Ederim tabiki, her ne olacaksa mutluluk getirsin.Merhaba kizlar,
Sanirim evi terkettim. Sanirim degil basbayagi terkettim. Ne olacak, sonu nereye gidecek hic bilmiyorum. Bugun calisiyorum, ofiste isler yogun, dusunmek ve bunu konusmak icin firsatim olmadigi icin rahatca kafami toparliyorum ama sanirim hic iyi degilim.
Daha oncede bahsetmistim, cok seviyorum onu, ama onun nedense bazen cok dusmanca tavirlari var. Mutsuzmuyum onunla? Hayir. Cunku hem kendimi hemde onu mutlu ediyorum. 1,5 seneye yaklasiyoruz artik. Ilk aylarda birkac buyuk kavgamiz oldu, alisma sorunlari diyelim onlara. Ama aileme karsi olan bir mesafesi var hep. Gecenlerde konusunu acmistim. Benim onun ailesine aldigim tavir ve mesafe sonucunda biraz toparladi kendini, gittik geldik bizimkilere birkac kez. Ama kardesimin dugununu yaptik haftasonu, ve ne olduysa ozaman oldu. dugune annesi ve ablasiyla geldi. Gelin almaya gelmesini okadar kez soyledigim halde islerini bahane edip gelmedi. Sinirim ordan zaten vardi yani. Aksam dugunde bi afralar bi tafralar bi ciddilik...(huyu boyle, dugun dernegi sevmez, kendi dugununde tek bir oyun havasinda oynamamis bir adamdan bahsediyorum, sadece dans ettik birkac defa ve dugunumde hep ailemle arkadaslarimla es dost ile oynadim). Kardesimin dugununde oynamasini tabiki beklemiyordum o yuzden. Ama en azindan salona girerken onlar, yanimda bulun. Onlar dans ederken yanimda ayakta ol, alkis tut. Ve diger ciftleri davet ettiklerinde beni dansa kaldir, degil mi? Yapmadi. Benimde dugunde sartellerim inanin atti. Cok ofkelendim saydim sayistirdim hem ona hem annesine. Eve donmeyecegimi, salonda bulunmak istemiyorsa gidebilecegini, onun beni sahiplenmemesine ve kiymet vermiyormus gibi boyle yanliz birakmasina katlanamadigimi soyledim (ofkeli bir sekilde).
Kayinvalidemin tansiyonu sekeri falan aldi basini gitti dugunde tabi. Basim agriyor kizim falan dedi bana, siz gidin ben eve gelmiyorum zaten dedim. Esim bir girdi bir cikti salonda, biraz oturdu biraz disarda durdu ama sifir ilgi sifir alaka tabi. Kayinvalidemle gorumcem ve esim kalkip gittiler saat 11 civari, ben oynuyordum uzaktan gordum gittiklerini. Bana tabi gidiyoruz sen ne yapacaksin falan tarzinda hicbirsey soylenmedi. Gece gorumcem mesaj atmis, arabamin anahtari posta kutusundaymis annemlerin evinde, ordan alirmisim (yani eve kendim donermisim kendi arabamla).
Sanirim bende dolan bardak tasti, ve su anda ailemleyim. Onunla evimizde mutluyum, ama ben bana verdigi degeri birazcikta gostermesini, beni hep yanliz birakmamasini, mahcup etmemesini, sahiplendigini azicik gostermesini istiyorum. Okadar goz benim uzerimdeyken onun bu ilgisizligi inanin beni cileden cikariyor. Dogru mu yaptim yanlis mi yaptim bilmiyorum. Sizden ne bekliyorum onuda bilmiyorum, belki hayirlisi icin birkac dua..?
Aramadi bu arada, mesaj filanda atmadi. Bende ayni sekilde. 'annemlere gidecegim gece' dedigimde bana 'gule gule, istedigin yere git' dedi. Gururu tavanlardadir onun, beni gelip alma yada arama luzmunda bulunacagini sanmiyorum. Onumuzdeki gunler ne getirecek bilmiyorum..benim icin azcik dua edersiniz degil mi?
aç bi dava sergilesin aynı gururunu...Merhaba kizlar,
Sanirim evi terkettim. Sanirim degil basbayagi terkettim. Ne olacak, sonu nereye gidecek hic bilmiyorum. Bugun calisiyorum, ofiste isler yogun, dusunmek ve bunu konusmak icin firsatim olmadigi icin rahatca kafami toparliyorum ama sanirim hic iyi degilim.
