evime dekorasyon için öneriler bekliyorum

ay hadi hayırlı olsun o zaman boyaların :)) perdeler perdecide oldukça pahalı ya :/ english home en uygunu bu konuda.

avize de güzel olmuş gayet hiç basit değil beyaz yatak odanla çok şık olacak :))

ay hadi hayırlı olsun o zaman boyaların :)) perdeler perdecide oldukça pahalı ya :/ english home en uygunu bu konuda.

avize de güzel olmuş gayet hiç basit değil beyaz yatak odanla çok şık olacak :))

hahahahahaha,belki bana çılgın diyeceksin ama ben Bachata'yı mutfak için aldım :)))
önce bir mutfakta deneyeceğim,eğer beğenmezsem oradan çıkarır yatak odasına taktırırım ama bana güzel olacak gibi geliyor
ben yatak odası ve salonda lokal aydınlatma seviyorum aqualilly..birkaç sene önce Zara Home'dan aldığım çok şık beyaz abajurlarım var,onların şapkalarını değiştirip (şapkalardan birini oğlum kırdı da )yatak odasında kullanmayı düşünüyorum.
salonda tavanda led spotlarım var ama bir lambader ve 2 abajurum var,çok yüksek ihtimalle akşam onları kullanmaya devam ederim,şu an evde öyle kullanıyorum çünkü,tavan aydınlatmalarını hiç kullanmıyorum.
şimdi geriye banyolar için aplik ve antre ve balkon için sarkıt aydınlatma almam lazım..

perde olayına gelince..
salon dışındaki tüm oda için English Home'da uygun perdeler bulabildim...ama salon için benim bu mobilyalara uygun perde var mı bilmiyorum English Home'da..
dün perdecide düz,turkuaz renginde bir fon bulduk,koltuk/sandalye takımının kumaşıyla harika durdu..English Home'da öyle düz renkte bir fon hatırlamıyorum ben ama bakacağım..
zaten bir an önce seçmem lazım zira taşınmama pek te birşey kalmadı :/

ha bu arada fotoğraftaki avize benim değil,rkyogn'a ait..
ben de çok beğendim

symrne, çoğu şey bitmiş ve ben evini çok merak etmeye başladım : ) eminim çok güzel olacak : )

bu işler gerçekten zormuş yavaş yavaş içine girmeye başladık sizleri şimdi daha iyi anladım :) mutfak ölçüsü alındı , ben istediğim mutfağı anlattım birkaç proje tasarlayıp getirecekler. dolap renginde kararsızım :S duv<arlarda şimdi eski tarz fayanslar var onları istemiyorum , banyo seramiklerini istemiyorum ,kapılar koyu renk onları beğenmiyorum.. uff çok şey var , ekimde düğünü yapalım diyoruz ama ev tadilatı ,mobilyalar,eşyalar falan yetişmez gibi geliyor

eğer kararsızsan,öncelikle birkaç dergi al..
ardından beğendiğin sayfaları kes,kendine bir ilham panosu oluştur.
ayırdığın sayfalar,tazlar yüksek ihtimalle birbirine yakın olacaktır..o sayfaları neden kestiğine,neleri beğenerek ayırdığına alıcı gözle tekrar bak..
mesela ben yatak odası fotoğraflarıma baktım,kestiğim sayfaların çoğunun mavi/bej tonlarında olduğunu fark ettim..şimdi bu doğrultuda hareket ediyorum...ya da evin tamamında country sevmediğimi fark ettim mesela..ben genelde country tarzı yatak odası ve bilhassa mutfakta seviyorum:)

mesela şimdiden beğendiğin mutfak resimlerine bak,en çok hangi rengi ayırdığına bak sonra..zaten mutfak dolaplarının rengi kendiliğinden ortaya çıkacaktır
eğer neler istediğini bilirsen 1-2 ay içinde halledersin herşeyi,merak etme
kolay gelsin

ha bu arada fotoğraftaki avize benim değil,rkyogn'a ait..
ben de çok beğendim

ay o avizen basit değil yatak odasına güzel oluru rkyogn'a yazmıştım zaten tabi herhangi bir hitap cümlesi kullanmayınca karışmış haliyle

yarın adana'da cuma ist.'a gidiyorum 24 nisan tatil olursa salıya kadar yokum olmazsa pazartesi sizlerleyim

ikea, gelinliğim ve de canım sevgilim beni bekler &#9829;

