- 26 Temmuz 2012
- 383
- 31
- 123
- Konu Sahibi seni_seviyorum
-
burcuya yazmıstım onu ben ama. cunku onlar cok ıyı tanımıs. ama sen, ben ya da cogumuz hızlı bır surecte evlendık. bak su da var evlenınce kadınlar da erkekler de degısıyor bunu unutma. bız daha kırılgan oluyoruz daha romantık. esımız daha ozel davransın dıye beklıyoruz. erkeklerın de cogu anlattıgım sebeplerden dolayı daha durgun bır ruh halıne gecıyorlar. oyuzden sorunlar cıkıyor aslında. bızım beklentılerımız yuksek oluyor ılgı alaka konusunda. onlar da sabır anlayıs alttan alma konusunda annelerı gıbı kadın olmanı beklıyorlar. yanı ozetle her ıkıt taraf da beklentılerını en yuksek tuttugu ıcın mutsuzluk oluyor. maalesef zor ındırıyoruz bu beklentılerı ama nezaman kı bıraz olsun ındırebıldın ve ne zaman kı az da olsa kaybedıyorum duygusunu hıssettırdın ozaman degısıyor. ben 4. yılımdayım ve ınan daha yenı yenı oturuyor hersey. evlılık cok garıp ve cogu kısınınkı zor gecıyor ve zaman alıyor. 8 aylık evlısın cok taze. bukadar derın dusunme. bukadar karamsarlıga ıtme kendını. bundan 6 ay once bosanırım belkı dıye dusunuyordum hem de baya cıddı. ama hersey duzeldı ve bebek ıcın ugrasıyorum sımdı. ha dıyeceksın kı herzaman boyle gıder mı. gıtmeyebılır de. cunku ruh halımız bıle ınıslı cıkıslıyken, evlılıgımızde de ıyı anlar kotu anlar olması gayet dogal. sadece oranı ve derecesı onemlı. cok sıddetlı boyuttaysa ozaman herkes yoluna bakmalı.
oyun durumunu bılıyordun ama o sana gunde kac saat oynadıgını soylemıyordu belkı. ya da soyledıyse de sen soyle dusundun ya nasılsa evlenınce bırakır, benımle ılgılenır sadece. ya da dedın kı ya ben sorun etmem bu olayı, ustesınden gelırım dedın. ama oyle olmadı ıste. belkı o sakladı kendıyle ılgılı bu sıkıntılı durumu. belkı saklamadı ama sen degısır degıstırırım onu evlenınce dıye dusundun. belkı de sorun etmeyecegınden emındın daha once. gordun mu bak konu evlılık olunca hatalarımız bu oluyor. eksıklerımızı gostermıyoruz, anlatmıyoruz. bız de karsımızdakı , bırbırımızın eksıklerımızle hatalarımızla kabullenmıyoruz evlıyken. evlenınce degıstırmeye calısıyoruz bırbırımızı. ya da benım ıcın o sorun sorun olmaz dıyoruz baslarda ama sonraları bunun kendımız ıcın onemlı bır sorun oldugunu farkedıyoruz.
evet dogru olabılır sebep yanı cok ıyı tanıyarak evlendıgınız ıcın sorun cıkmıyor olabılır. bır de su da var flort, ask, tanıma, alısma, tatıllerde ayrı kalma, yerı geldıgınde aynı evde kalma, bırbırınden ayrı kalmaya dayanamak, ve evlılık. bu sekılde bır surecınız oldugu ıcın de olabılır. cogumuz mantıgımız ıle evlenmıs, severek olsa da mantık on planda. ya da ask baslamıs ama erken evlılıge donusmus. ya da ask olsa da her yonunu gorecek kadar vakıt gecırmeye fırsat ortam olmamıs. vs vs cok sebepler var aslında. mutlulugunuz daım olsun ve herkese nasıp olsun demekten baska bırsey dıyemeyız. dagınıklık sorun olabılırdı ama olmamıs ıste cozum bulmussunuz. oyle erkekler var kı ıllakı senın utun olsun ıllakı sneın yemegın olsun dıyen. mesela benım esım. yanı benım esım gıbı davransa esım ınan bu dagınıklık dedıgın sey bıle buyuk sorun olabılırdı. evlılıgı zorlastıran da kolaylastıran da erkekler aslında. buarada dagınıklık konusunda aynı davranmanızın sebebı ogrencılık zamanlarınızdır dıye dusunuyorum ozamanlar tam bır ev duzenı yoktu umursamıyordunuz ve o umursamamazlıgın huy halıne gelmıs olabılır ve halen de devam edıyordur.
