• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evim fazlalık dolu

Arkadaslar bağışlarınızı nereye yapıyorsunuz?
Bizim burada kiyafet kumbarasi var ama sayıları azaltıldı daha uzaklara konulmaya baslandi onun haricinde aslinda görerek vermek isterdim mahalle muhtarı pek ilgilenmiyor sanki

Bizim burada kiyafet kumbarasi var ama sayıları azaltıldı daha uzaklara konulmaya baslandi onun haricinde aslinda görerek vermek isterdim mahalle muhtarı pek ilgilenmiyor sanki

Çöpün kenarına koyuyorum ihtiyacı olan alsın . O kumbaralara da her zaman ihtiyacı olan gelmiyo ki kumbaradan alıp dolapta satanlar varmış ..aman her şeyi en ince ayrıntısına kadar dusunemem valla koyarım çöpün kenarına ihtiyacı olan alsın, almiyosa da çöpe gitsin napim 🤦

Bende kiyafet gibi şeyleri çopün yanina koyuyorum
Yani zengin biri de gelip almaz herhalde sonuçta 🤔
Zaten bakiyorum 2 dk sonra bi kağıt toplayicisi almiş oluyor

Nasıl ya her şeyi mi saklıyorsunuz? Çok fazla bu kadarı.
İki çocuğum var, cinsiyetleri farklı. Ama tek çocuğum varken ve ikinciyi düşünürken bile saklamadım. Allah bilir ne zaman olacak, cinsiyeti , kıyafetin mevsimi tutacak mı tutmayacak mı? Bir yerlerde tıkılı sararıp gideceğine birilerinin işine yarasın.
çok sevdiğim birkaç parçayı hatıra olarak saklıyorum, belki kendi çocuklarına giydirirler( doğum günü kıyafeti, bayramlık gibi şeyleri) ama onlar da ilk 3 yıl için geçerli benim için. Eşya hamallığı hiç benim tarzım değil nefes alamıyorum yoksa.

Iyi kiyafetleri kadin siginma evlerine veriyorum. Cocuk kiyafeti de lazim oluyor. Oyucak ayilari bir huzur evine bagisliyacagim. Yaslilari karantina altinda tutuklari icin onlara oyuncak ayilari ve bebekler veriyorlar huzur evinde. Bebek esyalari etrafda kullanacak biri varsa veriyorum, aksi takdirde internetde ilan veriyorum. Genelde cabuk alan cikiyor

Çöpün kenarına koyuyorum ihtiyacı olan alsın . O kumbaralara da her zaman ihtiyacı olan gelmiyo ki kumbaradan alıp dolapta satanlar varmış ..aman her şeyi en ince ayrıntısına kadar dusunemem valla koyarım çöpün kenarına ihtiyacı olan alsın, almiyosa da çöpe gitsin napim 🤦
Ben çöpe atmaya kıyamıyorum şöyle ki kullanılmasa bile geri dönüşüme gitsin önceki evimde geri dönüşüme atiyordum
Dolapta satanlar kendi bilir ben de o kadar kafa yoramam da, ihtiyaci olana gitsin isterim tabii

sizinki biraz abartı olmuş, istifçiliğe dönmüş, her şeyi saklamayın, çok iyi durumda olanlar, hiç kullanılmamışlar ve belli başlı şeyler kalsın sadece.bi sezon komple giyilmiş bişeyse mesela atın,.kendi kıyafetlerinizi neden sakladığınıza da anlam veremedim mesela annem bana saklamış olsa giymem ki her şeyi, ne modası uyar ne tarzıma uyar.kendi kıyafetlerinizi niye saklıyosunuz atmaya ya da vermeye kıyamıyosanız satın 2. el uygulamalarında.ömür boyu birinin üstünden çıkardığını mı giyicek çocuklar sanki, zaten ortaokuldan sonra marka merakı, arkadaş özentisi başlıyo hele ki.

