Değilmi canım, biz yumurtadan mı çıktık yahu?Kimse için ezilmeye değmiyo. Ben de baba evindeyim sizi çok iyi anlıyorum. Yapıcı olmak istemiyo erkek tarafı. Ama bakıyolarki kız tarafı da alttan almıyo mecbur geliyolar işte böyle sonunda. Özellikler ailenin arkanda durması çok çok iyi bir avantaj. Kimse kızını sokakta bulmadı. Bizi okuttular ettiler telli duvaklı evlendirdiler elin oğlu ezsin diye mi. O kadar kolay olmamalı.
Yok gelen giden yok bizde.. Ablası aradı fikrin ne diye. Ben de düzeleceğine inanmıyorum barışmayı düşünmüyorum dedim.Değilmi canım, biz yumurtadan mı çıktık yahu?
Geldi mi sizinkiler konuşmaya? Hala burunlarından kıl aldırmıyorlarmı yoksa??
Kesin kararlımısın? Konuşmak istemiyormusun eşinle hiç canım?Yok gelen giden yok bizde.. Ablası aradı fikrin ne diye. Ben de düzeleceğine inanmıyorum barışmayı düşünmüyorum dedim.
Uc Haftadir burdayim suclu o oldugu halde bir kere konusalim demedi o hep hakliyim der zaten bizim sonumuz yok namusuma kadar iftiralar atan biriyle ne konusulurki canımKesin kararlımısın? Konuşmak istemiyormusun eşinle hiç canım?
gercekten inanamiyorum.nasil oluyor da cumleler bu kadar benzer.yurtdisinda yasayan herkes mi ayni fikre zikre sahip.bu tavrini devam ettirmeni diliyorum.sen durust olduktan sonra hic kimse senden ailenden kiymetli degil.kocaya bak etegi tutusmus ama hala burnundan kil aldirmayip babayi yolluyo. destekcinim canimAmin canim. Ne iyi geldi mesajin bana, bilemezsin. Cokcok uzuldum senin adina. Ama olsun, Rabbim senin kaderine evladinla yoluna devam edeceksin diye yazmis, onun gucuyle ayakta durabiliyorsunuz belki sende? Elbette sende mutlu olursun, bukadar karamsar bakma tatlim ne olur.
Benim kendimi gelistirmis, sosyal bir yasantisi olan, ustelik hayir kurumlarinda topluma faydali isler yapan, yuksek bir mevkiide calisan, seven ve sevilen bir insan oldugumu bilmiyorlarmis gibi, utanmadan bana 'cok geziyorsun' dediler, inan sok icerisindeyim ve guluyorum hala aklima geldikce! Yahu arkadas, benim pesimden iki sene kostu annesi, tam ogluma layik bir kiz diye! Herkesle konusup klasik bir Turk kadini gibi sorup sorusturmadinizmi vakti zamaninda beni? Herkesin ovgulerinin uzerine ekledikleri 'ama fikrini soylemekten cekinmeyen bir kizdir, ezdirmez kendini haberiniz olsun oyle bir kiz istemiyorsaniz yaklasmayin' demis olmalarini unuttunuzmu? Bildigin ezik, devamli kv kp'in emrine amade, esinin etrafinda pervane olmami beklemisler meger. Esim sabahlara kadar gezerken benim cok normal saatlerde (6/7 gibi cikip, en gec 10/11 gibi) donmelerimi bana karsi nasil kullanirsiniz? Benim haftanin bes gunu calisiyo olmami 'gezme' olarak mi algiladiniz vicdansizlar? Babamgile, size yemin ederim, haftada bir hatta cogu zaman iki haftada bir gidebiliyordum. Bu mu gozunuze batti? Ailemi bir kalemde silip atmam mi gerekiyormus, kendinizi cok modern saniyorsunuz, cok gelistirmis insanlarsiniz ya siz hani, pardon nereniz oyleymis? Ay dusundukce sinirleniyorum arkadasim inanki.
Ustelik kv ve kp ile komsuyumya ben, inan haftanin en az iki aksami yemegi orda yiyoruz, en az da bir aksam uzun uzun oturup cay/sohbet yapiyorum gonulleri olsun diye. Yada kendi evimde agirliyorum kv ile gorumcemi (kp kendi kafasina gore takilir). Butun bunlara karsilik, bukadar fedakarliklarima ragmen boyle konusabildilerya. Helal olsun. Ama olsun, oyle bir biliyorlarki hakli oldugumu, kuyruklari alevlendi hemde oyle bir alevlendiki...kaynana utanmadan 'altin yumurtlayan karin var oglum, benden niye harclik istiyosun' demeyi biliyorsunuz (esim espiri babinda harclik istemisti bi aksam).
Hickimse kusura bakmasin. 30 yasimdayim, mis gibi tertemizde bi hatunum. Rabbime bin sukur aklim basimda sagligim yerinde. Ailem basimda her daim arkamda Allah razi olsun onlardan.
