- 12 Ekim 2009
- 944
- 3.971
- Konu Sahibi gezgin4956
Ben de onu söylüyorum işte. Şunu asla unutmayın, başkalarını değiştiremezsiniz.Bende okumak istiyorum ama annem sürekli kış geldi sıkıştık diye laf sokuyor çalış diyor yani istediğim mesleğe yönelince yok yapamazsın yok servisi yok diye önüme engel koyuyorlar ve geriye sadece beni geliştirmeyecek fazla para vermeyen bedenimi yoran işler kalıyor ha oldu ki çalışmadım ev işlerini yapmayınca ayrı kıyamet kopuyor evdesin bari ev kadını ol diye ayrı bir baskı çalışmak bile evden kaçmak için bir fırsat haline geliyor parayı eve verme konusunda da kaç yaşıma geldim maaşımı bir kere kendime ayırmadım kardeşim 400 bin TL borç yaptı bütün birikimler ona gitti yani mecbur yine çalıştım ufak bir para lafı yapınca bile utanıyorum nasıl böyle şeyler söylersin paranın lafını mı yapıyorsun diye duygusal şiddete maruz kalıyorum
Ailenizi değiştiremeyeceksiniz, ama kendiniz değişirseniz size yapılan muamele de değişir.
"Nasıl böyle şeyler söylersin paranın lafını mı yapıyorsun" dediklerinde "asıl siz paranın lafını yapıyorsunuz, kendime ayırmama nasıl karşı koayarsınız" deyin. Sonra da muhatap olmayın.
Servisi yokmuş, şuymuş buymuş....Dinlemeyin, "ben yapacağım" deyin. Kıyamet mi kopacak, kopsun.
Kendi kararınızı uygulayın. Bakın, "kız çocukları okumaz, kırar dizini oturur" diyen bir aileden geliyorum.
İyi bir işim,kendime ait bir hayatım var. Bunların hiçbirini izin vermelerini bekleyerek yapmadım.
İzin vermezler çünkü, o yüzden izin istemeyeceksiniz. Yapacaksınız ve söylenecek sözleri ağızlarına tıkacaksınız.
Ama önce hangi mücadeleyi vereceğinize karar verin. Evlilik mi kendi hayatınızı kurmak mı?
Bir önceki mesajımda verdiğim örnekteki kadın gibi sadece ağzınızla "okumak istiyorum" demekle olmaz.
Kararlı olmak zorundasınız. Başka yolu yok, ama dediğim gibi hangi konuda kararlı olacağınız size kalmış.