Evim ve misafir

Benim de eşyalarım maddiyatıma göre eski. Zerre umrumda değil. Kısarak yaşamımdan eşya alamam. Sadece çocuğa aldım iyisinden bir takım pandemi de. Eğitimine harcıyorum aktivitelere harcıyorum dışarda yemek yiyorum. Pırıl pırıl evleri olanlar var . Asla özenmiyorum. Onlar öyle mutlu ben de böyle. Perdem yırtıldı onu alacağıma erteledim . Pazar gününe çocuğa özel matematik dersi ayarladım. Güleryüzlüyüm misafir severim. Eşyamı beğenmeyecek de gelmesin evime anacığım.

Ben eve davetli muhabbetleri sevmiyorum ya. Allaha şükür guzel evim var,kötü de olabilirdi. Evim bana gore iyi olsun,kötü olsun farketmez ben git gel çok sevmem. Çok samimi arkadaşlarım haricinde tabi... (gün mün muhabbeti oluyor birde,ne kadar kimse bakmaz desekte konuşulur,evi şöyleydi böyleydi,teyzemlerden biliyorum araba modeline kadar oturup,konusurlar. Arabadan girer,koluna taktiği takıdan çıkarlar . Demem o ki böyle bir ortamsa bunu sezdiyseniz hiç samimiyet kurmayın. Cidden vizyonsuz bir ekip oluyor .. Dilediğiniz güzellikte bir eviniz olur inşallah zamanla bunları kafaya takmayın.

Okuldan bir arkadaşın evine gitmiştik bebek görmeye. Evi sizinki gibiydi biraz ama kaç yaşında insanlarız, kimse oturup da dedikodusunu yapmadı sonradan. Önemli olan bu değil zaten. He ama eminim hepimiz ayrı ayrı kendi iç dünyamızda üzülmüşüzdür buna, o da var. Keşke hiç ev ziyaretlerine dahil olmasaydınız.

Son düzenleme:
Biz hissetmezsek karşı taraf da hissetmiyor. Sosyo-ekonomik çevrem gelirimin en az 5 katına sahip insanlardan oluşuyor. Arabaları havuzlu evleri ya da lüks semt de lüks evleri var. Benim arabamda ortalama sıradan bir araç. Memur çocuğu olarak zamanın en tanınmış özel üniversitesinde okudum. Orda da zerre sorun yaşamadım. Biz kafamızda kuruyoruz biraz da. Kişiliğimizi severlerse bir de kendilerini kıskanmadığımızı anlarlarsa harika dostluklar kuruluyor. Benim kız da şu an gittiği okulun en fakirlerinden. O da zerre umrumda değil. Okul formalarıyla hepsi aynı çocukların.

Şöyle bir düşündüm de arkadaşlarımın o kadar evine girdim çıktım, hiç onun evi şurada bunun evi burada, evi şöyle eski böyle küçük, eşyası şöyleydi halısı böyleydi diye konuşulmadı bile bugüne kadar. Yani arkadaşlarla sonradan toplanınca da gittiğimiz evin dedikodusunu yapmadık.

İnanın çocuklu evse dağınıklığını da problem etmedik. Kusur aramaya gelen gelmesin zaten.

Kendinizi onların yerine koyun siz böyle bir durumla karşılaşsanız ne yapardınız? Eminim ki hiç takılmaz sadece ev sahibinizle sohbete gülüşmeye devam ederdiniz bence bu şekilde düşünebilirsiniz gelenler de emin olun böyle düşünür ama yok rahat edemiyorsanız dışarıda buluşun ve son olarak inşallah çok güzel bir eve hayırlı bir zamanda geçer istediğiniz gibi döşersiniz

Elbette,ben de aynı durumdayım ama insanlar bizim gibi değil. Çoğunlukla aralarında goygoyu devam ettiriyorlar. Biz aralarına çok fazla girmediğimiz için duymuyoruz bence.

Oğlumun sınıfında bir kız var mesela,yaşına göre fazla fazla gelişmiş. Annesinin grup mesajlarını okuyup okulda öğretmene anlatıyor şimdi bu bilinç düzeyiyle benim baş etmem mümkün değil. Büyük mesele olmuştu,ayrı bir veli grubu olduğu ortaya çıktı,dedikodu döndüğü ortaya çıktı. Bana göre rezalet. Onlar kendi aralarında konuşuyorlar,ben de kendi başıma sadece gereken durumlarda aralarına dahil oluyorum. Takılmıyorum mesela kimin ev daveti nasılmış ,doğum gününü hangi mekanda yapmış vs.

Aynı işyerinde mesela okulda farklı gelire sahip öğretmenler gördüm. Kimi otobüsle geliyordu okula kimi jeep le. Ailesinden ya da eşlerinden kaynaklı fazla geliri olanlar vardı. Ama hepsi de iyi arkadaşlardı.güzellik sağlık fazla para bizim elimizde olan şeyler değil. Bunlar yarıştırılmamalı o yüzden derim ben.

