Evi satıp başka ev almak

Boniva

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2023
5.385
20.916
Merhabalar kk hanımları. Kafamı kurcalayan sorum için üye oldum,fikirlerinizi almak istiyorum .
Şişli’de kendi evimde oturuyorum .Evin fiyatı 2.8-3 milyon civarı .2+1 giriş kat önden arkadan 3 kat.
Bu evi satıp Anadolu yakası kartal,maltepe taraflarından 1.7-2 civarı evler var oradan ev alıp,kalan parayı araba için kullanmak istiyorum . Bu evi alırken arabamı satmak zorunda kalmıştım inanın istanbulda çok zor .
Evi satıp araba almanın mantıksız olduğunu savunanlardanım ama yeni ev alacağım evsiz kalmayacağım. Hem ev hem arabam olmuş olur .
Semte bağlı işim ailem vs yok,tekim.
Siz olsanız ne yapardınız ? Akıl akıldan üstündür .

Merhabalar kk hanımları. Kafamı kurcalayan sorum için üye oldum,fikirlerinizi almak istiyorum .
Şişli’de kendi evimde oturuyorum .Evin fiyatı 2.8-3 milyon civarı .2+1 giriş kat önden arkadan 3 kat.
Bu evi satıp Anadolu yakası kartal,maltepe taraflarından 1.7-2 civarı evler var oradan ev alıp,kalan parayı araba için kullanmak istiyorum . Bu evi alırken arabamı satmak zorunda kalmıştım inanın istanbulda çok zor .
Evi satıp araba almanın mantıksız olduğunu savunanlardanım ama yeni ev alacağım evsiz kalmayacağım. Hem ev hem arabam olmuş olur .
Bence mantıklı sonuçta evsiz kalmayacaksınız ve araba da değer kazanacak TL düşse bile.. 2 yıl önce 55bine aldığım araba şu an 400-450bin..

Bence mantıklı sonuçta evsiz kalmayacaksınız ve araba da değer kazanacak TL düşse bile.. 2 yıl önce 55bine aldığım araba şu an 400-450bin..
Aslında arabadan ziyade semtimi beğenmiyorum,binalar tıkış tıkış,nefes alamıyorum ,boğuluyorum sanki. Kutu gibi ev ,giriş kat,sokakta çok ses var çocuklardan kaynaklı gürültü,dar yokuşlu sokaklar .
Anadolu yakası daha bir ferah,binaların önü olsun,sokaklar olsun ,ağaç görebiliyoruz en azından . Tabi hem oralar daha uygun olunca da araba da alma fikri cazip geliyor

İstanbul da olsam kesinlikle Anadolu yakasında yasardim. Araba da mantikli. Geliriniz var mi bilmiyorum arabayi kredi cekip cok düşük olmayan bi model alabilirseniz, fazla degerde kaybetmezsiniz satarken.
Oturduğum evi 2.8-3 milyon arası satıp karşıda beğendiğim bir kaç ev var 1.7 civarı (nakit alacağım için indirim de istemeyi deneyeceğim ) tapu masrafı vs çıkarınca elimde 1 milyon gibi para kalacak . Nakit olarak araba almayı düşünüyorum . Kredi çekmeyeceğim .
Şu an zaten 1 milyon civarı arabalar 1-2 sene öncenin 300 binlik arabaları öyle lüks falan da değil

Oturduğum evi 2.8-3 milyon arası satıp karşıda beğendiğim bir kaç ev var 1.7 civarı (nakit alacağım için indirim de istemeyi deneyeceğim ) tapu masrafı vs çıkarınca elimde 1 milyon gibi para kalacak . Nakit olarak araba almayı düşünüyorum . Kredi çekmeyeceğim .
Şu an zaten 1 milyon civarı arabalar 1-2 sene öncenin 300 binlik arabaları öyle lüks falan da değil
Piyasa çok hızlı değişiyor içinize sinen bir ev bulduysaniz acele edip kaçırmayın bence.

Piyasa çok hızlı değişiyor içinize sinen bir ev bulduysaniz acele edip kaçırmayın bence.
Öyle . Kendi evimi satışa çıkartmam gerekecek öncesinde . Hızlı satılır mı satılmaz mı bu devirde kestirmek çok zor,alacak kişi kredi çekmek zorunda olacak belki bankalarda kredi vermiyor . Bilemedim

Şişli gibi bir konumdaki evi satmak istediğinize emin misiniz? Araba alabilmenizse sorun başka bir imkanınız yok mu bunun için?

Bence mantıklı sonuçta evsiz kalmayacaksınız ve araba da değer kazanacak TL düşse bile.. 2 yıl önce 55bine
Tam iki sene önce 196bine aldığım araba şimdi 640bin.
Nasıl 8 kat artıyor diğer arabalar çok şaşkınım.
hanımlar arabalar da durmuyor her gün fiyat artıyor . ben de 290 bine aldığım aracımı 7 ay binip 610 a sattım ev alırken

Açıkçası nerede huzurlu hissediyorsanız orda olmanız taraftarıyım. Bende aynı düşünce ile eşimle beraber evimizi satıp başka bir ev alıp üzerine bayağı bi kenara para bıraktık arabanın dışında. Ama bazen keşke yapmasaydım diyorum. Tamamen hazırsanız yapın tabi