Bu kafayı bende hiç anlamıyorum.
Bir tanıdığım da çocuğunun her kıyafetini istisnasız lekeli deforme bile olsa vakumlu hurçlara koyup bize postalar ve ben fazlalıktan nefret ederim! Bir de eşi bir tane eşyasını saklıyor diye "benim hiç öyle huylarm yok hiç de saklamam acımam atarım " der 😏bilmesen kendisi minimalizmin öncülerinden sanırsın
Bu istifcilik bir bulaştı mı insana her konuda alıp başını gidiyor.Makyaj malzemesinden tutun da mutfak eşyasına kadar.
Gerçekten alamayacak durumdaysaniz amenna ama bir gün lazım olur diye her eşyayı saklamak hastalığa dönüşüyor.

konu sahıbı saskınlıkla okudum konunuzu

kendı kıyafetınızı ılk cocugunuza saklıyormussunuz ılk cocugunuzda kardesıne falan verecek oda kendı cocuguna falan saklayacak heralde...
sızın kıyafetlerın malzemesı çelik zırhtan olmalı eskımedıgıne gore...

bırde ıkıncı cocuga bebek arabası mama sandalyesı yurutec temel oyuncaklar kabanlar falan anlarımda
kıyafet neden saklanıyor
o aya o mevsım uyacak mı bakalım ? hepsının gelısımı aynı mı bakalım ?

arkadaslar da ıstıfcılık yaptıgınızı soylemıs , saklamanın sonu yok bırgun lazım olurların sonu yok ... yazık evınız esyaya hızmet edıyor ev ve esyalar sıze hızmet etmelıyken

gıyılebılır olanları ıhtıyac sahıbıne , pahalı olanları 2. el uygulamasından satarak gerı kalanları da atarak evden cıkaracaksınız bunun baska yolu yok

Çok kaliteli olanları, yıpranmamışları, çok sevimli olanları, mutlaka ihtiyaç olanları tabiki saklayın. Hem tasarruflu olun tekrar para vermeyin, hem doğayı korumak adına tüketimi azaltın.

Ama lekeli yıpranmış zıbın, hediye gelmiş çok beğenerek giydirmediğiniz bir kıyafet.. bunları da saklamayın. Her çocuğun da kendine özel alınmış şeyleri olsun. Sürekli büyüğünün eskilerini kullanmak küçüğe de haksızlık olur bence.

Çocuk giyimi mühim değil ama kendi kıyafetinizi kızınıza saklamak abartı geldi bana.

Bir de vermenin lezzetini de yaşamak lazım. Diğer milletlerden göçmenler var. Eminim hepsine ihtiyaçları vardır.

Kendi kıyafetlerinizi neden kızınıza saklıyorsunuz yahu belki giymek istemeyecek kız. 2.el uygulamalardan satın parasıyla çocuklar için yatırım hesabı açın. O onu giyer bu bunu giyer diye kıyafet saklanır mı

Yanlis anlamayin ama bu yaptiginiz istifcilik , kendi kiyafetlerinizi neden sakliyorsunuz kiziniza olur mu oyle sey hic ? Verin ihtiyaci olan birine , kiziniz buyuyunce zaten yeni seyler almak isteyecek , hayatimda duymadim gormedim su yaptiginiz seyi yapan birini
ben gördüm , bizim komşuların (ne yazık ki) ayrı ayrı 2 dairesi var binada ve biri bildiğin çöp ev :kusmuk: kırık bozuk eski hiçbir şeyi atmayıp o ikinci eve indiriyolar ve içeri yığıyolar , parasızlıktan falan değil (zaten bi daireyi buna ayıran adam fakir olmaz :D )camları falan hiç açılmaz arada kapı açılır içeriden garip küflü kokular.Zaten çok da uyuz sevimsiz tipler yakında belediyeye çöp ev diye ihbar edicem ciddili. Zaten çöplerini de oraya indirip biriktirip öyle atıyolarmış :kusmuk:

Buyük kızin esyalarıni kücuk kıza saklamaniz mantıkli ama kendi küçülenlerinizi niye büyüge sakliyorsunuz ki.Onlar bizim zevkimize göre giyinmiyorlar hicbir zaman.O giysileri gercekten ihtiyacı olan birilerine verirseniz hem birilerine fayda etmis hem de yer acmiş olursunuz.

