• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde kelebekler peydah oldu

Kızlar bu çok büyük bir dert çünkü evimde kelebekler var . Kelebek ailesi . Minik minik . Bütün mutfağı indirdim . Bakliyatlari, çekmeceleri her yere baktım. Sirkeli çamaşır sulu suyla tertemiz yapıp yerleştirdim 2 hafta falan önce . Ama tespit edemedim kelebek ailesinin yerini yurdunu. Her gün 2 bazen 3 tane çıkıyor karşıma. Çıldırmak üzereyim.
Mutfak dolaplarinin arkasina yuva yapiyorlar yada yataklarin icine ilaclatacaksin ca im

Fındık ceviz posetteyse hele evlerde kombiler calisiyo sıcak oluyo kelebek yapıyor o yüzden fındığının cebiziniz varsa geç olmadan ayıklayıp kapalı kaplara koymanizda fayda var. Bir süre sonra içini bile yiyor fındıkları içi boşalıyor
Artık tiksindim komple atarım fındık poşetini tek sorun çözülsün de her şeyi atmaya raziyim:(

Ben de bulamayıp kafayı yemiştim, olmaz ama diyerek en son noodle pakedini açtım ki icindelermis. Herşeyde olabilir atın bence ambalajlı ürünleri bile larva vs birakmistir belki ordan cogalir
o kalanları at anlamazsın onlardan da cıkar bende ilk senin gibi yaptım 15 gun sonra gene türedi mutfaktadi herseyi attım aklına gelicek herseyi sonra 2 sise camasır suyu 3 sise temizleyici vs vs mutfak dolaplarnın üstü dahil duvarlar dahil heryeri sildik ama ne silmek ev 2 ay camasır suyu koktu en azındna sükür yok artık ama herseyi atman lazım öyle ay o kalsın bu gitmesin dersen onlarda durur

Offf şimdi bunları atsam karantina gidip yenisini de alamam ee ama bunlar böyle de yenmez haliyle . Ben yarın her şeyi aticam . Dolapları da iyice silip havalandirayim . Artık yapacak bir şey yok :(

en
Offf şimdi bunları atsam karantina gidip yenisini de alamam ee ama bunlar böyle de yenmez haliyle . Ben yarın her şeyi aticam . Dolapları da iyice silip havalandirayim . Artık yapacak bir şey yok :KK43:
en güzeli en azındna kafan rahat olur benim kapalı paket diye atmadıgım soslardan be arpa sehireyeden bile türemisti cok felaket bunu yasamayan anlayamaz valla

bide sinek ilacı al hem mutfak dolaplarının üstüne en üste bosluklara yani hemde tüm ic kapaklara sık tabaklarında üstüne gelsin yani sonrada hepsini yıka zaten ben öyle arındım valla

Artık tiksindim komple atarım fındık poşetini tek sorun çözülsün de her şeyi atmaya raziyim:KK43:
Ama boşuna atmayın bı poşeti açın varsa söyle bı nekleyince bir tanesi cikiyo zaten bakarsınız ona göre atarsınız .

Bakın bence her şeyi hemen atmayın yarın . Önce bir fındık poşetini balkona çıkarın . Balkonun kapısını kapatıp poşeti açın varsa görürsünüz bir iki tane . Ondandir büyük ihtimalle ondansa eğer bu sefer diğer attığınız şeylere yazık olur bugunlerde zor alışveriş yapiliyor

Çok mantıklı sabah ilk iş çıkarıcam fındık poşetini inşallah ondandır:(
Ama boşuna atmayın bı poşeti açın varsa söyle bı nekleyince bir tanesi cikiyo zaten bakarsınız ona göre atarsınız .
Bakın bence her şeyi hemen atmayın yarın . Önce bir fındık poşetini balkona çıkarın . Balkonun kapısını kapatıp poşeti açın varsa görürsünüz bir iki tane . Ondandir büyük ihtimalle ondansa eğer bu sefer diğer attığınız şeylere yazık olur bugunlerde zor alışveriş yapiliyor

Bütün bakliyatı üzgünüm atmanız lazım çünkü açık kapalı farketmez poşetleri delip icine yuvalanıyolar yumurta bırakıyolar siz o poşeti kapalı diye kavanoza koyuyosunuz orda birken bin oluyolar başımıza geldi ordan biliyorum.Zaten poşetleri biraz flashla inceleyin ışık görünce sallanıyolar beyaz beyaz minik parçalar oluyo onlar yumurtaları.Tavsiye edildi mi bilmiyorum menteşelere nane yağı gibi keskin kokulu yağ sürün.Defne yaprağı ve tuz koyun bütün kavonozlara da sarımsak da etkiliymiş.Dolabı bir de suyla karıştırmadan direk beyaz sirkeyle temizleyin.

Ev sıcaksa kavanozdaki baklagillerin içinde kurt türemiştir. Bizim ev kışın çok sıcaktı. Kelebek gördükçe öldürüyordum. Geçen gün un kullandım aman Allahım içi kurt dolu. Midem ağzıma geldi hepsini çöpe attim sonra baktım pirince vs sıçramış. Bende yarim kalan ne varsa çöpe attim. Daha da pek görmedim

Bizde de vardı gördükçe sinir oluyordum. Biz defne yaprağı ile çözdük durumu isterseniz deneyin mutfağın belli yerlerine bırakıp deneyebilirsiniz

Back
X