- 2 Nisan 2022
- 41
- 10
- 21
-
- Konu Sahibi lanaisagoddess
o 3.5 Milyonu hiç harcamicaz bankanın vereceği faiz de surekli hesapta durup katlanacakBir daha ev alamazsınız
evler sizce o fiyatta mı kalacako 3.5 Milyonu hiç harcamicaz bankanın vereceği faiz de surekli hesapta durup katlanacak
evet haklısınız aslında ama eşim borçlar bitmiş olacak kendi maasimzi harcıcaz aylık 150 bin TL yi nasil harcayalim dokunmicaz ona ilk aylar hariç diyor bilemedim ya suan da durumumuz cok kotu kafam cok karışıkevler sizce o fiyatta mı kalacak
2020 de evler 250 bin 400 bin bandındaydı şimdi aynı evler 2,5 milyon 4 milyon bandında
para katlanmaz emin olun hazıra dağ dayanmaz
orda paran olduğunu bildikçe harcarsınız
hatta bu konuyla alakalı geçen de uzman biri aynı yorumu yaptı şimdi evini satıp faize yatıranlar yarın bir gün hem o paralarından hemde o evden olacaklar diye burası Türkiye ev arsa tarla altın her zaman kazandırır
bide hazır annem hayatta 3 maaş giriyor eve diyor durumumuzu kullanalım ömür boyu borç mu ödeyeceğiz diyorevet haklısınız aslında ama eşim borçlar bitmiş olacak kendi maasimzi harcıcaz aylık 150 bin TL yi nasil harcayalim dokunmicaz ona ilk aylar hariç diyor bilemedim ya suan da durumumuz cok kotu kafam cok karışık
vallahi bilmiyorum çocuk bir yandan borçlar bir yandan bide şuan hazır annem hayatta eve 3 maaş giriyorken aklimizi kullanalim diyor zaten bizim eve giren maaş 50 bin olacak neredeyse, aylık 150 bin TL yi nereye harcicaz diyor o hesapta katlanacak ilk faizle borclari kapaticaz diğer faizler birikicek hem ana paramız hem de faiz duracak diyor. hadi 25 kiraya gitse geri kalaniyla hayli hayli geciniriz diyor herkes riske gire gire köşeyi dönüyor diyorEv fiyatlarinin artisi faiz artisindan cok daha fazla suan. Mantikli degil
inanin biz de bilmiyoruz bugüne kadar ne balayı ne tatil hiçbir şey yapamadık borclarimiz daha da beter haldeydi her yere borç vardi. şuan da hiç disari çıkmıyoruz ayda yılda bir. Bebek ve köpekten dolayi sanirim bide kalan borclari da dusunursek faturalar market pazar vs bide bebegim mama içiyor bilmiyorum ki inanın eve giren paraya rağmen dışarı cikip kahve icemiyoruz en son 5 ay önce alışveriş yaptım kendime düşünün :')Kira olmadan 45 bin lirayi nasil gömüyorsunuz?
Galiba para yönetiminiz sikintili.
Kalem kalem giderleri yazarsaniz yardimci olabiliriz. Ev satsaniz bile parayi yönetemediğiniz icin bence sorun yaşarsaniz
Bu risk degil ki ongorusuzluk. Faize koydugunuz 100 lira ay sonu 150 olsa bile 100 liralik ev oluyor 200 lira surekli eksiye gidiyorsunuz yani.vallahi bilmiyorum çocuk bir yandan borçlar bir yandan bide şuan hazır annem hayatta eve 3 maaş giriyorken aklimizi kullanalim diyor zaten bizim eve giren maaş 50 bin olacak neredeyse, aylık 150 bin TL yi nereye harcicaz diyor o hesapta katlanacak ilk faizle borclari kapaticaz diğer faizler birikicek hem ana paramız hem de faiz duracak diyor. hadi 25 kiraya gitse geri kalaniyla hayli hayli geciniriz diyor herkes riske gire gire köşeyi dönüyor diyor
inanin biz de bilmiyoruz bugüne kadar ne balayı ne tatil hiçbir şey yapamadık borclarimiz daha da beter haldeydi her yere borç vardi. şuan da hiç disari çıkmıyoruz ayda yılda bir. Bebek ve köpekten dolayi sanirim bide kalan borclari da dusunursek faturalar market pazar vs bide bebegim mama içiyor bilmiyorum ki inanın eve giren paraya rağmen dışarı cikip kahve icemiyoruz en son 5 ay önce alışveriş yaptım kendime düşünün :')
Nasıl dokunmuyorsunuz anlamadım? Kira ödeyeceksiniz+ borç ödeyeceksiniz+ yaşam masraflarınız olacak. O paraya dokunmadan bunları yapabiliyorsanız şimdi yapın? Bankada öylece duran parayla da ev alamazsınız bir daha. Ayrıca ev sizin bile değil, kadının evi ve maaşları üzerinden tasarruf planı yapmak doğru mu sizce?evet haklısınız aslında ama eşim borçlar bitmiş olacak kendi maasimzi harcıcaz aylık 150 bin TL yi nasil harcayalim dokunmicaz ona ilk aylar hariç diyor bilemedim ya suan da durumumuz cok kotu kafam cok karışık
Eşiniz ilkokul terk mi?Evi satıp parayi faize yatiralim kiraya çıkalım maaslarimizin ustune faiz parasi da var borclari kapatırız belki dükkan açarız elimiz bolasinda faizde duan 3 milyonla tekrar ev alırız diyor.
Aman eşinin aklına uyup öyle bir delilik yapmayın şu an 3 milyon olan ev gelecek sene 6 milyon olur sonraki sene 12 milyon herşey iki katı artıyor malesefinanin biz de bilmiyoruz bugüne kadar ne balayı ne tatil hiçbir şey yapamadık borclarimiz daha da beter haldeydi her yere borç vardi. şuan da hiç disari çıkmıyoruz ayda yılda bir. Bebek ve köpekten dolayi sanirim bide kalan borclari da dusunursek faturalar market pazar vs bide bebegim mama içiyor bilmiyorum ki inanın eve giren paraya rağmen dışarı cikip kahve icemiyoruz en son 5 ay önce alışveriş yaptım kendime düşünün :')