Daha oncede bahsetmistim, cok seviyorum onu, ama onun nedense bazen cok dusmanca tavirlari var. Mutsuzmuyum onunla? Hayir. Cunku hem kendimi hemde onu mutlu ediyorum. 1,5 seneye yaklasiyoruz artik. Ilk aylarda birkac buyuk kavgamiz oldu, alisma sorunlari diyelim onlara. Ama aileme karsi olan bir mesafesi var hep. Gecenlerde konusunu acmistim. Benim onun ailesine aldigim tavir ve mesafe sonucunda biraz toparladi kendini, gittik geldik bizimkilere birkac kez. Ama kardesimin dugununu yaptik haftasonu, ve ne olduysa ozaman oldu. dugune annesi ve ablasiyla geldi. Gelin almaya gelmesini okadar kez soyledigim halde islerini bahane edip gelmedi. Sinirim ordan zaten vardi yani. Aksam dugunde bi afralar bi tafralar bi ciddilik...(huyu boyle, dugun dernegi sevmez, kendi dugununde tek bir oyun havasinda oynamamis bir adamdan bahsediyorum, sadece dans ettik birkac defa ve dugunumde hep ailemle arkadaslarimla es dost ile oynadim). Kardesimin dugununde oynamasini tabiki beklemiyordum o yuzden. Ama en azindan salona girerken onlar, yanimda bulun. Onlar dans ederken yanimda ayakta ol, alkis tut. Ve diger ciftleri davet ettiklerinde beni dansa kaldir, degil mi? Yapmadi. Benimde dugunde sartellerim inanin atti. Cok ofkelendim saydim sayistirdim hem ona hem annesine. Eve donmeyecegimi, salonda bulunmak istemiyorsa gidebilecegini, onun beni sahiplenmemesine ve kiymet vermiyormus gibi boyle yanliz birakmasina katlanamadigimi soyledim (ofkeli bir sekilde).
Kayinvalidemin tansiyonu sekeri falan aldi basini gitti dugunde tabi. Basim agriyor kizim falan dedi bana, siz gidin ben eve gelmiyorum zaten dedim. Esim bir girdi bir cikti salonda, biraz oturdu biraz disarda durdu ama sifir ilgi sifir alaka tabi. Kayinvalidemle gorumcem ve esim kalkip gittiler saat 11 civari, ben oynuyordum uzaktan gordum gittiklerini. Bana tabi gidiyoruz sen ne yapacaksin falan tarzinda hicbirsey soylenmedi. Gece gorumcem mesaj atmis, arabamin anahtari posta kutusundaymis annemlerin evinde, ordan alirmisim (yani eve kendim donermisim kendi arabamla).
Sanirim bende dolan bardak tasti, ve su anda ailemleyim. Onunla evimizde mutluyum, ama ben bana verdigi degeri birazcikta gostermesini, beni hep yanliz birakmamasini, mahcup etmemesini, sahiplendigini azicik gostermesini istiyorum. Okadar goz benim uzerimdeyken onun bu ilgisizligi inanin beni cileden cikariyor. Dogru mu yaptim yanlis mi yaptim bilmiyorum. Sizden ne bekliyorum onuda bilmiyorum, belki hayirlisi icin birkac dua..?
Aramadi bu arada, mesaj filanda atmadi. Bende ayni sekilde. 'annemlere gidecegim gece' dedigimde bana 'gule gule, istedigin yere git' dedi. Gururu tavanlardadir onun, beni gelip alma yada arama luzmunda bulunacagini sanmiyorum. Onumuzdeki gunler ne getirecek bilmiyorum..benim icin azcik dua edersiniz degil mi?
Eve donmeyi dusunmuyorum. Allahtan makyajim bakim urunlerim yanimdaydi (kuafore giderken vs), o yuzden o sikintim yok. Ama kiyafet sikintim vardi, ablam birkac parca getirdi. Bugun is cikisi cikip alisveris yapacagim, sonucta ofise gidiyorum gecistirmelik seylerle olmaz. Eve gidip almayi simdilik dusunmuyorumda. Ailem yeter diyor, onun bu kibiri bizi oldurdu, havasi kime, nedir bu kendi begenmesi diyor. Diger yandanda 'kizim sen mutluysan olsun bize mesafeli olsun' diyorlar. Saskinlar yani.Dua etmek sorun degil ederiz de sen napacaksin simdi?kocan geri adim atmiyor sen atacak misin?terk ettigin ev sadece kocana ait degil canim benim evinden cikma eger illa biri gitmeliyse birak kendisi gitsin anasinin evine
Donme gibi bir dusuncem yok (simdilik). amin sagolun. Inan ne olacak bilmiyorum, cok sabir gosterdim ama sinirlerim cok yipraniyor artik. Guzellikle soylersin olmaz, kavga edersin olmaz, umursamazsin yine olmaz, bu kez 'davranislarimla gosterecegim nasil olmasi gerektigini' dersin, adam ondanda anlamaz (yani aileye cokkk azzzcik yakinlik gosterme bakimindan). Artik elindekinin kiymetini biraz gorsun, gormeyeceksede bitsin diyebilecek duruma getirdi beni. Cok korkuyorda olsam, kalbime yenik dusmeden bunu artik soyleyebiliyorum..Ederim tabiki, her ne olacaksa mutluluk getirsin.
