Evim ve misafir

Dedikoducu insanlar heryerde var yıllar önce koridorun yolluk halıları eskimişti atmıştım yerine hemen almadık bi kaç hafta geçti
yaz mevsimiydi evime misafir gelmişti eskidi attığımı söylemiştim gitmiş annesine anlatmış o da gitmiş anneme anlatmış evinde yolluk halıları yokmuş diye annem kızım bi daha açığını verme demişti yani ben çok güzel ağırlamışım yedirmiş içirmiş güler yüz göstemişim gitmiş anneme ne anlatmışlar bende anne ne var bunda sende biliyorsun eskisi attım dedim evim normal 10 senelik sitede çok nadir misafir ağırlarım fazla da gitmem
Ne kadar ayıp ya 🤷Ben yazın halıları komple kaldırıyorum.

Orda ağırlamak sizi rahatsiz edecekse kesinlikle ağırlamayın size ne faydası var ki yorgunluk huzursuzluk bir sürü külfet bakın keyfinize. Ileride de istediginiz rahatlikta bir evde yaşarsiniz umarim bu günlere geçici gozuyle bakın

Bu görgüsüzlük de bir bizim insanımıza has herhâlde. Holde yolluk yok diye dedikodu çevirmek de ne bileyim🥴 Belki sevmiyorum halı sermek istemiyorum, ne kadar boş hayatlar.
Halı özellikle yolluk zaten demode kaldı.
Halı olan eve ‘aaa’ gözüyle bakılıyor şimdi de😂
İlla bir şekilde bakıyorlar, napalım…

Halı özellikle yolluk zaten demode kaldı.
Halı olan eve ‘aaa’ gözüyle bakılıyor şimdi de😂
İlla bir şekilde bakıyorlar, napalım…
Evet öyle, fakat herkesin kendi evi kendi zevki konfor alanı bir yerde. Annemin evinde her yer halı kaplı, benim evimde halı yok neredeyse. Misafir olarak gidip oturduğu evin, yediğinin içtiğinin dedikodusunu yapan insanlardan hazetmiyorum.

Bir şey söyleyeyim mi. Bu devirde eskimeden koltuk değiştiren, yeni koltuğa uymuyor diye perde, halı, aksesuar değiştiren. Ve bunları sırf birilerinde gördüğü için yapann, onlar gibi olmaya çalışan insanlar yerine iyiki sizin gibi insanlar var.

Evinizden sakın çekinmeyin. Ya lüks eşyalar pahalı mobilyalar olacağına huzur olsun inanın rutubet kokusu gelmez bile.

🌸🌸

Olası bir davet durumunda, insanlar evinize geldiği zaman sakın evinizin eşyalarınızin eski olduğuna dikkat çekmeyin.

İnsanlari yorum yapmak, eleştirmek ya da olsun aman önemli olan hoş sohbet vs diye sizi teselliye mecbur bırakmayın.

Gelin evine katılmadiniz nihayetinde 🙈😅

Bazen misafir ev sahibine göre şekil alır, siz mutlu guleryuzle pozitif şekilde onları agirladiginiz sürece onlar da memnun kalacaktır. Evi rutubet kokusu değil sizin neşeniz, yaptığınız poğaçanin fırından gelen kokusu sarsın 😋😋

Ama siz sürekli evin eşyanın dolasiyla stresli olursanız onlar bunun farkında olmaz evi değil sizi kötü bulurlar.

Eviniz ve eşyalarıniz için de bir kaç dokunuş yapabilirsiniz.

Mesela ben evimden eşyamdan genel manada memnunum.. ama en sevmediğim şey mutfak masası.
Zamanında hangi akla hizmet beğenip aldım bilmiyorum. Hiç beğenmiyorum 🤦🏻‍♀️
Lakin sağlam. Sağlam olduğu için de değiştirme önceliğimizde değil..
Uygun bir örtü aldım. Onu örtüyorum. Üzerindeki o çiçek desenlerini kapatıyorum. Gözüme bir parça güzel geliyor. Hiç yoktan iyidir modundayim.

Sizde böyle ufak şeylerle hiç değilse kendiniz için yenilikler yapabilirsiniz. Duvardaki çatlağı tablo ile kapatirsiniz. Koltuğun yırtığını üzerine bir örtü örterek kapatirsiniz.
Gibi.

Sadece misafir amaçlı değil genel olarak da beğenmediğiniz şeyleri uygun bütçe ile daha güzel hale sokmaya çalışmak sizin elinizde.

Çekmece eskidir ama birisi çatal almak için açtığı zaman çatal kaşık bıçak kepçe hepsi birbirine girmiş hepsi karışmış olmasın mesela.. o bana göre çekmecenin eski olmasından daha vahim bir durum ..

Bir de az eşya .
Az eşya her zaman evi ferah gösterir, şık gösterir.

