Evi terkettim galiba..

bence eşinizin düğünlerde sürekli böyle yapması ve evlenende kardeşiniz olmasıyla böyle tepki vermişsiniz ama bence bu kadar büyük bir tepkiye gerek yoktu
bazı insan sevmez düğünü derneği hiç takılmasaydınız bir köşede otursaydı
eğer başka yaşanan olay yoksa başka davranışları hatalı değilse eşinize bu tepki büyük olmuş

Bende smdi diger konularina bakacagim af edersiniz ama sizin yorum biraz agir olmadi mi? Suan karsinizda uzgun ve bosanmayi dusunen bir bayan var..

Bende smdi diger konularina bakacagim af edersiniz ama sizin yorum biraz agir olmadi mi? Suan karsinizda uzgun ve bosanmayi dusunen bir bayan var..
Diğer konuları okuyun ondan sonra konuşalım. Bayanın iyimser tavrı üzücü. Belli ki güzel bi konumda hoş bi bayan kendine bunu yaptırması sinir bozucu.

Sizi önemli bir gününüzde yalnız bırakması ilgisiz ve siz yokmuşsunuz gibi davranması hiç hoş olmamış ewet...
Sanki siz bekar tek başınıza ailenizle düğüne gitmişsiniz gibi olmuş...
Bir insan huyundan suyundan asla vazgeçmez, bazı insanları değiştiremezsiniz...
Ailenize karşı neden böyle olduğunu hiç sorguladınız mı? Konuştunuz mu bunu eşinizle açık açık?
Normal zamanda ewde iken arkadaş sevgili dost gibiyiz demişsiniz...
Oyuzden karışık dengesiz buldum davranışlarını eşinizin...

Anladığım kadarıyla konu sahibinin diğer konularını okumamışsınız. Eğer okusaydınız bu yorumunuz ile kendisine haksızlık ettiğinizi anlardınız. Konu sahibinin eşi, sadece düğüne geç gelen ve düğünde oynamayan biri değil ki! Eşine alkollüyken ten kokuna alışamadım diyen, konu sahibinin kız kardeşine, kardeşinle mantık evliliği yaptım diyen, konu sahibinin ailesi ile görüşmek istemeyen ama kendi ailesi söz konusu olduğunda bir gün bile görüşülmese konu sahibiyle tartışan, konu sahibi plansızda olsa hamile kaldığında konuyu ben hazır değildime getiren, konu sahibini terslemekten çekinmeyen biri. Ben bu düğün olayının konu sahibi için patlama noktası olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra konu sahibi için hakkında hayırlı ne ise o olsun...

Kizlar kusura bakmayin dun aksam herhangi bir yorum yazamadim, aksam eve gec geldim birkac alisveris yaptim kilik kiyafet camasir filan. Kardesimle gelinimiz el opmeye gelmis babamlara, dugun anilarimizi konusup eglendik gulustuk filan, iyi geldi : )

hahaha ay sabah sabah ne guldurdun beni, evet evlendiler sonunda : D beni kotu gorumce ilan etmistiniz vicdansizlar siziii! Dugunumuz cokkk guzel oldu, gelinlede tatliya bagladik herseyi sukur Rabbime o sikintiyi astik.
amin canim sagol. Seviyormu sevmiyormu artik galiba bundan emin olmak istiyorum. Ve sanirim o yuzden bu yolu sectim. Eve donseydim inanin yine bir hafta yatagini ayirirdi, yuzume bakmazdi konusmazdi evde durmaz yemegimi yemezdi. Taa ki ben pes edip sinirden delirip ona yalvarip konusmaya calisana kadar, yani yine alttan alana kadar. Anlatabiliyormuyum, o cokkkk uzatabiliyor benimse karakterimde hic yoktur kin beslemek. Yani hep yine ben yapici olmaya calisip, sonunda haksiz ve suclu olan kisi oluyorum. Yoruldum belkide artik, hep hakli oldugunu dusunmesinden, beni hep 'cezalandirmasindan' biktim usandim.

