evi temizleme ,kış hazırlıkları bunaldım .yol gösterin bana

ya ben kış hazrlkları yaparken; konserveler yaparken ya da buzluğa atmak için vs. aşırı rahatlıyorum. terapi gibi benim için. tabi 20şer 30ar kilo yapmıyorum. iki kişiyiz.5-10 kilodan 3-4 kavanoz çıkıyor. belki de ondan tükenmiyorumdur. tabi bi de çocuk da yok. durumlarımız aynı değil...
bi de yapınca yanyana dizip bakıyorum "uu ne güzel olmuş yaa" diyerek...
stark hanesi gibiyim.
winter is coming

Eklentiler

• IMG_20150831_173041 (2).webp
    40,6 KB · Görüntüleme: 94
  • IMG_20150831_185138 (2).webp
    49,2 KB · Görüntüleme: 97
  • IMG_20150831_185203.webp
    52,3 KB · Görüntüleme: 96
  • IMG-20150831-WA0000.webp
    80,1 KB · Görüntüleme: 98
  • 20150911_143720.nknown.webp
    37,1 KB · Görüntüleme: 133
  • 20150911_143722unknown.webp
    49,1 KB · Görüntüleme: 106

suyun içinde ne olcak ki

yıkanırlar hem de diri kalırlar

dışarda olsalar pörsürler

konu sahibine ayıp olmayacaksa bir soru da ben sorayım

herkesin ayrı dondurucusu mu var

benim dondurucu hınca hınç dolu

bir iki dolmalık biber

bezelye, barbunya vs var; bir kaç mısır

domates koyacak yer bile yok; iki pişirim fasülyeyi zor tıktım içine valla; biraz da sarmalık yaprak vs gibi şeyler var

Evet öyle malesef ama benim buzluk altta bilmiyorum fark oluyor mu hacim olarak.

ben de bişe soracağım yeni evliyim de. ne yapabilirim kış için. hiç bi fikrim yok şimdi sizler yazınca aklıma geldi dolmalık biber demişsiniz mesela. çiğden direkt koyup sonra çıkarıp kullanabiliyor muyuz. çiğden veya haşlanarak közlenerek koyulan sebzeler neler anlatabilir misiniz ? teşekkürler

dolma biberi çiğden koyan da haşlayarak koyan da var ikisini de yaptım

ama haşlayarak koyunca onun bir de aheste aheste çözülmesini beklemek gerekiyor; fakat daha az yer kaplıyor

ben çiğden koyuyorum; kışın da kaynar suya atıp öyle hafif çözdürüp haşlayıp dolduruyorum

benim zamanım kıymetli eve geldikten sonra onu çözdürmeyi bekleyemem ama siz evde olacaksanız öğlen çıkarırsınız 1-2- saate çözülür

peki patlıcan çiğden konur mu saçma bir soru olabilir ama

Eğer birseyler yapmak istiyorsanız bu ayda yap çünkü artık zamani geçer ekim de.
Dolmalık patlıcan çiğ konur.
Karniyariklik patlıcani kizartip koyabilirsiniz. Yine patlıcanı kup küp doğrayıp kizartabilirsin. Biber kizartip koyabilirsiniz.
Patlicani domatesle kavurup kavanoza katabilirsiniz yada sogutup dolaba korsunuz.
Közleyip dolaba katabilirsiniz.

kaderdaşım kolay gelsin :)))
benim de 38 aylık ikizlerim var.domates konservelerini yapmıştım.bugün fasulye konservesi yapacağım.suya bastırdım beni bekliyor.asmadan yaprak topladım az bir şey ama basılacak beni bekliyor.akşam yemeği, ev temizliği, vs vs beni bekliyor.hastaneden geldim kızları uyuttum şimdi soluklanıyorum.kızlar uyanınca parka götüreceğim sözüm var onlara.
bizde işler bitmez bacım.Allah sağlık versin de herşey birşekilde olur stres yapma.

Patlıcan cigden konmaz sanırım . Çünki buzluktan çıkarıp buzu eriyince hepten kararir görüntüsü pek iştah açıcı olmaz sanırım.
Kızartıp koyabilirsiniz.

o kadarcık şeyle dolmaması lazım. küçük buzdolabı poşetlerini yassı yapıp koyuyuorum ben. o şekilde 50-60 poşet alıyor bir raf.3 tane buzluk rafı bende. senin dolap eski mi canım

Sağol canım,ama onun içine sarımsak filan da koyuyorlar galiba,farklı bir tat var.Bu kadar basit olmamalı
Maksat zaten basit şeylerle harikalar üretmek. .
Sarımsak yerken konuluyo

Aslında kurutulmuş şeyleri daha çok severim ben biberi patlıcan kabak ama bunları cigdende buzluga atabiliriz mesela ben d omatesleri kesip buzluga koyuyorum pek domatesi konserve yapmıyorum eksi oluyor gibi her şey ucuz mevsiminde değerlendirme iyi oluyor

o kadarcık şeyle dolmaması lazım. küçük buzdolabı poşetlerini yassı yapıp koyuyuorum ben. o şekilde 50-60 poşet alıyor bir raf.3 tane buzluk rafı bende. senin dolap eski mi canım
50 60 poşet mi benimki küçük o zaman 10 yıllık dolap

iki rafı var alttaki daha küçük bir tarafı da buz yeri

çok düzgün olmayabilir ama ben dolmaları vs haşlamıyorum o zaman da çok yer kaplıyor sanki

Patlıcani ve biberi kozledik biz kirmizi biberi. Sonra bir tencerede domatesi rendelik soğanı doğrayıp domatesle kavur duk yağda içine kup kup doğranmış patlıcan biberi koyduk oda kavruldu tUZ. Yaprak biber ve içine bol sarımsak attık sonra sıcak sıcak robottan geçirip kavanoza kattik bir gece ters bekledi. Tadı çok güzel.

Sarimsaklarida soyup katabilirsiniz buzdolabina arkadaşlar poşete kâtip kullanırsınız buzlukta duracak.

evet biberler vs. çok yer kaplıyor galiba canım. her şeyi düzleyip üst üste koysan en fazla verimi alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…