İnsanların evini eleştirmem, herkesin tarzı zevki bütçesi kendine...
Genel olarak gittiğim ortamlarda beni sadece çok eşya rahatsız eder..
Tabi ev sahibine bir şey demem ama küçücük eve deli gibi tepeleme eşya koyuyorlar . Sonra güzellik ferahlık temizlik umuyorlar.

Bazı şeyler insanın elinde.
Mükemmel mobilya alacak, iç mimarla dekorasyon çalışacak kadar bütçeniz yoktur çok normal .

Ama bütün salonu biblo ile doldurmak ortaya koca sehpa koymak gibi şeyler insanın elinde. Zevkinde. Lüzumsuz . Güzel değil, çirkin .

Evde adım atamiyorsun. salonda oturacak yer yok çünkü kocaman vitrin var konsol var gümüşlük var. İçlerinde kalu beladan kalma su takimlari, kahve fincanları 😵🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ayyy niye yaa...

Bence evinizi onemsememenin farkına varmissiniz, ben de keşke alırken doğru düzgün keyifli eşyalar alsaymisim diyorum..
ev alırken bile eski almamak lazım ne kadar temizlik yapılsa da temiz hissi olmuyor, tabi zorunluluktan alıniyorsa o başka, iyi bir gelirim olup eski alıyorsam cimriyimdir

Bu görgüsüzlük de bir bizim insanımıza has herhâlde. Holde yolluk yok diye dedikodu çevirmek de ne bileyim🥴 Belki sevmiyorum halı sermek istemiyorum, ne kadar boş hayatlar.
Başka ülkede dedikodu illaki vardır da bizim ki kadar değildir biz adetlerimizle dedikodularımız la çok farklı bi milletiz
Anneme bi yolluğu alamamışlar demesi üzmüştü keşke yıkatmaya verdim deseydim

Ne kadar ayıp ya 🤷Ben yazın halıları komple kaldırıyorum.
Artık bende yazları kullanmıyorum kış bitince yıkatıp kaldırdım sadece salonda var bide kedi var süpürmesi silmesi daha rahat

Bir de kendinize de değer verin. Sizin de mevcut durumunuz içinde en iyi şekilde yaşamak hakkınız.

Sadece misafir gelecek diye telaşa kapılıp sağı solu düzeltmeyin. Misafir kadar sizde hak ediyorsunuz.

Zaman içerisinde kendiniz için evinizi güzel hale getirecek işler yapın. Böylelikle birisi geleceği zaman endişeniz de olmaz.

Umarım yanlış anlaşılmam, ultra lüks şeylerden bahsetmiyorum çünkü.
İnsan kendisi için de bir şeyler yapmalı. Rezidansa çıkın değil bu, çekmecenin vidası düştü ise ona bir vida alıp takmak .

Koltukta leke varsa onu hemen silmek geçmesi için uğraşmak, geçmeyen durumlar için bir koltuk örtüsü edinmek.

Amaaan çocuklar nasılsa yine yapacak bozacak kıracak diye çok da salmamak ...
İyice haşat hale gelmeden müdahalelerde bulunmak.

Şartlarınızı güzelleştirin, temiz tutun.
Sizin de hakkınız.
En değerli misafir ruhunuz, eşiniz, Evlatlarıniz.
Onlar da olduğu kadariyla iyi yaşamalı.
Özenli olmalı .

Bir şey söyleyeyim mi. Bu devirde eskimeden koltuk değiştiren, yeni koltuğa uymuyor diye perde, halı, aksesuar değiştiren. Ve bunları sırf birilerinde gördüğü için yapann, onlar gibi olmaya çalışan insanlar yerine iyiki sizin gibi insanlar var.

Evinizden sakın çekinmeyin. Ya lüks eşyalar pahalı mobilyalar olacağına huzur olsun inanın rutubet kokusu gelmez bile.

🌸🌸
Geçinemiyoruz diyenlerin evlerine gidiyorum herşey yepyeni şaşıp kalıyorum. Çocuk sayıları da benden fazla. Servise para vermemek için çocuklarını kazandıkları iyi devlet lisesine göndermiyorlar. Sonra da benim evi beğenmiyorlar çok da tınnn.bomboş çocuk yetiştirip ilerde hesabını çocuk bana soracağına eski eşyalı çizik eşyalı yaşar mutlu hiçbirşeyde gözü kalmayan iyi eğitimli çocuk yetiştiririm. 1 eski sobalı oda da yetişip şu an kariyerli dr kaymakam mühendis vs arkadaşlarım var. Eşya karın doyurmuyor ne psikolojik ne madden.

