Amin canim. Ne iyi geldi mesajin bana, bilemezsin. Cokcok uzuldum senin adina. Ama olsun, Rabbim senin kaderine evladinla yoluna devam edeceksin diye yazmis, onun gucuyle ayakta durabiliyorsunuz belki sende? Elbette sende mutlu olursun, bukadar karamsar bakma tatlim ne olur.
Benim kendimi gelistirmis, sosyal bir yasantisi olan, ustelik hayir kurumlarinda topluma faydali isler yapan, yuksek bir mevkiide calisan, seven ve sevilen bir insan oldugumu bilmiyorlarmis gibi, utanmadan bana 'cok geziyorsun' dediler, inan sok icerisindeyim ve guluyorum hala aklima geldikce! Yahu arkadas, benim pesimden iki sene kostu annesi, tam ogluma layik bir kiz diye! Herkesle konusup klasik bir Turk kadini gibi sorup sorusturmadinizmi vakti zamaninda beni? Herkesin ovgulerinin uzerine ekledikleri 'ama fikrini soylemekten cekinmeyen bir kizdir, ezdirmez kendini haberiniz olsun oyle bir kiz istemiyorsaniz yaklasmayin' demis olmalarini unuttunuzmu? Bildigin ezik, devamli kv kp'in emrine amade, esinin etrafinda pervane olmami beklemisler meger. Esim sabahlara kadar gezerken benim cok normal saatlerde (6/7 gibi cikip, en gec 10/11 gibi) donmelerimi bana karsi nasil kullanirsiniz? Benim haftanin bes gunu calisiyo olmami 'gezme' olarak mi algiladiniz vicdansizlar? Babamgile, size yemin ederim, haftada bir hatta cogu zaman iki haftada bir gidebiliyordum. Bu mu gozunuze batti? Ailemi bir kalemde silip atmam mi gerekiyormus, kendinizi cok modern saniyorsunuz, cok gelistirmis insanlarsiniz ya siz hani, pardon nereniz oyleymis? Ay dusundukce sinirleniyorum arkadasim inanki.
Ustelik kv ve kp ile komsuyumya ben, inan haftanin en az iki aksami yemegi orda yiyoruz, en az da bir aksam uzun uzun oturup cay/sohbet yapiyorum gonulleri olsun diye. Yada kendi evimde agirliyorum kv ile gorumcemi (kp kendi kafasina gore takilir). Butun bunlara karsilik, bukadar fedakarliklarima ragmen boyle konusabildilerya. Helal olsun. Ama olsun, oyle bir biliyorlarki hakli oldugumu, kuyruklari alevlendi hemde oyle bir alevlendiki...kaynana utanmadan 'altin yumurtlayan karin var oglum, benden niye harclik istiyosun' demeyi biliyorsunuz (esim espiri babinda harclik istemisti bi aksam).
Hickimse kusura bakmasin. 30 yasimdayim, mis gibi tertemizde bi hatunum. Rabbime bin sukur aklim basimda sagligim yerinde. Ailem basimda her daim arkamda Allah razi olsun onlardan.
Olurda bosanma olaylarina girersek bavulumuda alip birkac haftaligina yanliz basima uzak doguya gidecegim. Yada Amerikaya. Brazilyaya. Nere olursa. Dunya, diyecegim, senmi yamansin benmi yamanim. Bana bi numara cektin evet, ama o numarandan ben daha guclu dogmaz isem kullerimden, gorde bak! diyecegim ve atlayacagim ucaga. Her olan biteni bitirmek icin, noktalamak icin, bir donum noktasi icin, yeniden hayaller kurabilmek icin, icinde en ortasinda Rabbimin yolunda yuruyen bir birey olarak sadece kendimi koyabilmek icin, yepyeni sayfalar acabilmek icin, dertlerimden sikintilarimdan arinabilmek icin..