O onların karaktersizliği. Benim dr lardan oluşan bir grubum var daha doğrusu onlar beni aldı gruba. En eğitimsizleri benim en fakirleri de. Ama çok severler beni. Beraber borsa oynarız. Onlar milyonlarla ben 100 000 altı parayla. Güle oynaya sohbet ederiz. O dedikoducular ekonomisi kötü insanlar arasında da var. Heryerde varlar. Bazen bizler de yapıyoruz dedikodu. Hiçbirimiz mükemmel değiliz ki.

İnsanlar hep konuşurlar
çok şık lüks olsa aman ne gerek var eviyle hava atıyor derler
sade olsa insan biraz özenir derler
tadilat gerektirse
öyle, böyle işlerde çalışıyorlar evlerine yatırım yapmıyor derler,
illa ki bir şeyleri göreceklerdir ama emin olun sizin fark ettiğiniz kadar detayların farkında olmazlar
salonunuzda ağırlarsınız zaten ilk misafir evde çok dolanmaz en güzeli 'ev oturmaları kapatılsın :) '

Etrafınizda güzel masalı ,yeşil alan var mı ? Hazırlayın çeşit çeşit ikramlar ,güzel bir masa örtüsü ,termosta çay . Değişiklik olsun istedim dersiniz havalar da şu aralar pek güzel sonucta. Hem çocuklar oynarlar hem de sdavet etmiş olursunuz.

Bu arada bence boşa kaygilaniyorsunuz . Kimsenin haddine değil evi yargilamak . Benim arkadaşlarımin durumlari benim ailemden çok daha iyidi ( şirketleri ,holdingleri olanlar vardı,siz düşünün ) Ama herkes bize gelmek isterdi . Hala da öyle valla arada sıkılıyorum bile

Çok gereksiz.Misafir evdeki mobilya ile ağırlanmaz.Nasıl ki insanlar sizi sohbetinizle tanıyarak konuk etmişlerse, sizde onları sohbetiniz , ikramınız ile güzelce ağırlayarak misafir edeceksiniz.Eşya eski, ev eski hiç bir önemi yok .Bunu dert edecek insan ile zaten görüşülmez.
Ben örneğin neye takılırım.Börek ikram mı edildi yanında bir bıçak beklerim, peçete ya da bıçak istemek durumunda kalmaktan hiç hoşlanmıyorum.Evde bir misafir terliği, elimi yıkadığımda lavaboda bir kağıt havlu beklerim.Yani önemli olan görgüdür.

Dedikoducu insanlar heryerde var yıllar önce koridorun yolluk halıları eskimişti atmıştım yerine hemen almadık bi kaç hafta geçti
yaz mevsimiydi evime misafir gelmişti eskidi attığımı söylemiştim gitmiş annesine anlatmış o da gitmiş anneme anlatmış evinde yolluk halıları yokmuş diye annem kızım bi daha açığını verme demişti yani ben çok güzel ağırlamışım yedirmiş içirmiş güler yüz göstemişim gitmiş anneme ne anlatmışlar bende anne ne var bunda sende biliyorsun eskisi attım dedim evim normal 10 senelik sitede çok nadir misafir ağırlarım fazla da gitmem

Evet benzer şeyler işte anlattıklarım. Kızım da annee bu evler ışıl ışıl keşke bizim evimiz burası olsa diyerek de sağolsun çok yardımcı oldu :)

Kızınızın yasi küçük ama. Benim oğlumda anne bizim neden böyle kocaman banyomuz yok heryer bembeyaz demişti 5-6 yaşlarında :)

Kızım özel anaokuluna gidiyordu vaktiyle güzel eğitim alabileceği biryerdi. Arkadaş yıllık ücretini sordu sonra çok pahalı buldu o kadar bütçem yok devlete vermek zorundayım dedi. Sonra aynı ay içinde üç boyutlu mutfak yaptırdı kendine kreş parasının iki katına o zamanın parasıyla :)) öncelikler farklı olabiliyor. Gönül ister tabi hem istediğimiz evde oturup istediğimiz eşyayı alıp çocuklara da istediğimiz eğitimi verebilmeyi ama öncelik belirlemek zorundayız. Bir de eşyaya önem vermem bende vallahi benim perdem de yırtık hatta tüm evin perde tül değişmesi lazım gittim ölçü alıp fiyat sordum tulcude. Sonra o paraya perde almaya kıyamadım çocukları ingilizce kursuna yazdırdım :)) eski evde oturmaya devam beğenen böyle begensin :)

Bu görgüsüzlük de bir bizim insanımıza has herhâlde. Holde yolluk yok diye dedikodu çevirmek de ne bileyim Belki sevmiyorum halı sermek istemiyorum, ne kadar boş hayatlar.

Bu mecburi ebeveynlik sosyalleşmesinden nefret ediyorum, benim de başımda ve haftaya gelinecek.
Kusur aramaya gelen kusur bulur, bir şeylerin eski olmasından ziyade karışık olması sorun bana göre ki benim evim tamamen öyle, karmakarışık.

Siz bu sürede biraz çekidüzen verebilirsiniz tadilattan bahsetmiyorum lakin obje ve eşya yerleşimi ile daha zarif, tarzınıza uygun bir hale getirebilirsiniz.
Dediğim gibi eski olması bir yana ki bunu seven insan çoktur, düzenli, uyumlu olması adına girişimde bulunun bitti gitti.
Vintage yaşanmışlık seviyorum dersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…