evililikte aile ve kaynana

SON durumunuz ? tekrar görüştütünüz mü eşinizle

SON durumunuz ? tekrar görüştütünüz mü eşinizle
annemle konuşmaya geldiktem 3 gün sonra gittim.işten çıktıktan sonra akşam ,önce dışarda bi mekanda oturduk bişeyler yedik ve konuşmaya başladık.ailem bana dediki buluşunca eski konulara değinmeyin artık.bundan sonra sını konuşun dediler . bende bunu eşimle paylaştım o da eski konuları konuşmayalım evet diyerek sonraki yaşamımızı konuşalım diyerek girdik konulara. herşeyden önce ; karşımıza gelecek olumsuz ve olumlu olaylarda senin beni önce düzgün dinlemeni ve anlamanı istiyorum.. asıl bizim sıkıntımız bu dedim. bu son yaşadığımız olayda adam gibi beni dinlemeyip anlamadığından yaşandı bunlar falan dedim.. eşimin dediğine göre çok düşünmüş tartmış etmiş yanlış yaptığını hareketlerinin doğru olmadığını , ve bundan sonra beni tekrar kazanmak için düzeleceğini falan söyledi... Şuanda ev işlerinde bana yardımcı falan oluyor :) çünkü aksam ben işten gelince yemekti mutfaktı yetişemiyorum dahaçokyorulduğum için de kendime vakit ayıramıyom. gerildikçe de mutlu sakin olamıyorum. şimdi bana bişey yamamı istermisin , sen bunları yaparken ben bunları yapayım diyo gibigbi.. Annesi konusuna gelince,, bu düşüncemin halaa arkasında olduğumu ona eve dönmeden önce tekrar söyledim. beni anladığını söyledi ama inşallah öyledir :)
Herkese Teşekkür ederim desteğinizden dolayı.hepiniz öpüldünüz :)

Benim kaynanam cok yakinikda oturuyor ve 2 senelik evliyim. 2 senedir.cikardigim su ki inanilmaz kiskaniyor. Ama oglunun uzerine duserek degil bunun yerine millete caktirmadannsinsice beni kotuleyerek. Diger cocuklarini abluka altina almis duygu somurusu ile kandiriyor. Basindan beri.mesefaliydim iyi ki de mesafeliymisim. Daha da mesafe koycam artik gorecek o kizimdan ayirmadim laflarini yedircem ona.

Tamamen sen suçlusun. Kadın oğlunun evine gelemeyecek mi. Sanki her hafta gelmiş gibi. Sana kalsa senede bir gün gelecek kaynanan

Konu Şubat'ta açılmış.
pardon da 5 aylık evlı kızın evıne 10 gun kalmaya gıdılmez bıraz edep bıraz anlayıs bıraz hosgoru lutfen.
5 aylık evlı. 10 gun kalmıs zaten , o bıle yanlıs tekrar 10 gun kalmaya gelıyor ne munasebet. kocalarımızın annesı dıye tabıkı saygı duyuyoruz kımseyı leylekler getırmedı ama kımse de cocugumun evı ıstedıgım zaman gelırım oglumu gorurum mantıgını yasamasın .

Tamamen sen suçlusun. Kadın oğlunun evine gelemeyecek mi. Sanki her hafta gelmiş gibi. Sana kalsa senede bir gün gelecek kaynanan
pardon da 5 aylık evlı kızın evıne 10 gun kalmaya gıdılmez bıraz edep bıraz anlayıs bıraz hosgoru lutfen.
5 aylık evlı. 10 gun kalmıs zaten , o bıle yanlıs tekrar 10 gun kalmaya gelıyor ne munasebet. kocalarımızın annesı dıye tabıkı saygı duyuyoruz kımseyı leylekler getırmedı ama kımse de cocugumun evı ıstedıgım zaman gelırım oglumu gorurum mantıgını yasamasın .

Kadın gelmiş 10 gün kalmış iki ay sonra tekrar gelmek istemiş gelin hanım coşmuş. İki ay evladını görmemiş kadın. 10 gün kalmasında ne sakınca var. Sanki gelip aylarca mı kalacak. Gelin kaynana olaylarında ben genellikle gelinlerden yana olurum çünkü bende bir gelinim. Ama ortada bir sorun yok neymiş efendim 10 gün kalmışmış 2 ay sonra tekrar aramış tekrar gelecekmiş. Birazcık empati hepimiz anne olcaz ve hepimizin gelini olacak. Ben oğlumu görücem iki ay sonra oğlumu tekrar görmek istediğimde gelin sorun çıkartacaksa ben o gelini sevmem

