Canim annem yillardir fasulyeyi temizler nasıl şekilde doğramak senin elinde ister kırarak ister bıçakla keserek yaparsın neyse temizleyip dogradigi fasulyelere domates doğrar ama çok küçük bi şekilde. Sonra ona ne yağ ne tuz ne salça eklemeden biraz pişirir. Soğuyunca posetleyip kaldırır.ben size ve okuyanlara bişe sormak istiyorum sizin konuyla alakası yok ama sırf bunun için konu acmak istemedim sizi de gördüm böle 30 kilo biber 20 kilo patlıcan falan almışsınız heralde tecrübeli bir bayansınız
ben de ilk defa kışa hazırlık yapacağım bu sene böle şeyleri bilmiyorum hiç
dün 4 kilo taze fasulye aldık bende onları aksamdan temızledım sabah da ıse gelırken legenın ıcıne koydum su da doldurdum ne bıleyım yıkansınlar dıye sımdı legenın ıcınde su ıcınde duruyolar ama sanırım oyle yapmamam gerekırmıs
ya bıse olur mu aksam 5 ten sonra eve gıdıcem
yanı tadları mı kacar ?
eşim de cok titiz şimdi bişe olursa benden bilir ya zaten bişe olsa ben de üzülürüm
annem nıye oyle yaptın keske yapmasaydın dedı
zaten işteyim olan oldu da cok mu kotu yaptım yaaa
Hanı biraz iş çıkartmış oluyorum bu soyledigmle ama biberleri kozledikten sonra dograsaniz daha az yer kaplar. Ben patlıcanların kizartip posetliyorum posetleride kitap gibi dumduz yapiyorum. Buzluga diziyorum o kadar düzenli duruyor ve daha az yer kaplıyor.evet biberler vs. çok yer kaplıyor galiba canım. her şeyi düzleyip üst üste koysan en fazla verimi alırsın.
ben de o şekilde yapıyorum zaten arkadşın alanı yetersizmiş, ben de onu anlatmaya çalışıyordum. biberleri de patlıcanı da közleyip doğramak maksimum kapasiteyle kullanmayı sağlıyor. kıymayı da çabuk çözülsün diye düzleyip koyuyorumHanı biraz iş çıkartmış oluyorum bu soyledigmle ama biberleri kozledikten sonra dograsaniz daha az yer kaplar. Ben patlıcanların kizartip posetliyorum posetleride kitap gibi dumduz yapiyorum. Buzluga diziyorum o kadar düzenli duruyor ve daha az yer kaplıyor.
Taze fasulye suyun için de beklemez diye biliyorum ben de sonuçta Semizotu gibi çok çamurlu değil.ya sagolun ben de oyle yapacagım da işte sabah cıkarken hanı yıkansınlar dıye suyun ıcınde bıraktım
anneme sordum yengeme sordum ıkıs de ole dedı
ne dıye suyun ıcıne koydun pek ıyı olmaz ole dedıler
valla esımden korkuyorum haberı olmadan alsam mı acaba bıde kotu olurlarsa bu kıs söylenir artık
eyvahhMesajınızı yeni gördüm. O kadar uzun süre şu içinde kalınca uçları kararir büyük ihtimal.
Ama olsun ilkin günahı olmaz derler. Tecrübe edinmiş olursunuz
üff nıye koydum ki yaa bilmiyorum ki bu işleri valla kötü olursaTaze fasulye suyun için de beklemez diye biliyorum ben de sonuçta Semizotu gibi çok çamurlu değil.
Kararma değilde hava sıcak olduğu için porsuyabilir deeyvahhvalla eşim anlamaz bütün kış söylenir durur
o görmeden ben yoksa 4 kılo fasulye alsam mı
valla ıcıme dert oldu
kararır mı ki ya
ayy sabahtan berı aklımda delı olcamKararma değilde hava sıcak olduğu için porsuyabilir deins bisey olmamıştır. Olmuşsa da size bisey olmasın atarsanız çöpe kocamış girmeden yenisini yapıp koyarsiniz :)
Israf yokkkeyvahhvalla eşim anlamaz bütün kış söylenir durur
o görmeden ben yoksa 4 kılo fasulye alsam mı
valla ıcıme dert oldu
kararır mı ki ya
eşim de böle der hep zaten öle bişe yapmam mümkün değil yakar çıramıIsraf yokkk
O kadar dert etme yahu ..
asıl mesele para değil lezzet bana göre kışın kilosuna 10 lira versen de o fasülyenin tadı bulunmuyor. o yüzden bence geç değildir.Kizlar madem hazir boyle bir konu var, ben de maruzatimi bir danisayim: eylulun son gunleri az da olsa kışlık hazirligi icin gec midir? 10 gun sonra sınavım var o gune kadar elimi hicbir ise atamiyorum. Sonra birkac gun de bayram icin gidecek. Eylulun son 3-5 gununde barbunya fasulye domates vs alsam gec mi olur sizce? Fiyatlarin arttigini biliyorum da napayim, elimden gelen bir sey yok.
Benim bulunduğum yerde fiyatlar artmiyor ama sizin bulunduğunuz yerde artıyorsa durdukça o kadar çok bekletmeyin derim ama şuan sinaviniz daha onemliKizlar madem hazir boyle bir konu var, ben de maruzatimi bir danisayim: eylulun son gunleri az da olsa kışlık hazirligi icin gec midir? 10 gun sonra sınavım var o gune kadar elimi hicbir ise atamiyorum. Sonra birkac gun de bayram icin gidecek. Eylulun son 3-5 gununde barbunya fasulye domates vs alsam gec mi olur sizce? Fiyatlarin arttigini biliyorum da napayim, elimden gelen bir sey yok.
asıl mesele para değil lezzet bana göre kışın kilosuna 10 lira versen de o fasülyenin tadı bulunmuyor. o yüzden bence geç değildir.
evet canım kesinlikle. benim de vaktim olmadı. yeni yeni yapabiliyorum.Ya iste haklisin bi de kisin yenecek sebze cok yok o yizden ikiser ucer kilo da atsam yeter bana zaten dolabim buyuk degil sadece buzlugu kullanicam. Parasinda cok degilim de belki birisi o zaman pahalaniyor der diye oyle belirtme geregi duydum. Alinabilir diyorsunuz yani
Benim bulunduğum yerde fiyatlar artmiyor ama sizin bulunduğunuz yerde artıyorsa durdukça o kadar çok bekletmeyin derim ama şuan sistiyoaviniz daha onemli
evet canım kesinlikle. benim de vaktim olmadı. yeni yeni yapabiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?