Olası bir davet durumunda, insanlar evinize geldiği zaman sakın evinizin eşyalarınızin eski olduğuna dikkat çekmeyin.
İnsanlari yorum yapmak, eleştirmek ya da olsun aman önemli olan hoş sohbet vs diye sizi teselliye mecbur bırakmayın.
Gelin evine katılmadiniz nihayetinde

Bazen misafir ev sahibine göre şekil alır, siz mutlu guleryuzle pozitif şekilde onları agirladiginiz sürece onlar da memnun kalacaktır. Evi rutubet kokusu değil sizin neşeniz, yaptığınız poğaçanin fırından gelen kokusu sarsın

Ama siz sürekli evin eşyanın dolasiyla stresli olursanız onlar bunun farkında olmaz evi değil sizi kötü bulurlar.
Eviniz ve eşyalarıniz için de bir kaç dokunuş yapabilirsiniz.
Mesela ben evimden eşyamdan genel manada memnunum.. ama en sevmediğim şey mutfak masası.
Zamanında hangi akla hizmet beğenip aldım bilmiyorum. Hiç beğenmiyorum

Lakin sağlam. Sağlam olduğu için de değiştirme önceliğimizde değil..
Uygun bir örtü aldım. Onu örtüyorum. Üzerindeki o çiçek desenlerini kapatıyorum. Gözüme bir parça güzel geliyor. Hiç yoktan iyidir modundayim.
Sizde böyle ufak şeylerle hiç değilse kendiniz için yenilikler yapabilirsiniz. Duvardaki çatlağı tablo ile kapatirsiniz. Koltuğun yırtığını üzerine bir örtü örterek kapatirsiniz.
Gibi.
Sadece misafir amaçlı değil genel olarak da beğenmediğiniz şeyleri uygun bütçe ile daha güzel hale sokmaya çalışmak sizin elinizde.
Çekmece eskidir ama birisi çatal almak için açtığı zaman çatal kaşık bıçak kepçe hepsi birbirine girmiş hepsi karışmış olmasın mesela.. o bana göre çekmecenin eski olmasından daha vahim bir durum ..
Bir de az eşya .
Az eşya her zaman evi ferah gösterir, şık gösterir.
İnsanların evini eleştirmem, herkesin tarzı zevki bütçesi kendine...
Genel olarak gittiğim ortamlarda beni sadece çok eşya rahatsız eder..
Tabi ev sahibine bir şey demem ama küçücük eve deli gibi tepeleme eşya koyuyorlar . Sonra güzellik ferahlık temizlik umuyorlar.
Bazı şeyler insanın elinde.
Mükemmel mobilya alacak, iç mimarla dekorasyon çalışacak kadar bütçeniz yoktur çok normal .
Ama bütün salonu biblo ile doldurmak ortaya koca sehpa koymak gibi şeyler insanın elinde. Zevkinde. Lüzumsuz . Güzel değil, çirkin .
Evde adım atamiyorsun. salonda oturacak yer yok çünkü kocaman vitrin var konsol var gümüşlük var. İçlerinde kalu beladan kalma su takimlari, kahve fincanları

Ayyy niye yaa...