oglum dedıgınız kısı baslı basına kendı ayaklarının uzerınde duran ve evlenebılen bır bırey . kucuk cocuk degıl hos . 10 gun kalıcam dedıgınız ev yenı evlı cıftın evı. eskımıs bır cıft degıl. eskı olsa basım ustune. 10 gun dedıgınız olay ıse. bu kız bu kayınvalıdeyı ne kadar tanıyor, yanında ne kadar rahat davranıyor, mesela sadeece kayınvalıde de degıl, kendı evım dedıgı evde nası kendı evı gıbı davranıyor kayınvalıdesının yanında. halbukı buyukler hosgorulu olsa ve dese kı yenı evlenmıs gıdeyım 3 gun kalıp doneyım . ya da onları cagırırım anlayacagım. 10 gun nedır yahu. ben tatıle bıle 10 gun gıdınce bunalıyorum.hepımız anne olacagız demıssınız , annelere lafım yok ancak karsınızdakı kundaktakı cocugunuz degıl . ayrıca benım gozlemlerıme gore , bu sıze ıthafen degıl de konu dısı ama kayınvalıdeler ogullarından cok gelınlerı ıle vakıt gecırmek sıtıyorlar ve ogullarının karısı olma kaydı ıle bu yol uzerınden mecburıyetmıs gıbı beraberlıgı dayatıyolar. k bakmayın. sız boyle dusunebılırsınız tabı , sız gelın olarak rahatsız olmayabılırsınız ama kendı evınde kendı hayatını yasamak ısteyen ınsanlara saygı gostermelısınız. 10 gun kıtlı , hadı kocanla beraber olacan rahat rahat olmuyor , belkı vajınumus sorunu yasıyorsun ? belkı alıstırma yapman lazım , belkı sorunlarınız var halletmeye calısıyorsun , belkı arkadaslarına dısarıcıkacaksın evıne davet edeceksın . ama kayınvalıden 3 degıl 5 degıl 10 gun sızde. kılıt

Ben evlendim ve iki hafta sonra kaynanamı evime bizzat kendim çağırdım. Üç hafta geçer yine çağırrım. Evlendik diye oğlunu anasından mahrum edecek değilim. Vicdanım rahat olmaz

Konusahibi en iyisini yapmış bence iki ayda on gün demek yılda 60 gün yani yılda iki ay demek,baştan tavrını belli etmiş,evliliğin ilk aylarında on gün kalan ilerleyen yıllarda kışı konusahibinde geçirir. Duruşu için tebrik ediyorum iki ayda bi haftasonu olsa neyse diyeceğim de on gün nedir ya nasıl bi hasret gidermedir bu.

Ben evlendim ve iki hafta sonra kaynanamı evime bizzat kendim çağırdım. Üç hafta geçer yine çağırrım. Evlendik diye oğlunu anasından mahrum edecek değilim. Vicdanım rahat olmaz
sız oyle yapmaya devam edın , kendı annenızı de cagırın . mutluysanız sıkıntı yok , durumdan rahatsız olanlara vıcdansız tanımlaması yapamazsınız. bız kocalarımızla evlenıyoruz kayınvalıdelerımızle degıl. o zaman her ay benım annem de 10 gun kalsın . bız kocamla 10 gun beraber kalalım ne guzel dımı. :) neyse kalın saglıcakla

Geçen aralık ayında kendi ailem on gün kaldı bana fenalık geldi,eşimle oturup rahat rahat iki lafın belini kıramadım,rahat rahat sıkıştıramadım adamı,annemlerin gideceğine yakın kayınvalidem tutturdu yılbaşını burda geçirin diye eşime vatsaptan yazdım “Anan cok meraklıysa alsın dünürünü bi on günde onlarda kalsın,şuan deli gibi ısrar ediyor,bişe söyle annene “ diye,velhasıl ne ailesi ne ailem gözümün nuru olsa on gün istemem evimde,üç gün maksimum sonra geliyorlar bana

mesafe uzak olunca tabi annesi de gelip 2 günde dönemez. yeni evli olmanızdan dolayı tabiki sık rahatsız edilmemesi gerekir.eşiniz ben gelemiyorum çok kısa deyince ve eşiniz de çalışıyor diye anne bence oğlunun özlemine yanıt vermek istemiş. ondan sen gelme demiş oğluna. keşke biraz sabretseydiniz. başlarda belki böyle olurdu ama zaman geçtikçe zaten geliş gidişler azalırdı o kadar mesafeye. eşinizin kırılması normal gibi geldi
ama eşinizin tavrı hoş değil. küfür etme yataktan kovma olmaması gerekirdi

Eee bana mı yazıyorsun bunları?

Valla benim kardeşim de uzak memlekete gelin gitti, damadın ailesini devamlı görüyorlar zaten. Bize de yılda 2 kere toplam 2 ay gelip kalıyor kardeşim. Her geldiğinde 1 ay kalıyor. Çookk özlüyoruz kardeşimi. Eminim eşinizin annesi de onu çok özlüyordur. Siz diyorsunuz yol uzun diye. Eşiniz gitse o kadar yolu gittiğinden bir şey anlamayacak, 2 gün görebilmek yetmeyecek ama annesi gelirse 1 hafta kalır hasret giderirler. Daha evlilik yeni uzaklığa alışamamışlardır. Yazık günah zamanla zaten alışırlardı. Benim eşim de anneme gelmesin dese ben de ağır konuşurdum maalesef.

Haksızsınız.
Bir kere eve gelen misafire gelmesin denmez .
evlenince ailelerde dahil oluyor ister istemez bunun için de huzursuzluk çıkarılmaz .
Ayrıca empati yapmalısınız o da ailesini görmek istemiş olabilir .
Size hak veremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…