ben gördüm , bizim komşuların (ne yazık ki) ayrı ayrı 2 dairesi var binada ve biri bildiğin çöp ev :kusmuk: kırık bozuk eski hiçbir şeyi atmayıp o ikinci eve indiriyolar ve içeri yığıyolar , parasızlıktan falan değil (zaten bi daireyi buna ayıran adam fakir olmaz :D )camları falan hiç açılmaz arada kapı açılır içeriden garip küflü kokular.Zaten çok da uyuz sevimsiz tipler yakında belediyeye çöp ev diye ihbar edicem ciddili. Zaten çöplerini de oraya indirip biriktirip öyle atıyolarmış :kusmuk:
Bunlardan birisi de benim annem 🙄 34 yaşındayım bütün bebeklik kıyafetlerimi saklar 🤦 Napcaksin bunları diyorum lazım olur diyor yahu neye lazım olacak diyorum hatıra diyo ... Geçen evde yoktu 12 büyük poşet eşya attım , 2017 de tarihi geçen pekmez vardı neymiş o kaynatilirmis 🙄🙄🙄 attım çöpten aldı getirdi. ..
Onun ikinci bir dairesi yok ama eminim olsa orayı doldurur ...
Ama 12poset eşyadan kurtulduk 😜😜😜😜

Kızımın eşyalarını küçüldükçe verdim birilerine. Azıcık ayırdım büyüyünce veririm saklar belki bebeklik küçüklük eşyalarım diye. Yani ikincinin olacağını bilmeden olsa da aynı cinsiyetten olacağını bilmeden saklamak da ne bileyim. Hele kendi eşyalarınızı saklamak. Ne var ne yok veriyorum kafa rahat. Az eşya candır. Kızımın odası hariç her odada balkonda azıcık eşya var. Mesela koca salonda bir takım ve küçük tv ünitesi var gibi.

Bizim mahallede bi kadın vardı, 45'inde ilk anneliğini yaşadı. Arka arkaya iki kızı oldu. O kızlar ergenlik çağına gelene kadar annelerinin eskilerini giydiler (yaş farkına dikkat). Çiçekli basma etekler, basma gömlekler, çocukların üzerinde 🤦🏼‍♀️ Durumları da iyiydi yani. Mesela çok kaliteli klasik sayılabilecek parçalar geleceğe saklanır ki o da çok nadir alınır. Siz ciddi ciddi eskilerinizi çocuğunuza saklıyorsunuz. Bu fikri nasıl buldunuz bilmiyorum ama çok tuhaf. Zaten giyilebilecek olsalar siz giyersiniz. Hiç mi eskimiyor bu kıyafetler...

Kendi kıyafetlerinizi kızınıza mı saklıyorsunuz, ben mi yanlış anladım?
Yahu iyi, kaliteli, evladiyelik denilen birkaç parça hatıra, isterse giyer amaçlı saklanır da; hepsini saklamak nedir?
Verin, ihtiyacı olan alır giyer, gariban sevinir.
Ya da değiş tokuş yapın aile içinde.
Eskiden aşırı pahalıydı konfeksiyon ürünleri, şimdi öyle değil.
Kalitesi de yıllarca dayanacak gibi hiç değil, moda ya da beğenmeme işine girmiyorum bile.

Artık istesem de atamam çünkü ikinci kızım geliyor,ilk kızımın küçüldüklerini,oyuncaklarını saklamıştım şimdi üstünden çıkan herşeyi saklıyorum ikinciye.Benim küçülmüşlerimi ilk kızıma saklıyorum böyle olunca ev fazlalık doldu.Arka balkon depo gibi,kendi evimizi kiraya verip daha büyük bir eve kiraya çıktık ama buna da sığamıcaz.iki kızı ya da oğlu olan anneler nasıl saklıyorsunuz,resmen atılmıyor satılmıyor.Depo lazım ama o da küçük anca bisikletlerimizi aldı alt kattaki depo.çıkamadım işin içinden.

off büyüğünkileri küçüğe saklamaktan valla yer kalmadı.
geçen gün tepem attı iki büyük çöp poşeti kıyafeti ayıkladım belediyenin kutusuna bıraktım.
şimdi gözümü oyuncaklara diktim.

Back
X