Evimde yalnız hissediyorum

Kremkahve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2020
30
27
88
30
Herkese merhaba. Bu yazımı okuyup tavsiye verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
6 senelik evliyim 4 yaşında bir kızım var. Eşimin ailesiyle aynı binada yaşıyorum. Bir hayli kültür farklılığı var ve ayak uydurmak konusunda çabalıyorum. Yaşadığım evde kendimi özgür hissedemiyorum çünkü gelen kargolardan, gelen misafirlerden, çıktığım ve eve girdiğim saatlerden her şeyden haberleri var çünkü sürekli izliyorlar. Eşim bu konularda çok pasif kalıyor ben de saygısızlık olmaması adına idare ediyorum. Kızımın bakımıyla %95 ben ilgileniyorum. Ev işlerinin tamamı bende. 2. Üniversitemi okuyorum ve gün içinde de okula gidiyorum ve tüm işlerden kalan boş vakitlerimde ders çalışıyorum. Genelde gece.

Kendimi çok yorgun hissediyorum. Eşim işe gidiyor diye hiçbir şeyle ilgilenmiyor. Ben çalışıyorum kazanıyorum benden beklentin olmasın diyor. Eve geldiğinde yatıyor telefonu eline alıp saatlerce oynuyor ve uyuyor. Her eşyasını bir yerden topluyorum bu arada çay/kahvesini yapıp çocuğu uyutup geri kalan işleri hallediyorum ve kendimi unuttum. Hastalanıp yatak döşek yattığımda bile hizmet etmemi bekliyor çünkü hiçbir şey yapmak istemiyor. Şimdi diceksiniz ki söyle yapsın. 6 yılım ona bunları anlatmaya çalışmakla geçti. Benim annem bana iş yaptırmadı, 1 gün bile şikayet etmedi ve ben ona minnet borçluyum. Sen yapıyosun ama sürekli söyleniyorsun diyerek annesini yüceltiyor ve ondan güç buluyor. Yani yoruldum. Hevesim kalmadı. Anlatamadım, değiştiremedim. Olmadı yani. Taşa anlatsam belki anlardı da o şahıs anlamadı ne yazık ki. Şimdi de kara kara düşünüyorum, ben şu işin içinden çıkabilcek miyim yoksa kaderim buymuş deyip hizmetçilik oynamaya devam mı edicem?

Böyle annesini anlattığında bende bekarken iş yapmazdım herkes annesinin evine gitsin o zaman deseydin keşke 😄
Bi erkeğin eşini annesiyle kıyaslaması inanılmaz itici, keşke çalışıyor olsaydın belki ekonomik özgürlüğün olsa farklı olurdu.

Evine gelen gidene kargolara vesaire laf edemezler haddini bilmeliler önce bunu öğret bence. Sizene de bu kadar. Eşin de tipik bencil erkek onun düzelmesi zor ama konuş ciddi bir şekilde.

Böyle annesini anlattığında bende bekarken iş yapmazdım herkes annesinin evine gitsin o zaman deseydin keşke 😄
Bi erkeğin eşini annesiyle kıyaslaması inanılmaz itici, keşke çalışıyor olsaydın belki ekonomik özgürlüğün olsa farklı

Bi erkeğin eşini annesiyle kıyaslaması inanılmaz itici, keşke çalışıyor olsaydın belki ekonomik özgürlüğün olsa farklı olurdu.
Ekonomik özgürlüğümü kazanmak& hayalimdeki mesleği yapmak adına eczacılık okuyorum. Aslen mühendisim ama bölümü kazandığımı öğrendiğimde birkaç sene böyle bir fedakarlık yapmak istedim. O da olacak az kaldı🙌🏻

I’ll take your advice, and i hope you will not have to use it. :)

Защо говориш английски? 😄

Böyle konuşsak hepimiz garip olmaz miydi? 😄😄😄

Konu sahibi keşke cocuktan önce halletmiş olsaydin okul işlerini filan. Adam düzelecek olsa şimdiye kadar anlardi. Mecbur devam edeceksiniz.

