heh işte bizde böle yapıyoruz aynen annem öle yap dedi moateslerle birlikte fasulyeler az sarartıp dolaba koyucam eşim cok sever taze fasulyeyı
ama işte suyun içinde niye beklettın dedı annem aklım hep orda ıste
bişe olmaz dimi ?
ben de poşetleyip dolaba atıcam
Evet öyle malesef ama benim buzluk altta bilmiyorum fark oluyor mu hacim olarak.konu sahibine ayıp olmayacaksa bir soru da ben sorayım
herkesin ayrı dondurucusu mu var
benim dondurucu hınca hınç dolu
bir iki dolmalık biber
bezelye, barbunya vs var; bir kaç mısır
domates koyacak yer bile yok; iki pişirim fasülyeyi zor tıktım içine valla; biraz da sarmalık yaprak vs gibi şeyler var
Evet öyle malesef ama benim buzluk altta bilmiyorum fark oluyor mu hacim olarak.
ben de bişe soracağım yeni evliyim de. ne yapabilirim kış için. hiç bi fikrim yok şimdi sizler yazınca aklıma geldidolmalık biber demişsiniz mesela. çiğden direkt koyup sonra çıkarıp kullanabiliyor muyuz. çiğden veya haşlanarak közlenerek koyulan sebzeler neler anlatabilir misiniz ? teşekkürler
peki patlıcan çiğden konur mu saçma bir soru olabilir amadolma biberi çiğden koyan da haşlayarak koyan da var ikisini de yaptım
ama haşlayarak koyunca onun bir de aheste aheste çözülmesini beklemek gerekiyor; fakat daha az yer kaplıyor
ben çiğden koyuyorum; kışın da kaynar suya atıp öyle hafif çözdürüp haşlayıp dolduruyorum
benim zamanım kıymetli eve geldikten sonra onu çözdürmeyi bekleyemem ama siz evde olacaksanız öğlen çıkarırsınız 1-2- saate çözülür
peki patlıcan çiğden konur mu saçma bir soru olabilir ama
Eğer birseyler yapmak istiyorsanız bu ayda yap çünkü artık zamani geçer ekim de.peki patlıcan çiğden konur mu saçma bir soru olabilir ama
kaderdaşım kolay gelsin :)))suan oturmuş kahvemi yudumluyorum ama evdeki kıyafetlerin hepsinin katlanması gerekiyor.bıde dun aldığım 20kg patlıcan 30kg biber ve domatesleri saymazsak nasıl işin içinden cıkacağım.tek olsam yaparım ama 3 yasında ikizlerim var bana yol gösterecek biri var mı
Patlıcan cigden konmaz sanırım . Çünki buzluktan çıkarıp buzu eriyince hepten kararir görüntüsü pek iştah açıcı olmaz sanırım.peki patlıcan çiğden konur mu saçma bir soru olabilir ama
o kadarcık şeyle dolmaması lazım. küçük buzdolabı poşetlerini yassı yapıp koyuyuorum ben. o şekilde 50-60 poşet alıyor bir raf.3 tane buzluk rafı bende. senin dolap eski mi canımkonu sahibine ayıp olmayacaksa bir soru da ben sorayım
herkesin ayrı dondurucusu mu var
benim dondurucu hınca hınç dolu
bir iki dolmalık biber
bezelye, barbunya vs var; bir kaç mısır
domates koyacak yer bile yok; iki pişirim fasülyeyi zor tıktım içine valla; biraz da sarmalık yaprak vs gibi şeyler var
Maksat zaten basit şeylerle harikalar üretmek. .Sağol canım,ama onun içine sarımsak filan da koyuyorlar galiba,farklı bir tat var.Bu kadar basit olmamalı
evet çiği kararıyor. kızartmada bile güzel olmuyor tadıPatlıcan cigden konmaz sanırım . Çünki buzluktan çıkarıp buzu eriyince hepten kararir görüntüsü pek iştah açıcı olmaz sanırım.
Kızartıp koyabilirsiniz.
Aslında kurutulmuş şeyleri daha çok severim ben biberi patlıcan kabak ama bunları cigdende buzluga atabiliriz mesela ben d omatesleri kesip buzluga koyuyorum pek domatesi konserve yapmıyorum eksi oluyor gibi her şey ucuz mevsiminde değerlendirme iyi oluyorEvet öyle malesef ama benim buzluk altta bilmiyorum fark oluyor mu hacim olarak.
ben de bişe soracağım yeni evliyim de. ne yapabilirim kış için. hiç bi fikrim yok şimdi sizler yazınca aklıma geldidolmalık biber demişsiniz mesela. çiğden direkt koyup sonra çıkarıp kullanabiliyor muyuz. çiğden veya haşlanarak közlenerek koyulan sebzeler neler anlatabilir misiniz ? teşekkürler
Mesajınızı yeni gördüm. O kadar uzun süre şu içinde kalınca uçları kararir büyük ihtimal.kvsrzynp siz biliyor musunuz ?
50 60 poşet mi benimki küçük o zaman 10 yıllık dolapo kadarcık şeyle dolmaması lazım. küçük buzdolabı poşetlerini yassı yapıp koyuyuorum ben. o şekilde 50-60 poşet alıyor bir raf.3 tane buzluk rafı bende. senin dolap eski mi canım
Patlıcani ve biberi kozledik biz kirmizi biberi. Sonra bir tencerede domatesi rendelik soğanı doğrayıp domatesle kavur duk yağda içine kup kup doğranmış patlıcan biberi koyduk oda kavruldu tUZ. Yaprak biber ve içine bol sarımsak attık sonra sıcak sıcak robottan geçirip kavanoza kattik bir gece ters bekledi. Tadı çok güzel.Patlıcanı,biberi közleyip dondurucuya koymayı hiç bilmiyordum,annemler çevremdekiler de yapmıyor. İyi valla,bir şey daha öğrendim,hemen uygulamam lazımBir de bilen hayrına bana kırmızı biber için de tarif verebilir mi? Hani şu marketlerde kavanozda satıyorlar ya,onu evde nasıl yapabiliriz? Bayılıyorum da ben ona
evet biberler vs. çok yer kaplıyor galiba canım. her şeyi düzleyip üst üste koysan en fazla verimi alırsın.50 60 poşet mi benimki küçük o zaman 10 yıllık dolap
iki rafı var alttaki daha küçük bir tarafı da buz yeri
çok düzgün olmayabilir ama ben dolmaları vs haşlamıyorum o zaman da çok yer kaplıyor sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?