• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evim fazlalık dolu

3. Çocuğum doğacak cinsiyetleri aynı hepsi de erkek
Beşik ve anakucagi çok iyi durumda olduğu için onlar dışında hiçbirşey bir diğerine kalmadi nerdeyse herşeyi ihtiyaç sahiplerine verdim bir diğerine yeniden aldım hele kendi kuçulenlerinizi kızınıza saklamaniz çok ilginç bende o yürek yok ne yazıkki her mevsim geçişinde kendimin esimin ve çocuklarımın dolaplarını eksiltir rahatlarım ki yerine yenileri gelsin eskimesine de gerek yok

Eşya depoliycam diye ev değişmek te neyin nesi? Kendi kıyafetini neden çocuğuna sakladın anlamadım bukadarmı kötü durumunuz? 2 erkek 1 kız çocuğum var asla depo yapmadım evi. Hersene mevsim geçişlerinde döker atılacakları atar verilecekleri veririm. Küçüğe sadece iyi durumda olan montu botu ayırıyorum asla biriktiremem boğulurum ben eşyalardan. Mutfak eşyasından kıyafete hep elden çıkarırım.

Arkadaslar bağışlarınızı nereye yapıyorsunuz?
Bizim burada kiyafet kumbarasi var ama sayıları azaltıldı daha uzaklara konulmaya baslandi onun haricinde aslinda görerek vermek isterdim mahalle muhtarı pek ilgilenmiyor sanki
Ben genelde kıyafet kumbaralarına atıyorum. Çevredeki insanlara sorun yardıma muhtaç olanları, onlar söylerler. Ben birine vermek istediğim zaman öyle yapıyorum.

ikinciye.Benim küçülmüşlerimi ilk kızıma saklıyorum
Ay burayı gözden kaçırmışım.
Siz bildiğiniz istifçisiniz.
Annemde böyle ama sizin kadar ileri değil.
Sürekli o görmeden, haberi olmadan atıyorum eşyalarını. Kardeşiniz falan varsa öyle yapsın size. Aayy o ne ya öyle.

ben gördüm , bizim komşuların (ne yazık ki) ayrı ayrı 2 dairesi var binada ve biri bildiğin çöp ev :kusmuk: kırık bozuk eski hiçbir şeyi atmayıp o ikinci eve indiriyolar ve içeri yığıyolar , parasızlıktan falan değil (zaten bi daireyi buna ayıran adam fakir olmaz :KK70: )camları falan hiç açılmaz arada kapı açılır içeriden garip küflü kokular.Zaten çok da uyuz sevimsiz tipler yakında belediyeye çöp ev diye ihbar edicem ciddili. Zaten çöplerini de oraya indirip biriktirip öyle atıyolarmış :kusmuk:

Belediyeye sikayet et hic beklemeden , her turlu bocek , mikrop vs vardir ve apartmana yayilir
Belediye girip temizliyor oyle evleri

Bence ayıklayın biraz. Her şeyi saklamayın. Başedemezsiniz. En iyileri saklayın gerisini verin.

Elimden gelse ve esimle problem yasamasam daha daha ve daha da atacagim evden pek cok sey...nasil tahammul ediyorsunuz..instagramda sade evler var hesaplar var onlari takip edin

İlk olarak kendi küçük gelenlerinizi evden kumbaralara bağışlamakla başlayabilirsiniz. Daha sonra iyi durumda olan bir iki eşyayı ayırın küçük kardeşe. Herşey lazım olur diye çer çöpü tutmayın evde sakın.
Daha sonra başedemezsiniz aralayın, hafifletin bakın ne kadar iyi gelecek size de.

Ikici cocugum dogdugunda bende oyleydim
Bence 3 ay kullanmadigin birşeyi atacaksın veya ihtiyaç sahibine vereceksin
Kanepe baza altlarım boş
Dolaplarda giyecek/ kullanacak kadar eşyam var
Mutfak eşyasi da buna dahil

Hatta bu konuda eleştiri bile aliyorum yakınlarımdan " çok az mutfak eşyan var " diye
Ama pek umrumda degil, bana yetiyor eşyam
Temizligi kolay oluyor mis gibi

Geçen yılda salondaki içinde bardaklar ivırlar zıvırlar olan vitrini ve içindekileri birilerine verdim.inanin üzerimden yük kalktı