Tatlim, benim esim sureklisini gectik, benim ailemin oldugu ortamlarin hicbirisinde yanimda olmuyorki! Ofkem bu yuzden. Ben sahipsizmiyim, esim kocam erim yokmu benim? Beni bukadar yanliz birakip kotu hissettirmesi adil mi? Abes isteklerim, arzularim beklentilerim inanki yok!
Haklisin, insanlar ne dertlerle bogusuyor. Ne sikintilar cekiyor. Bu belki simarikca geliyor olabilir, ama biraz biriken birseyler var. O yuzden belki bu konuda biraz fevri davrandim..

Ustteki arkadasa yazdigim mesaji aslinda sizede yazabilirdim, biriken seyler var. Artik sevgisinden belkide emin olmak istiyorum, vazgecemeyeceginden emin olmak istiyorum. Deger verdigini belki artik sadece evde basbasayken degil, birazda insanlarin yaninda gostermesini istiyorum. Su anda evime donmeyi hic dusunmuyorum. Onun gelip beni alacaginida sanmiyorum. Cikmazlardayim acikcasi, ama artik ne olacaksa olsun be arkadasim. Mantik evliligi yaptiysa benimle, ben bu iste artik olmak istemiyorum. Seviyorsada ben onunla dunyanin obur ucuna bile gider, her aninda hep yaninda olurum sonuna kadar. Kendisi artik bu secimi yapmak zorunda, ya sevsin, yada vazgecsin.

Iste aynen tatlim, bu sorular beni deli ediyor deli.
Allahin gucune gitmesin, inan okadar degisim varki esimde. O ilk aylara bakarak cok farkliliklar var. Kafasi daha cok bende, gozu akli fikri. Eskiden oldugu gibi asiri kirici uzucu seyler soylemiyor kavga esnasinda. Birbirimizi daha iyi anliyor, ona gore davraniyoruz. Ilgisi alakasi filan..Allahtan korkarim bunlari gormuyorum dersem. Ama tatlim, artik emin olmak istiyorum. Ablama evliligimizin ilk aylarinda o soyledigi soz hala gecerlimi? Hala tenimiz uyusmuyor mu? Hala zoraki mi yanimda guya? Artik emin olmak istiyorum, gec olmadan. 30 yasindayim, cocuk istiyorum. Seneye diye konustuk. Hadi 3 sene sonra 'ya ben aslinda hic sevmemisim seni, mantik evliligiydi' derse..? Bu riski artik tasiyamiyorum, yoruyor yipratiyor beni bunu devamli dusunmek.

Herzaman savunduğum tek şey sevmek herşeyin çözümü değil, konu sahibi. Böyle bir kişiliği deliler gibi sevseniz bile bir ömür çekebilirmisiniz bence bunu düşünün..

zimnet ve @eeyla_ evet eski konuları okumamıştım. Ben sadece bu konuda yazdıklarına yaptım yorumu.

Tabiki böyle sorunlarınız varsa sürdürün bu tavrınızı. Ama anladığım siz çok seviyorsunuz eşinizi keşke sorunlarınızı konuşarak çözmeye çalışsanız. Umarım sonuç sizin istediğiniz gibi biter.

Herzaman savunduğum tek şey sevmek herşeyin çözümü değil, konu sahibi. Böyle bir kişiliği deliler gibi sevseniz bile bir ömür çekebilirmisiniz bence bunu düşünün..
Iste bunu devamli dusundugum icin evi terkettim. Sevgimizin karsilikli oldugundan emin oldugum vakit, evet ben bir omur cekerim. Ama bunun kuskusu icerisindeyim, o yuzden zamana biraktim biraz..

canim insallah.

esim burnumda tutuyor. oyle zoruma gidiyorki yeniden tek kisilik yatakta yanliz uyumak. ufff. inadina havada oyle guzelki burada. birlikte keyfini cikaramiicaz aksamustu. : (

