Evime muhabbet kusu almak istiyorum ama....

uzunince

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
1.211
1.578
38
Arkadaslar, ben yalniz yasayan biriyim ve kendime yoldas olsun diye muhabbet kusu almak istiyorum. Kedi kopek tuy doktugu icin tercihim kus. Ancak calisan biriyim, yani kusum aksama kadar evde yalniz kalacak/ Ayda 1=2 defa haftasonu sehirdisinda olabiliyorum. oyle zamanlarda da yalniz kalacak. Bu durum beni vicdanen rahatsiz ettigi icin bugune kadar alamadim ama son zamanlarda bir kusum olsun, onunla ilgileneyim cok istiyorum.

Isin icinden cikamadim. Ozellikle muhabbet kusu besleyen arkadaslardan bir tavsiye bekliyorum. Kusu alirsam uzun sure evde yalniz kalacagi icin kusun hakkina girmis olur muyum?

Hak meselesini bilmem ama kusu koy kafesine üc bes oyuncak al kendi kendine oynar durur sanada ihtiyac duymaz
ancak evden gitmelerin bikaç günden coksa yemi suyu biter ve o zaman ölebilir :KK43:

Benim kuşum baya baya anne bellemişti beni. Evden çıkarken, eve girerken başlıyordu ciyak ciyak ötmeye. Gelip boynumda uyuyordu. Çok güzel bi bağ kurmuştuk. Haliyle yalnız kalamazdı, kaldığı zaman küsüyordu. Çağırıyordum gelmiyordu :)

Ya 2 tane alın, kafesin kapısını açık bırakın. Arada uçsunlar girsinler geri. Yada hiç almayın.

Benim kuşum baya baya anne bellemişti beni. Evden çıkarken, eve girerken başlıyordu ciyak ciyak ötmeye. Gelip boynumda uyuyordu. Çok güzel bi bağ kurmuştuk. Haliyle yalnız kalamazdı, kaldığı zaman küsüyordu. Çağırıyordum gelmiyordu :)

Ya 2 tane alın, kafesin kapısını açık bırakın. Arada uçsunlar girsinler geri. Yada hiç almayın.
Iki tane alinca bana pek baglanmaz diye iki tane almayi istemiyorum ama tek kus da yalniz evde yapamaz diye korkuyorum

Iki tane alinca bana pek baglanmaz diye iki tane almayi istemiyorum ama tek kus da yalniz evde yapamaz diye korkuyorum
Bence yapamaz. Yazık günah yani. Muhabbet kuşu adı üstünde. Kendisiyle konuşulmayı, oyun oynanmasını çok seviyor. Çok çok da akıllılar, eğitilebildikleri çok fazla şey var.

9-5lik bi işse alınabilir. Ama daha yoğunsa asla almayın.

Hayır bir şey olmaz, al bence. Üniversitede kuşum vardı, 3 gün yalnız bıraktığım oluyordu mecburen arada, kafesin kapısını açık bırakıyordum, bazı yerlere yem , su fln koyuyordum, bir şey olur da kafesin kapısı kapanırsa diye. Hiç sorun yaşamadım ben, al çok seversin.

Bence yapamaz. Yazık günah yani. Muhabbet kuşu adı üstünde. Kendisiyle konuşulmayı, oyun oynanmasını çok seviyor. Çok çok da akıllılar, eğitilebildikleri çok fazla şey var.

9-5lik bi işse alınabilir. Ama daha yoğunsa asla almayın.
Aksam 6da geliyorum. Ailemin yaninda kusumuz vardi, cok da seviyor oynuyordum ama o zamanlar annem evdeydi. Simdi kimse yok. Aksama kadar beni beklemesi gerekiyor. Ustelik muhabbet kuslarinin kustugunu duydum

Benim abim pilot olduğu için bazen 3 gün gidiyor bazen 5.iki tane olduklarından iki suluk 4 yemlik ballı yem falan koyuyoruz.oyuncaklarıda var öyle duruyolar gelebilirsem ben geliyorum uzun uçuşlara gittiğinde.

Benim abim pilot olduğu için bazen 3 gün gidiyor bazen 5.iki tane olduklarından iki suluk 4 yemlik ballı yem falan koyuyoruz.oyuncaklarıda var öyle duruyolar gelebilirsem ben geliyorum uzun uçuşlara gittiğinde.
2 tane olunca belki sorun olmaz ama ben bir tane almak istiyorum. Egitmesi ve oynamasi daha kolay olur

