Evet dün bugün canım sıkkın buradaki bir topiğe atarlandım ..

Kendini marjinal gibi gostermek isteyen atıp tutuyor işte. Bir de uzun uzun cevap yaziyorlar. Ben hicbir lafin altinda kalmam , cok bilgiliyim seni ezerim tavirlarina girip eli belinde mahalle kavgasina ceviriyorlar. Engelle gitsin bos ver. Okumaya degmez. :KK70:

kazın ayagı öyle değilmiş
hanfendi çocuklu olmayı kullanıp onları kendince aşağılamış

Bunları yazmışsınız o bahsettiğiniz topiğe..
Selamlar topiğin adını okuyunca bir göz attım.ilginç geldi ismi..38 yaşındayım ikiz kız annesiyim.. yaşamımda sizler gibi düşünüyordum..bir gün bir doktor bana anne olamassın sen dedğinde bunun kafaya takılıcak bişiy olmadığına karar verdim çünkü öylede mutluydum avukatım yoğunum..sosyal aktivetiler fazla yetiştiremiyordum yaşamımı.. onu yapıyor bunu yapıyor..zevk alarak eminim sizin şu an yaşlarınız 20 ila 30 dur...evet çocuksuzda mutlu olunabilir ben yaşadım hayata yaşama doydum..ama kadınsınız ve o anne olmak içgüdüsü .o ulvi duygu..sakın bana demeyin yok hisstmiyoruz asla inanmam..çünkü bende öyleydim..sonra birgün uğraşlar sonucunda ik kızım oldu her anı keyifli. diğer yaşadığım anlardan daha güzel daha dolu dolu.. anne olmak kadınlığın en yüksek mertebesine eriştiriyor sizin topikte yazan arkadaşlar bir kaç kişiyi geçmiyor.. ve bunlarında kimisi anne olamıyordur..yada rahatlarına düşkün olduklarındandırr.istediğiniz kadar tiyatrolara gidin sinemalara, operalara hayatınızı dolu dolu yaşayın kadını kadın yapan ANNELİKTİR.. sevgilerimle..

:KK20::KK20::KK20::KK20:

Bi kadın hayatında hiç çocuk da istemeyebilir, olaya sırf çocuğu olamıyor, diye bakmamak lazım. Çocuk isteyip istememek tamamen çiftlerin isteğine bağlı.
Bazı kadınlar anne olup olmamayı kendi seçer. Veya istiyordur olmuyordur. Ben mesela şu an eğer çok isteyip de çocuğum olmasaydı senin şu söylediğin cümlelere vereceğim tepki çok daha sert olurdu. Ne demek kadın kadın yapan anneliktir. Ben şu halimle bile rahatsız olduysam bu konuda yaralı olan kadınlar kimbilir ne düşünür.

alıntı için teşekkür ederim :KK68:
konu sahibi kusura bakma da sen de bana göre ağır konuşmuşsun hele hele "sizin topikte yazan arkadaşlar bir kaç kişiyi geçmiyor.. ve bunlarında kimisi anne olamıyordur.." bu laf var ya çok çok ağır.
anne olmayı isteyip de olamamak nasıl bir duygu bilir misin?
ben de anneyim Allahım evladıma uzun sağlıklı bir ömür versin, o benim herşeyim bütün dünyam ama anneyim diye kendimi en yüksek mertebede görmüyorum göremem.
ne anneler var doğurup ondan sonra eşimle boşanıyoruz bu da başıma kaldı diyen vicdansızlar (daha geçenlerde kk'da vardı bu tarz bi konu),
ne anne olmayanlar var onları görünce kendimden utanırım ben de anne miyim diye
siz kızgınsınız ama karşı tarafın kızgınlığını ve size karşı tutumlarını daha haklı buldum
baştan sona doğru okurmusunuz yazılanları ne demek istediğimi anlarsınız .marjinal takılma entel takılma. olaylarına takıldım ben birde inceden ama nazikçe terslemelerine

Az bile söylenmiş bence, atara atar, gidere gider olmuş, forum burası. Normal/gerçek hayatta bile konuşan grubun arasına dalıp konunuzdan bir kaç kelime çok ilginç geldi o yüzden geldim ama sizlerrr aslında şöyle şöylesiniz! diye söze başlarsanız "kardeş ne diyorsun sen?" tepkisini alırsınız.

kusura bakmayın ama böyle önemli bir konuda yazdığınız cümleyi şiddetle kınıyorum. 2 bebek kaybı yaşayıp anne olmak isteyen biri olarak bunu söylüyorum. anne olamadığım için mertebem düşük mü oldu ? kime göre neye göre ? bebeğim olmuyor diye hayata mı küsmem gerek ben insan değilmiyim ? tiyatroya da sinemaya da giderim. eşimin ailesiyle sorun da yaşarım. yeterli mi sizce ?

