Evi terk eden kardeşim için ne yapmalıyız?

Maddi geliri var mi? Nasil yasayacakmis siginti gibi baskasinin evinde? Asiri simarik bir kiz. Bence su an annenizin caresizligini kullaniyor. Birakin aramayin sormayin. Bi kendine gelsin, gorsun anyayi konyayi.

Kızın hiç adını soyadını,telefon numarasını veya adresini bilmiyor musunuz?

Kiz kardesimde Boyle basa buyruk onunu arkasini dusunmeyen birisiydi sonuc : 15 yasinda birini buldu 18 nisanlandi 19 evlendi simdi uc tane cocugu var kocasi ugrasiyo onla artik bi tek ondan cekiniyo. Dinsizin hakkindan… onceden cok uzuluyordum ama artik annemi babami anliyorum bir turlu bas edemediler.

Bir tanidigimin kızı tıpkı sizin kardeşimiz gibiydi tek farkla bizimki evli iki cocukluydu.defalarca aldattı kocasını annesi her seferinde arkasında durdu tam 8 kez annesi yakaladı telefonu aldı sokakta miletten istedi, eve kilitledi sakalsız 2.kattan atlayarak kacti, kartı parayı elinden aldı milleten borç aldı annesi en son bıraktı. İnternette tanistigi kendisinden 15 yaş büyük evli bir adama kaçtı perperisan halde. Şuan herkese yalvarıyor beni affetsinler diye ne çocukları ne annesi ne de eski kocası kabul ediyor.

Senin kardeşin de büyük bir tokat yer ,umarım darbe yemeden akillanir.

19 yaşında, ben resitim,kendi isteğimle burdayim derse kim ne yapacak ?

Gerçek hayatın arkadaşının evinde 2 gün uyumakla laylaylom takılmakla alakası olmadıgini, arkadaşı kira istediginde elektrik su faturasinin yarisini istediginde buzdolabini doldurmasini istediginde anlayacak.
sonucta arkadasi dediginizde muhtemelen ailesiyle yaşayan biri aileside el alemi 19 yasinda zapt edilemeyen kizina bakacak degil.
Sokaklara düşse aklı varsa ertesi gün kapinizda biter zaten.
Şeytan diyorki arama sorma tilkinin dönüp dolaşıp gelecegi yer kurkçu dukkani ama işte ortalık pislik kaynıyor başına bir iş gelse yine siz yanacaksınız.
Bilemedim çok zor, bir kız evladım var şu hayatta en korktuğum yaşam şekli bunlar umarım şu karakterde bir çocuk olmaz allah kimseyi evladıyla sınamasın umarım bir an önce akıllanıp başını hiç bir belaya sokmadan evine döner.

Bence sert cıkmak gerekiyor
Eve gelebılecegonı bilen dönmuyor
Kapıları kapatırsan kapın calınıyor

Yaşı 25 ve üstü olsa ve işi gücü olan biri olsa
" aman hali varsa görsün, boş verin" derdim ama hem yaşı çok küçük, kandirilmaya ve alikonulmaya çok müsait hem de sırf para kazanmak uğruna kötü yollara başvurabilir.

Ben sen önce ailenle konuş. " Ben kardeşimin eve gelmesini bir şekilde sağlayacağım. Ama siz de o geldiğinde kıza bir şey demeyin, rahat bırakın" de. Kardeşin en azından gözünüzün önünde olsun.

Çok farklı bir noktadan geldim olaya
Linçlere razıyım.
Yazınızda kardeşinize destek olmaya calıştığınızı anlatırken aslında ona bazı şeyleri dikte ettiğinizi farkettim

Mesela bu cümlelerde siz onun iyiliğini isteyebilirsiniz ama kaderini çizemezsiniz.
Ayrıca sanki ders calışmazsa kpssden atanmazsa yaşayamaz olmazsa olmaz gibi bir hava esmiş ki kardeşimizin hayatında kendini ispat için farklı yollara başvurmuş.
Kardesiniz eve dönerse maddenin hiçbir önemi olmadığını onu çok sevdiğinizi hissettirin yeterli bence.

Bu tipler maalesef başına bir iş gelmeden akıllanmazlar..Ben olsam yine de evladimi bırakmazdım.. Doğru iletişim kurmak önemli..kardesinizle uzun uzun konuşacak tanidik aklı başında bir büyüğünüz, arkadaşınız veya bir psikolog bulamaz mısınız?

Ya ben gerçekten dayaga karşı marşı değilim kim lincleyecekse linclesin çözüm değilse de değil ama karşı değilim bazı insanlar düzenli dayak yemeli

Başına gelecek insanlara olan mesajım ; babam dayanamadı 3. Gün gidip aldı ve sonuç olarak BUNLAR YOLA GELMEZ BIRAKIN NE HALT YİYORSA YESİN anne yüreği evladım vs diyenler peşinden koşturmaya uğraşmaya devam edebilir.

asla umursamaz bir adam değil aksine çok ilgili saat vs konusunda takık, kıskanç, kısıtlayan bir tip normalde
eğer sizin iradenizle özgürlüğü yaşamasına izin verseydiniz böyle olmazdı büyük ihtimal

Kardeşin eve gelince noldu? Evde büyük kavga mı çıktı? Yoksa kardeşin yine arkadaşına mı gitti?

Kaldıgı yer neresi.. Kim var yanında. Neyle geçiniyorlar.. Uyuşturucu durumu olabilir.. Peşini asla bırakmayın. Yaşı reşit olsada kandırılmaya müsait.. Allah yardımcınız olsun.. Çok üzüldüm gerçekten.. Sakin konuşun...ben Bi yanına geleyim kahve içelim dertleşelim deyin.. Belki sizi kabul eder.. En azından nasıl bir yerde kiminle ögrenirsiniz..

eğer sizin iradenizle özgürlüğü yaşamasına izin verseydiniz böyle olmazdı büyük ihtimal
Özgürlükten kastınız nedir açabilir misiniz? Babamla anlaşamadığım benim de konular var ama çözümü bu değildi. Sizin özgürlük belirtecleriniz clubte takılmak, istediği kıyafetleri birilerine aldırmak, istediği zaman istediği kişide kalmak vs ise ben de özgür değilim kaçayım bari.

Kardeşin eve gelince noldu? Evde büyük kavga mı çıktı? Yoksa kardeşin yine arkadaşına mı gitti?
Şuan evde psikiyatriste gidicem dedi annem de yine bir yere gider vs diye güvenmediği için yanında gitti doktorla da konuşmak istedi. Geldiğinde annem ve ben hiçbir tepki vermedik sadece babam neden böyle yapıyorsun vs diye konuşmuş her zamanki gibi ağlamış cevap veren biri değil konuşmuyor. Anneme sen konuş güzelce dedim ama tavırları beni niye getirdiniz tarzında annem aç mısın gel tost yapayım diyor yok diyor. Yaşadığımız yere göre giyim tarzı vs absürt kalıyor. (Ben de açık giyinmeyi yerine göre severim ama küçük yerde otobüste tül leopar crop giyip takma kirpik takınca maalesef farklı gözle bakıyorlar)
Büyük kavgayı bırakın tartışma bile olmadı. Tahammülüm bitti bırakın ne halt yerse yesin ömrü billah yan yana gezecek haliniz yok ya diyorum annem napiyim sokaklara mi düşsün kafasında... Kedi de delirmiş iyice sakin duran kedi her yere fırlıyor.

Kardeşin ailenden çok yüz bulmuş, ondan böyle. Neyse , inşallah kardeşin biraz daha durulur.

Kedi evdeki huzursuzluğu hissettiği için öyle olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…