• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimde kelebekler peydah oldu

2 kere başıma geldi. Kapalı bile olsa giriyorlar paketlere. Kaynagini bulamamissinizdir zaten tekrar cikmislar. Yumurtalarını da ayirt edemeyebilirsiniz beyaz ufacık oluyor öyle ki pirincin içinde olsa pirinç kırığı sanarsiniz fark etmezsiniz. 2 sefer de her şeyi ama her şeyi attım en son ilaçlattim 2. Bir buzdolabi alıp bakliyatlari koydum kafam rahatladı. Ne olursa olsun yiyeceklerin içine giriyorlar ve naftalin defne yaprağı vs hiç ise yaramadi bende. Mutfaktan nefret etmiştim.

Eve dışardan güve kelebekleri girerler onları tutup dışarı atmak lazım , bişey olmaz deyip önemsemeyince onlar yerlerini önemsiyorlar :KK34: bir keresinde benim mutfak masasının örtüsünün altına yuva yapmıştı ...

Bakliyatlardan birine düşmüş olmalı iyice kontrol edin derim .Neye düştüğünü bulursanız atarsınız .Eviniz nemli galiba .Ben önceki oturduğum evlerde pek karşılaşmazdım ama bu evde bende çok karşılaşıyorum.Sık sık kontrol etmek lazım.Ben yazın bakliyatları dolaba koyuyorum yoksa kelebekleniyor .Başka çaresi varmı bilmiyorum.

Oncelikle kaynagini bulmalisiniz.ne kadar silip süpürürseniz yenileri çıkar.size tavsiyem bakliyatlarınızı azar azar almanız aksi halde yazın sıcakta güve olabiliyor geçen sene kayinvalidemlere misafirliğe gittiğimizde bi odası nda tavanda kurtlar görmeye başladım bütün oda didik arandı ve paketi açılmamış lokumdaymış. bahsederken bile tiksindim umarım sizde bulmussunuzdur 🤔

Onlar kelebek değil güve. Acilen tüm dolaplari bosaltip içindekileri atın. Dolaplara ilac sıkın 1 gün havalandirin yoksa kurtulamazsiniz.

Kayınvalidemin köyde ki evinde sadece paket paket çay vardı ve ev güve doluydu. Çaydandır demiştim ama inanmamıştı. Çaydanmış 😂

Kaç senelikti paketler acaba biliyor musun. Biz Karadenizliyiz geçen senenin çayı daha güzel olur diye bekletirler hep. Ben de gönül rahatlığı ile saklıyorum. 2-3 senelik paketlerim de oldu. Şimdi içime kurt düştü. Çok sıcaklarda oluyordur belki. Bundan sonra bekletmem o kadar. Geçen yaz başka bir şeyden kurtlandım, neye uğradığımı şaşırdım.

Kaç senelikti paketler acaba biliyor musun. Biz Karadenizliyiz geçen senenin çayı daha güzel olur diye bekletirler hep. Ben de gönül rahatlığı ile saklıyorum. 2-3 senelik paketlerim de oldu. Şimdi içime kurt düştü. Çok sıcaklarda oluyordur belki. Bundan sonra bekletmem o kadar. Geçen yaz başka bir şeyden kurtlandım, neye uğradığımı şaşırdım.
Vallla şimdi yazıcam lafları yiyeceğim ama. Hani şu secim zamanı dağıtılan çaylar var ya onlardan vardı bikaç paket. Benim kv çok israfçıdır alır alır unutur ama öyle 3 yıllık olacağınıda sanmıyorum. Başka bişeyde yoktu dolaplarında tek tek baktım hatta

Vallla şimdi yazıcam lafları yiyeceğim ama. Hani şu secim zamanı dağıtılan çaylar var ya onlardan vardı bikaç paket. Benim kv çok israfçıdır alır alır unutur ama öyle 3 yıllık olacağınıda sanmıyorum. Başka bişeyde yoktu dolaplarında tek tek baktım hatta

O çay güzeldi ama hakkını yeme. Herkese 1 paket verilirken kaynanan fazla almış ondan kurtlanmıştır 😂

ben bir keresinde aylarca bulamadim neden oldugunu cildirdim, sonra baharat karisimi vardi bi tane baharatlikta ondan oluyormus fark ettigimde baharat gorunmuyordu kurtlardan:( baharatliklara da bakin derim

Back
X