Bi kadın hayatında hiç çocuk da istemeyebilir, olaya sırf çocuğu olamıyor, diye bakmamak lazım. Çocuk isteyip istememek tamamen çiftlerin isteğine bağlı.
Bazı kadınlar anne olup olmamayı kendi seçer. Veya istiyordur olmuyordur. Ben mesela şu an eğer çok isteyip de çocuğum olmasaydı senin şu söylediğin cümlelere vereceğim tepki çok daha sert olurdu. Ne demek kadın kadın yapan anneliktir. Ben şu halimle bile rahatsız olduysam bu konuda yaralı olan kadınlar kimbilir ne düşünür.
Ben de çocuk istemiyorum, konu sahibi çocuğu olup da istemeyenler diye yazsa alınmaz gülerdim. Ama bana dokunan, elinde olmayan sebeplerden dolayı anne olamayan kadınları hiç düşünmeden bunların yazılması. Ne kadar incitici bir şey. Onlar zaten psikolojik buhrana giriyorlar, kendilerini yıpratıyorlar. Bir de onlara kadın değilsiniz gibi cümleler kurmak.. Tam sopalık.

genelde sorunları ev çocuk sevgili eş koca gibi aile kavramlarıyla dolu olan böyle bir forumda çocuksuz mutluyum tarzı başlık açmak da itici
içeride ne olduğunu bile bile oraya girip fikir değiştirmeye çalışmak da itici.
çift taraflı bi tuhaflık var burada:KK53:
Bence öyle bi konu da olabilir, neden olmasın ki? Sonuçta hep tek tip düşünceye sahip insanlar olsaydık hayat çok sıkıcı olurdu.:KK50:

kusura bakmayın ama böyle önemli bir konuda yazdığınız cümleyi şiddetle kınıyorum. 2 bebek kaybı yaşayıp anne olmak isteyen biri olarak bunu söylüyorum. anne olamadığım için mertebem düşük mü oldu ? kime göre neye göre ? bebeğim olmuyor diye hayata mı küsmem gerek ben insan değilmiyim ? tiyatroya da sinemaya da giderim. eşimin ailesiyle sorun da yaşarım. yeterli mi sizce ?
yazılanları doğru okumamışsınızz.

Ya hepimiz her konuya yorum yapacağız diye bir şey yokki. Bazen kendimizi tutmalıyız. Eğer yorumum karşımdakini üzecekse yazmam. Ya da beni ilgilendirmeyen konuya yorum yapmam. Nasıl anne olanlar bir topicte konuşuyorsa anne olmamayı seçenlerde kendi aralarında sohbet edebilir.
Artı olivia hayatımda gördüğüm en kibar insanlardan biri. Haksızlık ediyorsun bence.

olay bu değil.. bende 38 yaşındayım diyorum uzun yıllar işimle sosyal yaşantımla yaşadığımı anlattım (ki avukatım)ama öyle bir an geliyoki o duyguların baskın çıktığından söylemeye çalıştımm. doktor anne olamassın demişti ve önemsemedim çocuk neymişki dedim kadın değilmiydim o zamanlar kastetdiğim o değil..
Kastettigin ne? Anladık avukatsin. Sen de sinemadan tiyatrodan anliyorsun. Ezik değilsin anladık da kastettigin ne. Çocuğu olamayan kadınlari ne duruma soktugunun farkinda mısın. Bu topikte birkaç kişi yazıyor onların da çoğunun çocuğu olmuyordur zaten demek de ne oluyor! Avukatsan söylediğin gibi bilgili kültürlüysen kibence hepsinden de önemlisi vicdanliysan bunları yazmazdin. Ha yazdın bi an gelen tepkiden sonra oturup ben ne yaptım diye düşünüp bugün bu konuyu açıp acımasız dusuncelerine ortak aramazdin! Madem ordakilerin çoğunun cocuk sahibi olamadigini düşünüyorsun o zaman neden ballandira ballandira anlatıp bi de kendini onlardan üstün tutuyorsun!

Son düzenleme:
baştan sona doğru okurmusunuz yazılanları ne demek istediğimi anlarsınız .marjinal takılma entel takılma. olaylarına takıldım ben birde inceden ama nazikçe terslemelerine

bence sen açıkça kıskanıyorsun.
gereksiz eleştiri gizli kıskançlıktır demişler, doğru demişler.

sana bir laf gelmiş olsa haklısın diyeceğim ama o topicteki kadınlar anne olmak isteyenleri aşağılamadan paylaşıyorlar.

baleye, operaya, sinemaya gitmek de zannettiğiniz gibi entel bir davranış değil.

bir opera bileti 10 lira :110:

zannımca kuaförden daha ucuz.

İsteyip de anne olamamak bir yana, üstelik buna bile gerek yok, bir kadın çocuk istemeyebilir. "Anne olamayanları da düşünmek lazım" argümanı da bence en az "annelik on numara heyoo" nidası kadar tuhaf. Anne olmayı kendi bilinciyle istemeyen kadına da kurulmaz bu cümleler.

ayy ben bunları okumamıstım evet konu sahibi bende şimdi okudum benımde ıstedıgım halde cocougum olmuyor.. ama bu durum senı benden ustun yapmıyor neden bılıyormusun ben sabırla beklıyorum ve umudum bıtmıyor.. Umurım bu yazdıkların bır yanlıs anlasılmadır eger oyleyse bence topıcketekı arkadaslardan ozurdılemelısın

X