Canım diğer konularını bilmiyorum. Başka sıkıntıların varsa onlarıda bilmiyorum. Sadece burda yazdıklarına göre yorum yaptım ben. Bence kendini kötü hissedecek bişey yok. O yanında dikilip dursa iyi mi hissedeceksin kendini. Birinin varlığını bile bilmek kendini iyi hissettirebilmeli insana. Şimdi bilmiyorum onun niye ailenin yanında öyle yaptığını ama belki hoşlanmıyordur ailenden. Sevmiyor da olabilir. Sevmekte zorunda değil. Ben olsam o benim aileme nasıl davranıyorsa bende onun ailesine öyle davranırdım. Anlardı o zaman. Sen onunla iyi vakit geçirebiliyorsan, onunla olmakta mutluysan, ufak tefek sıkıntıların dışında evlilik hayatın mutlu en önemlisi huzurluysa boşver gerisini. Düğünde yanında olmamış vs... Olmasın bırak. Bazı şeylerin üstünde fazla duruyoruz biz kadınlar. Genele bakamıyoruz bazen. Bi olaya takılıyoruz. Yine söylüyorum başka sıkıntıların var mı bilmiyorum ama dert sadece bu ve bunun gibi şeylerse azıcık hoşgörülü ol. Kendi kendine de yetebilirsin. Küçük şeyleri problem etme. Evet bazen polyannacılık oynamak lazım. Yuva kolay kurulmuyor, kolay da yıkmayalım. Ne emekler verdin zamanında bi düşün. Herşeyin en iyisini sen bilirsin yinede. Hayat kısa unutma...

Hayat cok kisa. Keske oda bunu biraz idrak etse be canim.

Az once ortak birikim hesabimizdan 650 avro cektigini gordum, dun cekmis. Neden cekti acaba. Haberim olmadan asla dokunmazdi oraya. Ufff. Sinirlerim gercekten yipranmaya basladi. Ofisteyim, kafami ise bi turlu veremiyorum.

Karşılıklı konuşmanız gerekiyor. Sakin ama. Senin için çok zor biliyorum ve anlamaya çalışıyorum. Allah yardımcın olsun. Gerekirse aile terapistine falan gidin derim. Onunda bazı şeyleri idrak etmesi gerekir tabi. Hata tek taraflı olmaz, mutlaka karşılıklı şeyler vardır. İletişim kurarsanız ve o da size anlatabilirse düşüncelerini, karşılıklı çözmeye çalışın. Çok büyük değil bence sıkıntınız, sadece iletişim problemi var gibi geldi. Siz onu bi dinleyin sonra da hissettiklerinizi onu yargılamadan anlatın. Sen dili ile değil ben dili ile. İşe yarayacağını düşünüyorum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur...

Biz toparlandık tatlım akşam herşey halloldu..
sen ne yaptın ?
Cok sevindim! Kirmayin uzmeyin birbirinizi insallah hic.

Bizde ses soluk yok. Aramadi sormadi (keza bende ayni sekilde). Ailesindende tik yok. Bekleyip gorecegim bakalim.

Cok sevindim! Kirmayin uzmeyin birbirinizi insallah hic.

Bizde ses soluk yok. Aramadi sormadi (keza bende ayni sekilde). Ailesindende tik yok. Bekleyip gorecegim bakalim.
toparlarsınız tatlım inşallah.
umarım düzelirsiniz.

Gunaydin kizlar,
Kisaca ozet geceyim istedim dun olanlari, konumda okadar yorumlar yapan arkadaslarin bazilari belki merak etmistir olup biteni..
Dun kayinpederim konusmaya geldi ailemle (ben evde yoktum o anda).
Her iki taraf aile olarak damat ve gelinleri hakkinda sikayetlerini dile getirmisler. Sonrada benimle konusmak istedi kp, beni cagirdilar.

Sikayetlerinin ozu; benim dik kafali, basina buyruk, cok gezen, ailemden kafami gonlumu bi turlu alamamis olmammis. Ha birde alisverisime giderken kayinvalidemle gorumcemi goturmuyormusum, ayrica telefonumlada cok ilgiliymisim.
Esimin aynen su kelimeleri kullanmis; ben bu evlilikten bir tat alamadim, bana yapmasi gerektigi gibi hanimlik yapmiyor, vaktini evine dogru harcamiyor, ailesinden bir turlu cikamadi, temizlige bile baskasini cagiriyor eviyle ilgilenecegi yere gezmeye gittigi icin.