Kullanmadıgım eşyaların, temizleyerek hizmetçiligini yapmişım yillardir

Lazım olur demeyin, atın veya verin !
Cok dogru soyluyorsunuz bende ilerde vitrinleri cocuklara kitaplik yapmayi dusunuyorum mesela
icindekileride kullanmayi tabi
Misafir odasi bile fazlalik geliyor zaman gectikce bende hepsinden kurtulma derdindeyim

İlk taşınırken kullanmadığım her şeyi güzelce paketleyip çöpün kenarına koymuştum. İkinci taşındığımda yine aynısını yaptım. Evimde fazlalık bir tek yorganlar var. Onları da köye gönderince ferahlayacağım. Eşya insana yük olur. Artık bizim çocukluğumuz gibi değil. Kıyafet ucuz ve güzel bulunabiliyor. Bu kadar şeapmasaydınız keşke.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Artık istesem de atamam çünkü ikinci kızım geliyor,ilk kızımın küçüldüklerini,oyuncaklarını saklamıştım şimdi üstünden çıkan herşeyi saklıyorum ikinciye.Benim küçülmüşlerimi ilk kızıma saklıyorum böyle olunca ev fazlalık doldu.Arka balkon depo gibi,kendi evimizi kiraya verip daha büyük bir eve kiraya çıktık ama buna da sığamıcaz.iki kızı ya da oğlu olan anneler nasıl saklıyorsunuz,resmen atılmıyor satılmıyor.Depo lazım ama o da küçük anca bisikletlerimizi aldı alt kattaki depo.çıkamadım işin içinden.
Allah Allah annem bana hiç küçülmüşlerini saklamamış bi de ilk defa duyuyorum😂

Cok dogru soyluyorsunuz bende ilerde vitrinleri cocuklara kitaplik yapmayi dusunuyorum mesela
icindekileride kullanmayi tabi
Misafir odasi bile fazlalik geliyor zaman gectikce bende hepsinden kurtulma derdindeyim
Evet misafir odasi da fazlalik bence de
Hem oturma hem gelen misafiri agirlamak icin tek oda yeter
Inanin 6 aydir bir kisi bile girip oturmadi
Ama ben defalarca temizledim
Çünkü toz oluyor

Evet misafir odasi da fazlalik bence de
Hem oturma hem gelen misafiri agirlamak icin tek oda yeter
Inanin 6 aydir bir kisi bile girip oturmadi
Ama ben defalarca temizledim
Çünkü toz oluyor
Aynen benimde 6 aydir giren yok ben bile haftada bir giriyorum muze gibi ayni
vitrin icini sil vitrindekileri yika cek altini sil yerlestir bos is tamamen ruhum daraliyor artik benim

Kızımın kuculmuslerini kaldırdım kızım olursa giyer diye ,küçüğü doğdu ne var ne yok dağıttım; öyle ki oğlanın kıyafetlerini de veriyorum.( Sadece ilk eşyalarını o da hatıra kalsin diye saklıyorum) Zaten o kadar çok yardıma muhtaç aile var ki..
Verin gitsin ya
Bu arada Siz neden kendi kıyafetlerinizi kızınıza kaldırdınız ki ?

herşeyi saklamamanız gerekiyor kesinlikle..
özellikle kendi eşyalarınızın hepsini şimdiden ayırmanıza hiç gerek yok. hem kızınız büyüyünce bakalım onları giymek-kullanmak isteyecek mi?
anısı olan, çok sevdiğiniz veya gerçekten çok iyi yerlerden alınmışları saklayın; diğerlerini de yardıma ihtiyacı olanlarla paylaşın derim.

aynı yorumum çocukların kıyafetleri için de geçerli.

Kardeşlere birbirinin kıyafeti giydirilir tabii de bu biraz fazla değil mi sizce de?

benimde şu an annemden kalan birkaç kıyafetim var ama misal nikahında giydiği bluz, çok sevdiği için sakladığı bir iki elbise gibi şeyler.
toplamda 3-5 parça..
ama herşeyi saklamak, ayırmak; yok buna can dayanmaz.

Nasıl ya?
Ev değiştirmek çocuğa kıyafet almaktan daha mı ucuz?
"Eksikliği hissedilmeyen şey ihtiyaç değildir." benim küpem bu.
"Aaa bu burdaymış" dediğiniz her şey size yük.

Back
X