Benim muhabbet kusum var canim cok seviyorum.Yalniz yasiyorum ben de.iki sene oldu kizimi alali .eve geldigimde "annecik,hos geldin"diyor.:KK24: o kadar tatli ki sahibine alisinca hep oynamak istiyor.hele o kucuk gozleriyle bakisi♥️ona dokunmama,tuylerini sevmeme,kanadini opmeme izin veriyor.Temizligi de hic sorun degil.Kafesin temizligi kolay sık sık temizledigin surece birsey olmaz .ben calistigim icim aksama kadar yalniz yalniz oluyor ama saliyorum gelince.ozleyince oyle sevimlilikler yapiyor ki .Bazen ben de sehirdisina cikiyorum uc dort gun gelmedigim oluyor.Masum bebegim beni ozlemis oluyor gelince heyecandan hizli hizli parmaklarimi opuyor:KK73:mutlu oluyor.elbet yalnizliktan skliyordur ama cok uzun sure olmadigi surece problem yok.kedi kopek vs daha fazla ilgi gerekiyor.alirsan yavru ,erkek almani oneririm onlar hem daha cabuk hem de daha fazla kelime konusuyorlar.
Muhabbet kuslari cok duygusal ve narin hayvanlar .bulunduklari ortamin sicakligina,ruzgara, yemine,dikkat etmek lazim.bunlara dikkat ettigin muddetce bir sknti yasamazsiniz.
Ben cok seviyorum kizimi♥️Almani tavsiye ediyorum onlarin seni izleyen merakli bakislari bile gulumsetmeye yetiyor

Aksam 6da geliyorum. Ailemin yaninda kusumuz vardi, cok da seviyor oynuyordum ama o zamanlar annem evdeydi. Simdi kimse yok. Aksama kadar beni beklemesi gerekiyor. Ustelik muhabbet kuslarinin kustugunu duydum
Evet, küsüyor tabi. Gel diyince normalde gelen kuşum, dışarı çıkıp yalnız bıraktığım günler küsüyordu. Gelmiyordu. Kafesi açıyordum çıkmıyordu bile. Halbuki ben evdeyken taklalar atar kapısında. Bilemiyorum, aslında daha kötü şartlarda üretilip satılıyorlar. Sıkış tıkış hep bir arada kalıyor kuşlar. Uçma alanlar hiç yok. Siz bilirsiniz. Akşamları yeterli ilgiyi gösterirseniz alabilirsiniz.

2 tane olunca belki sorun olmaz ama ben bir tane almak istiyorum. Egitmesi ve oynamasi daha kolay olur
Yani biz diğer kuşu almadan önce büyük olanında tek kaldığı oluyordu.size alışmasını istiyorsanız bebek olanlardan alın çift olsalar bile ilgileniyolar sizinlede.

Benim muhabbet kusum var canim cok seviyorum.Yalniz yasiyorum ben de.iki sene oldu kizimi alali .eve geldigimde "annecik,hos geldin"diyor.:KK24: o kadar tatli ki sahibine alisinca hep oynamak istiyor.hele o kucuk gozleriyle bakisi♥️ona dokunmama,tuylerini sevmeme,kanadini opmeme izin veriyor.Temizligi de hic sorun degil.Kafesin temizligi kolay sık sık temizledigin surece birsey olmaz .ben calistigim icim aksama kadar yalniz yalniz oluyor ama saliyorum gelince.ozleyince oyle sevimlilikler yapiyor ki .Bazen ben de sehirdisina cikiyorum uc dort gun gelmedigim oluyor.Masum bebegim beni ozlemis oluyor gelince heyecandan hizli hizli parmaklarimi opuyor:KK73:mutlu oluyor.elbet yalnizliktan skliyordur ama cok uzun sure olmadigi surece problem yok.kedi kopek vs daha fazla ilgi gerekiyor.alirsan yavru ,erkek almani oneririm onlar hem daha cabuk hem de daha fazla kelime konusuyorlar.
Muhabbet kuslari cok duygusal ve narin hayvanlar .bulunduklari ortamin sicakligina,ruzgara, yemine,dikkat etmek lazim.bunlara dikkat ettigin muddetce bir sknti yasamazsiniz.
Ben cok seviyorum kizimi♥️Almani tavsiye ediyorum onlarin seni izleyen merakli bakislari bile gulumsetmeye yetiyor
Ne kadar guzel yazmissin. Su an yasadigim duygu bu. Eve geldigimde ilgilenecegim sevip sevilecegim bir can yoldasi:KK51:

Ilgilenemicekseniz almayın.depresyona giriyor hayvanlar.iki gün yanlız kaldı bizimkisi,3 4 gün küs kaldı bizimle geldiğimizde.eski nesesine döndürene kadar neler çektik.es olarak alsaniz sıkıntı olmaz.ama çiftli olanlar da sizle ilgilenmez,evinizde ses olur sadece

Fikriniz bencilce. Hem tek birakacaksiniz , hem de bana arkadaslik etsin diyeceksiniz. Cift alin , alisan kus oyle de alisiyor. Hem birbiriyle oynamalari konusmalari cok seker oluyor.

1 gunden fazla yalniz birakmak tehlikeli ve riskli. Koyacaginiz yem kac gun yetebilir acaba?

kesjnlikle olmaz. cok duygusallar küser size. siz yabani zannedersinuz küstüğünde anlamazsiniz. benim vardı. bikac gun evdeyken ilgilenmesem hemen küserdi. guder ilgilenip gönlünü alırdım. ben isteyken yem yemez olmustu fazla baglandi bende yanina bitane daha aldim yoldas olsun diye. evde tek kalmaktan nefret ediyorlar yapmayın bence yazık. iki tane alın ama once iyice bilgi edinin

X