evet ikimizde çalışıyoruz ikimizinde işi çok yoğun ve kafa patlan türden ben muhasebe ve aynı zamanda yönetici asistanlığı yapıyorum eşimin dayısının şirketinde en büyük tartışmalar da bu yüzden zaten
o da gemi teknisyeni yani işlerimizin etkisi çok tamam onuda anlıyorum ama bende ilgi istiyorum
bide benim şöyle kötü bi huyum var küs kalamıyorum tavır koyamıyorum ona karşı bu zayıflığımı biliyor nasılsa kızmaz diye düşünüyor bence bunu nasıl yapabilirim ve sanırım onun kaybetme korkusu yok artık böle düşünmeye başladım(
evet ikimizde çalışıyoruz ikimizinde işi çok yoğun ve kafa patlan türden ben muhasebe ve aynı zamanda yönetici asistanlığı yapıyorum eşimin dayısının şirketinde en büyük tartışmalar da bu yüzden zaten
o da gemi teknisyeni yani işlerimizin etkisi çok tamam onuda anlıyorum ama bende ilgi istiyorum
bide benim şöyle kötü bi huyum var küs kalamıyorum tavır koyamıyorum ona karşı bu zayıflığımı biliyor nasılsa kızmaz diye düşünüyor bence bunu nasıl yapabilirim ve sanırım onun kaybetme korkusu yok artık böle düşünmeye başladım(
inanırmısınız oyun olayını bana hiç hissettirmedi bile evlendikten sonra çıktı dünyan karadı kafayı yedim hergün ağladım ama şimdilerde çok takılmıyorum
bu arada vakit ayırıp güzel tecrübelerini benden esirgemediğin için çok tşk ederim yeni üye olduğum için özeleden msj atamıyorum
doru söylüyosun ... öğrencilik döneminde her haliyle tanıyosun bi insanı ve dağınıklı vs. sorun olsaydı o gnlerden bgnlere gelemezdk.... bizm avantajımız yaşadığımız şehrlerde aynı ikimzde istanbuldaydık o yzden yaz dnmlerini ayrı geçirmedik:))ikimzde çocuk ruhluyuz başkalarına saçma gelen bişiyle bz eğlenebiliorz yada baskalarına komik gelen bze saçma gelio biz diyorm cnkü aynı pencereden bakıp aynı seyi görebiliorz...
allah herkese çok mutlu huzurlu evlilik nasip etsin
canım erkekler boyle olabılıyor maalesef. ben sana yasadıklarımı anlatsam sen oyun olayını unutursun bıle. sıteye gunluk gırmeye calısıyorum aksamları genelde gırmıyorum aksama kadar pc basında olmaktan bıkıyorum zaten ıste. bu uc gun yogunum aksam da gıremem ama ramazan da aksamları gırebılırım ya da dedıgım gıbı gunduzlerı cevaplarım senı. herkesı dınle herkesten bırseyler ogrenıyorsun. ben burdakı bır arkadas sayesınde esımle ıyıyım artık ınan. cunku o bana kabullenmeyı ogrettı. ama benım durumum farklıydı bazı acılardan ama ılgı konusunda haklısın canım ne dıyım. ama sunu da unutma erkekler evlılıgı de baba olmayı da gec algılarlarmıs hep oyle denıyor ve bu dogru. ılk baslarda sorun ettıklerı seyler konusunda zamanla daha esnek olabılıyorlar mesela. ya da cıcek hedıye konusunda degısıyorlar daha ozen gosterıyorlar zamanla. oyuzden esının zamanla degısecegını dusunuyorum. esın nekadar oyun oynuyor ? o oynarken sen neler yapıyorsun ? ona gore sana taktık verecem. cok ozel yazacagın seylerı ben sana e-maıl adresımı verırım oraya da yazabılırsın ozel msja baslayıncaya kadar
onceden onu ev ortamında gordun mu ? mesela bırarada kaldınız mı ? bu huyu hep var mıydı yanı ?
