- 26 Mayıs 2018
- 8.193
- 38.711
- 548
- 51
- Konu Sahibi Hayat ne garip
Hayatta olmayan kvnin evinde kira vermeden oturuyorsunuz, hak sahibi olan diğer kardeşler buna ses çıkarmıyor.
Bu da bir nimet işe bir de bu tarafından bakın.
Pandemi, ekonomi gibi şartlar sadece sizi değil tüm ülkeyi hatta dünyayı etkiledi.
Evdeki hesap çarşıya uymamış tamam ama buna takılıp mutsuz olmanın bir faydası yok.
Bu çok bilinmeyenli bir denklem değil.
Ya eski evde bedava oturmaya devam edeceksiniz ya da ev almaktan vazgeçip güzel bir eve kiraya çıkacaksınız.
Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor ne yazık ki.
Yerinizde olsam oturduğum evin diğer hak sahiplerine olan kısmını ödemek için kredi alır evin tapusunu üzerime alırdım.
Kira yerine kredi öderdim.
Ardından eve yatırım-tadilat yapar ve yaşam alanımı güzelleştirirdim.
Bu şekilde elimde bir mülk kalırdı.
5-8 sene sonra burayı satar peşinat yapar tekrar kredi çekerek daha güzel ve büyük bir ev alırdım.
Çoğu insan böyle mal sahibi oluyor.
Bu devirde ticaret yapmıyorsanız, miras-kira geliriniz yoksa tek maaşla ev almak zaten hayal.
İki kişi çalışır çabalarsa bir ihtimal.
Sızlanmayı bırakıp biraz gerçekçi olmak lazım.
Bu da bir nimet işe bir de bu tarafından bakın.
Pandemi, ekonomi gibi şartlar sadece sizi değil tüm ülkeyi hatta dünyayı etkiledi.
Evdeki hesap çarşıya uymamış tamam ama buna takılıp mutsuz olmanın bir faydası yok.
Bu çok bilinmeyenli bir denklem değil.
Ya eski evde bedava oturmaya devam edeceksiniz ya da ev almaktan vazgeçip güzel bir eve kiraya çıkacaksınız.
Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor ne yazık ki.
Yerinizde olsam oturduğum evin diğer hak sahiplerine olan kısmını ödemek için kredi alır evin tapusunu üzerime alırdım.
Kira yerine kredi öderdim.
Ardından eve yatırım-tadilat yapar ve yaşam alanımı güzelleştirirdim.
Bu şekilde elimde bir mülk kalırdı.
5-8 sene sonra burayı satar peşinat yapar tekrar kredi çekerek daha güzel ve büyük bir ev alırdım.
Çoğu insan böyle mal sahibi oluyor.
Bu devirde ticaret yapmıyorsanız, miras-kira geliriniz yoksa tek maaşla ev almak zaten hayal.
İki kişi çalışır çabalarsa bir ihtimal.
Sızlanmayı bırakıp biraz gerçekçi olmak lazım.