evi temizleme ,kış hazırlıkları bunaldım .yol gösterin bana

Canim annem yillardir fasulyeyi temizler nasıl şekilde doğramak senin elinde ister kırarak ister bıçakla keserek yaparsın neyse temizleyip dogradigi fasulyelere domates doğrar ama çok küçük bi şekilde. Sonra ona ne yağ ne tuz ne salça eklemeden biraz pişirir. Soğuyunca posetleyip kaldırır.

evet biberler vs. çok yer kaplıyor galiba canım. her şeyi düzleyip üst üste koysan en fazla verimi alırsın.
Hanı biraz iş çıkartmış oluyorum bu soyledigmle ama biberleri kozledikten sonra dograsaniz daha az yer kaplar. Ben patlıcanların kizartip posetliyorum posetleride kitap gibi dumduz yapiyorum. Buzluga diziyorum o kadar düzenli duruyor ve daha az yer kaplıyor.

ben de o şekilde yapıyorum zaten arkadşın alanı yetersizmiş, ben de onu anlatmaya çalışıyordum. biberleri de patlıcanı da közleyip doğramak maksimum kapasiteyle kullanmayı sağlıyor. kıymayı da çabuk çözülsün diye düzleyip koyuyorum

Taze fasulye suyun için de beklemez diye biliyorum ben de sonuçta Semizotu gibi çok çamurlu değil.

Mesajınızı yeni gördüm. O kadar uzun süre şu içinde kalınca uçları kararir büyük ihtimal.
Ama olsun ilkin günahı olmaz derler. Tecrübe edinmiş olursunuz
eyvahh valla eşim anlamaz bütün kış söylenir durur
o görmeden ben yoksa 4 kılo fasulye alsam mı
valla ıcıme dert oldu
kararır mı ki ya

eyvahh valla eşim anlamaz bütün kış söylenir durur
o görmeden ben yoksa 4 kılo fasulye alsam mı
valla ıcıme dert oldu
kararır mı ki ya
Kararma değilde hava sıcak olduğu için porsuyabilir de ins bisey olmamıştır. Olmuşsa da size bisey olmasın atarsanız çöpe kocamış girmeden yenisini yapıp koyarsiniz :)

ne kadar marifetlisiniz benim annemle kayınvalidem sağolsunlar kışlıklarım onlardan
yarın temizlik var o bile strese soktu, kolay gelsin size.

Kararma değilde hava sıcak olduğu için porsuyabilir de ins bisey olmamıştır. Olmuşsa da size bisey olmasın atarsanız çöpe kocamış girmeden yenisini yapıp koyarsiniz :)
ayy sabahtan berı aklımda delı olcam
bugunde aksı gıbı ıs var o yuzden daha gec cıkıcam esım gormeden mumkun degıl teftıs eder benı
valla bittim ben
bıde bana dedı o bu fasulyeler suyun ıcınde olur mu dıye ben de bıse olmaz dedım
aklımca yıkanacak temzı olacak sanki çamurun içinden aldım yaa
ay nasıl sinir oldumm kendime

ne gerek var boyle seylere?
kisin patlican satilmiyor mu?

Kizlar madem hazir boyle bir konu var, ben de maruzatimi bir danisayim: eylulun son gunleri az da olsa kışlık hazirligi icin gec midir? 10 gun sonra sınavım var o gune kadar elimi hicbir ise atamiyorum. Sonra birkac gun de bayram icin gidecek. Eylulun son 3-5 gununde barbunya fasulye domates vs alsam gec mi olur sizce? Fiyatlarin arttigini biliyorum da napayim, elimden gelen bir sey yok.

asıl mesele para değil lezzet bana göre kışın kilosuna 10 lira versen de o fasülyenin tadı bulunmuyor. o yüzden bence geç değildir.

Benim bulunduğum yerde fiyatlar artmiyor ama sizin bulunduğunuz yerde artıyorsa durdukça o kadar çok bekletmeyin derim ama şuan sinaviniz daha onemli

asıl mesele para değil lezzet bana göre kışın kilosuna 10 lira versen de o fasülyenin tadı bulunmuyor. o yüzden bence geç değildir.

Ya iste haklisin bi de kisin yenecek sebze cok yok o yizden ikiser ucer kilo da atsam yeter bana zaten dolabim buyuk degil sadece buzlugu kullanicam. Parasinda cok degilim de belki birisi o zaman pahalaniyor der diye oyle belirtme geregi duydum. Alinabilir diyorsunuz yani

evet canım kesinlikle. benim de vaktim olmadı. yeni yeni yapabiliyorum.

Domatesleri nasıl hazırlıyorsunuz, güzel bir tarifi olan var mı? Ben de yapmak istiyorum da. Hiç yapmadım daha önce.

Benim bulunduğum yerde fiyatlar artmiyor ama sizin bulunduğunuz yerde artıyorsa durdukça o kadar çok bekletmeyin derim ama şuan sistiyoaviniz daha onemli

Parasinda cok degilim de hani eylul sonuna kotuleri mi kalir? Yoksa mumkun degil su an alamam. Bir barbunya acmaya vaktim yok. Oglumu bile aksam 8den 8e ancak goruyorum. Yoksa cok istiyorum her seyden azar azar atmayi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…