• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evim fazlalık dolu

Arkadaslar bağışlarınızı nereye yapıyorsunuz?
Bizim burada kiyafet kumbarasi var ama sayıları azaltıldı daha uzaklara konulmaya baslandi onun haricinde aslinda görerek vermek isterdim mahalle muhtarı pek ilgilenmiyor sanki
Face de umudunu kaybetme derneği var

benimde şu an annemden kalan birkaç kıyafetim var ama misal nikahında giydiği bluz, çok sevdiği için sakladığı bir iki elbise gibi şeyler.
toplamda 3-5 parça..
ama herşeyi saklamak, ayırmak; yok buna can dayanmaz.
Keşke annemden bana da kalsaydı birkaç vintage parça. Ama konu sahibininki anormal. Kendi küçülenlerini de kızına sakladığı için ev çok dolmuş. Hangi kafayla böyle bir şey yapılır bilmem.

Artık istesem de atamam çünkü ikinci kızım geliyor,ilk kızımın küçüldüklerini,oyuncaklarını saklamıştım şimdi üstünden çıkan herşeyi saklıyorum ikinciye.Benim küçülmüşlerimi ilk kızıma saklıyorum böyle olunca ev fazlalık doldu.Arka balkon depo gibi,kendi evimizi kiraya verip daha büyük bir eve kiraya çıktık ama buna da sığamıcaz.iki kızı ya da oğlu olan anneler nasıl saklıyorsunuz,resmen atılmıyor satılmıyor.Depo lazım ama o da küçük anca bisikletlerimizi aldı alt kattaki depo.çıkamadım işin içinden.
Büyük oğlumun kuculenlerini yaşlara Göre hurclara ayırdım 2 yaş 4 yaş gibi . Bebek oyuncaklarını da kanepenin altına koydum ama oyuncaklarının baya bir kısmını da atmisimdir herşeyi saklamiyorum

Keşke annemden bana da kalsaydı birkaç vintage parça. Ama konu sahibininki anormal. Kendi küçülenlerini de kızına sakladığı için ev çok dolmuş. Hangi kafayla böyle bir şey yapılır bilmem.

bizim ailece huyumuz senede iki defa mevsim geçişlerinde dolap boşaltıp ayıklamak olduğu için hiç öyle saklama alışkanlığım olmadı.
annemin nikah bluzu ve nişanlığını özellikle sakladım, kısmet olursa kendi nişanımda giyme niyetim var, çocukluk hayalim.
diğerleri de modellerini sevdim diye ayırdığım 1-2 parça..

Kendi kıyafetlerini çocuğuna saklayan seni gördüm yok daha neler ya bu normal değil istifci olmuşsun haberin yok🤣

Evet misafir odasi da fazlalik bence de
Hem oturma hem gelen misafiri agirlamak icin tek oda yeter
Inanin 6 aydir bir kisi bile girip oturmadi
Ama ben defalarca temizledim
Çünkü toz oluyor
Misafir odalarını oturma odası yapın, eskiden her evde bir günlük oda bir de misafir odası olurdu, bizde de vardı sinir olurdum, o misafir odasına girip otıramazdık annemler kızardı, misafir gelince oturulurmuş, o devasa vitrinler, vitrin içinde misafir gelince çıkarılan kristal bardaklar yemek takımları:silah:

Hiç misafir odam olmadı, oturduğum oda var, orada ağırlarım misafirleri, misafir yemek takımım, misafir su takımım da yok, vitrinmiş, konsolmuş, ıvır zıvırmış yok, olsa afakanlar basar beni:KK70:

Kızımın bebekliğinden kalan bir tek hediye gelen anısı olan birkaç oyuncakla, rahmetli anneannemin yaptığı yüz örtüsünden başka bir şey yok.

Hatırası olan özel birkaç parça eşya saklanabilir ama her şeyi saklayıp evde eşyalardan ziyade kendinizi fazlalık görürcesine her yeri eşya doldurmak da istifçiliğe giriyor artık.

