• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evim fazlalık dolu

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Artık istesem de atamam çünkü ikinci kızım geliyor,ilk kızımın küçüldüklerini,oyuncaklarını saklamıştım şimdi üstünden çıkan herşeyi saklıyorum ikinciye.Benim küçülmüşlerimi ilk kızıma saklıyorum böyle olunca ev fazlalık doldu.Arka balkon depo gibi,kendi evimizi kiraya verip daha büyük bir eve kiraya çıktık ama buna da sığamıcaz.iki kızı ya da oğlu olan anneler nasıl saklıyorsunuz,resmen atılmıyor satılmıyor.Depo lazım ama o da küçük anca bisikletlerimizi aldı alt kattaki depo.çıkamadım işin içinden.

Her şeyi saklamayın iyi durumda olanalr kalsın. .
Mesela montu vardır iyi durumdadır onu saklayın tabi ama zıbın vs kıyafetler yıpranmıştır lekelidir bunlar kalmasn
Kendi kıyafetlerinizi kızınıza mi saklıyorsunuz ben mi yanlış anladim.
Ben fazlalık eşyayı hic sevmiyorum daha yeni bir poşet hazırladım vereceğim.

Temel bazı şeyler saklanabilir ama her küçülen eşya, oynanan oyuncak da saklanmaz ki.

Yanlış hatırlamıyorsam sizin çocuklarınızın arası azda olmayacak neden her çıkardığını saklıyorsunuz kızınızın? Yeni doğacak bebeğinize kendi dönemine göre yeni kıyafetler alırsınız vakti gelince. Sizin küçüleneri kızınızın giyeceğine emin misiniz?
Bu düşünce yapısıyla 5+1 evde otursaniz yetmez zaten.

Son düzenleme:
Biraz istifçiliğe doğru gitmiş sizin olay. İçlerinden en güzel dediklerinizi saklayın gerisini kızılaya verin yada mahalle muhtarınızla görüşüp ihtiyaç sahiplerini belirleyin. İkinci çocuğunuz hep eskilerle büyümemiş olur hem, hemde birilerine yardımınız dokunmuş olur. Herşeyi saklayarak saray olsa sığamazsınız.

Artık istesem de atamam çünkü ikinci kızım geliyor,ilk kızımın küçüldüklerini,oyuncaklarını saklamıştım şimdi üstünden çıkan herşeyi saklıyorum ikinciye.Benim küçülmüşlerimi ilk kızıma saklıyorum böyle olunca ev fazlalık doldu.Arka balkon depo gibi,kendi evimizi kiraya verip daha büyük bir eve kiraya çıktık ama buna da sığamıcaz.iki kızı ya da oğlu olan anneler nasıl saklıyorsunuz,resmen atılmıyor satılmıyor.Depo lazım ama o da küçük anca bisikletlerimizi aldı alt kattaki depo.çıkamadım işin içinden.
Sakladığınız şeyleri ortaya dökün ve çok sevdiklerinizi doğacak çocuğa ayırıp diğerlerini bağışlayın. Biz koca koca evlere sığamazken bizim sakladıklarımıza muhtaç çok insan var.

Bende ayni durumdayim 2 tane akulu araba 3 bisiklet oyuncaklar vs buyuselerde kurtulsam su fazlaliklardan gercekten biktim bende esiminde dokuntusu dolu baza altlari sadece ona ait iki jant kutusu dolabin ustunde
Kisin elektrikle isindigimiz icin isiticilar dolaplarin ustunde yani girtlagima kadar doluyum ve biktiiiiim

atmaya kıyamadığım şeyleri hep satıyorum, kazandığım parayla yenisini alıyorum. gardrops dolap uygulamasından bebek eşyaları ürünleri giysileri çok gidiyo, bence satın. sattıklarınızla yeni alın. bizim belediyeler kıyafet kumbarası koydu mahallelere, olmadı atın oraya hayır olsun

atmaya kıyamadığım şeyleri hep satıyorum, kazandığım parayla yenisini alıyorum. gardrops dolap uygulamasından bebek eşyaları ürünleri giysileri çok gidiyo, bence satın. sattıklarınızla yeni alın. bizim belediyeler kıyafet kumbarası koydu mahallelere, olmadı atın oraya hayır olsun
O kumbaralari bildigin mahallede oturan teyzeler topluyor iki uc defa denk geldim
Keske gercekten ihtiyac sahiplerine gitseler

Benimde iki tane oğlum var Allah bağışlarsa.. Ben kullanılabilecek gibi olanları kaldırıyorum.. Ve hafif deforme olanları atıyorum ama hala kullanilabilecek olanları ihtiyacı olanlara veriyorum.. Her kıyafeti kaldırmıyorum çünkü yani illa küçük kardeş büyüdükçe farklı şeyler görüp hoşumuza gidip alabiliyoruz vakumlu hurçlara koyup baza altına istif yapıyorum

4 evladım var (kız- erkek - kız - erkek)
İki büyüğün kıyafetlerini güzel temiz ve kaliteli ve marka olanları özellikle mevsime denk gelenleri vakuumlu hurçlarda yıkadım ütüledim ve içlerine kalıp sabun koyarak sakladım. Bedenleri oldukça çıkarıp tekrar yıkayıp küçüklere kullanıyorum. Olmayanları seve seve hediye ediyorum, çünkü evde biriktir biriktir nereye kadar. En sevdiklerimi küçüklüklerini bazılarını ayırsın, izne köye giderken götürüp orda bırakıyorum. Bir Macar komşum ülkesine geri döndü, 3 yaşında yiğeni varmış laf arasında demişti, bende onu kırmadan kullanırmı ablan veya ihtiyaç sahibi birine hediye edermisin hepsi kaliteli ve temizler atmaya kıyamıyorum demiştim, öyle mutlu olduki, yiğenini Facebook ta paylaştığında tanıdık kıyafet görünce bende mutlu oluyorum.

Ikici cocugum dogdugunda bende oyleydim
Bence 3 ay kullanmadigin birşeyi atacaksın veya ihtiyaç sahibine vereceksin
Kanepe baza altlarım boş
Dolaplarda giyecek/ kullanacak kadar eşyam var
Mutfak eşyasi da buna dahil

Hatta bu konuda eleştiri bile aliyorum yakınlarımdan " çok az mutfak eşyan var " diye
Ama pek umrumda degil, bana yetiyor eşyam
Temizligi kolay oluyor mis gibi

Geçen yılda salondaki içinde bardaklar ivırlar zıvırlar olan vitrini ve içindekileri birilerine verdim.inanin üzerimden yük kalktı

Kullanmadıgım eşyaların, temizleyerek hizmetçiligini yapmişım yillardir

Lazım olur demeyin, atın veya verin !

Şimdi atmazsan hiç bir zaman atamazsın. İremyaşar var instada bence bi takip et.sraf etmeden evini hafifletmeyi öğrenebilirsin.
Elbette diğer çocuğa bir şeyler kalacak ama her şeyin birikmesi ömür boyu sizi hamal yapar.

Back
X