Tabikide esimin bahaneler uydurmasi gerekiyor, cok aramis ama bunlari bulmus sonunda.
Kp benim hatalarimi okadar buyuk buluyorduki, inanin artik gulmeye basladim saka mi yapiyosunuz diye.

Benim sikayetlerimde bildiginiz gibi; esimin aileme karsi bukadar soguk ve mesafeli olmasi, burnu dusse donup almayacak kadar abarti bir gururu olmasi ve yapici tarafin hep ben olmam, herrrrr hafta (evet her hafta!) arkadaslariyla bulusup gece en erken 3/4/5 gibi agir ickili bir sekilde eve donmesi, beni ortam icinde insanlarin icinde hep rencide etmesi (yuzume bile bakmayarak, hep yanliz birakarak, ilgisiz ilgisiz davranarak).

Esim gelmemis cunku ailemle oturup karisiyla olan problemleri tek tek konusamazmis, aramizda halletmemiz gerekirmis. Benim aileme gelmem yani evimi terketmem cok koymus onlara.

Ailem kesin bir dille kizim hangi karari alirsa arkasindayiz, ama her iki taraf ozverili olup kendine ceki duzen verirse. Olmuyorsada napalim, kismet degilmis, kizimi basimin uzerinde tasirim namusuma serefime bir laf getirmedi getirmezde diyerek. Annem cok kizgindi, eger kizimin ailesi 'ziyaret yeri' ise, sizin evinizde ozaman kizima ziyaret yeri olacak. Ben size kulturlu, iki universte bitirmis, deli gibi calisan para kazanan, sosyal bir cevresi olan, kendi ayaklari ustunde duran ve her turlu isi beceren bir kiz verdim. Kiymetini bilmiyorsa kocasi, tamam ozaman nokta koysunlar bu ise razi degilim dedi (annem kurttur benim, kurt damari tuttu). Pek yapici yaklasmadi ailem, ortami yumusatmaya calisan bendim.
Kp devamli biz seni kizimiz gibi gorduk, evine yuvana sahip cik, yuvayi kadin yapar, barismanizi istiyorum tatliya baglayin ufak tefek sorunlarinizi cozun (ama kendine ceki duzen vermelisin degismelisin dedi durdu aralarda, ne hikmetse oglunun hatalarini biturlu kabullenemedi zaten, ama tabi yumruk ice bukulur).

Herneyse. Esimle oturup konusmaliymisiz sonuc olarak, annem kesin bir dille kizim aramayacak, oglunuz arasin oturup konussunlar kararlarini versinler dedi.

Ben ise bas agrisindan dunden beri catliyorum..
Dualarinizi istiyorum hanimlar..

canım benim konumu biliyorsun.
minik bebeğimle annemlerdeyim.
senin yaşadıklarının hepsini belki fazlasını yaşadım.
aynı böyle bi aşamada barıştım.
sonra olan oldu.
daha beter oldu.

bak canım. senin benden fazlan var. o da özgüvenli ve güçlü durman.
karşı taraf bunu kırmanı bekliyor ve helal olsn ailen de sen de bir adım geri atmıyorsunuz.

hayatta en değerli şey önce sen sonra seni kendi canlarından bile daha fazla önemseyen ailen.

bu yüzden ne kendini ne aileni ezdirme.

seninkinin de benimki gibi dötü kalkık arkadaşım.
aynı benim eşim de aileme gelmek istemezdi. gelince muhabbet etmek istemezdi. soğuk nobran gururlu davranırdı. ama benden ailesine onsuz gitmemi. sürekli gönüllerini yapmamı istedi.
noldu?
bir iki yaptım. iyilikle baş edeyim diye ama. anlaşılmadı.
sonra avucunu yaladı.

canım sen güçlüsün. geri adım atma. o adam ya gelir evliliği kurtarır ya da sen boşanır (hem de bebek de yok) kendi hayatına kaldığın yerden devam edersin.

ah canım boşansan mazi olur o adam. başka birini seversin. ohooo ne mutlu olursun.
ama ben boşansam da hayatımda olacak ne yazık ki

Allah yardımcın olsun.!