aqualilly,
yukarıdaki tespitlerine bakıyorum da,
sanırım ileride sen de benim gibi olacaksın:)
yani ilk başta herşeyi bembeyaz isteyeceksin.
aradan zaman geçecek..eğer hala dekorasyon dergilerine,sitelerine ilgin devam ederse,herşeyin bembeyaz olmasından sıkılmaya başlayacaksın:)zaten yukarıdaki beğenilerin de bunu açıklıyor..hele borçlar bitsin,bi rahatla,sonrasında benim gibi sen de cevize,el dokuması halılara,belki eski eşya ve antikalara ilgi duymaya başlayacaksın:)yani durum onu gösteriyor gibi..:)
liva ya da söyledim,ben yatak odası ve mutfakta seviyorum country..gerçi biz country denince herşey toptan beyazlar,pembeler olacak sanıyoruz..ama kayın,meşe,ceviz renkleriyle de muhteşem country ev dekorasyonları var...bakalım zamanla oturacak tarzlarımız:)ama ileride kesinlikle bol kitaplı,bol tablolu,bol halılı ve bol antik/eskitme mobilyalı bir ev hayal ediyorum..bunlar da zamanla,birikimle olacak şeyler :)
neyse Okan Bayülgen'e takıldım kaldım,bu saatlere kaldım,çok konuştum..
ben yatar:)
iyi geceler..
sana da iyi yolculuklar canım,keyifli vakit geçirmen dileğiyle..

ben geldiiiim

yok yok ben bembeyaz evleri seviyorum evet ama ahşaba sevgim saygım sonsuz yemek odam ahşap mesela. eğer salonum ve oturma odam ayrı olsaydı belki evet dediğin gibi salonu zbyd'nin salonu gibi yapardım provincial country fransız usulü ama tek odada yaşayınca bana ağır gelir o odada sürekli bulunmak diyerek daha rahat bi countrye yöneldim. daha ikea tepe home tarzı.

cevizler için de şunu söyleyeyim cevizi çooook severim annemlerin evi (yatak odası-hol-salon) muhteşem ceviz mobilyalarla doludur. yukarıdaki evlerden berceste'nin evini andırır fakat onu saki daha ilerki yaşlarda istiyorum. şimdilik daha cıvıl cıvıl açık renkli neşeli bir evim olsun sonra da classic furniture dediğimiz o tiplere geçeyim

istanbul maceram çok güzel fakat bir o kadar da yorucuydu. gelinlik provasına gittim, gelinlik için kumaşları aldık eminönüne gidip. sonraki gün de ikeaya gittik. oraya kadar gitmişken kaan için de düğünde giyeceği gömlek, papyon,kuşak vsyi aldık. başka bi şe yapacak zamanımız yoktu zaten.

ev çok güzel olmuş bu arada. banyoya bile ısındım o kadar diyeyim yani

dış boyası,ferforjeleri bir de balkona döşenecek taşlar kalmış.

yeni yeni güzellikler aldım evime. ikea'dan o ahşap mutfak masa sandalye takımını bir de hemnes ayakkabılık aldım. rustikleri aldık daha takılacak. yatak odası beyaz, oturacağımız oda ham ahşap renginde. tüller kayınvalidemden çıktı çok güzeller incecik danteli güllü hepsi de fonlar kaldı onlara da karar veremediğim için bekletiyoruz. halı da beğendik angoranın beylerbeyi serisinden.

tüm evi benzer model halı döşesem nasıl olur sizce?

bendeki havadisler bunlar sizden ne var ne yok symrnecim nasıl gidiyor evin :))

bu arada yatak odası için bu tip bi perde istiyorum açık renk üstüne pembe tonlarında güllü

bi tek bunu bulabildim aslında beğendim gibi ama emin olmak için daha fazla seçenek görmek istiyorum bulamıyorum. english homeda da yok açık renk üstüne pembe gül.

bu kumaşın markası premier duydunuz mu hiç?

English home'a mutlaka uğrayın sizin isteklerinize hitap edecek bir çok şey var bence.

english home'a uğramadğım gün yok ki

ordaki perdeler aklımda ama tam olarak istediğim bir perde yok orda şimdilik en azından. açık ren üstüne bordo ve lila gördüm pembe göremedim malesef. pembe üstüne çok güzel bi perde var english roses adı ama odamın duvarı pembe. pembe perdeyle çok boğucu olur diye düşünüyorum.

bu arada english home'un ferforje serisi aşmış diyorum merak edenlere. ayna arıyordum tabii ki english home'da buldum alamadım ama henüz :/

canım hoşgeldinn..özledim!:)
Allah içine sindirsin,aldıklarının hepsi çok güzel!
tabii ki ileriki yaşlarda isteyeceksin ceviz rengini...benim o tarza yönelmem neden sanıyorsun?artık 36 yaşındayım:))
zbyd nin tarzı pek Fransız sayılmaz,daha çok İngiliz country seviyor...Fransızların provansal (taşra) dedikleri tarzda herşey epey eskitme ve derme çatma görüntülü..tüm hayatım Fransızlarla geçtiği için bu tarzı oldukça biliyorum..
beğendiysen halıları,aynı olsun,bence hiç fark etmez..nasılsa farklı odalarda olacak

bana gelince..
perşembe günü tüm işler bitiyor,cumartesi günü temizlik yapılacak..
ben isterim ki bu pazar taşınalım..ama eşim der ki pazartesi,salı da olabilir..
her türlü evi tam olarak 2 hafta sonra kullanmaya başlarız diye düşünüyorum çünkü mutfak tezgahın gelmesi bir haftayı bulur sanırım..
bugün evi görmeye gittim,boya,kapılar,yerler..heryer güzel olmuş,içime sindi..sadece hala büyük banyodayım,çünkü ebeveyn banyosu o kadar güzel oldu ki,neden büyük banyoyu da aynı yaptırmadım diye düşünüyorum.:)neyse,aksesuarlarla falan güzelleştiririm ben orayı da..

