• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 düşük 3. Kez bebegimin kal

Evet haklısın bu ay denedik hayırlısı bakalım istiyorum ama doktor korunmana gerek yok dedi sürekli burda konu açtım kimyasal dan sonra korunamam gerekiyormu bazı arkadaşlar korunman lazım falan dedi bende kimyasaldan sonra korunmaya.baslamistimki biri bir yerde kimyasal dan sonra diye yazmış orta herkes kimyasal dan hemen sonra hamile kalmislar kanallar açık mı ne oluyormuş bende tabi doktor a gidemiyordum 2 hafta cezam vardı bugün gittim dediki bana gel hemen aspirin ve ilaçlara başlıca
10. Haftadan önceki düşüklerde korunma vermiyor çoğu doktor bende korunmamıştım. Zaten rahim kendini hazır hissetmeden yeni bir gebelik oluşturmuyor. Evet başla ilaçlara yürüyüş ve su birde paketli gıdalardan uzak dur inşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun

Bilgiliyim demeyelimde kendimce bişeyler yapmaya çalıştım bende zor hamile kaldım 7 haftalıkken kaybettim ondan sonra bi 4 ay ara verdim korunduk o ara adetlerim düzensizleşmişdi ve kilomda var benim hastaneye gözüktüm pcos var dediler bidahaki ay reglim bittikten bir gün sonra soğan suyuna başladım on gün sabah aç karnına içtim o ay adetim düzenli geldi ondan sonraki ayda iki üç gün içtim ve o ay regli olduğum zaman inanılmaz ağrım oldu acile gittim hayatımda ilk defa regl ağrısı yüzünden ağrı kesici serum vuruldum felan baya çok oldu kanamam parça parça böyle sonra artık adetim hep düzenli olunca bebek istediğimiz için gidip hastaneye gözüktüm ve yumurtalıklarımda sadece çok küçük milimetrik kist kalmış soğan suyunun mucizesine inanıyorum adetlerimde düzenli olunca çocuk için denemelere başladık ikinci ay hamile olduğumu öğrendim şu an 5 haftalık sağlıkla kucağıma almayı bekliyorum sadece kanla takip ediyorum 15. Haftaya kadarda ultrasona girmeyi düşünmüyorum bu arada önceki gebeliğimde 7 hafta olmuştu ne kan vermiştim nede ultrasona girmiştim kendi kendine düştü ağrısız acısız belki bi hafta öncesinden görünseydim doktora kalbi atmıyor diyip benide kürtaja alacaklardı ben kadınları kandırdıklarını düşünüyorum kendi kendine düşmesini beklemeyip yada ilaçla düşürtmeyip neden kürtaja alıyorlar çünkü o cenin onlara lazım
Hanımefendi yorumlarınızı hayretle okudum. Gerçekten gerçek olabilir mi dedim yani Siz 6 yıl tıp eğitimi görmüş + üstüne senelerce eğitim almış Kadın doğum uzmanlarından daha bilgili olduğunuzu mu iddia ediyorsunuz (yazdıklarınız öyle gösteriyor) . Sizin eskilerden çok bilginiz olduğunu düşünmüyorum. Eskiden köylerde hamile kadın ölümleri, bebek ölümleri o kadar çokmuşki. Neden sizce ? Doktor yok bireyin sağlık durumu belli değil. Düşük yapıyor düşüremiyor, kan kaybediyor bla bla bla. Hatta kadın zamanında müdehale edilemediği için belki rahmini kaybediyor ve belki kendisi ölüyor. Böyle tanıdıklarım var. Ultrason güvensiz olsa bu kadar sağlıklı doğum olur mu ? Çoğu kişi önce kanda öğreniyor, sonra kese var mı tayin ediliyor. Dış gebelik olsa veya başka birşey nasıl anlayacaksınız acaba 15. Haftaya kadar .. Sizin bu cümleleriniz ne yazıkki çoğu hekimimizi töhmet altında bırakmaktadır. Hamileliğiniz hayırlı olsun. Allah(c.c) Kullarını imtihan eder. Kimini varlığı, kimini evlatla, kimini çocuksuzlukla. Benim de doğal yolla hamile kaldığım bir düşüğüm var. Kürtaj oldu olmak zorundaydı. Haftası ilerideydi. Yani uzun lafın kısası sizlerde bizlerde çok farklı şeylerle imtihan olabiliriz ama şu bir gerçekki hekimlerimiz iyiki var.

