Benim ilk sevgilim değil herşey için onlara asilik yaptım siz ilahmısınız da dedim ama herşeye bir lafları vardı kırdım dizimi oturdum asilik yapmakla çözülmedi yani
Bir tanıdığım var: evli, çocuklu. Zamanında sizin gibi çalışıp çeyizini hazırlamış.
Ama okumamış, babası başka şehir diye göndermemiş. Bir tanıdığının yanında çalışmasına izin vermiş sadece.
"Okuyamadım, bir işe girmek meslek sahibi olmak istiyorum" diyor hala, ama sadece
"istiyorum" diyor.
Zamanında babası okutmadığında sadece bir kaç itiraz etmiş, o kadar. Babası onu bir tanıdığının oğluna vermek istiyormuş.
Sevgilisiyle evlenmek için direnmiş, hatta şiddet görmüş bu süreçte. Babası da sonunda izin vermiş.
Okumak için aynı kararlılığı gösterse hayatı nasıl olurdu acaba diye düşünüyor insan.
Burada pek çok kişi size tavsiyeler verdi, çok istediğiniz tavsiyeler değildi ama çok kişi size doğru tavsiyeler verdi.
Ben de şimdi sizin konunuza bir kere daha ve sanırım son kez yazıyorum. Sizden büyük,
"kızlar öyle olur mu, kızlar böyle olur mu, kızlar kırar dizini oturur" diyen bir aileden çıkıp kendi hayatını kurmuş bir abla olarak yazıyorum.
"Evlilik sorumluluğunu alabilirim, yaşım var" diyorsunuz ama daha hayatın o kadar başındasınız ki.
Ne yapın biliyor musunuz, bir kere çalışıp ailenize yardım yapmayı bırakın. Çalışıyorsanız bile paranızı kendi açtığınız bir birikim hesabında biriktirmeye başlayın. Abinizinin borçlarıyla abiniz, evlenecek kardeşinizin düğünüyle babanız ilgilensin.
Oturup üniversiteye sınavına hazırlanın, şimdi başlasanız diş
protez gibi düzenli para kazabileceğiniz 2 yıllık bir meslek bölümünü bile seneye, en olmadı bir sonraki seneye kazanabilirisiniz. Okulu bitirmeniz vs bir kaç yıl sürer.
Ama okul bitirmiş ve meslek sahibi olmuş biri olursunuz.
"Bu kadar beklenir mi?" diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bu süreyi kendinize yatırım yapmak için kullanacaksınız.
Büyümek için, ayakları daha yere sağlam basmasan biri olmak için, bir hayat kurmak için....
Bunları yaparken istemiyorsanız sevgilinizden ayrılmak zorunda da değilsiniz. Bu süre içinde o da işinde ilerler, düzgün paralar kazanmaya başlar. Ev paranız birikir, borçsuz harçsız evlenebilecek duruma gelirsiniz. Sonrasında aileniz
"şuydu, buydu" demeye kalksa bile şimdiki gibi sesleri gür çıkmaz. Bu süreçte ailenizde de pek çok dinamik değişeceği için kendi hayatınızla ilgili kararları daha rahat alabilir hale gelirsiniz.
Bu söylediklerim çaba ve kararlılık gerektiriyor. En zor kısmı bu, ama imkansız şeyler değil.
"Konuşmak kolay" demeyin, çok çok daha zorlarını yapmış biri olarak söylüyorum. Şu an hayatınızda bir dönüm noktasında duruyorsunuz. Hayatınızı farklı bir yöne kaydırmak için hala geç değil. Lütfen iyi düşünün.