Amin canim. Ne iyi geldi mesajin bana, bilemezsin. Cokcok uzuldum senin adina. Ama olsun, Rabbim senin kaderine evladinla yoluna devam edeceksin diye yazmis, onun gucuyle ayakta durabiliyorsunuz belki sende? Elbette sende mutlu olursun, bukadar karamsar bakma tatlim ne olur.

Benim kendimi gelistirmis, sosyal bir yasantisi olan, ustelik hayir kurumlarinda topluma faydali isler yapan, yuksek bir mevkiide calisan, seven ve sevilen bir insan oldugumu bilmiyorlarmis gibi, utanmadan bana 'cok geziyorsun' dediler, inan sok icerisindeyim ve guluyorum hala aklima geldikce! Yahu arkadas, benim pesimden iki sene kostu annesi, tam ogluma layik bir kiz diye! Herkesle konusup klasik bir Turk kadini gibi sorup sorusturmadinizmi vakti zamaninda beni? Herkesin ovgulerinin uzerine ekledikleri 'ama fikrini soylemekten cekinmeyen bir kizdir, ezdirmez kendini haberiniz olsun oyle bir kiz istemiyorsaniz yaklasmayin' demis olmalarini unuttunuzmu? Bildigin ezik, devamli kv kp'in emrine amade, esinin etrafinda pervane olmami beklemisler meger. Esim sabahlara kadar gezerken benim cok normal saatlerde (6/7 gibi cikip, en gec 10/11 gibi) donmelerimi bana karsi nasil kullanirsiniz? Benim haftanin bes gunu calisiyo olmami 'gezme' olarak mi algiladiniz vicdansizlar? Babamgile, size yemin ederim, haftada bir hatta cogu zaman iki haftada bir gidebiliyordum. Bu mu gozunuze batti? Ailemi bir kalemde silip atmam mi gerekiyormus, kendinizi cok modern saniyorsunuz, cok gelistirmis insanlarsiniz ya siz hani, pardon nereniz oyleymis? Ay dusundukce sinirleniyorum arkadasim inanki.
Ustelik kv ve kp ile komsuyumya ben, inan haftanin en az iki aksami yemegi orda yiyoruz, en az da bir aksam uzun uzun oturup cay/sohbet yapiyorum gonulleri olsun diye. Yada kendi evimde agirliyorum kv ile gorumcemi (kp kendi kafasina gore takilir). Butun bunlara karsilik, bukadar fedakarliklarima ragmen boyle konusabildilerya. Helal olsun. Ama olsun, oyle bir biliyorlarki hakli oldugumu, kuyruklari alevlendi hemde oyle bir alevlendiki...kaynana utanmadan 'altin yumurtlayan karin var oglum, benden niye harclik istiyosun' demeyi biliyorsunuz (esim espiri babinda harclik istemisti bi aksam).

Hickimse kusura bakmasin. 30 yasimdayim, mis gibi tertemizde bi hatunum. Rabbime bin sukur aklim basimda sagligim yerinde. Ailem basimda her daim arkamda Allah razi olsun onlardan.
Olurda bosanma olaylarina girersek bavulumuda alip birkac haftaligina yanliz basima uzak doguya gidecegim. Yada Amerikaya. Brazilyaya. Nere olursa. Dunya, diyecegim, senmi yamansin benmi yamanim. Bana bi numara cektin evet, ama o numarandan ben daha guclu dogmaz isem kullerimden, gorde bak! diyecegim ve atlayacagim ucaga. Her olan biteni bitirmek icin, noktalamak icin, bir donum noktasi icin, yeniden hayaller kurabilmek icin, icinde en ortasinda Rabbimin yolunda yuruyen bir birey olarak sadece kendimi koyabilmek icin, yepyeni sayfalar acabilmek icin, dertlerimden sikintilarimdan arinabilmek icin..

Kimse için ezilmeye değmiyo. Ben de baba evindeyim sizi çok iyi anlıyorum. Yapıcı olmak istemiyo erkek tarafı. Ama bakıyolarki kız tarafı da alttan almıyo mecbur geliyolar işte böyle sonunda. Özellikler ailenin arkanda durması çok çok iyi bir avantaj. Kimse kızını sokakta bulmadı. Bizi okuttular ettiler telli duvaklı evlendirdiler elin oğlu ezsin diye mi. O kadar kolay olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…