Aile apartmanında otutmayı neden kabul ettiniz? Böyle aile apartmanında oturupta mutlu olan kimseyi görmedim, ayrıca sizin gibi donanımlı biri niye böyle bir hanzo ile evli?
Bana bir arkadaşım gelip deseydi ki aile apartmanında oturma durumum var asla! Derdim. Ama kendime vermedim o aklı. Ben biraz mantık insanıyım eşimin evi vardı ve kiraya para ödemek istemedim açıkçası. Verilen vaadler de vardı. Biraz idareten diye düşündüm ve kendi ailem gibi olur en fazla dedim. 6. Senemdeyim. Öyle saçma şeyler oluyor ki burada ufkum açıldı. İçimden bi şeytan çıkıcak az kaldı.

Konu sahibi keşke cocuktan önce halletmiş olsaydin okul işlerini filan. Adam düzelecek olsa şimdiye kadar anlardi. Mecbur devam edeceksiniz.

Между нами и комментатором, дорогой

Ne mühendisliği mezunusunuz?Sanirim esiniz de eğitimli ama aile kültürü yoksa kücümsemek icin söylemiyorum ama ilkokul mezununda da vasat olabiliyor yasam tarzi.
Aile apartmaninda yasamak zorunda degilsiniz evinizi kiraya verip,kendiniz kiraya cikabilirsiniz.En önemlisi asla is yasaminda güclenmeden ikinci cocuğu yapmayin...

Ne mühendisliği mezunusunuz?Sanirim esiniz de eğitimli ama aile kültürü yoksa kücümsemek icin söylemiyorum ama ilkokul mezununda da vasat olabiliyor yasam tarzi.
Aile apartmaninda yasamak zorunda degilsiniz evinizi kiraya verip,kendiniz kiraya cikabilirsiniz.En önemlisi asla is yasaminda güclenmeden ikinci cocuğu yapmayin.

Aile apartmaninda yasamak zorunda degilsiniz evinizi kiraya verip,kendiniz kiraya cikabilirsiniz.En önemlisi asla is yasaminda güclenmeden ikinci cocuğu yapmayin...
Endüstri mühendisiyim. Keşke kiraya verebilseydik. Ailesi izin vermedi aile apartmanı diye. Taşınmaya karar verdik ona da engel oldular kavga gürültü.

Endüstri mühendisiyim. Keşke kiraya verebilseydik. Ailesi izin vermedi aile apartmanı diye. Taşınmaya karar verdik ona da engel oldular kavga gürültü.
Sizin iyi bir is yasaminiz olursa hic bir sey diyemezler emin olun.Endüstri mühendisliği is konusunda sıkıntılı ama eczacilik, cok daha iyi bir alan.Umarim bir an önce aile apartmanindan ve is yasamiyla birlikte esinizin "Herseyi sen yapmak zorundasin" tavrindan kurtulursunuz.

Herkese merhaba. Bu yazımı okuyup tavsiye verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
6 senelik evliyim 4 yaşında bir kızım var. Eşimin ailesiyle aynı binada yaşıyorum. Bir hayli kültür farklılığı var ve ayak uydurmak konusunda çabalıyorum. Yaşadığım evde kendimi özgür hissedemiyorum çünkü gelen kargolardan, gelen misafirlerden, çıktığım ve eve girdiğim saatlerden her şeyden haberleri var çünkü sürekli izliyorlar. Eşim bu konularda çok pasif kalıyor ben de saygısızlık olmaması adına idare ediyorum. Kızımın bakımıyla %95 ben ilgileniyorum. Ev işlerinin tamamı bende. 2. Üniversitemi okuyorum ve gün içinde de okula gidiyorum ve tüm işlerden kalan boş vakitlerimde ders çalışıyorum. Genelde gece.

