Evi satıp başka ev almak

Ev alma konusunda bir şey diyemiyorum, alacağınız ev şu an oturduğunuz ev kadar değer kazanabilecek bir evse ekonomik olarak mantıksız bir şey yok, İstanbul'u bilmiyorum. Benim yorumum şu olacaktı, kredi çekebilecek ve ödeyebilecek imkanınız varsa nakit para harcamak bu enflasyonda çok mantıklı değil. Kredi hep aynı kalıyor, aldığınız mal değerleniyor, elinizdeki nakitle yatırım yaparsanız nakit de değerlenir ve daha kârlı olur. Tüm birikimi harcamaktansa borçlanmak daha makul geliyor bana, bilmiyorum ekonomiden daha iyi anlayanlar ne der. Zaman geçince pişman olmamak önemli bu maddi konularda.
çok doğru söylüyorsunuz bu devirde tl olarak borçlanmak çok mantıklı ama ben kredi çekmek istemiyorum nakitim varken nakit alayım kafasındayım ..

maddiyatınız olsa satmadan alabilseniz keşke. evinizide kiraya verirdiniz... ohh. şartlar...

satış çok zormuş. siz satana kadar alacağınız evi kaçırmazsanız çok iyi. biz evimizi satıp, yeni ev aldık. ama eski evimizi satmak çok zor oldu... herkesde de nakit yok çat diye çıkartıp para verebilen olmadı.. ama en sonunda şükür sattık...

Ben olsam yaparım bu planı..bir kere geliyoruz dünyaya
:))) bu yorumlar çok iyi geldi inanın ,son 1 aydır kafamı kurcalayan yapmak isteyip de acaba doğru mu yapacağım pişman olur muyum diye düşünürken bir çok kişinin mantıklı bulması cesaret verdi

maddiyatınız olsa satmadan alabilseniz keşke. evinizide kiraya verirdiniz... ohh. şartlar...

satış çok zormuş. siz satana kadar alacağınız evi kaçırmazsanız çok iyi. biz evimizi satıp, yeni ev aldık. ama eski evimizi satmak çok zor oldu... herkesde de nakit yok çat diye çıkartıp para verebilen olmadı.. ama en sonunda şükür sattık...
Evi satmadan başka bir ev daha alacak bütçem yok..
dediğiniz gibi kimsede nakit yok,ya kredi çekip alacaklar alacak olan veya yabancı uyruklular nakit parayla onlar sever bu tarafları bakalım hayırlısı

Bunu ben de düşünmüştüm ,bizim de içinde kiracısı olan 3+1 evimiz var ve tek evimiz bu biz de kiradayiz.Sahibindene bakıyorum, muadili evlerin değeri acayip fırlamış. Satılıyor mu ki acaba bu evler hemen tak diye? Sonra diyelim satıldı, karşıdan gözünüze kestirdiğiniz ev halen satılık olacak mı? Ne bileyim piyasa o kadar karmaşık ki şu zamanda bana riski çok gibi geliyor bunun.Hayirlisi olsun inşallah.

Bazı evler ilana koyunca 2 güne satılıyor bazıları 1 yıldır ilanda olmasına rağmen satılmıyor ama fiyat yukarı yönlü güncelleniyor . Şans işi biraz da

çok doğru söylüyorsunuz bu devirde tl olarak borçlanmak çok mantıklı ama ben kredi çekmek istemiyorum nakitim varken nakit alayım kafasındayım ..
Hata edersiniz. Boşu boşuna paranıza değer kaybettirirsiniz. Nakit alışveriş yapmayın dikkatli olun

Yerinizde olsam ben de öyle yaparım. Araba büyük kolaylıkken neden arabasız olasınız ki.

Hiç durmayın satışa çıkarın evinizi.Lokasyon itibariyle kolay satılır bence.Anadolu yakasındanda kurtköyun çamlık mahallesi tarafına bakın.Muhteşem havası yesılliği mukemmel.Annem 22 sene once merterden taşındı oraya iyiki diyoruz hep...

