Gunaydin kizlar,
Kisaca ozet geceyim istedim dun olanlari, konumda okadar yorumlar yapan arkadaslarin bazilari belki merak etmistir olup biteni..
Dun kayinpederim konusmaya geldi ailemle (ben evde yoktum o anda).
Her iki taraf aile olarak damat ve gelinleri hakkinda sikayetlerini dile getirmisler. Sonrada benimle konusmak istedi kp, beni cagirdilar.
Sikayetlerinin ozu; benim dik kafali, basina buyruk, cok gezen, ailemden kafami gonlumu bi turlu alamamis olmammis. Ha birde alisverisime giderken kayinvalidemle gorumcemi goturmuyormusum, ayrica telefonumlada cok ilgiliymisim.
Esimin aynen su kelimeleri kullanmis; ben bu evlilikten bir tat alamadim, bana yapmasi gerektigi gibi hanimlik yapmiyor, vaktini evine dogru harcamiyor, ailesinden bir turlu cikamadi, temizlige bile baskasini cagiriyor eviyle ilgilenecegi yere gezmeye gittigi icin.
Tabikide esimin bahaneler uydurmasi gerekiyor, cok aramis ama bunlari bulmus sonunda.
Kp benim hatalarimi okadar buyuk buluyorduki, inanin artik gulmeye basladim saka mi yapiyosunuz diye.
Benim sikayetlerimde bildiginiz gibi; esimin aileme karsi bukadar soguk ve mesafeli olmasi, burnu dusse donup almayacak kadar abarti bir gururu olmasi ve yapici tarafin hep ben olmam, herrrrr hafta (evet her hafta!) arkadaslariyla bulusup gece en erken 3/4/5 gibi agir ickili bir sekilde eve donmesi, beni ortam icinde insanlarin icinde hep rencide etmesi (yuzume bile bakmayarak, hep yanliz birakarak, ilgisiz ilgisiz davranarak).
Esim gelmemis cunku ailemle oturup karisiyla olan problemleri tek tek konusamazmis, aramizda halletmemiz gerekirmis. Benim aileme gelmem yani evimi terketmem cok koymus onlara.
Ailem kesin bir dille kizim hangi karari alirsa arkasindayiz, ama her iki taraf ozverili olup kendine ceki duzen verirse. Olmuyorsada napalim, kismet degilmis, kizimi basimin uzerinde tasirim namusuma serefime bir laf getirmedi getirmezde diyerek. Annem cok kizgindi, eger kizimin ailesi 'ziyaret yeri' ise, sizin evinizde ozaman kizima ziyaret yeri olacak. Ben size kulturlu, iki universte bitirmis, deli gibi calisan para kazanan, sosyal bir cevresi olan, kendi ayaklari ustunde duran ve her turlu isi beceren bir kiz verdim. Kiymetini bilmiyorsa kocasi, tamam ozaman nokta koysunlar bu ise razi degilim dedi (annem kurttur benim, kurt damari tuttu). Pek yapici yaklasmadi ailem, ortami yumusatmaya calisan bendim.
Kp devamli biz seni kizimiz gibi gorduk, evine yuvana sahip cik, yuvayi kadin yapar, barismanizi istiyorum tatliya baglayin ufak tefek sorunlarinizi cozun (ama kendine ceki duzen vermelisin degismelisin dedi durdu aralarda, ne hikmetse oglunun hatalarini biturlu kabullenemedi zaten, ama tabi yumruk ice bukulur).
Herneyse. Esimle oturup konusmaliymisiz sonuc olarak, annem kesin bir dille kizim aramayacak, oglunuz arasin oturup konussunlar kararlarini versinler dedi.
Ben ise bas agrisindan dunden beri catliyorum..
Dualarinizi istiyorum hanimlar..