Kendimi çok yorgun hissediyorum. Eşim işe gidiyor diye hiçbir şeyle ilgilenmiyor. Ben çalışıyorum kazanıyorum benden beklentin olmasın diyor. Eve geldiğinde yatıyor telefonu eline alıp saatlerce oynuyor ve uyuyor. Her eşyasını bir yerden topluyorum bu arada çay/kahvesini yapıp çocuğu uyutup geri kalan işleri hallediyorum ve kendimi unuttum. Hastalanıp yatak döşek yattığımda bile hizmet etmemi bekliyor çünkü hiçbir şey yapmak istemiyor. Şimdi diceksiniz ki söyle yapsın. 6 yılım ona bunları anlatmaya çalışmakla geçti. Benim annem bana iş yaptırmadı, 1 gün bile şikayet etmedi ve ben ona minnet borçluyum. Sen yapıyosun ama sürekli söyleniyorsun diyerek annesini yüceltiyor ve ondan güç buluyor. Yani yoruldum. Hevesim kalmadı. Anlatamadım, değiştiremedim. Olmadı yani. Taşa anlatsam belki anlardı da o şahıs anlamadı ne yazık ki. Şimdi de kara kara düşünüyorum, ben şu işin içinden çıkabilcek miyim yoksa kaderim buymuş deyip hizmetçilik oynamaya devam mı edicem?
Hem eşinizle bir uyum ve denge kuramamissiniz, hem ailesinin rahatsız eden takipciligine saygısızlık olmasın diye sesinizi çıkarmiyorsunuz, eşiniz sırf çalışıyor diye size bu şekilde davrandığı halde çocuk yapıp sorumluluğunuzu iyice arttırmışsiniz.

Bir işe girseniz ve iyice yorulsaniz eşiniz yine aynı şekilde bencil ve sizi umursamadan davranmaya devam edecek üstüne de "ben yetiyordum çalışmana gerek yoktu, ben buyum, annem evi çekip çevirmeye yetiyor sen yapamıyorsun vb " deyip yine tüm yükü size bırakacak.

Hadi ev işini işe girip arada yardımcı tutarak çözersiniz de eşinizin size olan bu yaklaşımına çözüm yok bence.

şeyi anlayamıyorum bir türlü, sizin eşiniz gibi (size davranışları ve sizin onun hayatındaki katkınızla aynı eş katkısına sahip olan erkekler) olan azımsanmayacak sayıda erkek var, bu erkeklerin kaşı gözü elmas mıdır totolarında şeytan tüyü mü vardır nedir, neden bu kadar tahammül edilebiliyorlar/huzur kaçıran ailelerine bile uyum gösterilmeye çalışılıyor?

hem de sizin gibi eğitimli, ikinci lisansı üstünde gayret gösteren biri bile böyle bir eş ile ne yapacağı konusunda soru işaretleri taşıyor, ne yapılacağı mı kalmış, bir çift terapisi başlayalım yontulduğu kadarıyla yaşarım diyorsanız deneyebilirsiniz, yok ne o bu teklifi kabul eder ne de bize iyi gelir diyorsanız bu adamla yaşamaya mecbur değilsiniz, sizden neler aldığını biliyorsunuz (zaman/emek/lüzumsuz yere kendinize dikkat emriyle kaçan huzur -aile apartmanında yaşamanın getirdiği-/sabır limitinden saniyeler... vs.), siz üstüne ona bir çocuk vermişsiniz o çocuğu da kendi başınıza büyütüyorsunuz bu nasıl ballı bir hayattır?

kaç erkek evladı bir adriana lima için, shakira için efendim onların bayıldıkları kim vardı başka... mesela sydney sweeney için böyle karşılıksız (tatlı sözle/iyi tavırla bile desteklenmeyen) emek harcar, hiç sanmıyorum, her şeyin karşılığı mı alınmalı, hesap defterleri mi tutmalı sen bana ne yaptın ben sana ne verdim gibisinden notlar içeren denebilir, hayır bu bir saptırma olur, ortak olduğunuz bir evlilik yaşamadığınızı biliyorsunuz, bu adam kıvanç tatlıtuğ gibi gözükse ayaklarını da ovun diyecek biri değilim şu yukarıdaki ünlü hanımefendi örneklerim yanılgıya düşürmesin, sadece kadınların eşlerinin basiretsizliğine/ilgisizliğine/eşlikten otlakçılığa yatay geçiş yapıp kendilerini idare ettirmesine tahammülleri beni dehşete düşürüyor.

eğitimli, aklı başında bir genç kadınsınız. kendinizi kurtaracağınıza eminim. kolaylık dilerim.

Son düzenleme:
Back