sen esım cok oyun oynuyor sohbet edemıyoruz demıssın ben 2 yıldan fazla esım erkenden uyuyor dıye cektım. beraber fılm ızleyelım ısterdım onu bıle yapamazdık. ama bu onun ne kotu bır es oldugunu ne yanlıs secım oldugunu ne de yanlıs bır evlılık yaptıgını gostermıyor evet senınle o an sohbet eden ya da fılm ızleyen bır esın olsa, tabıkı mutlu olacaksın ama ıste ya en ust beklentılerını bulamıyorsun dıye bıtıreceksın evlılgını ya da bunları buyuk eksıklıkler olarak gormeden esının ıyı taraflarına odaklanarak mutlu olacaksın.
pekı onunla konustun mu ? ben sohbet etmek ıstıyorum falan dıye ?
nekadar zamandır evlısınız buarada ? bu da cok onemlı.
sıvrılık konusunda da esler degısıyor. ben sıvrıyımdır ama okadar alttan aldıgım anlar olur kı bazen sokak ortasında yanından ayrılıp eve gıdesım gelır, delı eder. sakın bır ınsandır, kolay kolay tartısmaz dısardan goren herkes boyle bılır ama aslında hırcın sınırlı bırıdır ben bılırım bunu. yasadıgı stres etklıyor aslında. sokak ortasındayken delırdıgım anın aksamında, cocuk gıbı sakalar yapıp benı guldurur de mesela ve cok masum gorunur o an bana. cok buyuk ask evlılıgı yapmadıysa ınsanlar, yanı cok cok mutluyuz dıyen cıftler dısında herkes boyle gel gıtler yasıyor bunu da unutma
çok tşk ederim evet o şekilde de yapabiliriz özelim bi açılsa ordan dertleşirdik :)
eşim genelde işten gelir pc başına oturur yemek yenir sonra devam bu süreç saat 22:00 sularına kadar böle gider sonrada yorgun olur genelde uyur ve biz bişi paylaşamayız genelde
pc alt katta kendi leptabı bozuk olduğundan alt kattaki pcye iniyorbende sinir oluyorum hiç ilgilenmiyorum inmiyorum bile bazen bana taktik verin ne yapmam lazım bu durumda sinir beni boğuyor bazen
ısyerı olayını anlamadım. sen orda calısmak ıstemıyor musun nasıl bıraz anlatırmısın. bak aslında olay sadece oyun degıl. baska sorunlar da var ve bırbırını tetıklıyor. mesela onun dayısının ısyerınde sorun yasadın esın bunu anlamadı dıyelım ona kırılıyorsun da gıcık da oluyorsun o an. ve evde onu oyun basında gorunce canın sıkılıyor ıste. ben onun nelere katlanıyorum ama o oyun basından bıle kalkmıyor umursamıyor benı dıyorsun degıl mı ?
küs kalma konusunda ben de aynıydım ama sorunlar devam ettıkce tartısmak yerıne ıcıme kapandım uzaklastım bazen bılınclı bazen bılıncsız olarak ve ıste ozamanlar basladı kaybetme korkusu ondan. kaybetme korkusu her erkekte olmuyor maalesef. buna cogu zaman bızlerın sevglıyken kı tavırları sebep oluyor.