Bunlardan birisi de benim annem 🙄 34 yaşındayım bütün bebeklik kıyafetlerimi saklar 🤦 Napcaksin bunları diyorum lazım olur diyor yahu neye lazım olacak diyorum hatıra diyo ... Geçen evde yoktu 12 büyük poşet eşya attım , 2017 de tarihi geçen pekmez vardı neymiş o kaynatilirmis 🙄🙄🙄 attım çöpten aldı getirdi. ..
Onun ikinci bir dairesi yok ama eminim olsa orayı doldurur ...
Ama 12poset eşyadan kurtulduk 😜😜😜😜
Benim.annem de bebekligimden bir sey saklamamis hep derim keske bir iki zibin bisey saklasaydin diye, ki benimkileri 2 yas kucuk kardesim de giymis erkek oldugu halde pembe tulumlar falan :) sonra annem onlari hep teyzemlere göndermiş çocuklar öyle büyürmüş eskiden annemden teyzeme seklinde... o yuzden annem saklamadim kizim verdim der. Sadece bebeklerim durur onlari da inşallah kendi kızım olursa oynar olmadi hatira diye saklarim bir iki tane. Digerlerini veririm.
Bu arada annemin kendi kiyafetlerine ortak olduğum zamanlar da olmustur kilomdan dolayi ama hic öyle saklayalim edelim olmadi. Ben de memlekette baza altlarini bosaltmistim en son, giyilmeyen kıyafetleri ıvır zivirlari ayiklamistik.
Arada bir esya detoksu gerekiyor.

Misafir odalarını oturma odası yapın, eskiden her evde bir günlük oda bir de misafir odası olurdu, bizde de vardı sinir olurdum, o misafir odasına girip otıramazdık annemler kızardı, misafir gelince oturulurmuş, o devasa vitrinler, vitrin içinde misafir gelince çıkarılan kristal bardaklar yemek takımları:silah:

Hiç misafir odam olmadı, oturduğum oda var, orada ağırlarım misafirleri, misafir yemek takımım, misafir su takımım da yok, vitrinmiş, konsolmuş, ıvır zıvırmış yok, olsa afakanlar basar beni:KK70:

Kızımın bebekliğinden kalan bir tek hediye gelen anısı olan birkaç oyuncakla, rahmetli anneannemin yaptığı yüz örtüsünden başka bir şey yok.

Hatırası olan özel birkaç parça eşya saklanabilir ama her şeyi saklayıp evde eşyalardan ziyade kendinizi fazlalık görürcesine her yeri eşya doldurmak da istifçiliğe giriyor artık.
Ben de aynı düşüncedeyim. Oğlum prematüre doğdu el kadar bir kaç kıyafetini sakladım. İyi durumda olan küçülenleri hep verdim. Bu pahalılıkta bence bu tür az kullanılmış eşyalar elden ele geçmeli. Ayrı salonum da yok,vitrinim de. En güzel yemek takımımı kullanmak için misafir bekleyemem.
Hem az ve öz eşya çok huzur düşüncesindeyim

Ben de aynı düşüncedeyim. Oğlum prematüre doğdu el kadar bir kaç kıyafetini sakladım. İyi durumda olan küçülenleri hep verdim. Bu pahalılıkta bence bu tür az kullanılmış eşyalar elden ele geçmeli. Ayrı salonum da yok,vitrinim de. En güzel yemek takımımı kullanmak için misafir bekleyemem.
Hem az ve öz eşya çok huzur düşüncesindeyim
Aynen, oldum olası yer kaplamaktan başka bir işe yaramayan eşyaları sevmemişimdir, sanırım minimalist denilen kitledenim.

Evde giyimden eşyaya her şey az ve öz, perdeden koltuklara, tabak çanaktan diğer ev eşyalarına kadar herşey spor tarzda, giyimim de spor olduğundan evim beni yansıtıyor, benim gibi kot şort atlet giyen bir kadının evi avangarde mobilyalar ağır tül perdelerle bezenmiş olsaydı tuhaf kaçardı:))

Faydalı olur düşüncesiyle buraya link bırakayım

Geçmişe tutunup istifleyenlere gelsin....

Kendine gelecek kurmak adına istifleyenlere gelsin

Back
X