Olurda bosanma olaylarina girersek bavulumuda alip birkac haftaligina yanliz basima uzak doguya gidecegim. Yada Amerikaya. Brazilyaya. Nere olursa. Dunya, diyecegim, senmi yamansin benmi yamanim. Bana bi numara cektin evet, ama o numarandan ben daha guclu dogmaz isem kullerimden, gorde bak! diyecegim ve atlayacagim ucaga. Her olan biteni bitirmek icin, noktalamak icin, bir donum noktasi icin, yeniden hayaller kurabilmek icin, icinde en ortasinda Rabbimin yolunda yuruyen bir birey olarak sadece kendimi koyabilmek icin, yepyeni sayfalar acabilmek icin, dertlerimden sikintilarimdan arinabilmek icin..
Sendemi yurtdisindasin? Ya kuzum boyle olanlar burdada var elbet, ama tabikide genelleme yapmak istemem sukur 'normal' olanlarda var haha..gercekten inanamiyorum.nasil oluyor da cumleler bu kadar benzer.yurtdisinda yasayan herkes mi ayni fikre zikre sahip.bu tavrini devam ettirmeni diliyorum.sen durust olduktan sonra hic kimse senden ailenden kiymetli degil.kocaya bak etegi tutusmus ama hala burnundan kil aldirmayip babayi yolluyo. destekcinim canim
Fransa da olduğumu söylemiştim ya canım . Tabi genelleme yapılmaz da çoğu diyelim. Seni öyle iyi anlıyorum ki hem yuvam yıkılmasın diyorsun hem sırtını dayadığın , eşim dediğin bir nefes olduğun insanın sensiz de yapabildiğini gururunun senden öne geçtiğini görüyorsun. Aslında fazla seçenek kalmıyor ki . Bence sen çok hoş aklı başında bir hanımsın öyle bir his uyandırdın ben de. Hiç umrunda bile olmasın bu devirde böylesini kaçırdığına yanmayla kalsın. Anahtarın yok mu git eşyalarını al . Daha karalı olduğunu anlar da aklı başına gelir belkiSendemi yurtdisindasin? Ya kuzum boyle olanlar burdada var elbet, ama tabikide genelleme yapmak istemem sukur 'normal' olanlarda var haha..
Hala ne arayan nede soran bir adet koca. Nekadar tahammul ederim bu sessizlige bilmiyorum. Ama mecburum. Kiyafetlerimi ozledim. Eve gitmiyorum tabi. Ufff ne sikici ne yorucu ne berbat bir durum..Allahim sabrini ver Yarabbim herseyin hayirlisi.
Ailem artik tamamen bitecek gozuyle bakiyo. Bende gittikce oyle bakmaya basladim, ne kotu bir durum. Maalesef ara ara fotograf ve videolarimizi aciyorum..iyi gelmiyo tabi..
Hayirlisi Allahim.
Tatlım kusura bakma sen Fransalıydın evet : ) kafa gelgit bu aralar kusura bakma.Fransa da olduğumu söylemiştim ya canım . Tabi genelleme yapılmaz da çoğu diyelim. Seni öyle iyi anlıyorum ki hem yuvam yıkılmasın diyorsun hem sırtını dayadığın , eşim dediğin bir nefes olduğun insanın sensiz de yapabildiğini gururunun senden öne geçtiğini görüyorsun. Aslında fazla seçenek kalmıyor ki . Bence sen çok hoş aklı başında bir hanımsın öyle bir his uyandırdın ben de. Hiç umrunda bile olmasın bu devirde böylesini kaçırdığına yanmayla kalsın. Anahtarın yok mu git eşyalarını al . Daha karalı olduğunu anlar da aklı başına gelir belki
Amiiin canım amin! Allah senden razı olsun..Allahim hakkında hayırlısı ni versin insallah esin imana gelir ve değerini bilir mutlu bir hayat surersiniz. Rabbim yardimcin olsun
Özgüven görünüşle de alakalı bi yerde . Demek sen de usanmıştın da tepkini gösterince az da olsa huzur buldun kartları açık oynamakla. İyi yaptın valla senin yerinde olsam eşyamı da alırım hiç de oralı olmam . Herşey senin elinde dönder kararımdan dönderebiliyorsan tavrı takınırım . Ben de evliyim canım ama benim ailem tr de. Yalnızım kızım oldu şükür. Çok çok çok zor bu anlayışla yaşamak. Üstelik hür özgür öğrencilik hayatından sonra dilini bilmediğin bir ülkede ,en önemlisi sığ düşünceler arasında yaşamak.Tatlım kusura bakma sen Fransalıydın evet : ) kafa gelgit bu aralar kusura bakma.
Tabikide bensiz yapabilir, ama yinede sahip çıkmadığını görmek ağır geliyo.
Ailem izin vermiyo gitmeme, ikidebir gidip yeni şeyler alıyorum ama yani yazık günah : ) iki haftadır dönüp dolaşıp aynı şeyleri giyiyomuşum gibi geliyo rahat edemiyorum haha (şu haldeyim derdime bak haha ay yuh bana).
