses ,bir nefes bir hareket olmayacak yazik o minik canlara.

Arkadaslar, ben yalniz yasayan biriyim ve kendime yoldas olsun diye muhabbet kusu almak istiyorum. Kedi kopek tuy doktugu icin tercihim kus. Ancak calisan biriyim, yani kusum aksama kadar evde yalniz kalacak/ Ayda 1=2 defa haftasonu sehirdisinda olabiliyorum. oyle zamanlarda da yalniz kalacak. Bu durum beni vicdanen rahatsiz ettigi icin bugune kadar alamadim ama son zamanlarda bir kusum olsun, onunla ilgileneyim cok istiyorum.

Isin icinden cikamadim. Ozellikle muhabbet kusu besleyen arkadaslardan bir tavsiye bekliyorum. Kusu alirsam uzun sure evde yalniz kalacagi icin kusun hakkina girmis olur muyum?
merhaba arkadasim. esim tam bir kus hastasi oldugu icin iki kuş aldi es olarak sonra onlar defalarca yavru yaptı. ben sevmiyorum evde o yuzden sat dedim kac defa satmadi. malum surekli yavru yaptiklari icin evi cok kirletiyorlardi. be simdi bir tane kaldi bir yere gideceginiz zaman yemini suyunu bol birakirsaniz sikinti olmaz iki üç gunlugune bizm gitmisligimiz var cunku bir sıkıntı yasamadik. seviyorsaniz alin

Hem kedi hem kuş bakmış biri olarak fikrim sadece tüy nedeniyle kedi düşünmüyorsanız kuşlarda epeyce tüy döküyor eve..özellikle kafes dışında dolaşırsa..kedi fikrinide değerlendirmeye alın derim..

Kedinin tüyleri de çok mu oluyor?Besleyip bakması zor mu?Koku yapar mı?Ben de beslemek istiyorum ama hiç tecrübem olmadığı için doğru karar verebilir miyim bilmiyorum.Çevremde de besleyen yok.

Kedinin tüyleri de çok mu oluyor?Besleyip bakması zor mu?Koku yapar mı?Ben de beslemek istiyorum ama hiç tecrübem olmadığı için doğru karar verebilir miyim bilmiyorum.Çevremde de besleyen yok.
Evet tüyleri oluyor..Ama inanın ki hiç gözünüze batmıyor o kadar seviyor ki insan çocuğu gibi oluyor..tuvalet temizliğine dikkat ettiğiniz sürece koku falan olmuyor..evimize gelen hiç kimse kedi kokusu almamıştır mesela bizim evde..zaten kendilerini sürekli temizleme halinde kediler..nasılbeceriyordu bilmiyorum ama mis gibi kokardı benim oğlum..sadece erkek kediler kısırlaştılmazsa eğer üreme döneminde koku bırakıyor..ama kısırlaştırıldıysa bu problemde yaşanmıyor..

olursun çoğu yalnızlıktan ölüyor onların...

X