Hata edersiniz. Boşu boşuna paranıza değer kaybettirirsiniz. Nakit alışveriş yapmayın dikkatli olun
demek istediklerinizi anlıyorum ama herhangi bir araç istemiyorum kafamda belirlendiğim bütçede ve markada var o da 1-1.2 milyon üstü o kadar araç kredisi çıkacağını düşünmüyorum memur değilim serbest çalışanım.
para değer kaybetme konusu çok esnek .türkiyede değer kaybeden bir şey görmedim şahsen. 1 kuruş kredi çekme geçmişim yok,bugüne kadar ev arabaları hep nakit aldım. al sat yapa yapa üstüne koydu kendiliğinden

Yerinizde olsam ben de öyle yaparım. Araba büyük kolaylıkken neden arabasız olasınız ki.
Hem de ne kolaylık. 18 yaşımdan beri trafikteyim inanın çok zor sosyal hayatınız daralıyor sırf ulaşım gözüm yemiyor bazen .taksi çevirmek dert toplu ulaşım dert aktarma dert .istanbulda en azından

Hiç durmayın satışa çıkarın evinizi.Lokasyon itibariyle kolay satılır bence.Anadolu yakasındanda kurtköyun çamlık mahallesi tarafına bakın.Muhteşem havası yesılliği mukemmel.Annem 22 sene once merterden taşındı oraya iyiki diyoruz hep...
çok teşekkür ederim kurtköyde bir kaç ev denk geldi ilanlarda hava alanına çok yakın site içi vs çok beğendim avrupa yakasında oturan biri için ha Kurtköy ha maltepe aynı:)) hepsi İstanbul dışı gibi geliyor ama oralarda hayat daha yaşanılır gibi geliyor . Tabi hayaller Üsküdar Suadiye ama hayatlar maltepe kartal Kurtköy :)

çok teşekkür ederim kurtköyde bir kaç ev denk geldi ilanlarda hava alanına çok yakın site içi vs çok beğendim avrupa yakasında oturan biri için ha Kurtköy ha maltepe aynı:)) hepsi İstanbul dışı gibi geliyor ama oralarda hayat daha yaşanılır gibi geliyor . Tabi hayaller Üsküdar Suadiye ama hayatlar maltepe kartal Kurtköy :)
Araban olduktan sonra her yer senin zaten 😊

Araban olduktan sonra her yer senin zaten 😊
Kesinlikle. Araba alma ihtimalim olmasa anadolu yakasına asla taşınmayı düşünmem çok izole hayatım olur diye. Şu an yaşadığım yer osmanbey civarı her yere yürüyerek veya metro ile gitmek mümkün ama maltepe kartal oralarda asla

Öğrenciyken Şişli’de de kaldım Bostancı’da da. Paranız sahile yakın nezih semtlerden ev almaya yetmeyecektir zaten ama Anadolu yakasında düzgün semtler her türlü Şişli’den iyidir.

Öğrenciyken Şişli’de de kaldım Bostancı’da da. Paranız sahile yakın nezih semtlerden ev almaya yetmeyecektir zaten ama Anadolu yakasında düzgün semtler her türlü Şişli’den iyidir.
Kesinlikle katılıyorum ve maalesef anadolu yakası sahil kesimine bütçem yok

Kesinlikle. Araba alma ihtimalim olmasa anadolu yakasına asla taşınmayı düşünmem çok izole hayatım olur diye. Şu an yaşadığım yer osmanbey civarı her yere yürüyerek veya metro ile gitmek mümkün ama maltepe kartal oralarda asla
Şimdi size çok uzak geliyor ama metrobüs var metro var ayrıca trafiksiz saatlerde karşiyada gidersiniz özleyince.Bir suadiye değil ama kurtköyün özellikle camlık tarafı varoş değil öyle düşünmeyin.Hani sosyal profili düsüktur diye düşünmeyin.

X