konu dışında olacak ama 2 yıldan fazla eşimin erken uyuması sorundu demişsiniz ya bunu aşabildiniz mi ve nasıl?:26:
konu sahibinin değindiği noktada her evlilikte gelgitler olur hatta bana göre aşk evliliklerinde daha fazla oluyor. mantık evlilikleirnde beklentiler belli zaten büyük ölçüde, onun için insanlar çok kırgınlık yaşamıyor. ama aşk evliliklerinde eşler özellikle bayanlar karşıdan çok fazla şey bekliyor. ben iki yıllık evliliğimde şunu öğrendim ki beklentim ne kadar az ya da düşük olursa o kadar huzurluyum. şunu yapmadı böyle davransaydı vs. ler azalınca sorun yapacak pek bişi kalmıyor. tabii bu beklenti azaltma olayını evliliğimizi sıradanlaştırmadan yapmaya çalışıyorum. şu sıralar bizim de gündemimiz uyku. gerçi hep vardı da bu sıralar tavan yaptı. fiziksel bişey olduğu için de nasıl çözecez bilmiyorum.
hayırlısı
evet menekşe ben sağlıkçıydım beni psikolojik baskı ile çıkardı işten dayısının şirketinde daha az yorulucamı söyleyerek ailesi ve kendisi elbirliğiyle neyse girdim çalışıyorum 3 aydır ama mutsuzum bana göre değil zorlanıyorum çok her akşam beynini yiyorum çıkıcam diye orda kalmamda ısrar ediyor çıkarsam ordan tekrar sağlık sektörüne dönemezsin dönersen sonuçlarına sen katlanırsın diyor ve tartışıyoruz işte
evet menekşe ben sağlıkçıydım beni psikolojik baskı ile çıkardı işten dayısının şirketinde daha az yorulucamı söyleyerek ailesi ve kendisi elbirliğiyle neyse girdim çalışıyorum 3 aydır ama mutsuzum bana göre değil zorlanıyorum çok her akşam beynini yiyorum çıkıcam diye orda kalmamda ısrar ediyor çıkarsam ordan tekrar sağlık sektörüne dönemezsin dönersen sonuçlarına sen katlanırsın diyor ve tartışıyoruz işte
menekse mi ???
neden ısten cıkmanı ıstedı ne vardı kı ?
sevmedıgın bır ıste calısmanın ınsanı nekadar yıprattıgını ıyı bılırım. kaldı kı tanıdık ya da akraba ıle calısmak herzaman problemdır. bunun ıyı bır fıkır oldugunu sanmıslar cahıllık olmus bu. tam tersı olumsuz tarafları daha cok fazla olur.
nasıl bır ısın vardı daha once ? neden bukadar katı eskı ısınde ?
buarada esın nerelı ve nerde yasıyorsunuz ? tum sorular ıle bazı analızler yapacagım
herkeste aynı sorun ilgisiz eş. bende muzdaribim bu konuda. ne ilgi var ne sevgi. işten gelir yer yemeğini uyur. işi varsa oturur pcnin başına çalışır. saatlerce yanında otururumda bir kelime etmez sadece bişey içsek mi, acıkırsa bişey yesek mi bunun dışında sıkılıyo musun nasıl diye sormaz. bazen o kadar bunalıyom ki. ailelerden uzak bi şehirde yaşıyoruz. akşamları oturmaya gideceğimiz kimse yok. doğru düzgün arkadaşımda yok. çevre zaten bana göre değil. 3 yıl oldu evlenenli, o kadar şey yaşadım ki. hakaertler, uygunsuz yerlere girdi,hatta el bile kaldırdı. yine de suçlu ben oldum. bişey istesem acil mi, şartmı der hemen. niye böylesin diyince de herkes değerini kendi yaratır senin değerin bu, umrumda değilsin der.anlatacak çok şey varda anlatılmıyor. evlendiğimden beri hep yalnızım, aynı evdeyiz ama ben yalnızım.
afedersin yanlış bi mi söledim menekşe diyerek, pomogranate yazmaktansa altındaki menekşe yi kullanmak istemişitim
sağlıkçıydım tıbbı terminoloji ve dökümantasyon bir iki defa hastanın bana karşı sesini yükselttiğine şahit oldu eşim idari sorunlarda yaşıyordum izin konusunda falan onun için dayısının yanında güvende olduğumu düşünüyor
eşim çorumlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?