evet doğru dedin ingiliz country o o kadar yolculuktan sonra olur artık o kadar

ay çok sevindim senin evine de. bence banyoyu da hiç neden aynı yaptırmadım diye düşünme. sonuçta o banyoya sahipsin diğeri de değişik olmuş işte ne güzel. ikisi de aynı olsa belki sıkılırdın.

ben de evime çok ısındım &#9829; sadece yatak odamız var henüz evde o odadan çıkmak istemedim o kadar içime sindi ki. 2 mayısta tepeden aldıklarımız da gelecek. geriye beyaz eşyalarla benim burdan götüreceğim eşyalar kalacak bir de halılar tabii.

şunlar arasından beğendim modelleri

İstanbul 2012 Angora Carpet
Beylerbeyi 2012 Angora Carpet

işte böyle okuldayım şimdi ama sanki ayakta uyuyorum :))

neyse olsun bu kadar yorgunluğa değerdi inşallah gelinlik de istediğim gibi olur

çaydanlık askıları diğer tarafa da yazdım isviçreden kaanın halası getirmiş ben de üstüne yattım markasını da bilmiyorum yırtmışlar etiketini

bu arada yatak arayışındayım bu işin piyasası nedir hangisi iyidir hiç bir fikrim yok yalnız yumuşak yatak seviyorum. 400 liraya da 4 bin liraya da yatak var neye bakmam lazım hangisini almam lazım kafam çok karıştı :S fiyatlar hakkında bilginiz var mı ya da marka tavsiye edebilir misiniz?

herşeyin içine sinmesine çok sevindim..çünkü en önemlisi bu,zamanla anlayacaksın :)
halılar gerçekten çok güzelmiş,ben de Beylerbeyi serisine bayıldım..(belki İstanbul'da en sevdiğim semt olmasının etkisi vardır)
askılar mutfağına çok yakışacak,güle güle kullan!
biz de bugün anahtar ve prizleri hallettik,apliklerle giriş ve koridorun lambaları alındı.
yarın da duş bataryalarını halledeceğim.
bugün yavaştan eşyaları kolilemeye başladım.
bu arada sistre ve cila birkaç gün rötarlı olacak,taşınma gecikecek birkaç gün..
aman bu kadar sabrettik,birkaç gün mü sabredemeyeceğiz :)
ben de o sırada diğer eksiklerime göz atacağım..

ben yatağımı şu an yenilemeyi düşünmüyorum ama yenileyeceğim zaman Tempur almayı da düşünmüyorum :)
ama tabii rahatsızlıkları önlemek açısından ortopedik bir yatak almakta fayda var sanıyorum:)

ya ben de misafir odasına koyacağım divan/kanape/yatak bir türlü karar veremedim..
Hemnes divanda tereddüt ettim çünkü bana pek konforlu görünmedi...kullanan var mı Hemnes?
bir başka seçenek te yine Ikea'nın Manstad serisi..L koltuk ama hem bazası var,hem de yatak haline dönüşebiliyor..
yataklı köşe kanepe < MANSTAD | IKEA Türkiye

bir diğer seçenek te Enza'nın Taylor isimli kanapesi ENZA / Studio / Taylor Kanepe
bu kanape de oldukça iyi (özellikle çok geniş yatak oluyor) ama kolçakları yok,kolçaksız kanape,koltuk,vs. hiç sevmem ben..

başka önerisi olan var mı?

ay heyecanlı hazırlıklar :)) inşallah her şey çok güzel olur mutlu sağlıklı huzurlu oluruz evlermizde

hemnes kullanan mutlaka vardır da bakalım senin mesajı görecekler mi :)) ben gittim oturdum zıpladım falan beğendim hemnesi babamın da ilgisini çekti o da almak istedi adanadaki eve

kolçaksız rahat olmaz haklısın. tempur yataklara bakmayayım o zaman. 160x200 müş yatağımız idaş ve yataş en eski markalar sanki yatak konusunda onları bir araştırıcam bakalım

Yataş gerçekten iyi..
Zaten Tempur yatakları da Yataş mağazaları satıyor..sadece birkaç bin liracık farkla:)))
Bizim yatağımız İdaş,çok ta memnunum,bir sıkıntım olmadı 5 yıldır..ama Yataş daha iyi gibi geliyor bana nedense..ama git dene bence yatak mağazalarında..
şu Hemnes'i bir daha düşüneyim bakayım..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…