Tabi beğenmiyorum beğenilmeyecek yerlerini :KK70:
Evimde çok rahatım ama dediğim gibi eksiği çok malesef. Ve tamamlanması heralde 5-6 yıl sürecek
Ben bütün kusurlu yerleri bilince başkası da fark edecek gibi düşündüm, haklısınız
Ben hissiyat olarak sizi anlıyorum ama üzmeyin kendinizi ülkemizde orta halli aileler olarak( orta halli dediysem lafın gelişi, ortası falan kalmadı dümdüz fakir olduk.) hiçbirimizin evi dergilerden fırlamış gibi değil. İnanın hepimizde eskiler, eksiklikler var. Mutfağınızı en çok dert ettiğiniz için diyorum bunu, zaten gelenler oturma odasında olur, siz çay-kahve ikramı yaparken belki anlık görürler. Gelip ayrıntılı gezecek halleri yok ya, sorun etmeyin, sohbet muhabbet keyifli geçsin ağırlamalarınız inşallah.

Gerçekten bınların hiçbir önemi yok tabi ki herkes güzel şık evde oturmak ister bende bugüne kadar hep çevremden daha kötü evlerde oturdum,hala da öyle iyi olan var daha kötü durumda olan Çar herkesin yaşanmışlıkları imkanı farklı,fakat istenilen şeylerin heves olduğunu düşünüyorum deli gibi bi koltuk takımı istiyorsun aldıktan sonra AA bu muydu diyorsun

Bana bi şey ilginç geldi. merakımdan soruyorum. sosyal çevrenizle aranızda nasıl bu kadar uçurum oluyor🤔 aynı iş yerinde çalışıyorsunuz çocuklarınız aynı okula gidiyor ama nasıl bu kadar bariz fark oluyor anlamadım cidden. mesela bizim sosyal çevremizde oturulan muhit ev eşya vs üç aşağı 5 yukarı benzerdir.2-3 tane kocasından mütevellit ekstra iyi durumda olan var onlar istisna. kimse de kendini onlarla kıyaslamaz zaten. ama evlerimiz onları davet edemeyecek gibi değildir. sadece muhitimiz arabamız ve eşyalarımız onlarınkinden daha ucuzudur o kadar. ama dediğim gibi bu istisnadır. geriye kalanlar aynıdır üç
aşağı beş yukarı.o nedenle konunuz bana garip geldi

Geçinemiyoruz diyenlerin evlerine gidiyorum herşey yepyeni şaşıp kalıyorum. Çocuk sayıları da benden fazla. Servise para vermemek için çocuklarını kazandıkları iyi devlet lisesine göndermiyorlar. Sonra da benim evi beğenmiyorlar çok da tınnn.bomboş çocuk yetiştirip ilerde hesabını çocuk bana soracağına eski eşyalı çizik eşyalı yaşar mutlu hiçbirşeyde gözü kalmayan iyi eğitimli çocuk yetiştiririm. 1 eski sobalı oda da yetişip şu an kariyerli dr kaymakam mühendis vs arkadaşlarım var. Eşya karın doyurmuyor ne psikolojik ne madden.
Evet maalesef yazdığınız her şey çok doğru. Evdeki eşyadan başlıyor doyumsuzluk. Sonra çocuklara dönüyor olay. Onlarda ister istemez doyumsuz oluyorlar ve hiç bir şeyden memnun , mutlu olmayan bi nesil yetişiyor :(

İyi de bunun sonu yok ki… nereye kadar uzak duracaksınız, insanları nereye kadar sahip oldukları üstünlüklere göre değerlendireceksiniz… ya da bunun bir sonraki adımı güzellik çirkinlik mi olacak mesela. Herkesi olduğu gibi kabul edin. Herkes de sizi öyle kabul etmek zorunda. Kimse kendisi gibi lüks evde oturmuyorsunuz diye sizden soğumaz. Ha öyle insanları zaten yanınızda bir dakika tutmayın

Evet öyle, fakat herkesin kendi evi kendi zevki konfor alanı bir yerde. Annemin evinde her yer halı kaplı, benim evimde halı yok neredeyse. Misafir olarak gidip oturduğu evin, yediğinin içtiğinin dedikodusunu yapan insanlardan hazetmiyorum.
Şu yaşıma geldim, defalarca şehir ve ortam degistirdim, çeşitli sebeplerle defalarca ev ziyaretlerine katıldım, misafir ağırladım ve şunu anladım; kadınlar arası grupla ev oturmalarınin tek amacı evin dedikodusunu yapmaktır....Bu turnuvaya baştan düşmeseydiniz hiç bulaşmayın derdim ama deplesman sırası size gelmiş. Çağırsaniz da cagirmasaniz da dedikodunuz dönecek konu sahibi....geçmiş olsun

O kadar oturup kalkmışsınız biraz olsun tanımışsınızdır arkanızdan küçümseyecek dedikonuzu yapacak insanlar mı? Çocuğa yansıyacak bir durum olacaksa (var malesef bu tarz kötü insanlar) her seferinde bi bahane bulun tekrar dışarda görüşmek icin fırsat yaratın.
Ev oturmasını hiç sevmem, acaba çocuk olunca mecbur mu kalınıyor

Back
X