Ne kadar ayıp yaDedikoducu insanlar heryerde var yıllar önce koridorun yolluk halıları eskimişti atmıştım yerine hemen almadık bi kaç hafta geçti
yaz mevsimiydi evime misafir gelmişti eskidi attığımı söylemiştim gitmiş annesine anlatmış o da gitmiş anneme anlatmış evinde yolluk halıları yokmuş diye annem kızım bi daha açığını verme demişti yani ben çok güzel ağırlamışım yedirmiş içirmiş güler yüz göstemişim gitmiş anneme ne anlatmışlar bende anne ne var bunda sende biliyorsun eskisi attım dedim evim normal 10 senelik sitede çok nadir misafir ağırlarım fazla da gitmem
Halı özellikle yolluk zaten demode kaldı.Bu görgüsüzlük de bir bizim insanımıza has herhâlde. Holde yolluk yok diye dedikodu çevirmek de ne bileyimBelki sevmiyorum halı sermek istemiyorum, ne kadar boş hayatlar.
Keşke ev gezmelerine hiç katılmasaydınızDışarıda buluşmalardan sonra ev daveti olayları başladı ve davet etme sırası bana geldi. Ben aslında ev gezmesini sevmem pek, keşke hep dışarıda buluşsa herkes :)
Evet öyle, fakat herkesin kendi evi kendi zevki konfor alanı bir yerde. Annemin evinde her yer halı kaplı, benim evimde halı yok neredeyse. Misafir olarak gidip oturduğu evin, yediğinin içtiğinin dedikodusunu yapan insanlardan hazetmiyorum.Halı özellikle yolluk zaten demode kaldı.
Halı olan eve ‘aaa’ gözüyle bakılıyor şimdi de
İlla bir şekilde bakıyorlar, napalım…
Başka ülkede dedikodu illaki vardır da bizim ki kadar değildir biz adetlerimizle dedikodularımız la çok farklı bi milletizBu görgüsüzlük de bir bizim insanımıza has herhâlde. Holde yolluk yok diye dedikodu çevirmek de ne bileyimBelki sevmiyorum halı sermek istemiyorum, ne kadar boş hayatlar.
Artık bende yazları kullanmıyorum kış bitince yıkatıp kaldırdım sadece salonda var bide kedi var süpürmesi silmesi daha rahatNe kadar ayıp yaBen yazın halıları komple kaldırıyorum.
Geçinemiyoruz diyenlerin evlerine gidiyorum herşey yepyeni şaşıp kalıyorum. Çocuk sayıları da benden fazla. Servise para vermemek için çocuklarını kazandıkları iyi devlet lisesine göndermiyorlar. Sonra da benim evi beğenmiyorlar çok da tınnn.bomboş çocuk yetiştirip ilerde hesabını çocuk bana soracağına eski eşyalı çizik eşyalı yaşar mutlu hiçbirşeyde gözü kalmayan iyi eğitimli çocuk yetiştiririm. 1 eski sobalı oda da yetişip şu an kariyerli dr kaymakam mühendis vs arkadaşlarım var. Eşya karın doyurmuyor ne psikolojik ne madden.Bir şey söyleyeyim mi. Bu devirde eskimeden koltuk değiştiren, yeni koltuğa uymuyor diye perde, halı, aksesuar değiştiren. Ve bunları sırf birilerinde gördüğü için yapann, onlar gibi olmaya çalışan insanlar yerine iyiki sizin gibi insanlar var.
Evinizden sakın çekinmeyin. Ya lüks eşyalar pahalı mobilyalar olacağına huzur olsun inanın rutubet kokusu gelmez bile.
Ben hissiyat olarak sizi anlıyorum ama üzmeyin kendinizi ülkemizde orta halli aileler olarak( orta halli dediysem lafın gelişi, ortası falan kalmadı dümdüz fakir olduk.) hiçbirimizin evi dergilerden fırlamış gibi değil. İnanın hepimizde eskiler, eksiklikler var. Mutfağınızı en çok dert ettiğiniz için diyorum bunu, zaten gelenler oturma odasında olur, siz çay-kahve ikramı yaparken belki anlık görürler. Gelip ayrıntılı gezecek halleri yok ya, sorun etmeyin, sohbet muhabbet keyifli geçsin ağırlamalarınız inşallah.Tabi beğenmiyorum beğenilmeyecek yerlerini
Evimde çok rahatım ama dediğim gibi eksiği çok malesef. Ve tamamlanması heralde 5-6 yıl sürecek
Ben bütün kusurlu yerleri bilince başkası da fark edecek gibi düşündüm, haklısınız
Evet maalesef yazdığınız her şey çok doğru. Evdeki eşyadan başlıyor doyumsuzluk. Sonra çocuklara dönüyor olay. Onlarda ister istemez doyumsuz oluyorlar ve hiç bir şeyden memnun , mutlu olmayan bi nesil yetişiyorGeçinemiyoruz diyenlerin evlerine gidiyorum herşey yepyeni şaşıp kalıyorum. Çocuk sayıları da benden fazla. Servise para vermemek için çocuklarını kazandıkları iyi devlet lisesine göndermiyorlar. Sonra da benim evi beğenmiyorlar çok da tınnn.bomboş çocuk yetiştirip ilerde hesabını çocuk bana soracağına eski eşyalı çizik eşyalı yaşar mutlu hiçbirşeyde gözü kalmayan iyi eğitimli çocuk yetiştiririm. 1 eski sobalı oda da yetişip şu an kariyerli dr kaymakam mühendis vs arkadaşlarım var. Eşya karın doyurmuyor ne psikolojik ne madden.
Şu yaşıma geldim, defalarca şehir ve ortam degistirdim, çeşitli sebeplerle defalarca ev ziyaretlerine katıldım, misafir ağırladım ve şunu anladım; kadınlar arası grupla ev oturmalarınin tek amacı evin dedikodusunu yapmaktır....Bu turnuvaya baştan düşmeseydiniz hiç bulaşmayın derdim ama deplesman sırası size gelmiş. Çağırsaniz da cagirmasaniz da dedikodunuz dönecek konu sahibi....geçmiş olsunEvet öyle, fakat herkesin kendi evi kendi zevki konfor alanı bir yerde. Annemin evinde her yer halı kaplı, benim evimde halı yok neredeyse. Misafir olarak gidip oturduğu evin, yediğinin içtiğinin dedikodusunu yapan insanlardan hazetmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?