Şişli gibi bir konumdaki evi satmak istediğinize emin misiniz? Araba alabilmenizse sorun başka bir imkanınız yok mu bunun için?
İnanın Şişlinin lokasyonu dışında bir cazibesi yok en azından benim için. İstanbul’un kalbi olabilir ama eksileri de bir o kadar çok ki..
evimi sırf araba almak için satmayı düşünmüyorum semtimi ve evimi sevmediğim için ,Anadolu yakasının daha ferah ve nefes alınır olarak gördüğüm için satmak istiyorum aslına bakarsanız . orada alacağım ev daha uygun olacağı için elimde para kalmış olur onu da satmak zorunda kaldığım için araba için kullanmak istiyorum . Arabasız çok zor alışan biri için

Açıkçası nerede huzurlu hissediyorsanız orda olmanız taraftarıyım. Bende aynı düşünce ile eşimle beraber evimizi satıp başka bir ev alıp üzerine bayağı bi kenara para bıraktık arabanın dışında. Ama bazen keşke yapmasaydım diyorum. Tamamen hazırsanız yapın tabi
Neden keşke diyorsunuz ? Eski semtinizi evinizi özlediğiniz için mi yoksa taşındığınız yeri beğenmediğiniz için mi🥺

İnanın Şişlinin lokasyonu dışında bir cazibesi yok en azından benim için. İstanbul’un kalbi olabilir ama eksileri de bir o kadar çok ki..
evimi sırf araba almak için satmayı düşünmüyorum semtimi ve evimi sevmediğim için ,Anadolu yakasının daha ferah ve nefes alınır olarak gördüğüm için satmak istiyorum aslına bakarsanız . orada alacağım ev daha uygun olacağı için elimde para kalmış olur onu da satmak zorunda kaldığım için araba için kullanmak istiyorum . Arabasız çok zor alışan biri için
Şişli gerçekten zor bir yer ya. Ben eyüpten bazen geliyorum trafiği herşeyi yoruyor insanı. Eğitim araştırma adliye herşey orada olduğu için insan sürekli koşturmaca da oluyor Şişli'de. Güzel bölgeleri de var ancak oraları da Arapların yaşadığı 10 15 milyonluk siteler

Maltepe tarafları sahile yakın yerler güzel aslında. Kartaldaki yeni siteler de güzel. Biraz oraya gidip gezip dolaşıp takılın isterseniz içinize sinecek mi. Şişli kaos bir yer o konuda haklısınız, sadece çok değerli araziler oradakiler o kısmı benim kafamı karıştırır açıkçası

Neden keşke diyorsunuz ? Eski semtinizi evinizi özlediğiniz için mi yoksa taşındığınız yeri beğenmediğiniz için mi🥺
Eski evim çok daha güzeldi yeni binaydı topraktan hak sahibiydi eşim. Lokasyon olarak güzeldi metro otogar tramvay hepsi dibimdeydi ancak bir yokuşu vardı ki anlatamam. Tam Alibeyköy otogarının tepesi olarak kalıyor 5.leventin karşısı. Yokuşundan bıktık 1 senede ondan sattık. Şimdi ki evim çok merkezi ancak diğer evimin yerini tutmuyor. Evde eski değil 4 5 senelik ama neresini tutsam elimde kalıyor. Kiracı hep hor kullanmış. Eve girdim 50 binlik tadilat yaptım yetmedi geçen gün hem banyo hem mutfak çeşmem patladı. Hepsini yaptırdım bu kez banyo patladığı için duvarlar dışardan nem çekti 1 ay önce boyattığım evimin salonu yeniden tadilata girecek. Yaza doğru tüm parkeler değişecek herhalde bi 50 bin daha masrafı olacak gibi duruyor. Evimi özlüyorum sadece başka bir şikayetim olmuyor

Maltepe tarafları sahile yakın yerler güzel aslında. Kartaldaki yeni siteler de güzel. Biraz oraya gidip gezip dolaşıp takılın isterseniz içinize sinecek mi. Şişli kaos bir yer o konuda haklısınız, sadece çok değerli araziler oradakiler o kısmı benim kafamı karıştırır açıkçası
Maltepe sahile yakın kısımlar pahalı🥺 zümrütevler vs gibi yerler uygun gibi yani e 5 üstü.
Kartal da artık çok uygun değil bazı mahalleleri sadece . Ormana yakın tarafları biraz uygun . Araçsız oralarda yaşanmaz. Aracın varsa tadından yenmez oksijeni yeşilliği

Ev alma konusunda bir şey diyemiyorum, alacağınız ev şu an oturduğunuz ev kadar değer kazanabilecek bir evse ekonomik olarak mantıksız bir şey yok, İstanbul'u bilmiyorum. Benim yorumum şu olacaktı, kredi çekebilecek ve ödeyebilecek imkanınız varsa nakit para harcamak bu enflasyonda çok mantıklı değil. Kredi hep aynı kalıyor, aldığınız mal değerleniyor, elinizdeki nakitle yatırım yaparsanız nakit de değerlenir ve daha kârlı olur. Tüm birikimi harcamaktansa borçlanmak daha makul geliyor bana, bilmiyorum ekonomiden daha iyi anlayanlar ne der. Zaman geçince pişman olmamak önemli bu maddi konularda.

X