10. Haftadan önceki düşüklerde korunma vermiyor çoğu doktor bende korunmamıştım. Zaten rahim kendini hazır hissetmeden yeni bir gebelik oluşturmuyor. Evet başla ilaçlara yürüyüş ve su birde paketli gıdalardan uzak dur inşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun
İnşallah 🤲 sağol tavsiyelerin için

Evet arkadaşlar yarın 3. Kurtajimi olacağım 4 gün önce kalp atışlarını duyduğum bebeğim bugün beni bırakmış bugün sonuç almaya gittiğimde yaşadığım hayal kırıklığını tahmin edemezsiniz oksapar igne ecopirin progestan kullandım fakat yinede bebegimin kalbi durdu.

Düşüklerin genetiklerin dede bisey çıkmıyor temiz çıkıyor ben anlamıyorum neden kalbi duruyor tekrarlayan dusuklerden sonra sağlıklı gebelik yaşayan var mı??

Yada antalya da hastasiyla birebir ilgilenen bir doktor var mı acaba tavsiye edeceğiniz
Canım Allahım yardımcın olsun. Benim de iki kaybım var. Bir kimyasal bir 10. Hafta içinde kalp durma. Tedavi gördüm tüp bebek .Genetik yaptırdık .Zaten ilk hamileliğim doğal yolla olmuştu onu da kürtaj sonrası genetiğe gönderdik genetik olarak mozaik karyotip çıkmıştı. Herşey Allahın takdiri tabiki biz kulları isteriz çabalarız o dilerse verir. Çevremde çok böyle kayıp yaşayıp tedavi gören arkadaşım var, bu DNA hasarı önemli birşeymiş. Eğer sizi yormayacaksa genetikli tüp bebek inşallah hayırla çözüm olur. Bir arkadaşım o kadar denediki tüp bebek 7-8 kez belki . Rabbim sonrasında ikiz nasip etti .Bir vakti ve zamanı var demekki. İnşallah süreciniz hayırla ve kolaylıkla ilerler .

Bana hiç bakmadılar gerçek ten dedim bukDar dueuk kan pıhtılaşma önemli değil deyip gönderdiler ama yine düşük oldu sizin onerdiginiz bir sey varmı
Bildiğim kadarı ile üniversite hastanelerinde 3 düşükten sonra genetik inceleme yapılıyor. Hem kan pıhtılaşması hem de kromozom analizi yapılıyor. Genetik bölümüne yönlendiriyorlar sanırım.

Bildiğim kadarı ile üniversite hastanelerinde 3 düşükten sonra genetik inceleme yapılıyor. Hem kan pıhtılaşması hem de kromozom analizi yapılıyor. Genetik bölümüne yönlendiriyorlar sanırım.
Zaten yaptırdım hepsini ama doktor önemli bir pıhtılaşma yok deyip gönderdi ne bir vitamin ne başka bir şey bide hamileydim başka doktora gittim düşük den iki haftaso ran doktor dediki o doktorlar bilmiyormuş deyip geçti olan benim senelerime emeğine isteyime oldu şimdi daha çok yıpratyim ve umudumu azalttilar hakkımı helal etmiyorum bilmiyorsan sor bilen bir doktora böyle bir hastam var de hakkım gerçekten haram olsun egerki bir daha kalamazsam öteki dünyada yakasına yapiscam resmen o durumdayım

Canım Allahım yardımcın olsun. Benim de iki kaybım var. Bir kimyasal bir 10. Hafta içinde kalp durma. Tedavi gördüm tüp bebek .Genetik yaptırdık .Zaten ilk hamileliğim doğal yolla olmuştu onu da kürtaj sonrası genetiğe gönderdik genetik olarak mozaik karyotip çıkmıştı. Herşey Allahın takdiri tabiki biz kulları isteriz çabalarız o dilerse verir. Çevremde çok böyle kayıp yaşayıp tedavi gören arkadaşım var, bu DNA hasarı önemli birşeymiş. Eğer sizi yormayacaksa genetikli tüp bebek inşallah hayırla çözüm olur. Bir arkadaşım o kadar denediki tüp bebek 7-8 kez belki . Rabbim sonrasında ikiz nasip etti .Bir vakti ve zamanı var demekki. İnşallah süreciniz hayırla ve kolaylıkla ilerler .
Teşekkür ederim🙏 allahim hepimizin yardımcısı olsun🌸 Allahim dilerse verir🤲 bakalim genetik testlerimizi verdik bi dna hasar testi verilecek onada uygun bi vakitte vereceğiz
Birde tekrarlayan dusuklerde vucut alısiyormus devam li düşük oluyormuş bunu bugün sağlık ocagi hemşirem söyledi bi 5 ve 6 ay düşünme dedi gerçekten çok yıprandım hamile kaliyorum ama önemli olan sağlıklı gelişmesi 3 ünü de böyle 8. Haftada kalp atışları durunca benim psikoloji gitti hayal kırıklığımi anlatamam 😮‍💨😮‍💨
Alahim herseyin hayırlısı ni versin artık 🤲

Back