Tuhaf olan ne biliyomusun, evet içim acıyo, ama bi yandanda inanılmaz bi sakinlik sessizlik ve rahatlık var üzerimde. Öyle devamlı üzgün müzgünde değilim. Normal değil sanırım, fırtına öncesi sakinlik galiba.
Sen evlimisin canım?
Bizim buradaki bircok Turk nedense biraz takilip kalmislar bi yerlerde. Ama genc nesil yetisti artik, genc nesil farkli oldugu gibi ailelerinide (buyuklerinide) bir sekilde degistiriyorlar yani cok buyuk bir kultur catismasi olmuyor. Ama bazi kesimlerde bu yinede var. Gelin gittigim aile Karsli, sanki dogunun insani daha bi nasil desem, kadina daha az deger veriyor gibi (kimse uzerine alinmasin, izlenimlerim bu). Ailemdeyim bildigin gibi iki haftadir, babamin anneme defalarca yardim ettigini gordum, yerleri supurmekten tut utuye kadar. Annem hicbir sekilde yardim istemiyor ha bu arada! Ama esim evliligimizin basindan beri 1 defa yerleri supurmustur. Cunku ev islerini kadina has birsey olarak goruyor, yardim edeyim yaziktir gunahtir diye bir vicdan olayi yok yani. Bana bi DANK etti tabi babamin yardimlarini gorunce, babam hangi jenerasyon esim hangi jenerasyon.Özgüven görünüşle de alakalı bi yerde . Demek sen de usanmıştın da tepkini gösterince az da olsa huzur buldun kartları açık oynamakla. İyi yaptın valla senin yerinde olsam eşyamı da alırım hiç de oralı olmam . Herşey senin elinde dönder kararımdan dönderebiliyorsan tavrı takınırım . Ben de evliyim canım ama benim ailem tr de. Yalnızım kızım oldu şükür. Çok çok çok zor bu anlayışla yaşamak. Üstelik hür özgür öğrencilik hayatından sonra dilini bilmediğin bir ülkede ,en önemlisi sığ düşünceler arasında yaşamak.
Tatlim senide anliyorum inan, ve evet, maalesef diyorum (cunku sevmeseydim coktan biterdi) esimi cok seviyorum. Burnumda tutuyor. Ama bazen kalbini bi kenara birakman gerekiyor, bazen biraz mantiginla hareket etmen gerekiyor. Bu evliligi oldugu sekliyle ben bir omur surduremem. Artik fedakarlik yapilmasi gerekiyor, ama bu fedakarligin buyuk bir kismi karsi taraftan gelmeli. Gelmeyecekse, inan tatlim, omur boyu pohpohlayan, onun etrafinda donen taraf ben olacagim. Hem kendimi, hemde onu mutlu edecegim omur boyu. Karsiliginda kayda deger birseyler gorsem, inan yine yaparim. Ama birkac sevgi kirintisiyla doymuyor gonlum, doyamiyor.Bende evi terk etmistim bir öfkeyle.... Geri dönemeden hersey bi anda bitti. Kocam gurur yapti... Sizden ricam kocanizi seviyorsaniz ve kaybetmek istemiyorsaniz geri dönün.... Ayriligin acisi evliliginizdeki sorunlara bin basarcook kötü anlatamam... 3ay oldu gecmedi... Allah sizinde yardimciniz olsun.
karsimda mantikli ,ayaklari ustunde duran birini gormek inan beni mutlu ediyor. evet ayrilik cok aci en son care ama iste evlilikte en onemlisi ask ve sevgide tek basina yurumeyecek kadar zor.Bizim buradaki bircok Turk nedense biraz takilip kalmislar bi yerlerde. Ama genc nesil yetisti artik, genc nesil farkli oldugu gibi ailelerinide (buyuklerinide) bir sekilde degistiriyorlar yani cok buyuk bir kultur catismasi olmuyor. Ama bazi kesimlerde bu yinede var. Gelin gittigim aile Karsli, sanki dogunun insani daha bi nasil desem, kadina daha az deger veriyor gibi (kimse uzerine alinmasin, izlenimlerim bu). Ailemdeyim bildigin gibi iki haftadir, babamin anneme defalarca yardim ettigini gordum, yerleri supurmekten tut utuye kadar. Annem hicbir sekilde yardim istemiyor ha bu arada! Ama esim evliligimizin basindan beri 1 defa yerleri supurmustur. Cunku ev islerini kadina has birsey olarak goruyor, yardim edeyim yaziktir gunahtir diye bir vicdan olayi yok yani. Bana bi DANK etti tabi babamin yardimlarini gorunce, babam hangi jenerasyon esim hangi jenerasyon.
Zor. Peki guzel dostluklar edinebildinmi? Dil egitimine filan gittin/gidiyormusun? Is guc? Kendine ait (esinden cocugundan ayri) birseyler kurabildinmi? Allah bagislasin canim bu arada kizini : )