Kendi ayaklarınızla dönecekseniz keşke gitmemezlik etmeseydiniz. Eğer bu noktada dönerseniz de kocanız size pek ehemmiyet vermeyecektir.
Biterse bitsin kararlılığında olmadan böyle çıkışlar yapılmamalı. Yapıldıysa dönülmemeli.
Hayırlısı, Allah kolaylık versin, çok zor.
Bende onu diyorum. Inan cok abes istek arzular degilki bunlar. Elalem karisina deli gibi sahip cikarken, benim esimin bukadar sevdigim adamin, okadar fedakarliklar yaptigim erkegin beni bu denli yanliz birakmasi, takmamasi (ortam icinde ozellikle, en fazlada benim ailemin bulundugu ortamlarda) beni artik oyle yordu ki.İhtiyacım olduğunda yanımda arkamda durmayacaksa uzaktan el gibi seyir tutacaksa varsın hic yanımda olmasın napim boyle adamı evde mutluyum diyorsun nasıl evde bambaşka biri mi aileme mesafeli diyorsun gururludur aramaz sormaz gelmez diyorsun neresinde tutsam elimde kalıyor
Aynen. Hafif, yenilir yutulur birsey soylemedi o zaman. Onun acisi kalp kirikligi hala icimde. Birikti belkide, o ve o soyledigi gibi bircok sey belkide artik tasirdi o bardagi, bilmiyorumki..Eger sadece sorun dugun zamani olsaydi atlatirdiniz ama daha oncesindede hep ayni sorunlari yasamissiniz. Esin soguk birisi olabilir ve huydur der gecersin ama esin zaten senin ablana mantik evliligi yaptigini soylemis. Aranizda hep bir sogukluk varmis. Duzelirmi bilmem ama cocuk dogurmadan sorunlarinizi halletmenizi dilerim. Zira cocuk olursa ayrilma isleri daha sancili oluyor.
insallah..o gururunu ona yedirmeden dönme.. yemezse de bir ömür bu kasıntıyı çekme konu sahibi..
Zaten birbucuk seneye yakindir hep pohpohluyorum, hem onu hem ailesini. Karsilik gormeden nereye kadar??Geri adım atarsan bir ömür onu pohpohlarsın. Yaptığı ayıp. Görümcene zaten hiç girmiorum.
Burnu sürtsün mantığıyla değilde 'benimde tahammülümün sınırları var, anlayacaksa anlasın yada artık yokum' mantığındayım sanırım..onun ki guru da senin ki değilmi arkadaşım?
bak bende akşam eve gitmeyeceğim..
senin değil onun burnu sürtsün.
şuan bende çok öfkeliyim..Burnu sürtsün mantığıyla değilde 'benimde tahammülümün sınırları var, anlayacaksa anlasın yada artık yokum' mantığındayım sanırım..
içim sıkıntılı. beni o salonda bırakıp çekip gitmek çok ama çok ayıp. bende bir ton laf saydım sonuçta, kovdum. Hemen gider diye tahmin ettim ama gitmedi, şaşırdım yani.
En çokta zoruma giden annemin babamın şu musmutlu günlerinde sevinçlerinin kursaklarında kalması..
eşiniz zaten severek evlenmemiş büyük ihtimalle onun için gidip gitmemeniz önemli değildir hani mantık evliliklerinde sonunda bir şekilde insan seviyor ben eşime aşık oldum eşim beni sevdi tabi sonradan ama sanırım sizin eşinizde herhangi bir değişiklik olmamış..Umarım yokluğunuzla terbiye olup hakiki bir çeki düzen verir eşiniz kendisine.Burnu sürtsün mantığıyla değilde 'benimde tahammülümün sınırları var, anlayacaksa anlasın yada artık yokum' mantığındayım sanırım..
içim sıkıntılı. beni o salonda bırakıp çekip gitmek çok ama çok ayıp. bende bir ton laf saydım sonuçta, kovdum. Hemen gider diye tahmin ettim ama gitmedi, şaşırdım yani.
En çokta zoruma giden annemin babamın şu musmutlu günlerinde sevinçlerinin kursaklarında kalması..